Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Dilemma: wat zouden jullie doen?

<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6676

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 18 Apr 2017 18:48

Dilemma: wat zouden jullie doen?

OK. Op de een of andere manier wilde ik eind vorig jaar heel graag een nieuwe baan, heb ik me nu neergelegd bij dat ik gewoon blijf waar ik blijf alleen is er opeens iets tussendoor gekomen waardoor ik het niet meer weet.

Ik heb een gesprek gehad bij een van onze partners voor een functie die echt 100% bij mij past. We hebben met elkaar gepraat en ik heb vanmiddag te horen gekregen dat ze dolenthousiast zijn en graag met me verder willen. Dat houdt in dat ik feitelijk nog één ronde moet doen maar dat is meer formaliteit dan echt nog een ronde waarin ik kan struikelen. Behalve als ik gigantisch faal.

Nu het punt. Moet ik weg waar ik nu zit? Ik heb zekerheid, goed salaris, vijf minuten woon-werkverkeer alleen mijn werk heeft geen uitdaging meer. Alle leerpunten heb ik er wel uitgehaald en grote stappen ga ik niet meer zetten.
Het bureauleven (ik zou naar bureaukant gaan), is heel anders dan ik gewend ben. Ik zou naar een bureau gaan dat wederom hoog in de emerce 100 staat. Weg bij de technische hoek waarin ik nu zit en naar een kant waar veel meer toekomst zit.
Als tegen is het salaris. Ze bieden nu qua maandsalaris lager dan ik nu heb, maar geven een dertiende maand waardoor jaarsalaris wel ongeveer gelijk is. Maar het bureau zit ook 45 minuten rijden van waar ik woon. Ik heb net een nieuw huis hier gekocht dus verhuizen ga ik niet doen.

Absolute pro is een nieuwe werkomgeving, veel dynamischer, veel meer leren, andere mensen, geen verveling meer maar uitdaging en daarbij waarschijnlijk ook stress.

Ik weeeeet het dus niet. En nu het laatste punt: mijn vriend en ik gaan binnenkort voor een kindje. Dat is er nu nog niet, maar we willen er wel voor gaan. Dus echt handige timing is het niet. Als ik nu níet switch qua werk zit ik nog wel een jaar of twee bij deze werkgever, dat is lekker rustig (met baby en slapeloze nachten ook fijn) maar maakt het leven niet bepaald veel spannender/leuker.

Mijn verhaal is niet heel samenhangend, maar zo gaan mijn gedachtes nu. Ik weet het dus niet. En ik moet gaan aangeven bij mijn werkgever dat ik in deze fase zit met dat bureau en dat kan hoe dan ook de werkrelatie aantasten.

Kan iemand wat zinnigs zeggen? Help!
<<

Char

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 983

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:04

Bericht 18 Apr 2017 19:02

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Als ik het zo lees zou ik geloof ik toch voor de uitdaging gaan. Ja, het is spannend en praktisch gezien minder handig. Maar als ik ergens geen uitdaging ervaar weet ik van mijzelf dat dat steeds erger wordt. En een baan waar ik geen plezier aan beleef is niks voor mij (en plezier hangt voor mij sterk samen met uitdaging).

Maar hoe is jouw gevoel bij de nieuwe functie, als je de praktische bezwaren even negeert? Want dat lijk mij wel belangrijk.
<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4150

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 18 Apr 2017 19:12

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Wat is je gevoel bij het bedrijf? Ik zou het doen als mijn gevoel/inschatting van de collega's/sfeer/leiding goed is, dat ik me er thuis ga voelen en echt iets kan bijdragen. Daar zouden dan geen vast contract, kortere reistijd en hoger salaris tegenop kunnen.
Afbeelding
<<

Dee

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4747

Geregistreerd: 03 Aug 2015 16:18

Bericht 18 Apr 2017 19:14

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Je kunt nu die stap nog maken. En op Den duur wordt je echt ongelukkig als je blijft bij je huidige werk denk ik. Salaris is lang niet alles.
For all the things my hands have held, the best by far is you
L. 2016 :heart:
<<

Prosecco

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1554

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 18 Apr 2017 19:19

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Waarom moet je nu op je werk melden dat je er mee bezig bent? Ik zou het pas melden op het moment dat ik ontslag nam.
En als ze zo enthousiast over je zijn, is er dan niet te onderhandelen over het salaris? Lijkt mij wel leuk om qua salaris ook iets te groeien als je van baan wisseld, zeker als je meer reistijd hebt.
Persoonlijk zou ik voor de uitdaging kiezen, maar wel kijken of ik er wat meer uit kon slepen.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 18 Apr 2017 19:26

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Eens met prosecco. Ik zou er voor gaan, maar het sowieso in deze fase nog niet vertellen op je huidige werk. Daarnaast onderhandelen over het salaris, minimum is altijd gelijk blijven bij mij. Anders zou ik het niet doen.
(Even als voorbeeld: bij mijn vriend speelde dat ook qua salaris, hij (of meer ik eigenlijk via hem :p) heeft ruim een week onderhandeld, uiteindelijk via een constructie met een eenmalige bonus tóch het gewenste salaris gehad)
De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is ~ Godfried Bomans
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11058

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 18 Apr 2017 19:29

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Ik ben het wel met iedereen eens dat uitdaging belangrijk is, maar ik zou persoonlijk als nieuwbakken moeder geloof ik ook wel weer heel gelukkig worden van een baan vijf minuten van huis, en van vastigheid. Je bent nu al zo ver, ik kan me voorstellen dat die andere baan lonkt en dat je het nu dan ook wel doet, maar ik zou me voor mezelf kunnen voorstellen dat juist in de periode dat ik net moeder word die andere kant ook wel heel zwaar weegt.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

anoniem213

Bericht 18 Apr 2017 19:54

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Je moet het gewoon doen. Jij doet het niet, omdat je bang bent dat je contract niet wordt verlengd als jij een drieling in je buik hebt, maar ze hebben er vier maanden over gedaan om je te vinden, dus ze laten je echt niet zomaar gaan.

Jij verveelt je nu dood en hebt een supergoed gevoel bij die nieuwe functie. Je kunt ook gewoon thuis aan de slag, dus die reistijd is ook regelmatig niet nodig.

Doen. Einde.
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3914

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 18 Apr 2017 20:00

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Ik zou het doen. Je hebt nog zeeën van tijd om te wennen voordat de baby er is. Tegen die tijd ben je gewend aan de reistijd en is dat vermoedelijk geen probleem meer, zeker niet als je deels thuis kunt werken. Als ze je goed vinden in je werk is een zwangerschap ook geen probleem, die 4 maanden zonder jou overleven ze wel.

Het salaris is vast nog onderhandelbaar, dus daar zou ik nog goed over onderhandelen.
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6073

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 18 Apr 2017 20:30

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Nu ben ik erg benieuwd waar je werkt, zelf heb ik de emerce top 100 niet heel hoog staan, maar het is wel de wereld waarin ik ook werkzaam ben.

On topic, een lastige keuze. Ik ben het helemaal eens met Susan, ik zou beide keuzes goed kunnen begrijpen. Een zwangerschap is helaas niet te plannen, dus ik zou waarschijnlijk toch voor de uitdaging gaan. Wanneer je snel zwanger bent, wordt het even aanpoten en was de rust misschien fijner geweest, maar dat is een korte periode. Mocht het langer duren, ben je blij dat je de uitdaging bent aangegaan en heb je de rust (behalve de korte reistijd) ook in je nieuwe baan.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3597

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 18 Apr 2017 20:46

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Waarom zou je dit nu moeten aangeven bij je huidige werkgever? Dat is toch de omgekeerde volgorde...? :) Maar in jouw geval zou ik eerst bij de potentiële, nieuwe werkgever een aantal dagen willen/gaan meelopen. Dan weet je waar je voor kiest (of niet natuurlijk). Uit ervaring kan ik wel zeggen dat je heel verwend wordt van een werkplek op 5 minuten van je huis. Al het andere lijkt dan als snel veel reistijd. Welbeschouwd is 45 min. reizen natuurlijk niet veel. Is thuiswerken ook een optie voor bijv. 25% van je contracturen? Kun je in salaris nog stijgen en hoe zijn je secundaire arbeidsvoorwaarden? Hoe is je onderhandelingspositie? Dit haal ik niet uit je bericht.

Ik zou op basis van wat je hier omschrijft ook geen weloverwogen beslissing kunnen nemen. Gevoel is uiteindelijk doorslaggevend, maar de feiten c.q. arbeidsvoorwaarden op een rij hebben lijkt me minstens zo belangrijk. Vandaar dat ik voorstel eerst mee te lopen (naast bovenstaande vragen); theorie en praktijk kunnen ver uit elkaar liggen.
Laatst gewijzigd door Guattari op 18 Apr 2017 20:59, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem250

Bericht 18 Apr 2017 20:58

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Wat zegt je gevoel? Ik zou zeggen doen. Als je angst is hoe moet dat nu als ik zwanger/moeder ben dan zou ik die angst laten varen. Werk/carrière maken en moeder zijn gaat best goed samen en een goede werknemer laat een werkgever echt niet gaan om vier maanden verlof.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6676

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 18 Apr 2017 21:04

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Ik snap wat jullie zeggen ivm opzeggen en normaal gesproken ís dat ook de juiste volgorde maar in dit geval niet. Het bedrijf waar ik nu werk, is opdrachtgever van het bedrijf waar ik zóu gaan werken. Er zijn contracten met elkaar getekend en ik ben daarin sleutelpersoon. Dus het bedrijf waar ik zou gaan werken, geeft ook aan dat ze willen dat ik het aankaart omdat er eventueel anders rechtszaken kunnen volgen en er sowieso een werkrelatie op het spel staat. Dus dat wachten is oprecht geen optie nu.

Thuiswerken is zeker een optie en wordt ook aangemoedigd. Alleen moet ik in het begin wel investeren in de nieuwe mensen en dat doe ik niet vanuit thuis. Secundair is redelijk standaard: zelfde aantal vakantiedagen, wel optie tot thuiswerken, meer flexibiliteit en ja er is een salarishuis voor groei. Ik heb dit nog niet ingezien maar wel naar gevraagd.

Ze hebben heel duidelijk aangegeven: dit is de range van het salaris. (Nog voor het eigenlijke gesprek). Ik weet niet in hoeverre hier nog wat rek inzit maar omhoog gaan zal het niet gaan worden, hooguit meer richting mijn huidige salaris (verschil van 250 bruto).

@taeda: ik ken hem zelf niet, maar geeft wel beetje aan dat bij hun werken qua cv wel goed zou zijn :). Maar ik denk ook wel dat het aanpoten zou worden maar ik heb nu ook wel een sterke drang naar groei. Nu dan. Maar wie weet met baby niet. Dan denk ik 'pffff was ik maar daar gebleven'.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6676

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 18 Apr 2017 21:08

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

HollyGolightly schreef:Wat zegt je gevoel? Ik zou zeggen doen. Als je angst is hoe moet dat nu als ik zwanger/moeder ben dan zou ik die angst laten varen. Werk/carrière maken en moeder zijn gaat best goed samen en een goede werknemer laat een werkgever echt niet gaan om vier maanden verlof.


Ik vind het dus moeilijk. Spannend. Toen ik met June en Carra belde moest ik een beetje huilen, maar ik vind het oprecht lastig. Heb ook zoveel meegemaakt bij dit bedrijf, voel me loyaal, heb het idee ze in de steek te laten etc etc etc. Die dingen moet ik loslaten, dat weet ik maar ze spelen wel mee.
<<

Fred

Lady-post-a-lot

Berichten: 1720

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 18 Apr 2017 22:44

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Hoe zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden? Zijn die wel een stuk beter dan je huidige werk. Ik neem dat ook mee. Aangezien je een kind wilt zou ik blijven zitten en de optie om eventueel minder te gaan werken (willen veel moeders op ten duur toch uiteindelijk, zeker bij een 2e). Kijken hoe ze daarin staan ook bij je nieuwe werk. Zij weten immers ook wel dat je mogelijk in de toekomst een kindje krijgt.

Zelf ben ik ook van werk veranderd. Van 5 minuten fietsen naar 20 minuten auto rijden (nog dichtbij), maar wat ben ik blij dat ik die stap heb gemaakt. Veel meer uitdaging, beter salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden (oa bijna 10 vakantiedagen meer).
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3597

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 18 Apr 2017 22:57

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Hm, ok. Bruto verschilt het dus wel enigszins, maar weegt dat op tegen het (steeds meer) ontbrekende werkplezier van nu? Als je al jaren bij een werkgever zit, kan ik me indenken dat je bepaalde loyaliteit voelt en daardoor gaat twijfelen. Ook snap ik dat je in je overweging meeneemt dat jullie graag een kindje willen. Het is zo lastig, want van dat laatste weet je domweg niet zeker of het jullie is gegund en als dit wel zo zou zijn, weet je niet op welke termijn. Ik zou daarom een beslissing nemen op basis van wat je nu wel weet en daarin de balans opmaken. Dan zal waarschijnlijk je gevoel de doorslag geven. Succes met het maken van een keuze waarbij jij je het fijnst voelt!
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9104

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 19 Apr 2017 00:08

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Mijn eerste vraag zou zijn. Hoe belangrijk is persoonlijke groei voor jou? Ik lees dat je in je huidige werk geen persoonlijke groei meer ziet in je huidige werk. Kan je die nog wel krijgen bij je huidige werkgever. Anders is dat een stukje van onderhandelingen. Hoe graag willen ze jou houden> Je hebt nu een behoorlijke concrete concurrent voor hun. Je kan dat gebruiken als je echt wilt blijven bij je huidige werkgever ( al moet je dat niet laten weten bij nu natuurlijk).
_
BAM
<<

Carrie

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11184

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:39

Bericht 19 Apr 2017 13:05

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Ik zou er ook voor gaan Caro. Zo lang als ik je ken zit je daar al niet helemaal lekker, al vanaf het begin al niet. En misschien duurt het zwanger worden ook iets langer dan je denkt, allemaal dingen die je niet kunt weten van te voren. En het is zonde je leven on hold te zetten daarvoor. Ik zou echt de sprong nemen! En je bent niet meer alleen, je hebt een achtervang, mocht het niet lopen zoals je voor ogen had.
Laatst gewijzigd door Carrie op 19 Apr 2017 14:29, in totaal 2 keer gewijzigd.
dit is mijn Instagram, ik maak graag stories.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6000

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 19 Apr 2017 14:25

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Als ik tussen de regels door lees lijk je het spannend te vinden om te laten gaan wat je hebt en wat vertrouwd is, maar ben je eigenlijk (al langer!) toe aan een volgende stap. Volgens mij moet je er voor gaan Caro! Wat mooi ook dat dit op je pad komt nadat je eigenlijk gestopt bent met zoeken. Een goed teken denk ik!
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6676

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 19 Apr 2017 15:26

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Carrie schreef:Ik zou er ook voor gaan Caro. Zo lang als ik je ken zit je daar al niet helemaal lekker, al vanaf het begin al niet. En misschien duurt het zwanger worden ook iets langer dan je denkt, allemaal dingen die je niet kunt weten van te voren. En het is zonde je leven on hold te zetten daarvoor. Ik zou echt de sprong nemen! En je bent niet meer alleen, je hebt een achtervang, mocht het niet lopen zoals je voor ogen had.


Wat een lieve reactie. Dank je wel :-). En jij ook Teun!
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2449

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:49

Bericht 19 Apr 2017 15:58

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

verwijderd ivm privacy
Laatst gewijzigd door Zonnetje op 07 Mei 2017 17:15, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Siep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3302

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:43

Bericht 19 Apr 2017 16:50

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Ik zou het doen, sterker nog ik heb in mijn zwangerschapsverlof een vergelijkbare beslissing gemaakt. Nieuwe baan, wel dichterbij huis maar minder salaris. Wel qua uitdaging stuk leuker. Ja ik ervaar het als flink aanpoten maar ik krijg er ook energie van.

Voordeel wat ik dan wel had was dat mijn toekomstige werkgever al wist van baby aangezien ik in verlof zat. Ik zou het zo weer doen, uitdaging en plezier in werk is zo belangrijk! Succes met de keuze.
Oktober 2016 Juni 2018
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 15988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 19 Apr 2017 17:48

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Lastig, Caro! Maar als ik het zo lees, zou ik er geloof ik toch voor gaan. Werkplezier is zo belangrijk! Ik wilde eerst ook bij mijn vorige baan blijven omdat ik misschien toch later dit jaar zou gaan verhuizen en dan wel weer verder zou kijken, maar ik wist ook niet op welke termijn dat dan zou zijn. Ik was er echt niet vrolijk van geworden als ik daar nog langer was gebleven en ben heel blij dat ik iets anders ben gaan doen. Het geeft een nieuwe boost en wat anderen ook zeggen: je weet ook niet hoe snel je zwanger bent. Misschien duurt dat (onverhoopt) wat langer en ondertussen ga je deze baan echt niet leuker vinden.

Sterkte met beslissen!
Afbeelding
<<

Anoniem222

Bericht 19 Apr 2017 20:54

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Ik denk dat ik het zou doen als ik het zo lees. De reistijd is wel te overzien, je zit al heel lang niet écht blij meer op je werk en volgens mij ben je er wel heel goed in. Ik denk dat het een mooie kans is die je moet pakken. Baby's laten zich niet plannen en ik denk juist dat een baan waar je energie van krijgt beter past bij het hebben van een eventueel kind. Daarnaast ben je loyaal naar je werkgever toe en dat is een hele mooie eigenschap maar je zou loyaler naar jezelf mogen zijn :D. Alleen één ding, heb je geen concurrentiebeding?
<<

Jeanette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 910

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:31

Bericht 19 Apr 2017 20:55

Re: Dilemma: wat zouden jullie doen?

Je bent bang om het 'vertrouwde' te verlaten (herken ik ook heel erg), maart werkplezier is zo belangrijk! Ik zou er voor gaan. Het zonde zijn als je dit niet aan pakt en er later spijt van zou krijgen.
Volgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers