Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Forumster van de maand mei

<<

Burgemeester Nicky

Gebruikers-avatar

Site Admin

Berichten: 7782

Geregistreerd: 31 Aug 2013 16:30

Bericht 15 Mei 2017 16:47

Forumster van de maand mei

Deze maand is het stokje doorgegeven aan een hele oude bekende. Lange tijd niet (echt) actief geweest, maar inmiddels kunnen we niet meer om haar heen op het forum. Lees hieronder het leuke stuk van Quizzle!

About myself
Ik kom hier echt al heel lang, nog op de oudere versies van het forum. Dus ik denk dat ik via het tijdschrift hier terecht ben gekomen. Je herkent me misschien wel aan mijn oude naam, ‘Justmyself’. Wat ik nog weet uit die tijd is dat Daarom, Susan en Kruikje ervoor hebben gezorgd dat ik me heel welkom voelde. En ik heb van hen privé ook heel veel geleerd.
Een paar maanden geleden ben ik weer teruggekomen op dit forum, ditmaal onder de naam ‘Quickster’. Deze naam had ik in een vlaag van verstandsverbijstering gekozen, wat nog te doen was omdat ik niet echt actief was, maar nu ik weer wat meer reageer ergerde ik me teveel aan die naam, vandaar dat ik voor een naamsverandering heb gekozen.

About my life
In alle eerlijkheid heb ik niet zo’n heel boeiend leven, maar waarschijnlijk wel een heel ander leven dan de meeste (zeker werkende) mensen hier. Ik ben al een hele tijd arbeidsongeschikt dus ik kan voor een groot deel mijn eigen tijd indelen. Ik ben afgekeurd op psychische gronden. Destijds heb ik ook veertien maanden in opname doorgebracht. Bijna twee jaar geleden bleek ik daarnaast een uiterst zeldzame ernstige ziekte te hebben en sindsdien moet ik helaas zeggen dat er ook veel in het teken van mijn fysieke beperking staat.

Dit is het saaie gedeelte. Globaal is het op dit moment ongeveer zo dat ik een of twee dagen in de twee weken in het ziekenhuis ben voor onderzoek en behandeling. Binnenkort moet ik wat vaker, want ik moet geopereerd worden. Daarnaast heb ik nog therapie, een uur beeldende therapie en een sessie gesprekstherapie. Deze zijn op twee verschillende dagen in de week en daarvoor moet ik een eindje reizen, want alles zit buiten mijn woonplaats.
Ik ben nog niet zo lang geleden verhuisd, naar een veel fijner huis waar ik ook een soort van eigen atelier heb. Ik werk graag met klei en steen. Het is heel erg wennen, maar mijn hond voelde zich vanaf dag 1 heel erg thuis en dat helpt wel. Mijn hond is ook degene met wie ik de meeste tijd doorbreng en waar ik zoveel mogelijk van mijn leven op inricht. Ik zou uren over hem kunnen schrijven, want hij is echt mijn beste vriendje, maar dat zou dan wel een erg saai stuk worden.

Verder kijk ik redelijk wat series en films, ik lees heel veel en ik schrijf graag. In tegenstelling tot wat ik weleens op het forum gedaan heb (ik heb ooit een soort chicklitvervolgverhaal geschreven met Susan en Kruikje) schrijf ik liever over dagelijkse dingen. Ik vind het ook belangrijk om redelijk open te zijn over psychische ziektes omdat daar nog een behoorlijk taboe op rust. En ik ben van plan om ooit nog eens mee te gaan schrijven over wat ik heb meegemaakt, maar dan wil ik wat verder in mijn proces zijn.

Me, myself and I
Je zou me kunnen herkennen aan mijn manier van reageren. Maar over het algemeen kun je me vooral herkennen aan mijn humor, al komt die helaas wat minder over in geschreven taal. Als ik mijzelf in één woord zou moeten omschrijven zou dat bedachtzaam zijn. Het is een saai woord, dat realiseer ik me, maar het is wel het woord wat het meest omschrijft hoe ik in het leven sta. Ik ben een enorme denker. Ik overdenk situaties, reacties en gebeurtenissen en ik ben behoorlijk weloverwogen in beslissingen. Om een voorbeeld te noemen, ik houd mijn hele behandeling in eigen hand. Ik word ook letterlijk betrokken in overleggen, omdat ik heb gevraagd of ik alles mag horen, zodat ik betere beslissingen kan nemen.

Als ik een wens zou mogen doen, dan zou ik willen dat mensen zich realiseren dat we in één samenleving leven en niet in een individualistische zone. En dat het woord samen daarin van betekenis is. Het maakt niet uit hoe druk je het hebt, hoe moeilijk of wat anderen doen of laten. Het is belangrijk om je te realiseren dat de wereld groter is dan je eigen vierkantje. Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen zich ten volle zou beseffen hoe belangrijk een multiculturele samenleving is, waarin rekening gehouden wordt met de ander en ruimte is voor diversiteit in gebruiken en gewoontes, we een veel positievere wereld zouden creëren. Ik weet dat dat zweverig en idealistisch klinkt, maar als je het veel kleiner maakt, kan het ook gewoon het accepteren van een ander als volledig persoon zijn, zonder deze te willen veranderen, zélfs al ben je het niet eens met opvattingen.

Daarnaast wens ik ook nog, omdat dat het eerste was dat in me opkwam, dat mensen die al zolang hopen en wachten en wensen en van teleurstelling naar verdriet gaan, een kindje in hun leven mogen verwelkomen. Natuurlijk denk ik daarbij aan Bisq en Weegschaal, maar er zijn er zoveel meer. En dat gemis is onvervangbaar en onoplosbaar, daarom zou ik dat wonder wensen met heel mijn hart.

Myself and the forum
Op het forum ben ik het meest te vinden in de pijlers Algemeen en Persoonlijk, maar ik lees eigenlijk overal wel. Soms ben ik er een paar keer een kwartier of meer, soms even snel enkele minuten. Lange reactie typ ik eerst in Word.
Topics zoals de ‘stomme vragen’-topics en de ‘wat wil je kwijt/waar baal je van/wat je deze week doen’-topics zijn mijn favoriete topics.
Op dit forum heb ik vooral veel geleerd over mensen. Hoe mensen elkaar nog willen steunen, nog oprechte interesse tonen in elkaar, klaar staan voor elkaar als er iets ergs gebeurt en elkaar het beste wensen. Zo zijn er veel heftige topics geweest op het forum met persoonlijke vreselijke gebeurtenissen in de levens van forumsters. Ik ga niet één ding noemen wat me het meest bij is gebleven, want dan is het net of er leed groter kan zijn dan ander leed. Wat me ook bij staat is de ontwikkeling van mensen op het forum, die nu getrouwd zijn en al kindjes krijgen etc. Dat vind ik heel bijzonder.
Ik vind het minder leuk dat als iemand ergens op aangesproken wordt er vrijwel altijd een soort moraalridder opstaat en beweert dat het online pesten is, en als de persoon die aangesproken wordt niet heel fair is, gaat deze daar soms ook nog helemaal in mee. Ik ben groot voorstander van eerlijk zijn, ook op een forum, en dus geen niet-kloppende info geven (ik heb het niet over het niet te uitgebreid vertellen van persoonlijke info) of onwaarheden vertellen. Daar hoort mijns inziens soms ook feedback bij en ik vind het jammer dat dat vaak uitdraait op een beschuldiging van ‘met z’n allen iemand in een hoekje drijven’.
Als ik iets aan het forum zou mogen veranderen zou ik willen dat foto’s niet gekopieerd kunnen worden en misschien zelfs dat sommige dingen niet leesbaar of zichtbaar zouden zijn zonder account.

De volgende forumster van de maand
Aan mij de eer om de volgende forumster van de maand aan te kondigen. Ik heb gekozen voor Jada. Ze is net als ik nog niet zo lang terug op het forum. Ik vond haar al een leuke forumster onder haar vorige naam, en nu nog steeds! Daarnaast gaat ze een dapper proces in en lijkt dat me reden genoeg om wat meer over haar te weten te komen.

Beste vriendje
Als laatste wil ik jullie nog kennis laten maken met mijn beste vriendje, mijn lieve teckel.
Afbeelding
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 3857

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 15 Mei 2017 16:57

Re: Forumster van de maand mei

Mooi stukje heb je geschreven en wat een leuke hond! Ik vind ruwharige tekkels echt zo leuk! :heart:
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 16316

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 15 Mei 2017 18:12

Re: Forumster van de maand mei

Leuk stuk, Quizzle! Ik vind je een bijzonder mens. Oh en ik vraag me af wie Daarom is.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9769

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 15 Mei 2017 19:18

Re: Forumster van de maand mei

Daarom is Weetjewel toch?

Heel leuk stuk Quizzle. Ik vind je een mooi mens. Je zegt 'bedachtzaam' maar misschien past 'weloverwogen' nog wel beter bij je lieve en superbehulpzame Posts hier. Echt fijn! En wat een toffe hond heb je! Hoe heet 'ie?
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 16316

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 15 Mei 2017 19:28

Re: Forumster van de maand mei

Ah ja ik had inmiddels zo'n vermoeden!
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9254

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 15 Mei 2017 20:31

Re: Forumster van de maand mei

Leuk stuk over jou, Quizzle! En je hebt een leuke hond!
26 september 2013
30 december 2015

Afbeelding
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2308

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:28

Bericht 15 Mei 2017 20:39

Re: Forumster van de maand mei

Leuk gedaan!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem250

Bericht 15 Mei 2017 20:40

Re: Forumster van de maand mei

Ja! Dus toch! Ik dacht al dat jij het was. Ik vind je bijzonder. Je gebruikt het woord saai om je leven te beschrijven. Maar ik vind jou allesbehalve saai.
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24874

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 15 Mei 2017 20:51

Re: Forumster van de maand mei

Leuk zeg! En wat een schattige hond!
29032018
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12758

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 16 Mei 2017 08:02

Re: Forumster van de maand mei

Wat een leuk stuk Quizzle! Ik vind het heel lief dat jij altijd zo de tijd neemt om op mensen te reageren, je plaats doordachte en fijne reacties. Kritisch, maar niet onaardig.
Wat een lieve hond zeg, tof beestje met die lange haren :D
2016 ♥
2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Anoniem222

Bericht 16 Mei 2017 09:57

Re: Forumster van de maand mei

Wat leuk om te lezen en je hondje <3!
<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2647

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 16 Mei 2017 13:11

Re: Forumster van de maand mei

Wat een lieve reacties, zeg, bedankt!!

Zora, ik vind dat n enorm compliment.

Mijn hond is trouwens ook vereerd door alle complimenten aan zijn adres (of hij is gewoon ineens n beetje arrogant ;-)). Hij heet Al.fons trouwens voor degene die het vroeg.

Ik was n beetje nerveus om m'n leven te beschrijven omdat ik niet werk etc, dus ik ben heel dankbaar voor de fijne reacties, en lief HGL dat je mijn leven niet saai vindt!
After the flood, all the colors came in
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4838

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 16 Mei 2017 13:59

Re: Forumster van de maand mei

Sluit me aan bij Elliot. Ik vind je echt een super toffe forummer. En je hond... awesome!!
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9769

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 16 Mei 2017 14:03

Re: Forumster van de maand mei

Haha Alf.ons, geniaal :)

Je leven is zo saai als je het zelf vindt denk ik hoor! Door te werken enzo wordt het niet per definitie niet saai.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Carrie

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11513

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:39

Bericht 16 Mei 2017 15:47

Re: Forumster van de maand mei

Leuk stuk, leuk geschreven!
dit is mijn Instagram, ik maak graag stories.
<<

Chava

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1713

Geregistreerd: 23 Jun 2016 20:23

Bericht 16 Mei 2017 16:32

Re: Forumster van de maand mei

Leuk stuk, Quizzle! Vind jou een leuke forumster.
Heette dat verhaal van jullie niet Drie Hoog, waarvan later bleek dat het door iemand gejat was?
Saying everything without making a sound
<<

anoniem224

Bericht 16 Mei 2017 17:30

Re: Forumster van de maand mei

Een echt Quizzle stuk, lekker uitgebreid! Leuk om wat meer over je te weten te komen. :D
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 21562

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 16 Mei 2017 18:33

Re: Forumster van de maand mei

Wat ben jij toch leuk Quizzle. Leuk stuk om te lezen en jou wat beter te leren kennen..
En vet leuke teckel. Mijn vader heeft ook zo'n leukerd. Eigenwijze beesten zijn het hè.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5598

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 16 Mei 2017 19:54

Re: Forumster van de maand mei

Wat leuk om eens wat meer over jou te horen. Ik ken je niet van je eerdere nicks en ben altijd best benieuwd naar jou. Ik vind je verre van saai. Je hebt humor en een interessante gedachtenwereld, en ik ben blij dat ik daar af en toe een stukje van in mag zien.
Schrijf je nog?
‘You are a woman with a brain and reasonable ability. Stop whining and find something to do.’
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1087

Geregistreerd: 19 Apr 2015 15:48

Bericht 16 Mei 2017 20:31

Re: Forumster van de maand mei

Wat een leuk stuk is het geworden Quizzle, erg leuk om te lezen! En bedankt voor de nominatie :)
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3726

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 17 Mei 2017 12:25

Re: Forumster van de maand mei

Mooi stuk heb je geschreven! Ik ken je natuurlijk al een beetje, maar wilde even zeggen dat ik het goed vind dat je de taboeïsering rondom psychische klachten aanstipt. :) Genoeg forummers die hier posten over geestelijke gesteldheid, maar in het dagelijks leven hoor je er toch minder over, omdat mensen zich nog te vaak ervoor schamen/geen ruimte voelen om het bespreekbaar te maken.

En ik ben echt verliefd op A! :heart:
<<

Anoniem197

Bericht 17 Mei 2017 15:03

Re: Forumster van de maand mei

Leuk stuk en ik vind jou echt leuk! Jij komt ook uit brabant toch?
<<

Jet

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1344

Geregistreerd: 19 Mrt 2017 22:02

Bericht 17 Mei 2017 21:23

Re: Forumster van de maand mei

Chava schreef:Leuk stuk, Quizzle! Vind jou een leuke forumster.
Heette dat verhaal van jullie niet Drie Hoog, waarvan later bleek dat het door iemand gejat was?


Volgens mij was het Levensweg 3?

Leuk stuk, Quizzle. Ik vind jou echt een aanwinst voor het forum. Zo fijn hoe je steeds op iedereen uitgebreid reageert en de juiste dingen weet te zeggen. En wat een ontzettend leuke hond heb je! :heart:
<<

Chava

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1713

Geregistreerd: 23 Jun 2016 20:23

Bericht 18 Mei 2017 05:17

Re: Forumster van de maand mei

Oh ja! Dat was het, Levensweg 3.
Saying everything without making a sound
<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2647

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 18 Mei 2017 05:24

Re: Forumster van de maand mei

Alweer bedankt voor de lieve reacties. En ja, het was Levensweg 3. Klopt ook dat iemand het ergens anders ging misbruiken.
Ik schrijf absoluut nog maar nu even privé omdat onlangs iemand die ik als vriendin beschouwde ook zomaar stukken van mij onder haar eigen naam ging delen. Dus ik moet nog een weg vinden in wel kunnen delen maar niet het risico van mensen die t zomaar kopiëren. ( waar ik niks van snap)
Ik kom inderdaad uit Brabant :-)

En bedankt voor de leuke reacties op mijn hond ook. Die de afgelopen dagen heeft geslapen in een leeg zwembadje in de woonkamer. ( kwestie van opblazen, even neerzetten, hond erin en hond wil er niet meer uit) Als ik straks op de laptop ben zal ik proberen n foto erbij te zetten.
After the flood, all the colors came in
Volgende

Terug naar Forumzaken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers