Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


FODMAP-dieet.

<<

Leaf

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2729

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:42

Bericht 23 Dec 2015 13:37

FODMAP-dieet.

Heeft iemand hier ervaring mee? Het wordt mij nu aangeraden om uit te zoeken welke voedselproducten ik beter kan mijden.

Ik heb alleen nog nooit van mn leven een dieet gevolgd, dus ben wel een beetje huiverig of het haalbaar gaat zijn. Ook omdat ik een grote (brood)eter ben.
RYW schreef:Ik heb dingen uit mijn schoenzool gepeuterd die ik boeiender vind dan Nougat's mening en leven.
<<

Anoniem193

Bericht 23 Dec 2015 13:44

Re: FODMAP-dieet.

Zelf geen ervaring mee, maar ik volg een blogger die er over schrijft. http://www.kiwienzo.nl/
<<

Leaf

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2729

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:42

Bericht 23 Dec 2015 21:16

Re: FODMAP-dieet.

Thanks! Ik zag haar website toevallig al voorbij komen inderdaad.
RYW schreef:Ik heb dingen uit mijn schoenzool gepeuterd die ik boeiender vind dan Nougat's mening en leven.
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 24 Dec 2015 09:53

Re: FODMAP-dieet.

Je hebt er ook een Facebook groep van.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Nova85

Noob

Berichten: 37

Geregistreerd: 18 Aug 2015 19:23

Bericht 01 Jan 2016 21:28

Re: FODMAP-dieet.

Een collega van mij heeft er ervaring mee. Op mijn werk heb ik een document op de pc met wat wel en niet mag. Dit sturen we altijd mee naar een cateraar als er een lunch moet worden geregeld.
<<

Anoniem248

Bericht 26 Aug 2018 18:03

Re: FODMAP-dieet.

Ik up dit topic even. Ik ga hier morgen aan beginnen, in elk geval voor 4-6weken en daarna wordt er stukje bij beetje gekeken waar mijn darmen nu precies op reageren. Nu denk ik dat ik wel een eind kom maar ik bedacht me ineens dat ik aankomende week uit eten ga (bij Proeflokaal Bregje). Hoe combineren jullie fodmap met uit eten gaan? Is dat wel te doen? Ik heb de kaart op de site even bekeken en er is eigenlijk geen gerecht wat ik ‘mag’. Is het te doen om Bregje te bellen en het dieet voor te leggen en te kijken wat ze voor me kunnen betekenen? Is uit eten gaan met fodmap sowieso wel te doen? Er zijn zoveel dingen die afvallen... Of hebben jullie op zo’n avond eten maling aan alles en neem je gewoon waar je trek in hebt?

Side note: het scheelt bij mij wel dat mijn buikklachten niet dusdanig erg zijn dat ik verga van de pijn naderhand. Heb dit dieet nu vooral vanwege langdurig aanhoudende vervelende ontlasting/diarree en buikpijn voordat ik naar de wc moet, dus zondigen zou op zich wel te doen zijn maar aan de andere kant wil ik niet meteen in week 1 al alles voor een avondje aan de kant gooien.
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 3237

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 26 Aug 2018 19:08

Re: FODMAP-dieet.

Ik werk als kok, wij krijgen best geregeld gasten met het fodmap dieet. Dan is het heel erg fijn als ze van te voren contact opnemen, eventueel de complete lijst wel wel/niet mag doorgeven en een eventuele voorkeur voor gerechten.
Als gasten daar op de avond zelf mee aankomen is dat echt niet fijn, ten eerste is er dan vaak niet veel tijd om alles rustig te bekijken, en als we het van te voren weten kunnen we eventueel nog extra ingrediënten bestellen om tot een volwaardige maaltijd te komen.
10.04.17
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1675

Geregistreerd: 19 Jan 2015 12:10

Bericht 26 Aug 2018 21:38

Re: FODMAP-dieet.

Kan je niet beginnen met het dieet na dat specifieke etentje? Ik heb het dieet vorig jaar een aantal weken volledig gevolgd en daarna elke keer 1 groep uitgeprobeerd. Ben toen na een speciale gelegenheid begonnen, gingen met de hele familie een paar dagen naar Disney en ik zat het niet zitten om het daar te moeten doen. Ik denk dat je best uit eten kunt met dit dieet, maar dan is het wel slim om vooraf te informeren waar je gaat eten denk ik. Zelf heb ik het maar niet gedaan in die periode. Ik vond het een aardig dramatisch dieet en vond het al lastig genoeg om te zorgen dat ik thuis alles volgens de regels kon doen en had er geen zin in om teveel moeite te moeten doen om met een etentje iets te krijgen dat aan alle regels voldoet. Maar dat ben ik, ik vond het nuttig om te proberen (want fikse buikklachten), maar vond het wel een pittig dieet en ik was met eventueel uit eten gaan ook wel een beetje bang dat ik toch iets binnen zou krijgen.

Vervolgens bleek hier dat ik op geen enkele groep een noemenswaardige reactie had, maar toen ik echt alles weer mocht eten was 't weer feest. Dus eigenlijk zou ik altijd volledig FODMAP vrij moeten eten :silent:
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2077

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 27 Aug 2018 06:48

Re: FODMAP-dieet.

Mijn beste vriendin volgt dit. Wij eten regelmatig samen, thuis of uit. Ik zie dat de meeste eetgelegenheden geen idee hebben wat fodmap is en daarom geeft zij aan dat ze geen gluten, lactose en knoflook mag. Dat dekt niet alles, maar wel veel. En dit snappen ze overal. Voor haar geldt ook dat wanneer ze dit mijdt, ze sowieso geen enorme pijn en krampen heeft en wat ze dan zondigt, is wel te handelen.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem248

Bericht 27 Aug 2018 12:47

Re: FODMAP-dieet.

Oh dat is ook nog wel een idee Niekske. Ik denk dat ik dat wel ga doen.

Hippie, later beginnen doe ik liever niet, ik heb half sept weer een afspraak staan met de diëtiste en als ik dan dit weekend pas begin, is de aanloop naar de volgende afspraak maar zo kort.

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers