Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Een samengesteld gezin.

<<

Anoniem331

Bericht 05 Jun 2019 21:37

Een samengesteld gezin.

Toch maar een topic openen, naar aanleiding van een topic een poosje terug.

Vanaf September dit jaar zullen wij met ons samengesteld gezin in 1 huis wonen, en ik merk dat wij best anders in het leven staan de veel andere samengestelde gezinnen, en dus ben ik wel benieuwd hoe dingen bij jullie gaan.

Ter info:
Ik woon straks samen met mijn vriend, heb een co-ouderschap wat betreft mijn 2 kinderen (10 en 8 jaar)
Zij wonen net zoveel bij mij als bij hun vader en hebben de huizen straks op 200 meter van elkaar.
Mijn vriend ziet zijn zoon (4 jaar) om het weekend, van vrijdagavond tot zondagavond.
De relaties onderling zijn prima. Mijn kinderen zijn gek op mijn vriend, andersom niet minder. De kinderen samen kunnen heel goed, wanneer alleen de zoon van mijn vriend er is gaat het ook heel goed. Wanneer we alle 5 samen zijn merk ik altijd dat we onze draai weer even moeten vinden. Meestal zit dat in het feit dat we nu niet samenwonen en er dus altijd 1 of 2 kinderen niet in hun eigen huis zijn. Hopelijk gaat dat straks makkelijker wanneer ieder zijn eigen plekje in 1 huis heeft.

Hoe gaat het bij andere samengestelde gezinnen? Lopen dingen makkelijk? Is je leven erg verandert? Ben je blij met de stap die je gemaakt hebt?

Ik heb alle vertrouwen in dit avontuur, maar merk dat ik moeite heb met het feit dat ik mijn eigen zo fijne ingerichte leven op ga geven. Al is dat niet het goeie woord. Maar ik vlieg best wel eens tegen het plafond bij het idee dat mijn leven weer even zo op zijn kop komt te staan. En dat ik weer even tijd nodig heb om mijn draai in mijn nieuwe leven te vinden.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2813

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 06 Jun 2019 06:21

Re: Een samengesteld gezin.

Ik heb geen ervaring dus kan je vanuit die invalshoek niet helpen. Enige wat ik wil meegeven is dat jullie denk ik er voor moeten waken alles als gezin te ondernemen. Kindje is van jouw vriend is er om het weekend begrijp ik, dus ze zien elkaar neem ik aan maar weinig. Het lijkt mij dat ze dan wel 1 op 1 tijd kunnen gebruiken zodat kind de onverdeelde aandacht van zijn vader krijgt. Misschien een open deur hoor en hebben jullie hier al een prima weg in gevonden, maar noem het toch omdat ik ook anders zie.
<<

Anoniem331

Bericht 06 Jun 2019 08:15

Re: Een samengesteld gezin.

Grappig, jij zegt precies waar ik naar streef, en juist dat vinden veel mensen vreemd. Ik zie dat namelijk ook zo. Juist omdat hij er maar zo weinig is, verwacht ik dat mijn vriend tijd voor hem heeft en er voor hem is in plaats van andere afspraken te maken.
Het andere weekend zijn we zonder kinderen en is er tijd voor andere dingen.
<<

Anoniem294

Bericht 06 Jun 2019 08:41

Re: Een samengesteld gezin.

Popcorn schreef:Grappig, jij zegt precies waar ik naar streef, en juist dat vinden veel mensen vreemd. Ik zie dat namelijk ook zo.


Ik vind dat juist heel goed. Een kind heeft dan juist de ouder nodig voor wie hij/zij er is. Zeker als dat maar om het weekend is. Zou dat ook zeker aanhouden. Mijn zus is al 10 jaar gescheiden maar mijn nichtje is al 3 jaar bij een psycholoog en mijn neefje net begonnen. Dat ze het op jongere leeftijd prima lijken te vinden maakt niet dat ze niks missen en het ook gezellig met zijn allen vonden. Nu als pubers blijkt dus dat ze het vreselijk gemist hebben om 1 op 1 te zijn met hun vader. Ze hadden echt meer qualitytime met hun vader nodig. Ondanks dat stiefbroertje en stiefzus al hun beste vrienden waren voordat vader met hun moeder vreemdging en het dus verder best een warm en bekend thuis was, ze maar 1 huis verderop bij de buurvrouw in gingen wonen waar ze al dagelijks waren en al close mee waren.

Mijn nichtje gaat er ook niet meer heen en spreekt maar eens in de maand een uurtje ergens wat met hem af om wat drinken omdat hij dat ene uurtje wel de aandacht voor haar heeft.
<<

Anoniem331

Bericht 06 Jun 2019 08:46

Re: Een samengesteld gezin.

Oh erg eigenlijk hè. Lijkt me zo sneu.

Omdat mijn vriend richting mij verhuist is het voor hem niet haalbaar op vrijdag thuis te zijn als zijn zoon word gebracht, dus heb ik afgesproken dat ik zorg dat ik op tijd thuis ben. Maar de rest van het weekend is het zijn taak om voor hem thuis te zijn inderdaad. Uitzonderingen daar gelaten, maar dan moet het wel echt een uitzondering zijn.
<<

Radler

Yipyapper

Berichten: 1692

Geregistreerd: 31 Dec 2018 17:26

Bericht 06 Jun 2019 09:11

Re: Een samengesteld gezin.

Ik ben niet helemaal een samengesteld gezin natuurlijk, aangezien ik zelf geen kinderen had toen wij samen kwamen.
Nu wel een kindje van ons samen onderweg.

Ik vind het ook juist heel belangrijk dat vriend met de kinderen dingen apart onderneemt. Ze willen mij er altijd ook graag bij hebben, maar vind de tijd van vader met beide kinderen of 1 van de kinderen juist heel belangrijk voor allemaal.
De kinderen zeggen dan altijd wel jammer dat ik niet mee ga of dat ik weg ga.

Zelf ga ik regelmatig naar m’n ouders of afspreken met vriendinnen in de tijd dat de kinderen er zijn, zodat ik niet altijd op hun lip zit, of ik ga even het centrum in / trek mij terug.
Ook het dingen ondernemen van vader alleen met de kinderen vind ik heel belangrijk, al is het maar even samen een ijsje eten, samen voetballen of stukje toeren in de auto.
Juli 2019
<<

Hunt

Kwebbel

Berichten: 496

Geregistreerd: 11 Nov 2013 11:24

Bericht 06 Jun 2019 17:30

Re: Een samengesteld gezin.

Ik ben ook niet helemaal een samengesteld gezin, omdat ik zelf geen kinderen heb. Maar mijn situatie is verder eigenlijk helemaal hetzelfde als van Radler. Wij zien de zoon van mijn vriend doordeweeks twee avonden en verder om het weekend.
Mijn stiefzoon vraagt mij ook altijd mee als hij er is, maar ik plan ook regelmatig dingen op de avonden of dagen dat hij er is, zodat hij één op één met zijn vader is. Vind ik ook belangrijk hoor!
<<

Bergkristal

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 605

Geregistreerd: 10 Feb 2019 14:50

Bericht 08 Jun 2019 15:47

Re: Een samengesteld gezin.

Hoi Popcorn,

Ik kan er niet helemaal over mee praten. Maar mocht ik een relatie krijgen zal dit hoogstwaarschijnlijk ook een samengesteld gezin worden. Ik heb dezelfde toekomstvisie en instelling die jij hebt en denk ook dat jullie het als gezin geweldig gaan doen! Heel veel succes!
Carpe Diem
<<

Anoniem264

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 109

Geregistreerd: 09 Nov 2017 07:49

Bericht 15 Jun 2019 22:23

Re: Een samengesteld gezin.

Wij hebben ook een samengesteld gezin: 4 kinderen, waarvan 3 van mij en 1 van hem. Ik vind ons gezin heel fijn, maar het is ook hard werken geweest en soms nog steeds. Het zijn in feite 2 gezinnen die gaan samensmelten. Maar het blijven toch ergens altijd 2 kerngezinnen. Je hebt altijd te maken met exen, belangen van kinderen, belangen van jezelf en je partner en het zal nooit hetzelfde zijn als een kerngezin. Heb ook niet die illusie dat het ooit hetzelfde gaat worden.
Ik vind het wel een stuk ingewikkelder dan het was in het gezin van mijn ex. Daar was het vanzelfsprekend dat we net zoveel van de kinderen hielden. In mijn huidige gezin is dat toch niet zo en dat maakt de dynamiek soms toch anders. Ondanks dat de kinderen hier toch echt wel hun plek gevonden hebben hoor!

Het is toch elke week weer even je eigen plek terugvinden, en aan de kinderen merken we ook altijd weer dat ze moeten schakelen en hun plek weer terug vinden.

Ondanks dat onze relatie verder echt wel prima was hebben wij nu toch hulp van een coach die gespecialiseerd is in samengestelde gezinnen: ZO fijn! We snappen elkaar en de kinderen na twee keer al zoveel beter. Zo'n coachingstraject zou elk samengesteld gezin goed doen, daar ben ik van overtuigd.
<<

Radler

Yipyapper

Berichten: 1692

Geregistreerd: 31 Dec 2018 17:26

Bericht 15 Jun 2019 22:48

Re: Een samengesteld gezin.

Mooi omschreven missm, wat mooi dat jullie hulp van een coach hebben. 1 bij jullie in de buurt?
Juli 2019
<<

Anoniem331

Bericht 22 Dec 2019 22:06

Re: Een samengesteld gezin.

Zo, even een up zo aan het eind van het jaar.
Laatst gewijzigd door Anoniem331 op 23 Mei 2022 21:53, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem331

Bericht 22 Dec 2019 22:11

Re: Een samengesteld gezin.

Popcorn schreef:Oh erg eigenlijk hè. Lijkt me zo sneu.

Omdat mijn vriend richting mij verhuist is het voor hem niet haalbaar op vrijdag thuis te zijn als zijn zoon word gebracht, dus heb ik afgesproken dat ik zorg dat ik op tijd thuis ben. Maar de rest van het weekend is het zijn taak om voor hem thuis te zijn inderdaad. Uitzonderingen daar gelaten, maar dan moet het wel echt een uitzondering zijn.
Laatst gewijzigd door Anoniem331 op 23 Mei 2022 21:54, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Radler

Yipyapper

Berichten: 1692

Geregistreerd: 31 Dec 2018 17:26

Bericht 23 Dec 2019 10:22

Re: Een samengesteld gezin.

Popcorn heeft hij ook kunnen vertellen wat jij dan precies deed wat je vriend niet aardig vond?
Ergens kan ik mij voorstellen dat wanneer vaders hun kinderen zo weinig zien ze dat willen over compenseren met aandacht / cadeautjes / alles goed vinden etc maar goed is het niet, zeker niet wanneer er andere kinderen ook rond lopen en zeker wanneer jij je van geen kwaad bewust ben.
Ook onredelijk de manier hoe hij dat aangaf.

Jammer dat ze dan een straat verderop gaat zitten wachten tot hij thuis is, lekker signaal ook naar je kind trouwens.
Hier wil ze de kinderen ook niet brengen en halen als ik thuis ben (ook als vriend wel gewoon thuis is). Vind dat echt heel jammer, we hoeven geen bff te zijn, maar gewoon hoi en elkaar kunnen zien is voor de kinderen toch het fijnste.
Zijn met zijn 5en weekendje Duitsland geweest, shoppen, kerstmarkt en schaatsen. Super leuk gehad. Ik had de kinderen voorgesteld een cadeautje te kopen voor mama voor onder de boom. Dit hebben we samen uitgezocht en hebben de kinderen gekocht en ingepakt.
Had kerstkaartjes gemaakt met een foto van de 3 kinderen en heb voor haar een kaart gemaakt met een foto van haar 2 kinderen samen bij de kerstboom.
Ik hoop dat deze kleine dingen er voor zorgen dat er een moment gaat komen dat we elkaar wel gewoon eens kunnen tegen komen / zien.
Juli 2019
<<

Anoniem331

Bericht 23 Dec 2019 17:47

Re: Een samengesteld gezin.

Nou ja, als ik op mijn kinderen mopper omdat ze hun brood laten staan, mopper ik dan ook.
Laatst gewijzigd door Anoniem331 op 23 Mei 2022 21:55, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3718

Geregistreerd: 01 Jan 2015 12:05

Bericht 23 Dec 2019 17:55

Re: Een samengesteld gezin.

Popcorn dit zijn van die typische samengesteld gezin problemen vind ik. Kunnen jij en je vriend er samen over praten? Ik snap je heel goed, zijn kind is geen prins in het huishouden maar zijn zoon heeft door deze omgangsregeling ook wel weer een uitzonderingspositie omdat ze elkaar weinig zien. Lastig lijkt me. Hoe zagen jullie je dit van te voren voor je eigenlijk?
<<

Anoniem331

Bericht 23 Dec 2019 18:16

Re: Een samengesteld gezin.

Ja vind je dat? Dat zijn zoon een uitzonderingspositie heeft? Want al wat ik vind, dat vind ik niet! Want waarom? Omdat zijn vader er voor kiest liever meer te werken dan zijn zoon te zien?
Ik heb er voor gekozen mijn kinderen in een go-ouderschap op te laten groeien en geniet daar dus ook de voor en nadelen van. Maakt toch ook niet dat mijn kinderen een uitzonderingspositie hebben?
En regels zijn toch gewoon regels? Oh laat je eten maar staan want je bent hier al zo weinig. Laat alle deuren maar open staan want zo vaak ben je hier niet. Leer maar niet de wc-bril omhoog te doen want morgen ben je toch weer weg. Nee die zie ik toch echt niet zitten. We zijn allemaal gelijkwaardig en waar de een een deur achter zijn kont dicht doet, doet een ander dat ook.
Van te voren waren deze problemen er ook gewoon niet, want ik mijn huis golden mijn regels en dat was duidelijk. En ik ben nog steeds zo duidelijk, maar mijn vriend vind dat alles maar kan. En dat vind ik niet. Gekke huishouding toch. Erg scheef.
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3293

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:20

Bericht 23 Dec 2019 18:36

Re: Een samengesteld gezin.

Ik ga nu een beetje een viva reactie geven, maar ik denk dat het goed is als jullie weer apart gaan wonen. Ik vind het echt onprettig klinken voor dat jongetje. Hij ziet zijn vader maar heel weinig maar moet niet verwachten dat hij ook maar een beetje gematst wordt door zijn stiefmoeder. Jouw vriend en jij krijgen daar dan een meningsverschil over en dat is heus wel te merken voor hem. Dan nog jouw zijn: 'zijn vader wenst meer te werken dan zijn zoon te zien', het klinkt gewoon als de verkeerde keuze en te vroeg en ondoordacht samen zijn gaan wonen.
<<

Anoniem331

Bericht 23 Dec 2019 18:40

Re: Een samengesteld gezin.

Oh dat is echt heel Viva, en die negeer ik dan ook heel graag! Oordelen over iets wat je vanaf een stukje tekst denkt te snappen is niet echt mijn ding nee.
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3718

Geregistreerd: 01 Jan 2015 12:05

Bericht 23 Dec 2019 18:41

Re: Een samengesteld gezin.

Olíve schreef:Ik ga nu een beetje een viva reactie geven, maar ik denk dat het goed is als jullie weer apart gaan wonen. Ik vind het echt onprettig klinken voor dat jongetje. Hij ziet zijn vader maar heel weinig maar moet niet verwachten dat hij ook maar een beetje gematst wordt door zijn stiefmoeder. Jouw vriend en jij krijgen daar dan een meningsverschil over en dat is heus wel te merken voor hem. Dan nog jouw zijn: 'zijn vader wenst meer te werken dan zijn zoon te zien', het klinkt gewoon als de verkeerde keuze en te vroeg en ondoordacht samen zijn gaan wonen.


Ben het wel met je eens eigenlijk. En Popcorn ik bedoel uitzonderingspositie niet zoals jij het leest, het is nou eenmaal heel anders dan het co-ouderschap dat jij over jouw kinderen hebt. Ik bedoel niet te zeggen dat zijn zoon dan ook zo behandeld moet worden door je vriend. Dat lees je verkeerd. Hebben jullie het van te voren eigelijk wel goed besproken? Want het komt over alsof jullie er beide heel anders instaan. En met een samengesteld gezin is het denk ik gewoon automatisch harder werken en goed afstemmen. Jullie lijken meer op je eigen eiland te zitten.
<<

Burn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9453

Geregistreerd: 19 Jul 2014 16:27

Bericht 23 Dec 2019 18:42

Re: Een samengesteld gezin.

Kun je er wel met hem over praten? En zo ja, snapt hij ook enigzins jouw punt?
08♡02♡2018
07♡04♡2020
<<

Anoniem331

Bericht 23 Dec 2019 18:44

Re: Een samengesteld gezin.

Oh jee ik merk dat dit hem niet word jongens. Ik word een beetje als kwade stiefmoeder weg gezet terwijl alleen dat woord al om te kotsen is.
<<

Anoniem304

Bericht 23 Dec 2019 18:46

Re: Een samengesteld gezin.

Burn schreef:Kun je er wel met hem over praten? En zo ja, snapt hij ook enigzins jouw punt?

Ik ben ook benieuwd of je vriend idd snapt dat alle regels voor elk kind gelijk zijn? Of vindt hij dat niet?
En hoe ziet hij dat dan voor zich tegenover jouw kinderen?
<<

Anoniem331

Bericht 23 Dec 2019 18:49

Re: Een samengesteld gezin.

.
Laatst gewijzigd door Anoniem331 op 23 Mei 2022 21:57, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem331

Bericht 23 Dec 2019 18:49

Re: Een samengesteld gezin.

Savi schreef:
Burn schreef:Kun je er wel met hem over praten? En zo ja, snapt hij ook enigzins jouw punt?

Ik ben ook benieuwd of je vriend idd snapt dat alle regels voor elk kind gelijk zijn? Of vindt hij dat niet?
En hoe ziet hij dat dan voor zich tegenover jouw kinderen?



Nou denk ik niet dus. Hij is ook een stuk jonger hè. Maar of dat nou altijd maar het voordeel moet zijn.
<<

Anoniem331

Bericht 23 Dec 2019 18:59

Re: Een samengesteld gezin.

Oh jeetje, misschien zit ik mezelf wat in de weg ofzo ook. Maar merk dat dit me echt wel raakt.
Het beeld dat er is van stiefmoeders. En hoe makkelijk daar dan over geoordeeld word. Dat raakt me echt.
Dit jongetje heeft namelijk een eigen moeder die niet maar hem om kijkt, en hier vind ie alles een kind van 5 nodig heeft. Inclusief regels die er voor zorgen dat we met liefde en plezier samen kunnen wonen.
En nu ik jullie reacties dan lees vraag ik me echt af of dat dus het beeld is wat er heerst. Ja dus. Stiefmoeders staan sowieso in de min. Heel jammer, want ik denk dat hij hier juist wel het warme nest heeft wat elk kind nodig heeft.
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers