Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


(gedeeltelijk) werkloos: wat doen jullie de hele dag?

<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:49

Bericht 11 Nov 2013 19:34

(gedeeltelijk) werkloos: wat doen jullie de hele dag?

Ik ben in september mijn baan kwijt geraakt. Nu kan ik wel af en toe invallen op basisscholen en af en toe als freelancer werken, maar dat is de ene week veel meer dan de andere week. Natuurlijk ben ik ook druk aan het solliciteren, maar daar kan ik geen hele week mee vullen. Dus een vraag aan de mensen hier zonder werk: wat doen jullie de hele dag?

Natuurlijk kan ik wel wat dingen bedenken die ik in en om het huis kan doen, ik sport meer dan voorheen en ik lees ook meer, maar ik ben benieuwd hoe dat bij anderen gaat. Financieel heb je juist minder te besteden, dus ik merk echt dat ik ervoor moet waken om steeds te gaan winkelen, uitgebreide recepten te koken met duurdere en apartere ingredienten, bij mensen op bezoek te gaan die een eind weg wonen (benzine-kosten) en andere dingen die geld kosten.
Laatst gewijzigd door Zonnetje op 11 Nov 2013 19:44, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6722

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:34

Bericht 11 Nov 2013 19:41

Re: (gedeeltelijk) werkloos: wat doen jullie de hele dag?

Ik zit inmiddels een jaar thuis ivm een burnout.
De eerste maanden had ik totaal geen energie om dingen te ondernemen maar het laatste half jaar gelukkig wel weer.
Ik merk inderdaad ook dat ik meer dan anders wil winkelen enzo.

In het begin moest ik heel erg mijn draai zien te vinden in huis. Vooral qua huishouden.
Dat is nu vooral mijn hoofdtaak om het maar zo te noemen. Eerst doe ik wat nodig is in huis, pas daarna de leuke dingen.
Dit verschilt per dag en per week. Ik lees meer dan voorheen, geef meer toe aan m'n creatieve uitspattingen en ga bij vriendinnen thee drinken. Ook doe ik een dag of 2 per week helemaal niks. Dat heb ik nog steeds heel erg nodig om die burnout te boven te komen. Het wisselt dus heel sterk wat ik per dag doe.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Eep

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 298

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: Noord-Brabant

Bericht 11 Nov 2013 19:57

Re: (gedeeltelijk) werkloos: wat doen jullie de hele dag?

Ik zit nu 1,5 jaar thuis, omdat ik als starter nergens binnen kom. Wel werk ik in het weekend en bepaalde periodes ook een aantal dagen doordeweeks.

Ik verzin meestal projecten om te doen. Nu ben ik bezig met mijn trouwalbum, ook ben ik alle foto's van vroeger gaan digitaliseren (daar kan ik nog een paar jaar mee vooruit, wat een klus..). Ook heb ik een hond, dus ik ga er regelmatig op uit voor een lange wandeling. Ik merk inderdaad dat het soms lastig is om dingen te verzinnen, omdat ik geen geld wil blijven uitgeven aan winkelen en benzinekosten.

De afgelopen weken heb ik eigenlijk vooral geslapen, ben echt enorm moe! Hopelijk is dat over een paar weken weer beter, want ik kan die uren goed gebruiken voor het knutselen aan mijn album.
Afbeelding
<<

Anoniem29

Bericht 11 Nov 2013 21:26

Re: (gedeeltelijk) werkloos: wat doen jullie de hele dag?

Ik ben 3 maanden werkloos geweest. In juli en augustus heb ik gesolliciteerd en verder genoten van het weer en veel gedaan met vrienden die toevallig weekjes vrij hadden in de 'vakantie'. Verder ben ik zelf op vakantie geweest met mijn vriend. Dus dat was echt een luxe gevoel.

In september heb ik het hele huis opgeruimd, maar dan echt alles, alles, alles. Tot en met de kelder aan toe. Heerlijk om alles opgeruimd te hebben.

In oktober begon ik mezelf dood te vervelen en heb ik het solliciteren heel hard opgeschroeft en toen had ik ineens een baan. De vrije tijd die ik nu heb naast mijn werk gebruik ik voor de thuisstudie Natuurkunde en Scheikunde die ik doe. Mijn vriend begint bijna met afstuderen dus die is op vrijdag ook altijd thuis, dan vieren we lekker lang weekend.
<<

Anoniem187

Bericht 11 Nov 2013 21:30

Re: (gedeeltelijk) werkloos: wat doen jullie de hele dag?

Ik maak vooral plannen wat ik allemaal echt moet doen, om vervolgens films te kijken, te internetten of naar vrienden te gaan....
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:18

Bericht 11 Nov 2013 21:38

Re: (gedeeltelijk) werkloos: wat doen jullie de hele dag?

Ja het is wel fijn om een soort ritme te houden, juist omdat je de tijd hebt en anders alles gaat uitstellen. Dus dat gaat van dingen in het huishouden, boeken lezen (eventueel vakgebied), social media, netwerken, nieuwe mensen leren kennen en ontmoeten, veeel solliciteren, dagjes weg, dagje in een andere omgeving gaan werken (oftewel solliciteren) voor andere input, vrijwilligerswerk, bloggen, af en toe een dagje niks mogen, afspreken met vrienden, anderen helpen met dingen, enz.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron