Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Dilemma uitzendbureau of bedrijf rechtstreeks benaderen

<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2342

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 02 Jun 2018 12:02

Dilemma uitzendbureau of bedrijf rechtstreeks benaderen

Afgelopen week zag ik een leuke vacature voorbij komen en daar heb ik op gereageerd. Dit was via een uitzendbureau, niet echt mijn bedoeling om daar te gaan werken, maargoed. De volgende dag werd ik meteen gebeld of ik op gesprek wil komen. Ik heb gevraagd voor welk bedrijf het is, maar dat mogen ze (nog) niet vertellen.
Ik weet 99% zeker dat het voor een bepaald bedrijf is en nou wil het dat ik daar al een keer heb gesolliciteerd. Ik mocht toen op gesprek komen maar ben het niet geworden. Dit was wel voor een andere afdeling.
Ik zie de vacature inderdaad op hun site staan, alleen sluitingsdatum vorige maand. Blijkbaar hebben ze nog niemand kunnen vinden (denk ik dan, want anders schakel je geen uitzendbureau in lijkt me).
Wat zouden jullie doen? Op gesprek gaan bij het uitzendbureau of het bedrijf rechtstreeks benaderen? En dan via P&O, zoals in die oude vacature staat, of gewoon de persoon zelf die verantwoordelijk is voor de afdeling? Ik zou hem ook een bericht kunnen sturen via LinkedIn, is dat een optie?
Ik ben hier niet zo goed in, advies is zeer welkom haha :laughcry:

Oja: het gesprek wat ik toendertijd heb gehad was een beetje akward, want die persoon in kwestie zei dat ze idealiter iemand zoeken van begin twintig. Aangezien ik 31 ben vond ik dat nogal een rare opmerking. Het uitzendbureau wat ze nu hebben ingeschakeld is ook voor studenten, dat ben ik ook, maar dus wel 31 haha. Zou dat voor jullie een afknapper zijn? Het irriteerde mij wel toen.
De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is ~ Godfried Bomans
<<

Anoniem248

Bericht 02 Jun 2018 12:20

Re: Dilemma uitzendbureau of bedrijf rechtstreeks benaderen

Ik zou gewoon via het uitzendbureau doen. Straks is het toch een heel ander bedrijf en zo niet: misschien zijn er voor het bedrijf wel andere redenen om toch voor een uitzendbureau te kiezen in plaats van iemand direct aan te nemen. Ik vind het ergens ook wel een beetje bijdehand staan om aan de hand van een vacature via het uitzendbureau een bedrijf zelf te benaderen. Maargoed, ik heb nooit echt hoeven solliciteren dus ik weet sowieso biet echt of dat vaker gedaan wordt/door een potentiele werkgever gewaardeerd wordt.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2693

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 02 Jun 2018 12:22

Re: Dilemma uitzendbureau of bedrijf rechtstreeks benaderen

Lastig! Ik weet eigenlijk ook niet of het mag als je al contact hebt met het uzb. Ik moest laatst beloven geen contact op te nemen met het bedrijf (rechtstreeks). Ik weet niet wat je rechten en plichten zijn.

Kan het zijn dat je het mis hebt trouwens over het bedrijf?

Je zou het bedrijf rechtstreeks kunnen benaderen over de vacature die je online hebt gezien en informeren of de vacature nog open staat, ook gezien de tijd verstreken is om te reageren.
"ja, maar" betekent nee.
<<

Fred

Lady-post-a-lot

Berichten: 1721

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 02 Jun 2018 15:59

Re: Dilemma uitzendbureau of bedrijf rechtstreeks benaderen

Zolang je de naam van het bedrijf niet van het uitzendbureau hebt gekregen "kun jij niet weten dat het om hetzelfde bedrijf gaat". Ten minste zo zou ik het uitleggen als je rechtstreeks bij het bedrijf solliciteerd. Je kan ook gewoon zeggen. Als het hetzelfde bedrijf is dat je daar hebt gesolliciteerd, omdat je niet stil blijft zitten als zij niet komen met een naam/gesprek bij een bedrijf (in dit geval hetzelfde bedrijf).
<<

Raven

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1720

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:39

Bericht 03 Jun 2018 18:32

Re: Dilemma uitzendbureau of bedrijf rechtstreeks benaderen

Ik heb bij het bedrijf waar ik nu werk ook eerst via het uitzendbureau gewerkt. Dit omdat ze een paar keer mensen hadden aangenomen die erg waren tegen gevallen. Via het uitzendbureau is makkelijker wisselen dan.

Nu was er iemand die ook rechtstreeks het bedrijf benaderd had. En die hebben ze toen niet aangenomen. Ze deden het niet voor niets via een uitzendbureau.
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4128

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:32

Bericht 03 Jun 2018 19:17

Re: Dilemma uitzendbureau of bedrijf rechtstreeks benaderen

Ik ben op de school waar ik nu werk ook begonnen via een uitzendbureau/detacheerder, maar na een jaar hebben ze me overgenomen. Daar kun je eventueel naar informeren?

En verder zou ik het doen zoals Fred zegt.
Alles is perfect, als je van een beetje chaos houdt.
― Loesje
<<

Libelle'

Kwebbel

Berichten: 317

Geregistreerd: 04 Nov 2016 12:06

Bericht 03 Jun 2018 19:47

Re: Dilemma uitzendbureau of bedrijf rechtstreeks benaderen

Als je de keuze hebt tussen rechtstreeks bij bedrijf solliciteren of via uitzendbureau zou ik persoonlijk altijd kiezen voor rechtstreeks bij het bedrijf.
Je hebt dan vaak toch wat betere voorwaarden, denk aan bonus, wachtdagen met ziekmeldingen, meer zekerheid. Bij UZB kunnen ze veel makkelijker van je af.
Het ligt heel erg aan het bedrijf, maar bij mijn vorige werkgever konden we gewoon niemand vinden dat we een uzb hebben ingeschakeld. Wij kregen voor 40 uur werken 38 vakantiedagen, hij maar 25. Daarnaast bonus, hij niks en zo nog een paar dingen.
<<

Islandgirl

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 918

Geregistreerd: 08 Aug 2017 06:14

Bericht 03 Jun 2018 22:08

Re: Dilemma uitzendbureau of bedrijf rechtstreeks benaderen

Ik heb zelf ook direct bij het bedrijf gesolliciteerd terwijl ik al op gesprek was geweest bij het uitzendbureau. Daar hoorde ik echter niets meer van en toen heb ik gewoon het bedrijf zelf een brief gestuurd (vacature was wel gewoon open op hun site) en ben ik aangenomen. Ze zochten nog meer mensen en die waren wel via het uzb en hadden slechtere voorwaarden. Uiteindelijk zijn zij wel na 1 jaar overgenomen toen.
11-4-2018

Instagram
<<

Anoniem236

Bericht 04 Jun 2018 16:58

Re: Dilemma uitzendbureau of bedrijf rechtstreeks benaderen

Ik zou het bedrijf bellen, zeggen dat je de vacature hebt zien staan en dat de sluitingsdatum al geweest is. Is deze vacature inmiddels gevuld? Zo ja dan laat je het erbij en ga je via het uitzendbureau en zo niet dan kan je misschien alsnog solliciteren.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers