Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6913

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 26 Jan 2017 16:31

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Whatever schreef:
Radler schreef:Mooi gezegd peinture


Inderdaad.

Ik snap pompoens reactie en de initiele reactie/gevoelens zijn misschien ook een beetje dominant en egocentrisch. Maar volgens mij is dit weer zo'n typisch geval van een topic waarbij Marin in emotie haar hart uitstort en heel open dingen uitspreekt die anderen wellicht eerst alleen zouden denken en dan tegen zichzelf zouden zeggen "foei, dat mag je helemaal niet verwachten, het draait niet om jou". Ik geloof nameljk niet dat niemand (misschien niet dit specifieke voorbeeld maar wellicht een andere situatie) dat soort egoisme bij een initiele teleurstelling/emotie herkent. Lekker op zijn Marins gooit zij dat proces in een topic op het moment dat de emoties hoog zitten. En hey, WIJ willen allemaal zo graag persoonlijke topics toch? :wink:

Ik heb er alle vertrouwen in dat zij als de eerste emoties wat afgezwakt zijn dit prima kan relativeren en heus niet haar rol in haar zus haar bruiloft wil bepalen.


Ja hier heb je denk ik ook wel een punt. Door de manier waarop het uitgesproken is hier leek het mij iets heel belangrijks, maar ik heb daarbij de emoties van het moment inderdaad niet bij meegenomen. Ik kan me best voorstellen dat in het licht van alles het gewoon even een beetje te veel is. Ik vind alleen wel dat Marin daarin teveel naar haar emoties handeld door dat niet alleen hier uit te storten maar ook met haar zus te bespreken. Ik denk echt dat het op zulke momenten beter is dat gewoon even met je partner of je beste vriendin te bespreken, iemand die er verder buiten staat maar je wel goed kent. Wat dat betreft zijn wij wel de perfecte buitenstaander, maar we kennen niet de hele situatie en daar word dan ook naar geoordeeld. En daarnaast is haar zus nu misschien ook wel geschrokken of gekwetst en dat is toch ook zonde want ik weet zo goed als zeker dat dat nooit de bedoeling is geweest.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 39925

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 26 Jan 2017 20:49

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Hoi lieverds, ik ben er nog hoor maar op vakantie dus reageer niet echt meer. Maar ze vroeg gewoon echt aan mij wat ik er van vond. Dus dan geef ik antwoord. Ik ben echt van mening dat ik daarin niets verkeerd heb gedaan. Ik ga daar niet over liegen. Ik was echt teleurgesteld en het raakt me ook. Dat mag ze best weten. Maar het blijft haar keuze dus ik doe gewoon nu weer leuk tegen haar en ga er niet over door tegen haar. Dat kan ik heus naast me leggen. Het is haar bruiloft maar ik mag er als zus best van balen en me er gekwetst door voelen vind ik.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2140

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:58

Bericht 26 Jan 2017 21:06

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Verder het topic niet gelezen maar kun je geen mooie speech/verhaal voordragen vooraf aan de plechtigheid. Daarin kun je ook je gevoelens kwijt en kun je alles benoemen, ook kun je met iets eindigen als (met een knipoog) "als grote zus wil ik aan iedereen hier aanwezig vertellen dat ik met een gerust hart mijn zusje zie trouwens met deze leuke schoonbroer to be!"

Of zoiets!
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8451

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 26 Jan 2017 21:07

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Trouwambt worden voor 1 dag.
<<

Geel

Bericht 26 Jan 2017 21:21

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ja, daar dacht ik ook aan Tabbie!
<<

Anoniem282

Bericht 26 Jan 2017 21:54

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Marin schreef:Hoi lieverds, ik ben er nog hoor maar op vakantie dus reageer niet echt meer. Maar ze vroeg gewoon echt aan mij wat ik er van vond. Dus dan geef ik antwoord. Ik ben echt van mening dat ik daarin niets verkeerd heb gedaan. Ik ga daar niet over liegen. Ik was echt teleurgesteld en het raakt me ook. Dat mag ze best weten. Maar het blijft haar keuze dus ik doe gewoon nu weer leuk tegen haar en ga er niet over door tegen haar. Dat kan ik heus naast me leggen. Het is haar bruiloft maar ik mag er als zus best van balen en me er gekwetst door voelen vind ik.


Ik denk dat je hier precies de kern samenvat. Nagenoeg alle forummers die jouw topic hebben gelezen en gereageerd, zouden deze eerlijkheid voor zich houden, omdat ze het niets vinden toevoegen voor de aanstaande bruid (in dit geval een zus). Tussen liegen en een bepaalde vorm van tact zit nog een heleboel; ik vermoed dat je hierdoor niet goed werd begrepen. Veel plezier in Engeland!
<<

Anoniem250

Bericht 26 Jan 2017 21:57

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ja dat is een goede Tabbie! Zou je dat leuk vinden Marin? Jij zegt dat je altijd aan status hebt gehecht? Ik heb de indruk dat dat iets van de laatste jaren is. De wijn, boot, auto, groot huis. De materialistische dingen daar hoorde ik je aantal jaren geleden nooit over. Ik weet wel dat je wilde presteren, maar dat zat hem toen toch niet materialische dingen? Je bent lief, slim, betrokken, behulpzaam en zoveel meer dingen. Dat is veel belangrijker dan hoe goed je het voor de buitenwereld voor elkaar hebt. Maar trouwambtenaar! Wat een goed idee! Dan heb je een super mooie rol. Onvergetelijk ook.
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3787

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:55

Bericht 26 Jan 2017 22:01

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Trouwambtenaar, wat een goeie! Dat zou wel tof zijn, als jij en je zusje het beiden iets lijkt natuurlijk.
<<

Heksenketel

Kwebbel

Berichten: 277

Geregistreerd: 13 Sep 2016 21:43

Bericht 26 Jan 2017 22:04

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik denk dat trouwambtenaar een heel mooi iets is.

Ik denk overigens wel dat je misschien ook veel feller reageert door de zwangerschap. Dat je normaal veel beter kan relativeren..want waar gaat het uiteindelijk om. Maar ik hecht dan ook totaal niet aan een status ofzo. Je bent voor haar vast even speciaal, getuige of niet.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4576

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 27 Jan 2017 00:37

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Kun je niet gewoon blij zijn voor haar dat ze überhaupt trouwt en een feest geeft? Dat hoeft namelijk beide niet en dan had je geen enkele rol en feest gehad.
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10112

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 27 Jan 2017 09:18

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Trouwambtenaar is natuurlijk een leuk idee. Maar waarom moet Marin komen met ideeën voor de bruiloft van haar zus? Als zij zulke dingen wil, draagt ze die zelf wel vast voor?
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 39925

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 27 Jan 2017 09:41

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ja ontzettend leuk idee van dat trouwambtenaar! Dat zou ik ook best durven (spreken voor grote groep). Maar m'n zus heeft al maanden een andere ambtenaar geboekt die ze graag wil, dus niet echt een optie. Maar was zeker een hele leuke optie geweest.

Maar ik denk dat ik het ceremoniemeesterschap samen met m'n schoonzusje wel wil delen. Daarin kan ik ook goed helpen, want dat vind ik gewoon ook leuk en omdat ik veel kennis heb kan dat handig zijn.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11248

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 27 Jan 2017 09:55

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik snap jou gevoel heel erg goed. Toen ik trouwde waren mijn broers getuige. Mijn broer ging paar jaar geleden geregistreerd partnerschap doen en vroeg anderen als getuige. En wij waren ook niet eens uitgenodigd . Ik vond dat niet leuk . Uiteindelijk zijn ze een paar maanden later getrouwd in Amerika
Afbeelding
<<

Catoo

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 178

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:21

Bericht 27 Jan 2017 20:30

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik snap je wel een beetje, mijn broertje koos mijn zusje en een beste vriend als getuige. Mijn broertje vond het lastig om het mij het moeten vertellen en draaide ook driekwartier om verhaal heen voordat hij durfde te vertellen dat hij zijn beste vriend had gevraagd, zelf kwam met een soort compromie zijn vriend getuige en ik zou peettante mogen worden als daar een kleine zou komen. En ja op het moment dat het zover is dat de getuige mogen tekenen is niet echt leuk. Maar voelde me op die dag net zo speciaal als de zus van de bruidegom.
Soms is het beter iets moois te verliezen.
Beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad.
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2754

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 27 Jan 2017 23:53

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Misschien een stomme suggestie. Zou je niet graag de fotoshoot willen doen? Dus niet de hele dag de foto's, maar alleen de shoot? Naast de geboekte fotograaf natuurlijk, maar zo maak je wel een mooi aandenken van de dag.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5651

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 29 Jan 2017 09:37

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik vind het echt moeilijk om me in de situatie te verplaatsen maar dat komt denk ik meer omdat ik een bruiloft als een bijzondere mooie dag zie, maar vooral een contract en er blijkbaar minder waarde aan hecht als in jouw familie.

Maar ik vind het echt bizar dat je moeder en zus je alles alleen lieten doen voor de babyshower omdat ze taart moesten eten voor je zus haar verloving, terwijl je zus blijkbaar al heel lang wist dat ze ging trouwen want de trouwambtenaar staat al vast, dan is het toch gewoon een stukje poppenkast? En vind ik het vooral slechte timing.

Maar dat staat natuurlijk los van je hele dilemma, ik zou er niet zo aan tillen of ik wel of niet getuige zou mogen zijn. Maar dat doe jij wel en dat gevoel mag er natuurlijk zijn, ik snap ook wel dat je dit naar je zus uit, want blijkbaar ben je al maanden met haar aan het plannen en adviseren en kon ze hier niet eerder haar gedachtes over uit spreken zodat het niet zo rauw op je dak kwam op een dag die wederom slecht getimed is.

Persoonlijk zou voor mij elke verzonnen rol gekunsteld voelen, meer een zoethouder voor een klein kind en dat zou ik persoonlijk nooit willen. Gedeeld ceremoniemeesterschap is tenminste een bestaande rol en dat zou ik dan dus aanpakken als je echt graag iets wil doen. Maar gewoon zus van de bruid zijn en de tijd hebben om haar te helpen met van alles lijkt me ook heel waardevol en een meer bijzondere rol, waarom naar de buitenwereld die naam er op plakken?
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5806

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 31 Jan 2017 01:49

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik vind dat een bruiloft zou moeten gaan om de bruid en bruidegom en vind het jammer dat die 2 altijd rekening moeten houden met andere mensen. Er zijn altijd mensen teleurgesteld, er is altijd wat. Als iedereen nou eens de houding zou hebben: jullie bruiloft, jullie keuze, dan zou het veel makkelijker zijn. Ik heb bij mijn bruiloft niet 1 persoon willen pleasen behalve onszelf en dat was een verademing. Lekker de getuigen gekozen die ik wilde, het is MIJN bruiloft en ik vind dat mensen nogal wat emoties hebben bij de bruiloft van een ander. Ik ben niet een persoon van: ik heb jou een koekje gegeven dus nu wil ik een koekje van jou. En als mensen wel verdrietig waren bij mijn bruiloft, dan hoop ik dat ze dat voor altijd voor zich houden want het draait niet om die persoon maar om mij en mijn man die dag.
Dus vind het heel jammer dat je je zo voelt Marin, ongetwijfeld ook de hormonen. Maar ik vind het niet eerlijk dat je met jouw gevoelens je zus een naar gevoel wilt geven. Ze is je, in mijn eigen, niks verplicht.
Maar ik vind het ook nog steeds bizar van je babyshower eigenlijk, dat dan weer wel. Want dat ging om jou die dag.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Moesje

Kwebbel

Berichten: 446

Geregistreerd: 09 Dec 2013 13:27

Bericht 31 Jan 2017 10:09

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik kan me eigenlijk wel inleven in jou Marin, het is wel wat anders maar ik had een goede vriendin meegenomen met het uitzoeken van mijn trouwjurk en toen zij ging trouwen nam ze een andere gezamenlijke vriendin mee. Ik was toen best wel een beetje.. teleurgesteld?

Het is moeilijk te omschrijven maar ik zit zelf zo in elkaar als Marsy zegt, jij hebt mij een koekje gegeven dus ik voel me verplicht om jou ook een koekje terug te geven.
Als je zelf zo in elkaar zit verwacht je dat denk ik stiekem ook van andere mensen en dat heb jij misschien ook.

Daarbij zou ik er minder mee gezeten hebben als ze voor twee vriendinnen als getuigen had gekozen dan nu. Waarom broer wel en jij niet? Daar zou ik dan teleurgesteld over zijn.
Maar ik zou me vooral groot willen houden en m'n teleurstelling niet laten merken. En dan denk ik een beetje afstand nemen, maar dat is vast niet de beste manier.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 39925

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 31 Jan 2017 10:33

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik ben gisteren met haar mee geweest met jurken passen, dat was hartstikke leuk. Ze was ontzettend blij met m'n hulp en kijk er op, ze was me erg dankbaar. Dat vind ik dan ook echt heel erg leuk om te doen, heb echt genoten om haar als bruid te zien.

Ik heb ook bewust niets gezegd over het getuigen zijn, dat staat er voor mij ook los van. Zo volwassen ben ik ook wel.

Maar ik blijf het echt heel erg jammer en verdrietig vinden dat ik niet getuige ben en m'n broer en een vriendin wel. Hormonen of niet, dat gaat niet veranderen. Dat heeft ook niets met wederkerigheid te maken van dat zij mijn getuige was. Dat koekjes voorbeeld gaat dan ook niet op.
Maar zoals jullie kunnen lezen doe ik goed m'n best er gewoon voor haar te zijn als zus qua steun en hulp, iets wat ik namelijk wél vanzelfsprekend en leuk vind om te doen.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5806

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 31 Jan 2017 10:47

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik snap het. Maar koekjes verhaal kwam ik juist op door een uitspraak van jezelf. Je hebt zelf benoemd dat jij haar wel op jouw bruiloft had en daarom extra jammer vindt dat jij geen rol op de hare speelt. En dat je het ook zo vond horen op je bruiloft, dus ook aan anderen gedacht hebt. Nobel maar ik blijf erbij dat de bruiloft voor niemand anders is dan jezelf. Nu ben jij teleurgesteld, anders die vriendin, of je broer. Je doet het toch nooit goed. Ik vind het goed dat ze doet wat ze wil ipv verwachtingen van anderen vervullen.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 39925

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 31 Jan 2017 10:53

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Oh dat is zeker waar en dat heb ik haar ook gezegd, dat ze echt zelf moet beslissen. Alleen verbaast haar beslissing me wel. Met een broer en zus had ik het volkomen logisch gevonden dat zo te doen ipv één daarvan weg te laten. Maar dat is aan mij hoor, ik ga haar niet vragen dat te veranderen.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 31 Jan 2017 10:57

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ik snap het ook wel ergens. Ik snap dat je het rationeel kan benaderen, maar ik snap ook dat er ergens een gevoel zit dat je gewoon het niet leuk vind. Kan het ermee te maken hebben dat je denkt dat jij daardoor minder belangrijk bent voor haar dan je broertje en die vriendin? Ik denk dat ik het zo zou zien namelijk.

Ik had laatst ook een soort van voorbeeld, en uiteindelijk kwam het er bij mij op neer dat ik die persoon dus blijkbaar belangrijker vond dan zij mij. En misschien voel jij dat nu ook wel zo?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 39925

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 31 Jan 2017 11:02

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Ja dat is het precies Caro. Rationeel weet ik dat wel, dat ik ook heel belangrijk ben voor haar. Ze appt me as we speak nog dat ze zo blij was met m'n hulp gisteren en dat ik echt kijk op bruidsjurken heb en goed rustig advies gaf. Dat is me ook gewoon heel veel waard.
Maar inderdaad voelt het ook beetje als slap in de face van waarom dan niet getuige, en die twee wel? Maar ik probeer het gewoon op haar manier te zien, ik deze rol, zij die rol. Ik denk dat vriendinnetjes ook dolgraag mee zouden geweest zijn met jurken passen en vind ik juist ook heel tof dat ze dat alleen met familie deed en daar waarde aan hecht.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem210

Bericht 31 Jan 2017 11:57

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Marin schreef:Ja dat is het precies Caro. Rationeel weet ik dat wel, dat ik ook heel belangrijk ben voor haar. Ze appt me as we speak nog dat ze zo blij was met m'n hulp gisteren en dat ik echt kijk op bruidsjurken heb en goed rustig advies gaf. Dat is me ook gewoon heel veel waard.
Maar inderdaad voelt het ook beetje als slap in de face van waarom dan niet getuige, en die twee wel? Maar ik probeer het gewoon op haar manier te zien, ik deze rol, zij die rol. Ik denk dat vriendinnetjes ook dolgraag mee zouden geweest zijn met jurken passen en vind ik juist ook heel tof dat ze dat alleen met familie deed en daar waarde aan hecht.


Ik denk dat je zelf het antwoord al hebt gegeven.
Je zus heeft meerdere belangrijke mensen in haar omgeving. Onder andere. Jou, je broertje en een goede vriendin. Ze heeft 2 getuigen nodig en moet tussen de belangrijke personen kiezen. Je zegt zelf ook dat je veel verstand hebt van bruiloft dingen en dus goed advies kan geven. Daarom heeft je zus jou deze rol waarschijnlijk gegeven. Een belangrijke en waardevolle rol die de andere 2 personen minder goed uit kunnen voeren en hebben zij daarom de rol als getuige gekregen. Volgens mij is het niet persoonlijk en niet gericht op het feit dat jij minder waard bent dan jullie broertje en haar vriendin. Probeer dat los te zien en te genieten van de rol die je wel toebedeeld hebt gekregen.
<<

Anoniem313

Bericht 01 Feb 2017 11:36

Re: Géén getuige, wel andere rol bruiloft zus

Marin schreef:Maar zoals jullie kunnen lezen doe ik goed m'n best er gewoon voor haar te zijn als zus qua steun en hulp, iets wat ik namelijk wél vanzelfsprekend en leuk vind om te doen.


Goed van je Marin!
VorigeVolgende

Terug naar Liefde, seks & relaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers