Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Fotografie Topic

<<

Anoniem279

Bericht 16 Mei 2020 18:11

Re: Fotografie Topic

Tom schreef:Ik ken beide merken niet, maar ik zou eerder voor de goedkope vd 2 gaan omdat dat een 8stops is en de duurdere 4.

Ja dat leek mij idd ook, maar ik las in een review dat de bovenste niet echt een 8stops zou evenaren, eerder een 4. Vandaar m’n twijfel.

Marin: vanaf m’n balkon is zeker een optie, alleen dan in de herfst en winter, nu staan de bomen teveel in blad en nemen die al het zicht weg. Is al het blad weg dan hebben we idd heel mooi zicht op de kruising, geeft vast wel leuke foto’s. Ik zou ook graag overdag ermee aan de gang willen, zo’n mooi zacht effect in stromend water krijgen en zo’n leuk effect met bewegende wolken enzo. Straks op Ameland lijkt het me ook wel leuk om ermee te spelen, met de zee, of juist wel in het donker, met de vuurtoren of op een heldere avond met de sterrenhemel ofzo. Je kunt daar ook heel gaaf de Melkweg zien, lijkt me ook cool om dat vast te kunnen leggen. Is me afgelopen jaar een béétje gelukt met een mini statief van Ali-Express ?
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5496

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 29 Mei 2020 21:46

Re: Fotografie Topic

Ik heb niet alles doorgelezen maar het lijkt me leuk om foto’s te (leren) maken. Ik heb alleen geen goede camera, lijkt me wel een vereiste als je op een cursus gaat. Aan wat voor bedrag moet ik dan denken voor een redelijke beginners camera?
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6231

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 30 Mei 2020 07:05

Re: Fotografie Topic

Lot schreef:Ik heb niet alles doorgelezen maar het lijkt me leuk om foto’s te (leren) maken. Ik heb alleen geen goede camera, lijkt me wel een vereiste als je op een cursus gaat. Aan wat voor bedrag moet ik dan denken voor een redelijke beginners camera?


Ligt eraan wat je voor ogen hebt. Gaat het je eerst om het maken van foto’s, dus oefenen van compositie? Kun je prima met een compact camera toe. Wil je meerder dingen kunnen doen maar geen lenzen hoeven wisselem? Kijk dan naar een bridgecamera of een spiegelreflex met een allround lens.

Zelf ben ik ‘gewoon’ begonnen met een Canon 1100D met een 18-55 lens. Zo’n soort setje kost je een euro of 300 denk ik zo. Heb ik veel mee gedaan totdat ik meer landschap etc wilde doen, toen kwam er een groothoek lens van 200€ bij.

Spiegelreflex is leuk omdat je kan wisselen, maar houd er rekening mee dat zeker je glas (=lenzen) duur (kunnen) zijn. Overigens kun je ook prima op Marktplaats kijken voor zo’n starterset.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Anoniem279

Bericht 30 Mei 2020 08:20

Re: Fotografie Topic

De meeste cursussen gaan inderdaad wel uit van een systeemcamera of een spiegelreflex. Wat erg interessant is ook trouwens, want als je het eenmaal een beetje doorhebt is het echt leuk om je in die verschillende functies te verdiepen en daarmee te spelen.

Ik heb zelf een systeemcamera, de Sony A6000. Inmiddels al een wat ouder model, maar nog steeds te koop en maakt hele mooie foto's. Je hebt ook de A6300, A6500 en volgens mij inmiddels ook de A6700, zijn allemaal al nieuwere modellen, maar de A6000 is als beginnerscamera helemaal prima. Ik heb een tijdje een spiegelreflex gehad maar vond de grootte ervan helemaal niet fijn en daardoor gebruikte ik heb nauwelijks. Een systeemcamera is een stuk kleiner, steek je makkelijker in je tas en heeft nagenoeg dezelfde functies als een spiegelreflex dus is echt leuk om mee te starten. Ook zou je eventueel nog lenzen kunnen verwisselen zodat je bijvoorbeeld meer zoombereik hebt.

Als je wilt heb ik trouwens nog een heel leuk adresje waar je online een enorm duidelijke beginnerscursus kunt volgen.
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2918

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 30 Mei 2020 19:57

Re: Fotografie Topic

Flo, ik heb daar wel interesse in! Ik heb wel eens een workshop gevolgd in het verleden, maar echt zo lang niet meer aan de slag geweest dat ik heel veel niet meer weet.
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Anoniem303

Bericht 31 Jan 2021 13:11

Re: Fotografie Topic

Misschien zijn er wel meer mensen die van (smartphone)fotografie een corona-hobby hebben gemaakt, even een upje doen? Misschien leuk om dit topic een beetje nieuw leven in te blazen?

Ik steek alvast van wal, vanmorgen een heerlijk , maar koud rondje gelopen:

Afbeelding

Afbeelding

Deze foto's zijn trouwens gewoon gemaakt met mijn iPhone! Had mijn camera ook mee maar daarvan viel het resultaat vanmorgen toch wat tegen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43724

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 31 Jan 2021 14:01

Re: Fotografie Topic

Heel mooi Rixt!

Ik fotografeer alleen nog maar met m'n telefoon. M'n camera heb ik sinds 2019 bijna niet meer aangeraakt.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem303

Bericht 31 Jan 2021 14:10

Re: Fotografie Topic

Dank je! Ja pak jij je camera helemaal niet meer? Maar je hebt ook een telefoon met een hele fijne camera, toch?
Ik merk dat ik de laatste weken een combi maak met m’n telefoon en camera. Ik vind m’n camera, met de juiste instellingen wel veel mooiere foto’s maken, zit veel meer scherpte en diepte in. Heb daarom heel lang van mezelf niet ‘mogen’ fotograferen met m’n telefoon, wel gewoon kiekjes hoor, maar de mooie foto’s wilde ik met m’n camera. Maar daar kom ik nu wel een beetje van terug.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43724

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 31 Jan 2021 14:30

Re: Fotografie Topic

Nou ik ben natuurlijk sowieso gestopt met professioneel fotograferen. En privé vind ik 't ook meer gedoe dan dat 't oplevert. Ik zocht een foto maar kan 'm niet vinden, maar op reis in Amerika stond ik met camera in de ene hand en in de andere arm droeg ik m'n zoontje. Heel typerend beeld vond ik dat.

Op die USA trip heb ik bij de 'grote' bezienswaardigheden wel m'n camera gepakt maar beetje uit 't zelfde principe als jij. Ik vond dat ik met de camera foto's moest maken op die plekken. En natuurlijk zijn ze wel echt beter van kwaliteit (en sowieso groter qua bestand dus voor mogelijke afdrukken ook beter) maar het was gewoon zó'n gedoe, zeker met een peuter. Maar de kwaliteit is wel beter hoor van camera. En die beetje 'neppe' software scherptediepte van portrait foto's is mooi maar echt totaal niks vergeleken met het echte werk. Maar voor nu is't prima. Ik vjdn 't met name ook prima omdat ik tien jaar lang onwijs veel gefotografeerd heb met camera's, de theorie erachter heb geleerd. En composities ben ik altijd nog wel mee bezig, dat verandert niet.

Weet je, er is een gezegde: 'the best camera is the one you've got on you'. En voor mij geldt dat in deze levensfase zeker.

Oh en ik wilde ook nog de app Snapseed aanraden. Daar bewerk ik al m'n foto's op telefoon mee.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem303

Bericht 31 Jan 2021 14:45

Re: Fotografie Topic

Snapseed gebruik ik al! Fijne app inderdaad.
<<

Anoniem303

Bericht 31 Jan 2021 14:47

Re: Fotografie Topic

En verder geloof ik direct wat je zegt hoor. Ik ga nu bewust een stuk wandelen met mijn camera in de tas. Is het licht mooi/fijn, dan trek ik hem tevoorschijn en kan ik gerust het halve rondje alleen maar foto's schieten. Dat doe je toch minder makkelijk als je een kind bij je hebt :)
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43724

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 31 Jan 2021 15:06

Re: Fotografie Topic

Ja daar genoot ik ook altijd erg van. En nog steeds kijk ik altijd wel met fotografisch ook. Dat vind ik fijn aan wandelen, echt bewust om je heen kijken. Kan me voorstellen dat jij die combi ook fijn vindt. Jij bent net als ik ook wel alleen op reis geweest natuurlijk en dan is fotograferen een fijne manier om de stad te bekijken.
Let's discover the world together.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5496

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 31 Jan 2021 15:36

Re: Fotografie Topic

Mooie foto Rixt. Mooie plek ook.
<<

Anoniem303

Bericht 31 Jan 2021 15:53

Re: Fotografie Topic

Dank je wel ☺️ Idd een fijne plek, is inmiddels m’n vaste rondje geworden.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9783

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 31 Jan 2021 20:27

Re: Fotografie Topic

Mijn vriend maakt met zijn iPhone vaak een hdr, wat veel gedoe is met de goede camera.

Verder ben ik wel bewust wanneer we wel de camera meenemen en wanneer niet. Bij bijzondere dingen of waar ik echt gave foto's wil maken, gaat de camera mee. En anders vind ik de telefoon prima fotograferen.
<<

Agnes

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1639

Geregistreerd: 11 Jul 2018 18:09

Bericht 10 Feb 2021 16:42

Re: Fotografie Topic

Wat een mooie foto's Rixt!
<<

munk

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 578

Geregistreerd: 18 Sep 2013 19:59

Bericht 13 Feb 2021 14:30

Re: Fotografie Topic

Wat leuk dat dit topic omhoog gehaald is! Thanks Rix! Mooie foto's!

Ik ben een paar jaar geleden gestopt met mijn bedrijf, maar niet gestopt in de fotografie. Ik investeer nog steeds in mijn apparatuur. Afgelopen jaar heb ik mijn FF nikon omgeruild voor de FF nikon Z7. Ondanks dat ik echt een daglicht fotograaf ben, heb ik laatst een externe flitser gekocht van godox met trigger, tjee dat had ik eerder moeten doen!

Ik mis het af en toe in opdracht fotograferen wel, maar de druk en de pressure van klanten mis ik alles behalve. Heel soms doe ik nog een opdracht, maar ik ben heel selectief in mijn keuzes.

@Marin, ik had echt nooit gedacht dat jij je fototoestel aan de wilgen zou hangen! Al snap ik die keuze wel. Mijn keuze 4 jaar geleden kwam doordat ik een zware longonsteking te pakken had. Mijn baan was niet te combineren met mijn fotografie. Fotografie was echt een full time baan geworden. Mensen zagen niet, dat het niet alleen maar op het knopje drukken was, maar dat ik na een dag werken, nog een shoot deed en vervolgens ook nog avonden lang aan het bewerken was. Die longonsteking was gewoon het vervolg op heel lang mijn grenzen opschuiven, tot de man met de hamer kwam. Achteraf gezien zat ik misschien wel tegen een burn out aan.

Ik heb echt bergen foto's liggen die ik nog moet posten, en ik ben niet heel actief op IG. Maar mochten jullie het interessant vinden om te zien wat ik tegenwoordig allemaal maak: /
(SVP de link niet quoten!)
Vorige

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers