Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Fotografie Topic

<<

Anoniem119

Bericht 07 Nov 2013 17:32

Re: Fotografie Topic

Ben er geloof ik al uit, de S110 lijkt wel heel erg aan al m'n eisen te voldoen. Lekker handig bedienbaar met die ring aan de voorkant bij de lens (ik gilde een klein beetje toen ik dat zag, dat is gaaf!), als ie bijv op Av staat, doet ie daarmee de aperture verschuiven, in Tv de sluitertijd logischerwijs. Ook touchscreen, wat heel erg intuitief werkt (a la iPhone, tik waar je wilt focussen), en gewoon alle standaard Canon shizzle, het is lekker vertrouwd. Oh en wifi met een app naar je iPhone, hipperdepip. Eigenlijk gewoon precies wat ik zoek voor m'n dagelijkse gebeuren. En nog mooi ook, en stuk goedkoper dan de G15. Denk dus dat dat 'm wordt, die S110, als m'n ouders dat goed vinden althans :)

(zie trouwens dat de S120 ook al uit is, maar die is 420 euro, dus dat vinden m'n ouders sowieso niet goed :laughcry: )
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 07 Nov 2013 17:43

Re: Fotografie Topic

Ik zou persoonlijk denk ik voor die onderste gaan, maar ik vind een viewfinder ook wel erg fijn. Heb op mijn Panasonic een EVF, maar ik vind dat toch fijner dan een LCD-scherm. Plus dat deze een mooie review heeft op DP Deview, 76% en een Gold Award.

Eindconclusie:

"The Canon Powershot G15 is a well-refined product and a joy to use. It is very quick and responsive in operation, built like a tank and offers the most external controls in its class. In combination with the fast 28-140mm F1.8-2.8 lens that makes it a very versatile and pocketable photographic tool that offers almost the same degree of control as much larger DSLRs."
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem119

Bericht 07 Nov 2013 17:49

Re: Fotografie Topic

Die viewfinder is geen echte hè, want er zit natuurlijk geen spiegel in, dus het is niet letterlijk het beeld wat door de lens komt. Maar het kan wel heel handig zijn als het zonnig is, dat ben ik met je eens. Ik ben totaal niet meer gewend om van een scherm te fotograferen (behalve met m'n telefoon), dus een viewfinder is wel handig, zelfs al is het een 'neppe'.

Deze camera is wel 100 euro duurder, dat zou ik dan zelf bij moeten leggen denk ik :P
Maar de lens is wel beter, of iig tot f/1.8!

De S120 die nieuw is gaat ook tot f/1.8, maar die is 420 euro :(

Gezien het slechts voor er bij is gaat dat me echt te ver :P
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 07 Nov 2013 17:59

Re: Fotografie Topic

Dat heb ik dus ook, ik heb een electronic viewfinder. Ik vind het op zich prima werken. Het is inderdaad geen echte viewfinder, het is eigenlijk gewoon een LCD-schermpje achter een kijkgaatje, maar het is wel fijn als je gewend bent om door een zoeker te kijken en niet achterop je LCD-scherm, zoals je zelf al zegt. Bijkomende handigheid is (bij de mijne in elk geval) dat je het scherm met instellingen ook in je EVF kunt zien, dus dan kun je makkelijk even snel iets instellen.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem119

Bericht 07 Nov 2013 18:03

Re: Fotografie Topic

Susan schreef:Dat heb ik dus ook, ik heb een electronic viewfinder. Ik vind het op zich prima werken. Het is inderdaad geen echte viewfinder, het is eigenlijk gewoon een LCD-schermpje achter een kijkgaatje, maar het is wel fijn als je gewend bent om door een zoeker te kijken en niet achterop je LCD-scherm, zoals je zelf al zegt. Bijkomende handigheid is (bij de mijne in elk geval) dat je het scherm met instellingen ook in je EVF kunt zien, dus dan kun je makkelijk even snel iets instellen.

Oh ja dat kan geloof ik niet bij die G15, las ik. Het is echt een gaatje, geen digitaal beeld er in geloof ik. Lastig! Ik denk dat technisch gezien de G15 beter is, maar de S110 handiger is in dagelijks gebruik. Dan is de vraag wat belangrijk is..
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 07 Nov 2013 18:10

Re: Fotografie Topic

Ik weet niet wanneer jij het handig genoeg vindt en of je 'm echt altijd bij je wil hebben. Ik vind mijn Panasonic handig genoeg en dat is niet een heel compact dingetje, maar ik hoef ook niet altijd een camera bij me te hebben. Als ik 'm mee wil nemen maak ik wat ruimte in mijn tas en dan lukt het makkelijk. Dus ik zou die G15 denk ik handzaam genoeg vinden.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem318

Bericht 07 Nov 2013 18:13

Re: Fotografie Topic

Ik heb de Canon S110 onlangs samen met mijn vriend gekocht, alleen weet ik helaas niks van fotografie...maar zelfs in de handen van 2 leken maakt ie echt prachtige foto's. We zijn bijna bij elke foto verbaasd hoe mooi die dan geworden is. Mijn vriend weet er overigens wel ietsje meer van hoor, heeft ook veel uitgezocht en vergeleken voordat we deze kochten.
<<

Anoniem119

Bericht 07 Nov 2013 18:15

Re: Fotografie Topic

Madame Butterfly schreef:Ik heb de Canon S110 onlangs samen met mijn vriend gekocht, alleen weet ik helaas niks van fotografie...maar zelfs in de handen van 2 leken maakt ie echt prachtige foto's. We zijn bijna bij elke foto verbaasd hoe mooi die dan geworden is. Mijn vriend weet er overigens wel ietsje meer van hoor, heeft ook veel uitgezocht en vergeleken voordat we deze kochten.


Ooh fijn om te horen Madame Butterfly! Ik weet natuurlijk op zich wel wat van fotografie en het is wel een high-end compact camera, net als die G15, dat zijn ze allebei. Voor mij is het belangrijk dat ik met scherptediepte kan spelen, maar dat het ook echt een lekker klein dingetje is. Ik zoek een soort van huis, tuin en keuken cameraatje, maar dan wel een goeie.

Susan, ja ik weet zelf ook niet echt hoe klein ie moet zijn, wat handig is.
Hoe groot is die van jou? Wel redelijk groot toch?
<<

Anoniem318

Bericht 07 Nov 2013 18:21

Re: Fotografie Topic

Nou, hij kan heel goed foto's maken met voorwerp op voorgrond scherp en achtergrond onscherp. En ook andersom. Zo, nu ga ik snel weg uit dit topic voor ik 't nog verder vervuil met mijn onwetendheid.
<<

Anoniem119

Bericht 07 Nov 2013 18:37

Re: Fotografie Topic

Madame Butterfly schreef:Nou, hij kan heel goed foto's maken met voorwerp op voorgrond scherp en achtergrond onscherp. En ook andersom. Zo, nu ga ik snel weg uit dit topic voor ik 't nog verder vervuil met mijn onwetendheid.


That's all I needed to know, darling :)
<<

Zero

Bericht 07 Nov 2013 21:59

Re: Fotografie Topic

Ik zou altijd gaan voor een G15, maar gaat het je echt om formaat dan zo ik de S-serie aanraden.
Aan de vieuwfinder van de G15 heb je geen reet, dus staar je daar niet op stuk.
<<

Anoniem119

Bericht 08 Nov 2013 15:57

Re: Fotografie Topic

Weet je wat het ook is, en misschien herkennen jullie dat of juist totaal niet...
Ik geneer me altijd beetje met die grote camera. Mensen vinden het sneller 'eng' om op de foto gezet te worden. Niet professioneel dan, dan moet het natuurlijk, maar ik bedoel meer op tripjes met mensen (niet m'n vriend maar familie bijv). Ben bang dat mensen snel denken oh daar heb je haar weer met die camera. Ik had van de week foto's gemaakt van m'n collega's omdat de supervisor dat leuk leek, gewoon van collega's aan het werk, maar ik vind dat dan nog best eng, als ik met die grote camera aan kom. Soms lijkt een kleine camera me best fijn! En zo kan ik prof en privé ook beter scheiden. , misschien.
<<

Anoniem91

Bericht 08 Nov 2013 16:30

Re: Fotografie Topic

Tegenwoordig hebben zoveel mensen een grote camera, het valt denk ik niet eens meer op.
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10389

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 08 Nov 2013 20:23

Re: Fotografie Topic

Dat heb ik ook heel erg, Marin.
Zondag mag ik weer mee met de carnavalsvereniging. Maar voel me beetje 'voor schut' met mn camera ofzo.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Zero

Bericht 08 Nov 2013 20:55

Re: Fotografie Topic

Marin schreef:Weet je wat het ook is, en misschien herkennen jullie dat of juist totaal niet...
Ik geneer me altijd beetje met die grote camera. Mensen vinden het sneller 'eng' om op de foto gezet te worden. Niet professioneel dan, dan moet het natuurlijk, maar ik bedoel meer op tripjes met mensen (niet m'n vriend maar familie bijv). Ben bang dat mensen snel denken oh daar heb je haar weer met die camera. Ik had van de week foto's gemaakt van m'n collega's omdat de supervisor dat leuk leek, gewoon van collega's aan het werk, maar ik vind dat dan nog best eng, als ik met die grote camera aan kom. Soms lijkt een kleine camera me best fijn! En zo kan ik prof en privé ook beter scheiden. , misschien.Jup, daarom heb ik dus die M. Gewoon om af en toe weer lekker de domme toerist uit te hangen. Ik geneer me niet echt met een grote camera hoor, mensen verwachten het van me. Maar dan verwachten ze meteen ook dat ik ge-wel-di-ge foto's ga maken. En dat is niet echt nodig op de 65ste verjaardag van ome Joopie.Ik heb overigens misschien nog wel een 4 maanden oude SX50 in de aanbieding, mocht iemand daar interesse in hebben. Mijn moeder is overgestapt naar SLR.
<<

Anoniem205

Bericht 08 Nov 2013 22:18

Re: Fotografie Topic

Ik wil ook weer mee kunnen komen praten, maar ik ben verdorie nog niet eens in staat een camera vást te houden qua gewicht.. grmbl... Daar komt wel heul snel verandering in hoor!

Overigens ga ik in maart een paar dagen naar Singapore (jaja, luxe, I know) en volgens mij zijn dingen daar veel goedkoper dus ik ga me eens goed inlezen en SPAREN!
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 09 Nov 2013 00:46

Re: Fotografie Topic

Marin schreef:
Susan, ja ik weet zelf ook niet echt hoe klein ie moet zijn, wat handig is.
Hoe groot is die van jou? Wel redelijk groot toch?


Even gekopieerd van Zoom.nl: 133 gram/9,9x5,9x2,1 cm.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem205

Bericht 11 Nov 2013 17:47

Re: Fotografie Topic

Stuiter, stuiter! Ik ga binnenkort toch weer fotograferen! Vast nog niet verstandig, maar deze kans kon ik niet laten schieten! Ik ben één van de (50/60) vrijwillig fotografen van Stichting Earlybirds en nu ligt er een kindje in een ziekenhuis vlak bij mijn huis. Dus daar mag ik foto's gaan maken. Misschien dit weekend al wel! Spannend! Ik mis het fotograferen zo, zeker als ik dan de foto's van Weetjewel voorbij zie komen!
<<

Bisq

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2260

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 11 Nov 2013 18:10

Re: Fotografie Topic

Wat leuk Oreo! Succes.

Ik heb in december 2011 mijn spiegelreflex gekregen, wilde toen direct een cursus gaan doen maar mijn ziekte gooide roet in het eten. Heb tussendoor wel zelf het een en ander lopen prutsen, maar heb helaas nog geen energie en concentratie om een cursus te doen. Een paar maanden geleden werd ik gevraagd om foto's voor een kalender te maken waar er veel van verkocht werden. Super gaaf, één van de foto's heeft in de krant gestaan. Naar aanleiding daarvan heb ik inmiddels wat kleine opdrachtjes gekregen van mensen die ik via via ken. Maar voel me zo'n prutser haha, ik snap de ballen van mijn camera en moet het echt hebben van de automatische of de automatisch creatieve stand en mijn inzicht. Zó zonde!
Dus, ik heb me voorgenomen dit topic maar eens te gaan volgen.

Bewerken jullie de foto's die jullie maken? Ik was altijd erg tegen, want dan kan iedereen mooie foto's maken dacht ik. Maar nu ben ik er een beetje met photoshop aan het prutsen en vind het super leuk.
Insta: je_ei_kwijt
<<

Anoniem205

Bericht 11 Nov 2013 18:13

Re: Fotografie Topic

Ja, ik bewerk álles! En sinds ik ben overgestapt van photoshop op Lightroom vind ik het nog fijner :)
Al mijn vakantiefoto's moeten nog bewerkt worden en ik ben in juni/juli weg geweest...

Wat leuk dat je opdrachtjes krijgt, lekker toch! Misschien dat het handig is om een keer een cursus te gaan volgen om je camera beter te begrijpen? Heeft mij in ieder geval goed geholpen!
<<

Bisq

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2260

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 11 Nov 2013 18:16

Re: Fotografie Topic

Ja, wil heel graag een cursus doen. Maar heb de komende tijd echt nog niet de ruimte. Ben aan het opbouwen op m'n werk, loop nog steeds ziekenhuis in en ziekenhuis uit en dat kost allemaal zoveel energie dat ik geen cursus er naast kan doen.
Insta: je_ei_kwijt
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 11 Nov 2013 18:17

Re: Fotografie Topic

Bisq, is er niet een boek dat specifiek over jouw camera gaat?
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Bisq

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2260

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 11 Nov 2013 21:17

Re: Fotografie Topic

Ja, die heb ik in de kast liggen Susan, maar na een halve alinea lezen ben ik de concentratie al kwijt. Dat is zo frustrerend.
Insta: je_ei_kwijt
<<

Anoniem119

Bericht 12 Nov 2013 00:24

Re: Fotografie Topic

Bisq, niet denken dat foto's alleen mooi zijn zonder bewerken! Of dat bewerken valsspelen is. Dat is gewoon niet zo namelijk. De meeste professionele fotografen schieten zelf namelijk bijvoorbeeld in RAW, dat is een bestand waarbij de foto feitelijk het negatief is, wat zo uit je camera rolt. Je zult dus wel móeten bewerken, je móet er nog aan sleutelen om het gewenste resultaat te krijgen. Nou zou het goed kunnen dat jij in JPEG schiet. Dan bewerkt de camera de foto al een beetje voor je, zodat het de juiste kleur- en lichtbalans krijgt. Maar ook dan kan je natuurlijk nog bewerken. Dat staat niet gelijk aan de foto compleet veranderen, maar gewoon aan de foto tot een eindproduct maken. Zo moet je dat gewoon zien.

Moet je bijvoorbeeld eens kijken:

Afbeelding

Hier zie je heel duidelijk verschil. De RAW moet gewoon nog bewerkt worden, het is nog geen eindproduct, maar grote kans dat het uiteindelijk mooier is dan de JPEG die zo uit de camera rolt.

Ik zou je Lightroom als bewerkprogramma heel erg kunnen aanraden, is ook van Adobe. Of als je eerst gratis iets wilt proberen Picasa, maar dat is wel heel basis.
<<

Zero

Bericht 12 Nov 2013 01:07

Re: Fotografie Topic

Niet bewerken is het zelfde als je foto's direct naar de Kruidvat sturen - het heeft niets met fotografie te maken.
Photoshop is je doka. (Of elk ander bewerkingsprogramma, maar de meeste mensen werken met Adobe)
Afhankelijk van wat je er mee wilt natuurlijk.


Ik heb deze week al weer de laatste cursus avond! Op zich ook wel weer fijn, kan ik op woensdag weer sporten, maar het was ook erg leuk, zeker vorige week met de macro avond!
Ik ben trouwens met museumnacht nog in het FoAm geweest, maar ik was niet heel erg onder de indruk...
VorigeVolgende

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers