Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


De leden laten meedenken: wat willen en verwachten jullie?

<<

Burgemeester Johanna

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1083

Geregistreerd: 01 Feb 2014 08:40

Bericht 03 Jan 2016 23:57

De leden laten meedenken: wat willen en verwachten jullie?

Wij als burgemeesters proberen regelmatig nieuwe acties te verzinnen en het forum actief te houden. We merken sinds een aantal maanden dat het aantal reacties op rubrieken, forummededelingen en wedstrijden terugloopt. Kijk bijvoorbeeld naar de forumstatistieken van de maand november; hierin kwamen slechts 5 reacties van leden. Dit terwijl er in 2014 nog vaak 2 pagina's aan reacties kwamen. Maar ook op een actie zoals de kerstkaartenactie komen slechts 4 reacties binnen van deelnemende leden.

Achter de schermen is er bij ons dan ook de vraag ontstaan waar de behoefte op het forum ligt. Wij als burgemeesters steken vrijwillig onze vrije tijd in het forum en vinden dit ook leuk om te doen. We hebben alleen niet altijd het idee dat dit overeenkomt met wat de forummers willen. Willen jullie bijvoorbeeld in de huidige vorm doorgaan met rubrieken zoals de forumster van de maand en maandstatistieken? Moeten we nog steeds actief wedstrijden blijven organiseren en wat voor wedstrijden zouden dit dan moeten zijn?

Daarom ook de vraag om eens met ons na te denken over de toekomst van het forum. En daarnaast wat verwachten jullie van onze rol als burgemeester?

Jullie mogen ideeën in dit topic aangeven, ons een mail sturen of een privebericht we zijn blij me alle input.
<<

Anoniem151

Bericht 04 Jan 2016 05:23

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

De maandstatistieken vind ik leuk om te lezen. Wedstrijden en dergelijke (zoals de nieuwe 'wist je dat') hoeven van mij niet. Ik kom op het forum om te reageren in topics, gewoon voor de gezelligheid. Verder hoeft er van mij niks omheen georganiseerd te worden
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6118

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 04 Jan 2016 06:44

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

De forumstatistieken, forummer van de maand en soms de rubrieken (reizen, zwangerschap&mama's) vind ik erg leuk om te lezen. De wedstrijden vind ik minder interessant, vooral omdat ik zelf niet creatief ben.
Nieuwe ideeën op het forum zullen vooral bij de huidige forummers zorgen voor meer aanwezigheid/reactie. Het zou leuk zijn om wat nieuwe forummers te werven, maar ik heb weinig verstand van marketing en misschien adverteren jullie al wel op Facebok/Google.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018
<<

Anoniem148

Bericht 04 Jan 2016 07:18

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Ik vind de wedstrijden leuk maar heb daar zelf weinig tijd voor en het huis was een puinhoop door een verbouwing dus kon nergens bij. Anders leek het mij wel leuk.

De statistieken lees ik erg weinig.

De wist je datjes vind ik ook leuk en lees ze dus ook. Maar ik typ niet vaak een reactie, zal ik doen.

Susan met haar verhalen vind ik prachtig. Dat mag van mij een vastgezet bericht zijn.

Ik vind zelf dat er teveel andere vaste berichten zijn bovenin. Heb dat liever per pijler. Zo valt het ook gewoon niet meer op omdat ik deze meteen voorbij ga.
<<

Anoniem137

Bericht 04 Jan 2016 07:20

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Ik zou het vooral leuk vinden als er een hele aanwas nieuwe forummers bij komt. Maar ik denk dat mensen die hier voor het eerst komen al gauw denken dat het hier een intiem ons-kent-ons groepje is, wat eigenlijk natuurlijk ook zo is, dat nodigt voor een buitenstaander waarschijnlijk gewoon niet uit om te reageren.
Ik zou het forum in elk geval niet op gaan leuken met nog meer acties en rubrieken, daar ga ik in elk geval niet meer van reageren. Ik vind het hooguit interessant om te lezen.
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24681

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 04 Jan 2016 07:31

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Keet. schreef:Ik zou het vooral leuk vinden als er een hele aanwas nieuwe forummers bij komt. Maar ik denk dat mensen die hier voor het eerst komen al gauw denken dat het hier een intiem ons-kent-ons groepje is, wat eigenlijk natuurlijk ook zo is, dat nodigt voor een buitenstaander waarschijnlijk gewoon niet uit om te reageren.
Ik zou het forum in elk geval niet op gaan leuken met nog meer acties en rubrieken, daar ga ik in elk geval niet meer van reageren. Ik vind het hooguit interessant om te lezen.

Mee eens.

Van de 30 actieve topics op dit moment zijn sowieso 15 topics een topic waarin een een redelijk vaste groep post, zoals mama's van die en die maand, fototopics, doorgeefvragen etc. Leuk hoor, maar kan me voor een nieuweling voorstellen dat die niet het open armen gevoel krijgt en zich er lekker in gaat mengen.

Er zijn maar weinig simpele instap topics. Topics met een vraag of probleem waar iedereen even op kan reageren. En ik denk ook dat heel veel dingen met potentie al besproken worden in de 'wat wil je even kwijt topics'. Waar anders misschien een nieuw topic voor gemaakt zou worden, wordt dat nu daar in gezet.

Ik denk dat die frisse wind heel erg belangrijk is. Het voelt nu een beetje vastgeroest door de ons kent ons.
29032018
<<

Leaf

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2716

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:42

Bericht 04 Jan 2016 08:23

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Stoorzenders eerder verwijderen had al veel leden gescheeld, denk ik. Er zijn toch aardig wat mensen vertrokken om die reden.

Verder merk ik zelf dat ik steeds minder ga posten vanwege o.a. de laagdrempeligheid van topics idd. Even ergens zomaar binnenvallen kan wel, maar er wordt dan nauwelijks op je gereageerd, tenzij je eerst bent ingegaan op de forumsters voor je. Daar heb ik soms gewoon geen zin in of geen tijd voor en dan denk ik 'laat maar.' Bijv met een topic als 'wat wil je even kwijt'.
RYW schreef:Ik heb dingen uit mijn schoenzool gepeuterd die ik boeiender vind dan Nougat's mening en leven.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 21443

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 04 Jan 2016 08:42

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Ik vind het gros van de rubrieken nog steeds erg leuk! Merk natuurlijk wel dat ik m'n voorkeuren bij m'n eigen interesses heb, dus de reisrubrieken lees ik altijd, de zwangerschapsrubrieken ook. De recensies van toneelstukken daarentegen weer niet, maar daar kan een ander weer in geinteresseerd zijn.

Ik vind het zeker leuk om die rubrieken te behouden. Ik refereer er zelfs wel eens aan als ik mensen tips geef voor bijvoorbeeld San Francisco, waar ik de eerste reisrubriek over heb geschreven.

De statistieken vind ik ook altijd erg leuk om te lezen, juist omdat het ook een kijkje achter de schermen geeft.

De discussies vind ik ook leuk, hoewel ze niet altijd even lekker van de grond komen. Denk dat dat toch lastig is, maar ik vond/vind ze wel leuk, al doe ik niet elke week mee.

De nieuwe wist je datjes heb ik zelf dan weer niet zoveel mee, maar vind het wel leuk dat jullie iets nieuws proberen.

En de wedstrijden.. Tja, die vond ik wel heel erg leuk eigenlijk! In 2014 vond ik de kookwedstrijd erg leuk, hoewel ik niet elke maand heb meegedaan. En de creatieve wedstrijd vond ik ook leuk. Jullie zouden 't wellicht een jaartje over kunnen slaan en dan volgend jaar weer met koken beginnen ofzo, of toch weer creatief. Of iets anders (geen idee wat alleen).


Ik had zelf een tijdje geleden nog bedacht dat een woonrubriek misschien wel leuk is, dus beetje zoals in de Yes vroeger stond (en nog steeds in de Flair enzo): Een kijkje binnen bij ... En dan presenteert een forumster haar huis, met wat achtergrond informatie, een kijkje in haar huis met foto's, wat stukjes begeleidende tekst en tot slot een paar producten in haar stijl (met webshop links als het kan). Zorgt misschien ook weer voor wat extra verkeer naar het forum, en dit is volgens mij iets wat iedereen wel leuk vindt! Het enige is dat men het misschien niet lang zou willen laten staan, dus dan zou je kunnen kiezen om het na een maand weer te verwijderen, ipv een archief op te bouwen.

Enfin, slechts een ideetje.

Ben ook erg benieuwd naar jullie trouwrubriek! Al enig idee wanneer die klaar is?
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6118

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 04 Jan 2016 08:59

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Marin schreef:Ik had zelf een tijdje geleden nog bedacht dat een woonrubriek misschien wel leuk is, dus beetje zoals in de Yes vroeger stond (en nog steeds in de Flair enzo): Een kijkje binnen bij ... En dan presenteert een forumster haar huis, met wat achtergrond informatie, een kijkje in haar huis met foto's, wat stukjes begeleidende tekst en tot slot een paar producten in haar stijl (met webshop links als het kan). Zorgt misschien ook weer voor wat extra verkeer naar het forum, en dit is volgens mij iets wat iedereen wel leuk vindt! Het enige is dat men het misschien niet lang zou willen laten staan, dus dan zou je kunnen kiezen om het na een maand weer te verwijderen, ipv een archief op te bouwen.


Dit lijkt mij ook erg interessant! Nu wil ik nog niet meedoen, maar ik meld me vast voor januari/februari 2017 ;-)
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24681

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 04 Jan 2016 09:06

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Taeda schreef:
Marin schreef:Ik had zelf een tijdje geleden nog bedacht dat een woonrubriek misschien wel leuk is, dus beetje zoals in de Yes vroeger stond (en nog steeds in de Flair enzo): Een kijkje binnen bij ... En dan presenteert een forumster haar huis, met wat achtergrond informatie, een kijkje in haar huis met foto's, wat stukjes begeleidende tekst en tot slot een paar producten in haar stijl (met webshop links als het kan). Zorgt misschien ook weer voor wat extra verkeer naar het forum, en dit is volgens mij iets wat iedereen wel leuk vindt! Het enige is dat men het misschien niet lang zou willen laten staan, dus dan zou je kunnen kiezen om het na een maand weer te verwijderen, ipv een archief op te bouwen.


Dit lijkt mij ook erg interessant! Nu wil ik nog niet meedoen, maar ik meld me vast voor januari/februari 2017 ;-)

Om eerlijk te zijn vind ik dat soort 'privé' dingen over forumsters helemaal niets.

Ik zie persoonlijk liever gewoon topics, met problemen en verhalen. Van schaamluis tot 'hoeveel wassen draai jij per week'. :ja: Gewoon het forum vullen en niet nog meer 'ons kent ons en show je ...... '.
Dit forum is al een grote 'kijk thuis bij naam forumster show'. Als je een groter forum wilt en nieuwe leden wilt aantrekken, zal je terug moeten naar waar een forum voor bedoeld is en niet nog meer inspelen op de 'vriendinnengroep'. Ik weet niet hoe het tegenwoordig op VIVA is, maar toen ik daar voor het laatste keer was, kwamen er echt per uur tig nieuwe topics bij, over van alles.

Hoeveel echt actieve leden hebben we hier eigenlijk?
29032018
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4802

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 04 Jan 2016 09:11

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Leaf schreef:Stoorzenders eerder verwijderen had al veel leden gescheeld, denk ik. Er zijn toch aardig wat mensen vertrokken om die reden.

Verder merk ik zelf dat ik steeds minder ga posten vanwege o.a. de laagdrempeligheid van topics idd. Even ergens zomaar binnenvallen kan wel, maar er wordt dan nauwelijks op je gereageerd, tenzij je eerst bent ingegaan op de forumsters voor je. Daar heb ik soms gewoon geen zin in of geen tijd voor en dan denk ik 'laat maar.' Bijv met een topic als 'wat wil je even kwijt'.


Hier ben ik het mee eens.
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5233

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 04 Jan 2016 09:13

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Willen we een online magazine of een forum?
Our love goes without saying.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 21443

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 04 Jan 2016 09:18

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Wat voor soort topics komen er dan langs op Viva die jij hier mist, Yadira?
Ik kijk daar wel eens maar vind het een hoop geschreeuw, vind het helemaal niks daar juist, veel te groot en te grof. Ieder z'n ding denk ik.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ook niet altijd aansluiting vind hier op t forum en dat ik t lastig vind te benoemen waar dat door komt.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 21443

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 04 Jan 2016 09:19

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Carl schreef:Willen we een online magazine of een forum?

Ik vind allebei oprecht leuk. Ik vind het forum juist een mooie mix daarvan
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6082

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 04 Jan 2016 09:22

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Ik vind Forumster van de maand en de statistieken echt altijd leuk om te lezen. Ik word echter ook wat ouder, en zit ook minder vaak achter de computer, dus reageer daar gewoon minder op. Ook omdat ik een reactie met 'leuk' gewoon geen toevoeging vind eigenlijk. Ik ben daarin 'anders' geworden.

Nu zie ik veel reacties hierboven gaan over nieuwe leden werven, maar ik lees in de OP eigenlijk vooral de vraag waarom er minder reacties zijn op dergelijke topics van de burgemeesters. Bovenstaande is mijn reden.

Verder vind ik het wel een goed idee om de 'vaste topics' ook wat erboven staat zeg maar, netjes te sorteren op ook de diverse forumindex. Ik denk dat je dan eerder en meer bereikt met de juiste geintresseerde.
Ik heb trouwens ook een woonblog - en een YouTube kanaal!
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6504

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 04 Jan 2016 09:29

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Ik denk dat de frequentie van veel wedstrijden en zo te hoog ligt. Dat is zonde want ik denk dat er daardoor ook weinig mensen reageren. Ik vind het superleuk dat jullie zo veel tijd er in steken om het forum leuk te houden, maar merk zelf dat ik erg weinig tijd heb om op het forum door te brengen en als ik er ben lees ik vooral graag hoe het met de andere formules gaat en wat er speelt. Ik denk dat het niet nodig is om het zo te pushen, misschien kunnen jullie je energie beter steken in het 'gewoon' openen van leuke nieuwe topics, misschien wel niet eens als burgemeester. Wat ik mis op het forum is levendigheid, ik denk dat dat vooral komt doordat er gewoon best wat mensen zijn weggegaan, het zakt langzaam in. En eerlijk gezegd zou ik niet weten hoe je het tij moet keren.
Zou het wel erg jammer vinden als het helemaal inzakt, dat wel, maar ik denk dat het ook een beetje onvermijdelijk is misschien. Dat komt omdat we geen nieuwe aanwas meer krijgen via bijvoorbeeld het blad de Yes, er zijn maar weinig nieuwe mensen die de weg naar het forum weten te vinden. Minder dan de mensen die weg gaan heb ik het idee.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24681

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 04 Jan 2016 09:34

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Marin schreef:Wat voor soort topics komen er dan langs op Viva die jij hier mist, Yadira?

Gewoon de normale, alledaagse dingen. Wat ik al zei, van schaamluis tot wasmachines. :P

Een mooie mix van vaste groepjes met een eigen topic, tot algemene praattopics voor zwanger worden, net moeder etc. (die hebben we hier al, dat soort topics) tot gewoon de 'van alles wat topics' over alles en ook over de alledaagse dingen. Die laatste zie je gewoon heel weinig. Nu heeft Ava bijvoorbeeld een topic geopend over favoriete nagellak. Zulke topics vallen hier vaak na een paar reacties weer dood. Terwijl er zoveel leden zijn. Zijn er dan maar zo weinig die nagellak dragen? Dit is gewoon een voorbeeld he? Of iets uit het nieuws of gewoon iets om te zeuren of iets wat je kwijt wilt.

Maar dat wordt vaak al even genoemd in de 'wat wil je even kwijt' of in vragentopics. Terwijl ik denk dat daar hele leuke topics uit voort zouden komen. De sneeuw wordt daar bijvoorbeeld nu besproken (zou een prima topic zijn). Of dat je weer moet werken na de vakantie (zou een prima topic zijn) of wanneer de Media Markt BTW dagen zijn (zou een prima topic zijn). Ik mis die levendigheid gewoon. En als het levendiger is, trek je misschien nieuwe leden aan, waardoor het levendig blijft.
29032018
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24681

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 04 Jan 2016 09:36

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Tabbie schreef:Ik vind Forumster van de maand en de statistieken echt altijd leuk om te lezen. Ik word echter ook wat ouder, en zit ook minder vaak achter de computer, dus reageer daar gewoon minder op. Ook omdat ik een reactie met 'leuk' gewoon geen toevoeging vind eigenlijk. Ik ben daarin 'anders' geworden.

Nu zie ik veel reacties hierboven gaan over nieuwe leden werven, maar ik lees in de OP eigenlijk vooral de vraag waarom er minder reacties zijn op dergelijke topics van de burgemeesters. Bovenstaande is mijn reden.

Verder vind ik het wel een goed idee om de 'vaste topics' ook wat erboven staat zeg maar, netjes te sorteren op ook de diverse forumindex. Ik denk dat je dan eerder en meer bereikt met de juiste geintresseerde.

Ik vind dat al die dingen niet bij een forum passen eigenlijk. Daarom vind ik de vraag van Carl wel goed. Willen we een forum of een online magazine.
29032018
<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4188

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 04 Jan 2016 09:42

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Ik vind dingen als wedstrijden en statistieken niet interessant. Op het forum zoek ik vooral min of meer interessante onderwerpen om over te praten, dingen die voor mij relevant en actueel zijn, en een beetje vermaak. Dat krijgt soms een impuls door stellingen, maar als die niet goed zijn, haak ik toch snel af, merk ik.

Verder eens met Yadira trouwens.
Laatst gewijzigd door Geel op 04 Jan 2016 10:00, in totaal 1 keer gewijzigd.
Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 21443

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 04 Jan 2016 09:45

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Yadira. Ja ik moet eerlijk zeggen dat ik die klets topics nooit zo leuk heb gevonden. Ik maak me er wel eens schuldig aan hoor, heb zojuist nog eens iets gepost daar, maar ik vond het dag- en nachtcafé ook nooit zo'n succes omdat je veel mist als je dat niet leest. Ik geef je ook echt gelijk dat er veel potentiële topics door verloren gaan. Ik denk ook wel dat dat komt omdat mensen misschien niet voor elk 'wissewasje' een topic aan willen maken.

En in die zin zijn misschien juist de rubrieken minder effectief. Want er is al eens een reisverslag over curaçao geschreven. Dus vragen in nieuw topic worden naar die rubriek verwezen. Zo sluit je het forum juist in. Anderzijds vind ik dat juist ook wel leuk, je bundelt de beste dingen wel en kunt er later aan refereren. En dat gebeurt ook wel, die rubriek is bij vragen nog echt actief met nieuwe vragen en input. Dus ik zie zelf daar de voordelen wel van in al snap ik de nadelen ook. Wat ik zeg, ik vind juist die mix van soort online magazine met losse vragen leuk.

