Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


De tijd na een miskraam

<<

Lovely

Kwebbel

Berichten: 497

Geregistreerd: 04 Jan 2019 17:03

Bericht 13 Apr 2019 13:07

De tijd na een miskraam

Zoals jullie wellicht gelezen hebben, heb ik - nu ruim een week geleden - een miskraam gehad. Super verdrietig en vooral jammer. Maar door gesprekken met mijn vriend en andere lieve mensen om me heen, kan ik zeggen dat het verwerkingsproces best snel gaat.

Maar ik zit nog met zoveel vragen. De bloeding is gestopt dus ik kan deze maand weer zwanger raken. Ik wil natuurlijk niets liever maar zo obsessief ermee bezig zijn, werkt alleen maar averechts.
Maar hoe laat ik dit los? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet alleen hier aan denk? Het verhoogt ook gewoon de druk om te genieten van de seks. Ik zit al helemaal te berekenen wanneer ik zou kunnen testen. En ook hoe en wanneer we het deze keer aan familie gaan vertellen.
Maar jemig, het kan nog wel een jaar duren. Vorige keer duurde het overigens 3,5 maand voor ik een positieve test in handen had.

Wie heeft tips of wil ervaring(en) delen?
<<

Anoniem308

Bericht 13 Apr 2019 13:16

Re: De tijd na een miskraam

Voor mijn dochter heb ik een miskraam gehad. Was bijna 11 weken zwanger. Opgewekt uiteindelijk met medicatie.
De arts zei bij de controle toen, ik adviseer om deze ronde te wachten. Zodat je het emotioneel een plekje kan geven. Ik was eigenwijs en wilde er gelijk weer voor gaan, mede ook omdat er toch verhalen rondgaan dat je extra vruchtbaar bent. Mijn cyclus was nog flink onregelmatig. Geloof na 3 rondes weer normaal.
Uiteindelijk geloof ik na 5 maanden was ik weer blijvend zwanger van onze dochter.

Ik ben in de tussentijd van baan gewisseld, nieuwe auto gekocht, reis geboekt en leuke dingen gaan doen. Afleiding was toch wel de sleutel.

Ik vond het een pittige tijd. Je weet dat je zwanger kan raken, maar die onzekerheid van wanneer en of het dan wel goed gaat. Of je überhaupt een kindje in je armen kan houden ooit. Het hielp mij om er veel over te praten en eerlijk te zijn naar familie en vrienden.
<<

Burn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9471

Geregistreerd: 19 Jul 2014 17:27

Bericht 13 Apr 2019 13:34

Re: De tijd na een miskraam

Ik heb even een topic terug gezocht:

het-algemene-het-is-hier-mis-topic-t26388.html
08♡02♡2018
07♡04♡2020
<<

Emma

Major Yipyapper

Berichten: 3114

Geregistreerd: 24 Okt 2015 11:53

Bericht 13 Apr 2019 13:38

Re: De tijd na een miskraam

Dat vond ik een heel fijn topic Burn!
Ik vond (en vind) het ook een pittige tijd. Bij mij is het al ruim een jaar geleden en mijn vriend en ik hebben het er op onze eigen manier moeilijk mee gehad waardoor we elkaar een beetje uit het oog verloren zijn. Intussen gaat dat weer goed maar ik denk dat je er sowieso goed met elkaar over moet blijven praten. Ik kreeg in het ziekenhuis ook het advies om 1 cyclus af te wachten.
Loslaten is makkelijker gezegd dan gedaan als je iets zo graag wil, ik heb een aantal gesprekken gehad met de praktijkondersteuner bij de huisarts en dat heeft me enorm geholpen.

Sterkte!
<<

Burn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9471

Geregistreerd: 19 Jul 2014 17:27

Bericht 13 Apr 2019 13:40

Re: De tijd na een miskraam

Ik heb een missed abortion gehad. Met eerste echo bleek dat het hartje gestopt was met kloppen. Uiteindelijk ben ik gecuretteerd.

Na 4 maanden was ik weer zwanger, en ik vond het doodeng. Heb het ook pas na de eerste goede echo aan familie verteld.

De tijd ertussen ben je er veel mee bezig. Of je nu wilt of niet. Mijn man en ik hadden de afspraak dat we pas na een half jaar iets van ovulatietesten weer gingen gebruiken. Om er niet direct ook weer die druk op te leggen.

Uiteindelijk heb ik nog meerdere gesprekken gehad met praktijkondersteuner Huisarts. Om het meer een plekje te geven, omdat ik mezelf heel erg de schuld gaf.

Het slijt, maar de angst blijft altijd.
08♡02♡2018
07♡04♡2020
<<

Maan

Kletskop

Berichten: 795

Geregistreerd: 29 Jul 2016 13:50

Bericht 13 Apr 2019 14:51

Re: De tijd na een miskraam

Ik heb voor de geboorte van mijn derde 3 miskramen gehad, met 9 weken, 11 weken ( na 2 goede echo’s) en met 5 weken. Vooral de eerste 2 miskramen hebben erin gehakt, de eerste omdat het zo onverwacht was, de eerste keer. De tweede omdat we eigenlijk al zo ver waren en al twee goede echo’s hadden gehad. Ik heb nooit gewacht met opnieuw zwanger raken. Het was ook iedere keer snel weer raak, binnen 1 of 2 maanden. Het verdriet slijt wel, maar echt weg is het nog steeds niet. Ik vond het erg heftig.

De zwangerschap van de jongste heb ik ook als pittig ervaren. Ik ben steeds een beetje bang gebleven dat het op enig moment fout zou gaan, als het niet tijdens de zwangerschap was dan misschien tijdens de bevalling. Ik heb gelijk na de bevalling ook heel erg moeten huilen, alle spanning eruit toen bleek dat onze dochter, gezond en wel, geboren was.
<<

Pollepel

Kwebbel

Berichten: 298

Geregistreerd: 25 Okt 2018 19:14

Bericht 13 Apr 2019 16:38

Re: De tijd na een miskraam

Ik kan me dat heel goed voorstellen Maan.

Wij hebben 4 miskramen achter de rug. En hebben onlangs samen met een coach gepraat of we dit (een tweede) nog wel wilde.
Het is voor ons heel fijn geweest om met een derde erbij te praten. Omdat je dan nog beter kan luisteren naar elkaar en je ongewone vragen krijgt. En voor mij is dat prettig omdat ik snel in een werkrol kom als Systeemtherapeut.

Er niet teveel mee bezig zijn is voor mij een moeilijke opgave. Ik heb mezelf verboden om naar zwangerschap forums te bekijken. Want ik blijk daarvoor gevoelig te zijn. Het maakt dat ik er nog meer mee bezig ben.
Ik gebruik wel ovulatietesten. Maar dan die dure van clearblue met de smiley. Zodat ik me niet kan verliezen in streepjes interpreteren.
Verder ben ik nu ook met andere dingen bezig qua werk en vrije tijd. Waardoor de focus meer komt te liggen op Wat ik wél heb, en dat ik dat meer ga koesteren.
<<

Boerenkool

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1303

Geregistreerd: 17 Dec 2014 21:51

Bericht 13 Apr 2019 17:29

Re: De tijd na een miskraam

Ik heb voor mijn dochter (oudste) een miskraam gehad. Daarna waren de omstandigheden er niet naar om me er mee bezig te houden. 5 maanden later was ik weer zwanger.
Tussen oudste en jongste zoon heb ik ca 8 miskramen gehad ( op den duur testte ik gewoon niet meer, waardoor ik de tel kwijt ben). Ik was er toen wel heel erg mee bezig. Heel erg aan het timen, op de seks kwam een enorme druk te staan en ik dacht bijna de hele tijd aan nog een baby. Het voelde ook als falen.

Op den duur besloten man en ik er mee te stoppen en het zo te laten. Ook laten onderzoeken of er iets mis was. Dat was niet. Dus sloten we dat hoofdstuk voor de rust. We verkochten alle babyspullen. 2 dagen nadat we op de rommelmarkt hadden gestaan met de laatste babydingen kwamen we erachter dat ik toch weer zwanger was. En al verder dan ik met de miskramen was gekomen. Deze x ging het wel goed.

Ik kan dan ook niet echt tips geven over hoe je ervoor kunt zorgen er niet te veel op te focussen. Hier was daar echt een beslissing van beiden kanten voor nodig.
<<

Lovely

Kwebbel

Berichten: 497

Geregistreerd: 04 Jan 2019 17:03

Bericht 13 Apr 2019 20:02

Re: De tijd na een miskraam

Deze reacties helpen echt. Dankjulliewel. Meer zijn altijd welkom.

Ik ben dat topic aan het lezen. Dankje Burn. Ik ben dan wel heel blij dat de miskraam bij zo goed is gegaan. Vlak voor de eerste echo dus waren nog nergens blij mee gemaakt. En ook volledig natuurlijk mijn lichaam verlaten. En het bloeden stopte ook gewoon 4 dagen erna.

De verloskundige zei dat we er gelijk voor mochten gaan. Ze vertelde dat sommige vrouwen een cyclus afwachten om te kijken of alles goed werkt. Maar ze zei; als je gelijk zwanger raakt, dan weet je ook dat alles goed werkt.
Dus dat doen we nu. Al heb ik natuurlijk geen flauw idee wanneer Mn eisprong is. Wil nu geen ovulatie testen gebruiken anders word ik misschien nog wel meer obsessief.
<<

Burn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9471

Geregistreerd: 19 Jul 2014 17:27

Bericht 13 Apr 2019 23:28

Re: De tijd na een miskraam

Misschien over een paar maand je eisprong weer eens bij gaan houden.
Ik vond het vooral belangrijk dat seks geen moetje werd na de miskraam. Ik vond het soms al zo beladen.
08♡02♡2018
07♡04♡2020
<<

Loewie

Noob

Berichten: 29

Geregistreerd: 31 Mrt 2019 10:33

Bericht 16 Apr 2019 09:41

Re: De tijd na een miskraam

Ik voel me ongeveer hetzelfde als jij doet Lovely. Ik heb nog wel vorige week een test gedaan en die was echt omo wit dus alle hormoon zijn uit mijn lichaam, vond ik gek genoeg wel geruststellend om te zien. De afgelopen tijd veel gelezen over miskramen en ik vind het lastig om het echt los te laten en maar te zien wanneer er weer een zwangerschap volgt en überhaupt hoe mijn cyclus weer verdergaat. Nuchter ermee omgaan lukt minder goed dan ik had verwacht.
<<

kippie

Lady-post-a-lot

Berichten: 1276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:34

Bericht 16 Apr 2019 09:56

Re: De tijd na een miskraam

Ik heb in september een miskraam gehad.
Wij kwamen er achter dat we onverwachts zwanger waren, en week later lag ik al bij de vk omdat ik bloed verloor.

Ik wens leeg en voelde mij rot, in mijn omgeving gaven ze ook aan dat nog wel even kon duren voor dat ik het gevoel kwijt was.
In een week tijd had ik al van alles revue laten passeren, wanneer ga ik met verlof? wordt het een jonge of meisje.. en ga zo maar door. En dan kan je stoppen met dromen..

Wij zouden 1 menstruatie afwachten en kijken als we er weer voor gingen.. maar ik was gelijk al weer zwanger.
Dat drukte de verdriet wel..
Maar nu nog steeds denk ik, het had ook in mei/juni geboren kunnen worden..
Ik denk dat het pas slijt als je de "uitgerekende datum" voorbij bent..

Sterkte meiden..
<<

Emma

Major Yipyapper

Berichten: 3114

Geregistreerd: 24 Okt 2015 11:53

Bericht 16 Apr 2019 20:42

Re: De tijd na een miskraam

Kippie, misschien dat dat zo is als je weer zwanger bent maar ik ervaar dat zelf niet zo, dat het makkelijker word na de uitgerekende datum. Ik heb nog steeds regelmatig dat ik denk ‘wat als’.

Lovely, hoe gaat het nu met je?
<<

Pollepel

Kwebbel

Berichten: 298

Geregistreerd: 25 Okt 2018 19:14

Bericht 16 Apr 2019 21:30

Re: De tijd na een miskraam

Ik herken het niet zoals kippie het zegt. Ik blijf maar denken aan het feit dat wanneer alles goed was gegaan. Ik nu een baby'tje in mijn armen had van een half jaar. Van die gedachte word ik echt heel verdrietig.
Count your blessings is Mijn motto, maar dat is soms echt heel lastig, als het 4 maal mis gaat.
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9419

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 17 Apr 2019 14:41

Re: De tijd na een miskraam

Ik heb ook meerdere miskramen gehad en vond dat zo heftig. De nasleep was ook altijd heel heftig dus we konden nooit "meteen" weer verder. Ik weet nog als de dag van gisteren de dagen dat het misging en de uitgerekende data die hoorden bij deze zwangerschappen. Ik herken ook niet wat Kippie zegt, hoe gelukkig we onszelf nu ook prijzen met twee gezonde meiden het verdriet om deze misgelopen zwangerschappen is er altijd nog.

Wij willen best graag nog een 3e kindje maar weet door de miskramen niet of ik dat nog wel aan durf.
⁠♡♡♡
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12149

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 17 Apr 2019 15:53

Re: De tijd na een miskraam

Ik heb da nu heel erg naar de buiten baarmoederlijke zwangerschap. Dat ik dan denk van oh nu was ik dan zo lang zwanger. Komt ook ik zei vorig jaar in januari al steeds volgend jaar in aug zijn we met zijn drieën en dat was als het goed ging ook precies in augustus.

Met miskramen heb ik dat helemaal niet zo ervaren zoals nu
Afbeelding
<<

Lovely

Kwebbel

Berichten: 497

Geregistreerd: 04 Jan 2019 17:03

Bericht 17 Apr 2019 22:38

Re: De tijd na een miskraam

Met mij gaat het eigenlijk wel goed. Ik heb niet echt meer last van het verdriet.

Maar kom wel soms even verdrietige situaties tegen zoals dat ik bij de tandarts had gemeld dat ik zwanger ben ivm verdoving en toen weer dat ik dus een miskraam heb gehad. Ook wilde ik het heel graag aan mijn mentorklas vertellen deze week omdat ze deze week voor het laatst les hebben en altijd zo betrokken zijn bij mij en mijn leven. (Vragen bijv vaak hoe het met mijn vriend gaat). Ik had voor mijn gevoel geen officiële uitgerekende datum dus daar houd ik me nu maar niet meer mee bezig.

En ook dat ik nu denk; jeetje ik was echt zwanger. Alsof ik dat toen niet goed besefte ofzo.

Maar goed ik hoop dat het snel weer raak is. Heb alleen natuurlijk geen idee wanneer mijn eisprong is dus we seksen vrij regelmatig nu. En dan zien we wel.

Oh en zoals eerder vermeld. Onze relatie is wel kei sterk geworden erdoor. Ik kan soms zo twijfelen of wijfelen aan grote beslissingen (heel oppervlakkige twijfel hoor) maar nu weet ik echt 100% zeker dat ik bij deze man wil blijven. We worden dus 13 mei geregistreerde partners en waarschijnlijk volgend jaar trouwen incl groot feest. <3
<<

Lovely

Kwebbel

Berichten: 497

Geregistreerd: 04 Jan 2019 17:03

Bericht 20 Apr 2019 10:26

Re: De tijd na een miskraam

Oke, ik geef wel toe dat ik heel veel aan het lezen ben hoe het zit met gelijk zwanger worden na een miskraam. Hoe groot de kans is enzo. En wanneer je kan testen.

Dus ben er toch wel heel veel mee bezig. En hoop dat dat niet tegen ons werkt. Omdat ik de vorige keer zwanger was op een moment waarop ik het niet echt verwachtte. Maar goed nu ovulatie testen gebruiken, gaat me echt te ver.
<<

Loewie

Noob

Berichten: 29

Geregistreerd: 31 Mrt 2019 10:33

Bericht 21 Apr 2019 10:19

Re: De tijd na een miskraam

Ik heb die gedachten ook, maar probeer me dan te bedenken dat ik nu eigenlijk niet eens weet wanneer ik ongesteld ga worden en er dus echt nog minder grip op heb.
<<

Lovely

Kwebbel

Berichten: 497

Geregistreerd: 04 Jan 2019 17:03

Bericht 30 Apr 2019 07:34

Re: De tijd na een miskraam

Even een vraag; hoe lang was je cyclus nadat je een miskraam hebt gehad? Was dat veel langer/korter dan ‘normaal’?
En vanaf wanneer begin je met tellen? Is de dag van je miskraam dag 1?
<<

Lavendel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1465

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:58

Bericht 30 Apr 2019 08:03

Re: De tijd na een miskraam

Ik kreeg een miskraam net voor de 6 weken en had precies na 2 weken weer een eisprong, geteld van de dag dat het echt loskwam (volgens mij was dat op do wat bruine smurrie, vr wat bloed en za alles eruit). Maar je leest ook wel eens dat het stukken langer duurt voor alles weer op gang is, ook met zo’n korte termijn, kan alle kanten op. Hopelijk is je cyclus snel weer normaal op gang!
Smile, it's free!
<<

Loewie

Noob

Berichten: 29

Geregistreerd: 31 Mrt 2019 10:33

Bericht 30 Apr 2019 08:40

Re: De tijd na een miskraam

Lovely schreef:Even een vraag; hoe lang was je cyclus nadat je een miskraam hebt gehad? Was dat veel langer/korter dan ‘normaal’?
En vanaf wanneer begin je met tellen? Is de dag van je miskraam dag 1?


Hi Lovely, ik heb 3 april een miskraam gehad en heb dat in wel als menstruatiedatum berekend. Normaal zou ik morgen weer ongesteld kunnen worden, maar ik houd wel in mijn hoofd dat het wellicht langer kan duren of helemaal niet komt. Jij dus ook deze week? Hoe voel je je? Heb je iets van een eisprong gevoeld? Ik dacht 2 week terug vrijwel zeker dat ik ongesteld ging worden qua gevoel, maar wellicht was het mijn eisprong.
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9419

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 30 Apr 2019 09:13

Re: De tijd na een miskraam

Volgens de verloskundige moet je wel tellen vanaf de dag van het begin van de bloeding. Ze gaf wel aan dat het na een miskraam altijd lastig "rekenen" is omdat je totaal geen idee hebt van een cyclus. Daarom adviseren ze ook altijd om een ronde af te wachten.

Ik had na mijn normale miskraam (zonder rare nasleep) na 5 weken weer een positieve test.
⁠♡♡♡
<<

Lovely

Kwebbel

Berichten: 497

Geregistreerd: 04 Jan 2019 17:03

Bericht 30 Apr 2019 09:43

Re: De tijd na een miskraam

‘Ze’ adviseren dat niet altijd Uffe. Bij mij werd juist gezegd dat ik geen cyclus hoefde af te wachten.

Ja Loewie. Mijn miskraam was op 4 april. 3 april begon de bloeding maar heel licht, dus ik weet niet precies vanaf wannee ik moet tellen/rekenen.

Verder gaat het wel goed hoor. Ik merk alleen wel wat krampen steeds, ook mijn hormonen vliegen wel eens een beetje uit de bocht. Valt niet zoveel zinnigs over te zeggen, dus. Ik wacht maar af. Ik zou vrijdag met een vriendin naar de sauna, dat is natuurlijk wel een dingetje, ook omdat dit wordt afgeraden de eerste 12 weken. Dus wil sws donderdag testen. Als ik dannog niet ongesteld ben.

En verder hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe huis gister. Super mooi huis dus ook lekker allemaal dingetjes aan het regelen/inpakken. En ik heb waarschijnlijk ook een nieuwe baan. Haha. Mijn hoofd is af en toe fully loaded. Maar heel gelukkig (samen met mijn vriend).
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9419

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 30 Apr 2019 11:48

Re: De tijd na een miskraam

Oh mijn verloskundige zei toen dat ze daarom altijd adviseren om te wachten. Ik ging er daarom vanuit dat dat standaard was. De gynaecoloog zei het ook.

Spannend weer, van alles voelen zal blijven! Wel lekker afleiding!
⁠♡♡♡
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Indigo