Desktop versie van Zeg maar Yes
Gesloten onderwerp

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 08:14

Ziet er goed uit Silly! Jordanië gaat op mijn to-see-lijst :)

Ik zit nu in joggingsbroek op de bank. Straks naar de markt en de gemeentewerf. Wilde eigenlijk ook verder met de trap schilderen maar heb zon last van mn rug dat ik dat maar even aankijk.

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 08:17

Die trap staat al heel lang op jullie lijstje he! Dat zou je al 2 weken geleden doen volgens mij.
Ik moet mij ook nog aankleden. Ik zit nog bij mijn ouders, maar mijn moeder ligt boven ziek op bed. Een uur geleden zij ze dat ze over 30 minuten naar beneden zou komen. Ik vind het niet erg, zit wel goed beneden alleen :D.

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 08:19

Ho wacht, het is niet zo dat we nog niets gedaan hebben hoor ;) De zoldertrap heb ik 2x in de grondverf gezet en die hebben we gisteren gelakt. Benedentrap heb ik zaterdag al deels in de grondverf gezet, dat moet nog een keer en dan aflakken. Voor de tredes daarvan moeten we eerst andere verf halen.

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 08:21

Oke dan. Ik heb een week geen internet gehad. Alleen vrijdag even in Aqaba. Toen even snel wat bij gelezen, maar niet allen kunnen lezen natuurlijk.
Dan hebben jullie hard doorgewerkt :D

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 21:36

Behhh ik twijfel of ik morgen naar mijn les Ethiek ga. We gaan socratische gespreksvoering doen en je moest in drietallen een discussie voorbereiden om met de klas (80 anderen) te voeren. Dus met 3 op een podium en gaan met die banaan. Nu heb ik voor mijn groepje alles voorbereid omdat iedereen zo heerlijk gemotiveerd is en niets doet.

Blijkt dat ze beide morgen niet naar school komen omdat ze geen zin hebben.

En bovendien heb ik van de docent nog geen reactie terug of ons onderwerp is goedgekeurd.

Dus ik ben daar morgen alleen, moet in mijn eentje op een podium een gesprek voeren met de klas waarvan ik nog niet eens zeker weet of het wel klopt.


Conclusie. Ik overweeg om ook niet te gaan...

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 21:46

Wat lullig dat ze het laten afweten! Ik snap dat je nu geen zin meer heb om ook te gaan. Lijkt me doodeng, in je eentje op dat podium. Maar als je niet gaat, krijg je daar dan geen problemen mee?

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 21:47

Is het niet verplicht om aanwezig te zijn als je een presentatie geeft?

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 21:48

Ik heb geen idee. In principe ben ik niet leerplichtig, maar er gaat wel altijd een lijstje rond met aanwezigheid. Maar aan de andere kant, er zijn al veel meer mensen een keer afwezig geweest...

En ik moet morgen sowieso wel naar het uur daarna want dat is een 'afvinkje' voor mijn lijst... Dus ik moet sowieso daar heen rijden... En ik had expres dat 'afvinkje' gepland op deze dinsdag omdat ik toch al naar school moest voor Ethiek... Dus ik sta echt in dubio!

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 21:50

June schreef:Is het niet verplicht om aanwezig te zijn als je een presentatie geeft?
Het is geen echte presentatie, het is gewoon een oefening die we met de hele klas doen. Je hoeft niet echt iets te presenteren, het is een discussie voeren en de boel opstoken... Ik weet niet of je 'de achterkant van het gelijk' kent? Het gaat er om dat je iemand aanspreekt op zijn principes en dan probeert voor elkaar te krijgen dat ze iets tegenstrijdigs zeggen.

Zo hebben we een voorbeeld gezien van iemand die lid was van de partij van de dieren en die hebben ze uiteindelijk zo ver gekregen dat ze heeft toegegeven dat ze bepaalde dieren (ongedierte) minder belangrijk vindt dan huisdieren. Maar ja dat is natuurlijk een heel tegenstrijdige uitspraak als je alle dierenlevens even veel waard zou moeten vinden.

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 21:51

Lampenkapje schreef:Ik heb geen idee. In principe ben ik niet leerplichtig, maar er gaat wel altijd een lijstje rond met aanwezigheid. Maar aan de andere kant, er zijn al veel meer mensen een keer afwezig geweest...

En ik moet morgen sowieso wel naar het uur daarna want dat is een 'afvinkje' voor mijn lijst... Dus ik moet sowieso daar heen rijden... En ik had expres dat 'afvinkje' gepland op deze dinsdag omdat ik toch al naar school moest voor Ethiek... Dus ik sta echt in dubio!


Nee, ik ben ook niet leerplichtig, maar om mijn vakken/cursussen te halen, moet ik wel bij sommige dingen aanwezig zijn. Zo zijn hoorcolleges bij ons optioneel, maar mag je er van werkcolleges maar één missen.

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 21:53

Er staat in het draaiboek van deze cursus geen aanwezigheidsplicht voor zo ver ik heb gezien, maar ik ga hem nog eens even open slaan.

Bij sociale vaardigheden kregen we altijd een extra opdracht als je niet aanwezig was, die ook minstens even lang duurde als een timeslot op school.

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 21:54

Wel gek hoor. Ik snap niet dat je wel verwacht dat mensen presenteren, maar dat je dan niet afspreekt dat ze gezamenlijk aanwezig moeten zijn. Ook echt rot voor jou nu.

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 22:00

Er staat nergens dat ik aanwezigheidsplicht heb of dat er vervangende opdrachten zijn.

Ik twijfel, in principe kan ik wel gaan en heb ik mijn mond genoeg bij om te zeggen dat ik wel mee wil doen met de les maar niet zelf op het podium wil omdat ik alleen ben. Aan de andere kant klinkt het wel heel verleidelijk om mijn wekker om 9.00 te zetten in plaats van om 7.00...

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 22:02

Ik zou optie drie doen: gaan en zeggen dat je het niet leuk vindt dat je alleen bent, maar dat je het wel zal doen. Als je nog eens iets nodig hebt van die docent, wil hij je vast graag helpen :).

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 22:03

Maar het is de laatste les van deze docent (het was een gastdocent voor 5 lessen) en we gaan hierna verder met een andere ethiek docente voor 5 lessen. Dus ik heb niets meer van hem nodig :laughcry:

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 22:05

Wat studeer je eigenlijk?

Ik ben echt alles behalve een streber, maar ik zou het echt niet over mijn hart kunnen verkrijgen om niet te gaan als er van me verwacht wordt dat ik een presentatie houd.

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 22:12

Nou, ik ben ook het stuudje van mijn klas, want ik ben altijd de enige die het werk gedaan heeft wat verwacht word en ik ga normaal gesproken ook naar alle lessen... Voel me nu ook al lullig over de situatie omdat ik gewoon even niet weet wat ik moet doen.

Doe trouwens de verpleegkunde opleiding niveau 5. Zit in het laatste jaar.

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 22:19

Wat irritant dat mensen het in het laatste jaar dan nog steeds niet serieus nemen. Ik denk dat je een beter gevoel over gaat houden aan wel gaan, dan aan niet gaan. Dat probeer ik altijd te onthouden. En overleg aan het begin gewoon even met de docent wat je moet doen.

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 22:21

Daar heb je wel een goed punt. Ik denk dat ik maar gewoon ga en uitleg dat ik geen behoefte heb aan in mijn eentje op dat podium te staan. En dat ik hem enorm aanmoedig als hij mijn medestudenten die thuis in hun bed liggen te snurken een extra opdracht geeft! (grapje... maar ergens zou ik dat wel willen)

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 22:23

Ja, dat snap ik, maar ik zou het lekker laten rusten. Succes morgen, hij begrijpt het vast wel!

Re: Dagcafé

21 Okt 2013 22:24

Komt wel goed. Dankjewel in ieder geval voor het aanmoedigen voor toch naar school te gaan en mijn beste gedrag te laten zien! :thumbup:

Re: Dagcafé

23 Okt 2013 10:18

Hooooooooooooooooooooi!

Re: Dagcafé

23 Okt 2013 10:37

Goedemorgen!

Re: Dagcafé

25 Okt 2013 09:12

Wie sleept me deze dag door? :dance:

Re: Dagcafé

25 Okt 2013 10:21

Heb je het zo zwaar Rush? :wink:
Gesloten onderwerp