Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Eten vanaf 12 maanden

09 Mei 2017 14:55

Mijn dochtertje van 12 maanden, geven wij vanaf 6 maanden bijvoeding. Zo veel mogelijk biologisch en we proberen ook van alles aan te bieden. M.u.v. vlees. Vis (zalm o.a.) eet ze bijvoorbeeld ook al goed. Maar nu merk ik dat ze pasta en rijst niet wil eten. Ik denk vanwege de structuur. We hebben een babyfoodmaker dus we maken al haar voeding zelf. Maar nu vooral groenten en (zoete) aardappel. Daarnaast wil ze sinds kort eigenlijk alleen nog maar (100%) pindakaas als broodbeleg.

Ik probeer nu ook pap en bio opvolgmelk (naast de bv) aan te bieden, maar daar wil ze echt niets van weten.

Iemand tips om het eten van pasta en rijst makkelijker te maken? Ik kan me namelijk goed voorstellen dat rijst en/of pasta niet prettig eten is als je nog geen kiezen hebt.
Laatst gewijzigd door Jasmina op 09 Mei 2017 15:05, in totaal 1 keer gewijzigd.

Re: Eten vanaf 12 maanden

09 Mei 2017 15:01

Onze dochter van14 maanden eet vanaf 12 maanden volledig, ongepureerd met de pot mee. Ik merkte dat ze veel behoefte heeft aan smaak/kruiden en afwisseling.
Hoe bieden jullie het aan? Wij leggen voor haar neer en ze mag zelf pakken en eten (en spelen). Soms weigerd ze eerst (bijvoorbeeld) de rijst, terwijl ze die 5 minuten daarna wel naar binnen werkt. Zo verschilt het ook per dag wat ze wel en niet eet.
Dit werkt voor ons goed, maar ik snap dat dit niet voor iedereen werkt. Je hebt namelijk weinig zicht op hoeveel ze eet en het is echt een bende, de vloer, de stoel en je kind.

Re: Eten vanaf 12 maanden

09 Mei 2017 15:09

Ik probeer haar nu grover eten aan te bieden en ook stukjes (Rapley methode) met fruit en brood gaat dat heel goed. Ze is echt dol op sinaasappel en mango (zonder vliesje gesneden).

Maar je geeft dus de rijst gewoon zo aan je dochtertje? Ook hier is het elke avond de vloer en stoel schoonmaken maar dat vind ik geen probleem.

Re: Eten vanaf 12 maanden

09 Mei 2017 15:20

Rijst is gewoon rottig eten. Ik probeer er altijd veel vocht in te doen en een klontje boter of scheutje olie erbij. Dan wordt het een beetje sappig

Re: Eten vanaf 12 maanden

09 Mei 2017 15:36

Ja, maar meestal met de saus (of wat je eet) er al doorheen geroerd. Soms doe ik er ook wel een lepel crème fraise doorheen om het plakkeriger te maken.

Re: Eten vanaf 12 maanden

09 Mei 2017 15:53

Zonder tanden ia het ook te eten.

Wij geven fusilli pasta aan onze zoon en die eet dat gewoon op.
Ook rijst eet hij.
Hij heeft nog helemaal geen tanden.

Zelf denk ik dat het een kwestie van wennen is.

Re: Eten vanaf 12 maanden

09 Mei 2017 16:23

Komt vanzelf, gewoon aan blijven bieden.
Ik merkte ook dat hij heel fijn gesneden spaghetti makkelijker at dan penne bijvoorbeeld, dus dan aten we dat wat vaker, inderdaad rijst en pasta met lekker wat saus, maar zo eten wij het zelf ook. Ik gaf ook weleens wraps, die sneed ik dan in hele kleine stukjes en deed ik door de saus heen, couscous/ bulgur ed vond hij al heel snel heel lekker, zo zijn er nog meer alternatieven naast pasta, rijst en aardappel.

Hij mocht toen in principe ook al helemaal zelf eten met zijn handjes (dat deed hij het liefst) en wij schepte er dan af en toe iets achter aan in, we prakten toen nog wel dingen maar pureerde niet meer.
Ik kookte vanaf dat moment ook niet meer apart voor hem, ik schepte dan vaak wel al zijn eten uit de pan voordat ik er zout ( of iets van chilivlokken bijvoorbeeld) aan toe voegde en maak alles vers, dus wat dat betreft kon hij prima mee eten. Ik gebruikte wel gewoon de kruiden die ik normaal ook gebruik ( basilicum, tijm, rozemarijn, salie, kaneel, komijn, paprikapoeder, kerrie ed).

Mijn zoon heeft heel lang alleen maar boter op brood gehad, vond hij heerlijk en zo gezond is het meeste broodbeleg ook niet, dus prima. Nu nog eet hij standaard kaas en vleeswaren van zijn brood en daarna zonder mopperen zijn brood met alleen boter op. Dingen die ik verder op brood deed toen hij zo klein was, was geprakte banaan ( likte hij er vaak van af en at zijn brood dan niet op), avocado, smeersels van de kleine keuken en roomkaas.
Plaats een reactie