Wat ik wel zie is bijv bij de zwangerschapspijler dat er zo veel topics zijn met die groepjes per zoveel maanden dat dat heel erg versprokkeld is. Ik denk dat in elk topic elke vraag wel tien keer terug komt, keer op keer. Logisch, want je groeit met je kindje mee en samen heb je zo'n klein groepje met mensen van kinderen met dezelfde leeftijd. Maar er wordt heel veel besproken in die topics die ook een apart topic kunnen zijn. Carrie was daar heel goed in tijdens haar zwangerschap, hoppa, gewoon nieuw topic openen met een vraag. Dat vond ik heel leuk.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6082

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 04 Jan 2016 09:58

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Ik denk trouwens niet dat de burgemeester kunnen verwachten dat bij de maandstatistieken pagina's vol reacties moeten komen. Ik denk niet dat dat hoeft. Kijk ook gewoon naar hoe vaak het gelezen word. Want dat is volgens mij wel gewoon zo.

Dus ook een vraag terug: wat verwachten de burgemeesters van de forummers?

Yadira en Marin, volgens mij hebben jullie groot gelijk dat daardoor nieuwe topics verloren gaan. Misschien moeten er gewoon weer andere -onzin-vraagjes-help-dit wil ik kwijt- aparte topics komen. Idd van schaamluis tot wasmachines.
Ik heb trouwens ook een woonblog - en een YouTube kanaal!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 21443

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 04 Jan 2016 10:02

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Maar ja, wat doe je er aan? Dat is het lastige. Je kunt moeilijk bepaalde topics verbieden. Misschien kan je er wel iemand (op een aardige manier) op aanspreken van goh wellicht krijg je meer reacties of tips als je er een topic van maakt, maar dat kan ook verkeerd vallen. Beetje verandering in forumgebruik lijkt me dan nodig maar dat is best lastig om collectief te doen als het niet vast ligt. Maar ik zal er zelf wel op letten. Sowieso open ik zelf vrij snel wel een topic in de hoop dat het goed loopt. Soms wel, soms niet.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12628

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 04 Jan 2016 10:04

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Ik vind juist al die topics met onzinvraagjes vaak heel irritant. Het duizendste 'welke telefoon zal ik kiezen' topic sla ik echt over, net als het zoveelste 'welk cadeau moet ik kopen voor mijn tante' topic.

Ik vind wel dat er veel dingen zijn waarover prima nieuwe topics kunnen worden geopend, die nu wegvallen in 'algemenere' topics. Zoals net Netflix topic, daar worden nu ook vaak inhoudelijk series besproken terwijl die series beter een eigen topic kunnen krijgen. Dat soort dingen.

Wedstrijden vind ik zelf niet zo heel interessant en daar doe ik dus nooit aan mee. De statistieken vind ik juist heel erg leuk, en de forummer van de maand ook. De rubrieken vond ik in het begin erg leuk maar die ben ik nu een beetje zat ofzo, ik merk dat ik ze niet zo vaak meer lees.
2016 ♥
2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4188

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 04 Jan 2016 10:09

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Elliot schreef:Ik vind juist al die topics met onzinvraagjes vaak heel irritant. Het duizendste 'welke telefoon zal ik kiezen' topic sla ik echt over, net als het zoveelste 'welk cadeau moet ik kopen voor mijn tante' topic.
+1. Er staat heel veel tussen wat ik gewoon boring vind. Ik zit te peinzen waar dat nou aan ligt. Maar iets wordt natuurlijk altijd interessant doordat het een juiste mix is van relevantie, actualiteit voor jezelf, gezonde spanning, medemenselijkheid en humor. Ik weet niet precies hoe, maar daarvoor heb je vakken als communicatiewetenschappen. Sommige dingen werken wel (op de lange termijn) en sommige niet.
Afbeelding
<<

Anoniem185

Bericht 04 Jan 2016 10:16

Re: De leden laten meedenken: wat willen en verwachten julli

Ik denk dat inderdaad de collectieve topics zorgen voor minder activiteit, of in ieder geval minder zichtbare activiteit. Verder zouden nieuwe leden fijn zijn, maar het is moeilijk om in deze groep er tussen te komen. Het is gewoon een feit dat sommige leden meer reacties krijgen als ze een topic openen dan andere (nieuwe) leden. Dat is absoluut niet uitnodigend en jaagt mensen weg, of zorgt er voor dat iemand geen topic meer wil openen.
Volgende

Terug naar Forumzaken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers