Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Jan 2017 11:50

Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik moet dit even van me afschrijven. Ik weet niet eens of ik echt advies nodig heb, want het lijkt redelijk uitgepraat en zoveel valt er niet te adviseren, maar toch.
Mijn zus is afgelopen weekend ten huwelijk gevraagd en ze gaan in september trouwen.
Nou vertelt ze me vanochtend dat ze heeft besloten mij niet als getuige te vragen. Haar getuigen worden onze broer en haar beste vriendin.

Dit kwam eerlijk gezegd nogal als een klap in m'n gezicht voor mij. Ik had zelf wél mijn broer en zus als getuigen, omdat ik dat volkomen vanzelfsprekend vond en het meest betekenisvol voor mij. Zij ziet dit blijkbaar anders en vraagt liever één sibling en één vriendin. Dat is haar goed recht, haar eigen keuze (en hoeft zeker niet hetzelfde terug te doen, omdat ik dat ook had), maar het heeft me wel echt diep gekwetst. Nou kwamen er door het gesprek heen wel achter dat ik ook echt meer waarde hecht aan de betekenis achter het getuigen zijn. Ik vind het heel erg moeilijk dat mijn broer wel officieel mag tekenen en laat zien dat hij achter het huwelijk staat en ik niet. Lastig te verwoorden, maar zij en ik geven daar blijkbaar een andere betekenis aan, en dat kan.

Ze wil wel een andere rol aan mij toekennen, een soort 'ere' moniemeester, zonder de officiele taken van ceremoniemeester. Op zich prettig, ik heb dan een kind (zus en ik hebben nog niet besloten of hij er wel of niet bij is, we staan voor beide opties open en wachten even af tot ie geboren is), dus echt rondrennen en dingen regelen is niet zo fijn, van te voren, noch op de dag zelf. Anderzijds heb ik wel echt aangegeven een rol te willen vervullen, omdat ik me anders toch echt het weggeschoven kindje voel. Dan ben ik namelijk liever wél echt ceremoniemeester, samen met m'n schoonzusje (die gaat ze sowieso vragen). Ze wil mij dan het liefst als soort maid of honor zien, een soort steun en toeverlaat in het voorbereidingsproces. Wat ik toch wel ben, we hebben het al jaren over trouwen, ik heb haar al urenlang aan de telefoon gehad over budgettering, trouwjurken, allerlei diverse adviezen etc. Ze heeft al een fotograaf uitgekozen op aanraden van mij, we hebben locaties uitgebreid besproken. (dit alles was al geregeld vóórdat ze ten huwelijk was gevraagd, maar dat is de manier waarop zij hun bruiloft hebben gepland, en dat is prima). Dat vind ik ook leuk, ik heb veel kennis van de bruidsindustrie, ben ervaringsdeskundige want zelf getrouwd én ik vind het hartstikke leuk om m'n zus daarmee te helpen. Ik heb het nu even moeilijk met dat ik geen getuige zal zijn, maar ik denk dat ik het oprecht leuk blijf vinden om op die manier haar te adviseren, mee met trouwjurk uitzoeken, etc. Zoals ze zelf zegt ben ik haar steun en toeverlaat. Alleen wil ik dat graag zelf in een soort échte rol zien op de bruiloft. Daar moeten we even een soort invulling voor geven. Zij zegt zelf dat ze de rol van mij veel groter ziet dan wanneer ik zou tekenen als getuige en dat zie ik zelf ook wel, alleen zou ik het graag concreet zien. Ik denk dat ik uiteindelijk dat het belangrijkste vind in dit verhaal, dat er dan wel 'een' rol voor me is. Dat klinkt heel stom want ik wil mezelf niet belangrijk maken op haar bruiloft, want het is háár bruiloft.
Maar als ik dan geen getuige ben, zoeken we dan naar een ander soort rol waarin toch blijkt dat ik belangrijk ben voor haar. Dit wil ze zelf ook heel graag want ik bén ook belangrijk voor haar, maar hebben nog geen exacte invulling voor bedacht.

Feit blijft dat het haar keuze is en dat heb ik haar ook gezegd, dat ze dat moet kiezen, maar ik ben er wel echt door gekwetst. Ik vind het dus best wel moeilijk en ben er eigenlijk best heel verdrietig over. Het is intussen wel uitgepraat en we vinden vast wel een oplossing in de vorm van een andere rol, andere invulling.

Enfin (ja doe ik het weer) iemand een idee voor een invulling? Of ander goed advies?
Let's discover the world together.
<<

Stitch

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 221

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:24

Woonplaats: Zuid-Holland

Bericht 25 Jan 2017 12:18

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik heb helaas geen tips voor je, maar ik kan me je gevoel van teleurstelling wel echt heel goed voorstellen! Ik hoop dat jullie samen een mooie rol voor je kan vinden waar jullie allebei blij mee zijn!
If overthinking situations burned calories, I'd be dead.
<<

Burn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9453

Geregistreerd: 19 Jul 2014 16:27

Bericht 25 Jan 2017 12:25

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Maar, misschien snap ik het niet zo goed.
Waarom moet je op de dag zelf een concrete rol hebben, als je die in het hele voorbereidingsproces al hebt gehad?
08♡02♡2018
07♡04♡2020
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Jan 2017 12:28

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Burn schreef:Maar, misschien snap ik het niet zo goed.
Waarom moet je op de dag zelf een concrete rol hebben, als je die in het hele voorbereidingsproces al hebt gehad?


Dat willen we allebei graag, om daar wat van betekenis aan te geven op de dag zelf. Puur op gevoel, maar anders voelt het extra zuur om geen getuige te zijn, snap je. Voor mij althans. En m'n zus vindt het ook leuk om wel iets van een rol te geven maar snapt ook dat ik misschien niet de handigste persoon ben om rond te rennen als ceremoniemeester dan.
Laatst gewijzigd door Marin op 25 Jan 2017 12:29, in totaal 1 keer gewijzigd.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem304

Bericht 25 Jan 2017 12:29

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik zou er geen moment wakker van liggen. Als je meer broers en zussen (en ook nog beste vriendinnen/vrienden) hebt komt dit toch voor als je gaat trouwen. Je kan moeilijk iedereen als getuige nemen.
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:34

Bericht 25 Jan 2017 12:29

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik kan je teleurstelling wel voorstellen, maar waarom zoek je zo naar bevestiging? Waarom moet je rol een labeltje hebben? Voor de buitenwereld? Ben je bang dat anderen denken dat je niet belangrijk genoeg voor haar bent of leg je jezelf die (veel te grote) druk op? Echt, ik durf te wedden dat niemand van onze bruiloftsgasten nog weet wie mijn getuigen of ceremoniemeester was. In de voorbereidingen heb je je zus (nu al) super veel geholpen.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Anoniem214

Bericht 25 Jan 2017 12:33

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik begrijp dat je enigszins teleurgesteld bent dat je geen officiële getuige bent op de trouwdag van je zus.

Ik snap alleen niet zo goed waarom je dan een andere 'titel' wil op die dag. Je bent de zus van de bruid, dat is toch al bijzonder genoeg. En dat vind je zus ook, zij vindt getuigen niet zo belangrijk als jij dat vindt. Dus zo moet je het maar bekijken.

Je bent haar voorafgaand aan de dag natuurlijk al tot steun, en dat kan de dag zelf toch ook gewoon.

Edit: ik heb ook 1 zus als getuige gehad en de rest van Mn broers zussen niet. Vond niemand een probleem geloof ik. Ik vond ze die dag allemaal even belangrijk :)
Laatst gewijzigd door Anoniem214 op 25 Jan 2017 12:36, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Jan 2017 12:35

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Cotton schreef:Ik zou er geen moment wakker van liggen. Als je meer broers en zussen (en ook nog beste vriendinnen/vrienden) hebt komt dit toch voor als je gaat trouwen. Je kan moeilijk iedereen als getuige nemen.


Ja voor mij is/was het volkomen vanzelfsprekend dat ik mijn broer en zus vroeg, gewoon omdat we met z'n drieen zijn. Daarin staat zij anders, dat kan en dat mag. Alleen kwetst het mij wel ontzettend dat zij wél mijn broer vraagt maar niet mij. Daar ben ik echt heel verdrietig van.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem301

Bericht 25 Jan 2017 12:36

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik snap wel dat het een beetje pijn doet, maar zo diep gekwetst? Waarom? Je zus houdt echt niet minder van je. En zoeken naar een zichtbare rol voor jou die dag klinkt meer als een warmhoudertje en dat je dat voor spek en bonen doet.
<<

Anoniem214

Bericht 25 Jan 2017 12:39

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Even balen mag maar Ik zou toch proberen het proberen het los te laten. Want zo ziet jouw zus het dus niet.

Des te eerder kun jij weer oprecht genieten van de voorbereidingen samen
<<

Anoniem278

Bericht 25 Jan 2017 12:40

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Wat lastig. Ik kan me je gevoel van teleurstelling ook wel voorstellen, en ik denk ook dat het in deze hormonaal beladen periode bijna nog erger is. Dat bedoel ik niet denigrerend maar bovenop het hele babyshower gedoe enzo, zou dit mij dan wel extra raken.

Ik heb jaren geleden een beetje hetzelfde ervaren toen mijn beste vriendin ging trouwen. Zij heeft geen broers of zussen en ik was na haar ouders de eerste die hoorde dat ze ging trouwen etc etc etc.
En ze vroeg twee getuigen, familieleden, waarvan een van haar ouders. Daarnaast ging ze ook naar een jurk kijken met familie en heeft ze me toen niet eens gevraagd. Ik heb daar echt heel veel verdriet om gehad, hoe kinderachtig ook, en hoeveel ik haar ook gewoon gunde wat zij allemaal wilde, het deed toch zeer.
Uiteindelijk mocht ik op de huwelijksdag heel vroeg op de ochtend komen om haar mee 'aan te kleden' en heb ik iets voorgelezen in de kerk, ondanks mijn vreselijk angst voor lezen in het openbaar.

Maar helemaal ok was het niet voor mij, en ook achteraf gezien heb ik het best rot gevonden dat ik 'zomaar iemand' leek terwijl haar echt alles familie beschouw. Voor mij heeft het geholpen om dit voor mezelf te mogen voelen. Dat ik geen excuses meer voor mezelf ging maken (naar mezelf toe) of het goed ging praten, ('want, als zij maar gelukkig is dan....' wat zo is maar daar heb ik gevoelsmatig niks aan) maar mezelf gewoon toestond er teleurgesteld over te zijn. Ik vind het nog aldoor jammer dat we daarin minder gedeeld hebben, maar ik ben daarnaast blij dat zij de dag van haar dromen heeft gehad.

Ik weet niet of ik als ik jou was een soort kunstmatige rol zou aannemen nu. Dat zou voor mij teveel als een onechte situatie voelen. Ik zou haar steunen in haar keuzes, meegaan als je meegevraagd wordt, en bij je man en buitenstaanders af en toe gewoon je teleurstelling flink ventileren. Want je mag het gewoon heel rot vinden, ook al is het voor haar allemaal superleuk en geweldig.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Jan 2017 12:40

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ooh La La! schreef:Ik kan je teleurstelling wel voorstellen, maar waarom zoek je zo naar bevestiging? Waarom moet je rol een labeltje hebben? Voor de buitenwereld? Ben je bang dat anderen denken dat je niet belangrijk genoeg voor haar bent


Ja, daar ben ik inderdaad bang voor. Ik vind het echt niet leuk om dan straks te moeten kijken naar hoe mijn broertje en een vriendin wel mogen tekenen en ik niet. Ik had heel graag mijn handtekening gezet onder haar huwelijk, dat is voor mij waardevol, dat ik daar bewust voor zou tekenen. Ik vind het rot dat m'n broer dat wel kan doen en ik niet, dat voelt niet helemaal eerlijk. Maar zij staat daarin anders en ziet het inderdaad meer als emotionele support waar ze momenteel zoveel meer aan heeft. Dat vind ik ook fijn en help haar graag, maar ik had graag een concrete taak gewild op de dag zelf. Die komt er misschien wel, waarschijnlijk word ik inderdaad dan toch ceremoniemeester, want we willen allebei wel graag dat er iets van een rol is om aan te tonen dat ik ook belangrijk voor haar ben. Dat geeft ze zelf ook aan dat ze dat graag wilt, niet alleen ik (maar ik wil die bevestiging ook heel graag hoor, ik vind dat belangrijk).
Laatst gewijzigd door Marin op 25 Jan 2017 12:42, in totaal 2 keer gewijzigd.
Let's discover the world together.
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:34

Bericht 25 Jan 2017 12:40

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Wat zou je je broer geadviseerd hebben als jíj getuige was en hij diep gekwetst was dat hij 'overgeslagen' werd?
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Jan 2017 12:43

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ooh La La! schreef:Wat zou je je broer geadviseerd hebben als jíj getuige was en hij diep gekwetst was dat hij 'overgeslagen' werd?


Nou is m'n broer een nuchtere kerel en geen hormonale zwangere momenteel maar ik denk dat hij ook gekwetst zou zijn op zijn manier. Wat ik hem zou zeggen? Geen idee, ik zou denk ik op hetzelfde uitkomen. Het is m'n zus' keuze, dus dat is haar goed recht, maar ik zou ook begrip voor zijn gevoel hebben.
Let's discover the world together.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Jan 2017 12:46

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Quickster schreef:Ik weet niet of ik als ik jou was een soort kunstmatige rol zou aannemen nu. Dat zou voor mij teveel als een onechte situatie voelen. Ik zou haar steunen in haar keuzes, meegaan als je meegevraagd wordt, en bij je man en buitenstaanders af en toe gewoon je teleurstelling flink ventileren. Want je mag het gewoon heel rot vinden, ook al is het voor haar allemaal superleuk en geweldig.


Nee daarom zei ik al tegen haar dat ik dan liever écht ceremoniemeester ben dan een soort halfslachtige, want dat vind ik ook niet fijn voelen, dat voelt als vervanging van. Want ik vind het oprecht heel leuk om betrokken te zijn bij haar bruiloft en dat ze me om advies vraagt enzo.

Verder 'fijn' dat je het wel een beetje herkent qua gevoel. Ik kan het me in die situatie die jij had ook goed voorstellen dat je je ergens gepasseerd voelde. Goede tips om het los te laten verder, dank je :) Wist die vriendin van je wat jouw gevoel hierbij was?
Let's discover the world together.
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:34

Bericht 25 Jan 2017 12:47

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Weet je, ik ben bang dat je niks anders kunt dan het accepteren en genieten van de dingen die je wel voor je zus kunt doen. Minder bezig zijn met wat de buitenwereld denk. Helemaal omdat het niet jouw bruiloft is. Je zus vindt je belangrijk, dat wéet je. Wat een of andere collega/oom/buurvrouw denk zal dan toch worst wezen? Een rol voor de schone schijn zou ik voor bedanken.

Echt, ik snap je teleurstelling hoor. Mijn ouders en broer waren allemaal op de bruiloft van mijn andere broer, mijn broertje was ook getuige en ik? Ik was helemaal niet op de bruiloft. Dus ik snap het echt wel maar het is de keus van je zus. Kun je niks aan doen.
Laatst gewijzigd door Ooh La La! op 25 Jan 2017 13:10, in totaal 2 keer gewijzigd.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Anoniem278

Bericht 25 Jan 2017 12:49

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Nee, ik heb ervoor gekozen om het niet met haar te bespreken omdat ik niks af wilde doen aan haar feestvreugde. Want nogmaals, ik had alle respect voor haar keuzes en gunde haar alles, maar daarnaast had ik het er wel oprecht moeilijk mee.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Jan 2017 12:52

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Dat is ook zo Ooh La la. Ga ik ook zeker proberen :)

Ja dat kan ik me voorstellen, Quickter. En knap van je dat je de eer aan jezelf hebt gehouden en niets hebt gezegd tegen je vriendin. Dat vind ik knap van je. Nu begon m'n zus er zelf over dus hebben we het uitgebreid besproken, dus zij weet wel wat ik er van vind en dat mag ze ook weten. Maar samen komen we wel tot een oplossing waar we hopelijk allebei blij mee zijn. Want ik ga geen drama queen zijn op haar mooie dag ofzo hoor, begrijp me niet verkeerd. Haar bruiloft.

Ik zei al: Mochten we beslissen om onze baby er wel bij te houden op die dag, dan zou ik het bijvoorbeeld leuk vinden om samen met hem de ringen aan te mogen geven. Zo ben ik er toch bij betrokken bij de bruiloft. Dat vond ze ook leuk en betekenisvol. Maar we weten nog helemaal niet of hij er bij gaat zijn, dus dat zien we wel.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem278

Bericht 25 Jan 2017 12:53

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik vind dat wel een überschattig idee, met je zoontje de ringen gaan aangeven. Alleen al daarom zou ik m gewoon meenemen ;-)
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9734

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 25 Jan 2017 13:01

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Misschien stom van mij, maar kan je niet gewoon 3 getuigen doen?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Jan 2017 13:02

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Tabbie schreef:Misschien stom van mij, maar kan je niet gewoon 3 getuigen doen?


Nee haha dat mag niet :) Eén of twee per persoon (bruid/bruidegom) dus twee tot vier samen.
Let's discover the world together.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9734

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 25 Jan 2017 13:05

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Stom zeg!

Ik las net wel over een symbolische akte/getuige. Misschien kunnen ze dat doen?

En anders: ja getuige is best wel iets, maar eigenlijk ook alleen een handtekening.

Ik vind Maid of Honor ook leuk. Dan help je haar echt in steun en vooraf met alles. Ook leuk toch.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Jan 2017 13:08

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Tabbie schreef:
Ik las net wel over een symbolische akte/getuige. Misschien kunnen ze dat doen?


Haha ja dat doen ze bij kindjes van het bruidspaar vaak enzo! Dat is wel super schattig. Maar als volwassene vind ik dat een beetje stom, dan is het helemaal zo overduidelijk van ja broer en vriendin wel, maar dan doen we zus er nog even bij voor de symboliek. Nee, als zij dat kiezen dan kiezen ze dat, daar moet ik dan uiteindelijk ook maar vrede mee hebben, al vind ik het zelf wel pijnlijk.

Maar ik vind het inderdaad leuk om Maid of Honor of zoiets dergelijks te zijn hoor. Ik ga haar niet anders helpen of steunen hierdoor, zal nog steeds speechen als zus zijnde, etc maar ik blijf het wel rottig vinden. Maar dat is dan maar zo.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem315

Bericht 25 Jan 2017 13:12

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik begrijp je gevoel van gekwetst zijn. Ik zou dat ook hebben waarschijnlijk. Maar ze heeft haar besluit genomen en dat is nu niet anders meer. Loslaten dus. Ik zou overigens weigeren 'sloofje' te zijn. Want zo zie ik de rol van 'ere' ceremoniemeester wel een beetje.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9734

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 25 Jan 2017 13:12

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik snap wel dat het vervelend voelt. Maar al zou ze je nu opeens wel vragen, verdwijnt dat gevoel niet meer 1-2-3.

Weet je ook waarom ze voor je broer en vriendin koos ipv voor jou?
Volgende

Terug naar Liefde, seks & relaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers