Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Fitness vragen

30 Sep 2018 07:39

Hi !

Is hier iemand fitness instructrice die ik vragen kan stellen over fitness icm gewichtsverlies.

Re: Fitness vragen

30 Sep 2018 09:17

Ik ben geen fitness instructrice maar ik fitness wel veel en weet daardoor het een en ander. Dus je kunt t proberen :-)

Re: Fitness vragen

30 Sep 2018 09:44

Ik ben ook wel benieuwd naar wat je vraag is. Misschien kan ik ook ergens mee helpen.

Re: Fitness vragen

04 Okt 2018 19:47

Lief dat jullie willen meedenken.

Ik ben sinds kort met fitness begonnen. Met als doel fitter maar ook zeker slanker te worden. Ik ben al heel goed met eten bezig dus dan is sporten het volgende "stadium". Ik vind sporten gelukkig heel fijn.

Maar nu vraag ik me af wat de effectiefste manier van fitnessen is. Ik doe nu veel cardio. Met name loopband, crosstrainer, fiets. Ik stel de apparaten in op de "vetverbranding" stand maar dit gaat vrij langzaam. Want je hartslag moet dan laag blijven, bij mij 123. Maar is dit wel effectief? Soms doe ik nog wel eens buikspier oefeningen op een apparaat.

Hebben jullie tips?

Re: Fitness vragen

04 Okt 2018 19:49

Ik zou hulp vragen van een instructeur. Die kunnen vaak wel programma's voor je maken.

Re: Fitness vragen

04 Okt 2018 19:52

Het is een sportschool waar niet echt intensieve begeleiding is. Het is heel klein. Verder heel fijn sfeertje hoor maar ik ben daarom benieuwd naar de info die hier te verkrijgen is.

Re: Fitness vragen

04 Okt 2018 19:55

Oh ja, toen ik bij een kleine sportschool zat heeft de eigenaar een schema voor me gemaakt. We hadden gewoon afgesproken op een tijd dat het vaak rustig was,zodat hij even tijd had. Maar ik kan je verder helpen helaas, misschien iemand anders :).

Re: Fitness vragen

04 Okt 2018 20:04

Als je slanker wilt worden zou ik je aanraden krachttraining te gaan doen. Cardio doet helaas niet zoveel. Begin simpel met oefeningen met lichaamsgewicht en dan elke week wat kg erbij.
Op Fit.nl vind je altijd goede oefeningen + uitleg. Denk eraan dat je rug en beenspieren het grootst zijn. Die zijn dus ook het meest effectief om te trainen als je slanker wilt worden. Hoe groter je spieren, hoe meer je verbrand. Ik kijk zelf vaak naar oefeningen voor rug, schouder, bil, buik en benen. Dan maak ik zelf een serie met oefeningen en dan verhoog ik de gewichten elke week. Ik doe vaak 3 sets van 10-15 herhalingen. In een uur red je dan ongeveer 10 oefeningen.

[url]https://www.fit.nl/fitnessoefeningen/url]

Re: Fitness vragen

04 Okt 2018 20:09

Ik zou je ook krachttraining aanraden. Met alleen cardio kom je er niet. Misschien eens een pt'er vragen een schema te maken?

Als je een beetje basis hebt kun je daar verder mee. Het is ook altijd goed als iemand eens mee kijkt en de oefeningen goed uitlegt om blessures te voorkomen!

Wij trainen niet op aantal herhalingen, maar op falen. Oefening doen met een bepaald gewicht en dan tussen de 5-13 herhalingen bijvoorbeeld. Doorgaan tot falen. Als je structureel boven de 13 herhalingen uitkomt, dan het gewicht omhoog.

Re: Fitness vragen

04 Okt 2018 20:32

Krachttraining inderdaad. Spieropbouw is vetafbraak. En daarbij is krachttraining ook nog veel leuker :).

Re: Fitness vragen

04 Okt 2018 21:50

Of je moet erg lang cardio’en dan kom je pas in de vetverbrandingszone, maar dan moet je hartslag niet te hoog zijn (en niet te laag zijn) zodat je het lang volhoudt. Dan moet je dat wel minimaal 45mim zoiets volhouden. Als je gaat spinnen val je ook echt wel af omdat je veel calorieën verbrand in dat uur.

Maar ik ben ook voor krachttraining, heeft mij toen ook goede resultaten gegeven. Ik begon met een cardio oefening om op te warmen en mijn hartslag omhoog te krijgen, dan wat oefeningen met eigen lichaamsgewicht of op de mat met gewichtjes etc (steeds 3x15 herhalingen). En sloot weer af met 20/30 min cardio zodat ik nog ff door ging met verbranden. Ik deed ook vaak van die circuitjes en dan bijv. 5 oefeningen achter elkaar doen (bijv. 12 squats met halter met 10kg, 12 burpees, 12x buikspieroefening (omhoog komen op matje), 12x armoefening met dumbells en 12x uitstapoefening met gewichtjes) en dat deed ik dan 3/4:5x achter elkaar.

Ik hen hier trouwens ook hulp bij gekregen dus ik zou zeker om een schema vragen.

Re: Fitness vragen

04 Okt 2018 22:30

Ik vind dit een leuk artikel over cardio en krachttraining en over de (on)zin van vetverbrandingszone: https://www.personalbodyplan.com/kracht ... of-cardio/

Re: Fitness vragen

05 Okt 2018 05:48

Ik zou er wel krachttraining naast gaan doen en dat hoeft echt niet met veel gewichten. Probeer daarbij wel een gewicht te vinden waarbij je 3x15 herhalingen kan doen. Waarbij de laatste serie uit je tenen moet komen. Spieren verbranden in rust namelijk meer. Op het moment dat je spieren krachtiger zijn, doen ze terwijl jij ook de bank ligt al meer werk om gemakkelijk te zeggen.
Probeer hierbij wel alle spiergroepen aan te spreken. Dus zowel benen, armen en je core.
Je kan beginnen op de apparaten, maar op den duur zijn lossen gewichten beter, omdat je dan ook je balans en evenwicht erbij traint, waardoor je net weer andere ( kleine) spiervezels triggert.

Succes.
Plaats een reactie