Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Coronavirus

<<

Kaat

Kletskop

Berichten: 679

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:11

Bericht 10 Dec 2021 14:20

Re: Coronavirus

Persoonlijk zou ik het risico niet nemen. Maar dat zou dan meer aan de groepsgrote/verschillende huishoudens liggen dan aan gevaccineerd of ongevaccineerd. Wat je zelf ook aangeeft: je zoontje gaat naar de opvang en dat zou ik zelf sls grootste risico zien, zelf zou ik het verder niet opzoeken. Kan je niet vragen of je ouders die donderdag bij jullie langskomen en vtv een zelftest doen? Kan je zoontje optijd naar bed en hoeven jullie s avonds ook niet meer te rijden.
03/2019
11/2020
<<

June

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2525

Geregistreerd: 04 Okt 2017 09:46

Bericht 10 Dec 2021 16:39

Re: Coronavirus

Nixi schreef:Ben ik nou onredelijk en moet ik die donderdag gewoon een oké oplossing vinden omdat wij besluiten voorzichtig te zijn? We hebben voor nu aangegeven even na te moeten denken met wat we gaan doen, maar dat we dus hier niet achter staan en dan mogelijk liever met gevaccineerde vrienden Kerstavond doorbrengen of met de schoonfamilie.

Je bent niet per se onredelijk, maar ik zou niet van anderen gaan vragen om te gaan kiezen voor gevaccineerd of ongevaccineerd. Blijkbaar kijkt je familie er anders naar. Het is een vervelende situatie die niemand gewenst heeft en ik zou ik dit geval kiezen voor niet gaan, want jij voelt je er niet fijn bij en dan wel het aanbod aannemen van een andere dag. Het zou me het gedoe niet waard zijn om er een punt van te maken. Misschien heb je objectief gezien best gelijk dat die anderen maar thuis moeten blijven, maar je gelijk krijgen zonder stress te veroorzaken bij iedereen gaat je denk ik niet lukken.
Elliot schreef:Hulde June, ik kan me heel goed vinden in jouw reactie!
<<

Anoniem323

Bericht 10 Dec 2021 17:08

Re: Coronavirus

Ik zou kiezen voor mijzelf en niet gaan. Niet onnodig risico lopen in de laatste weken.
Donderdags zou ik niet gaan omdat het niet praktisch is.
<<

Bolus26

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2396

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:47

Bericht 10 Dec 2021 20:03

Re: Coronavirus

Los van wel/niet gevaccineerd want mijn inziens maakt dat qua besmettelijkheid niet uit vind ik de aanname dat niet gevaccineerden het niet zo nauw nemen ook een voorbarige conclusie. Bij de feestdagen wordt er sowieso vrij flexibel gehandeld,ook door jullie zelf zo te lezen.(wat ik heel goed begrijp overigens)

Als je je er niet goed bij voelt,zeker met al die verschillende huishouden snap ik wel dat ze verwachten dat jij je dan aanpast IPV hen tot een keuze te "dwingen." Vanuit jou gezien snap ik ook dat dit wel lastig is gevoelsmatig,ivm eerste lijn. De oplossing donderdagavond bij jullie die iemand oppert zou ik wel overwegen.gewoon omdat het fijn is met je ouders samen te eten rond kerst
<<

Anoniem331

Bericht 10 Dec 2021 20:07

Re: Coronavirus

Ik zou het ook niet bij een ander neerleggen en deze ronde overslaan.
Los van wie waar wel of niet gevaccineerd. Hoogzwanger zou ik het zekere voor het onzekere nemen.
<<

Phileine1244

Kletskop

Berichten: 696

Geregistreerd: 01 Nov 2021 07:47

Bericht 10 Dec 2021 21:59

Re: Coronavirus

Ik snap wel dat je voorzichtig bent, helemaal in je zwangerschap.
Maar dan zou ik het meer niet doen omdat je met een grote groep bent uit verschillende families.


Maar ik snap niet dat je niet met ongevaccineerde mensen in een ruimte wilt zitten, en al helemaal niet dat je vind dat jullie dan eigenlijk voorgaan op hun. (Want jij vind het niet eerlijk dat jullie moeten schuiven voor ongevaccineerden). Ook val ik over de uitspraak dat de ongevaccineerden het niet zo nauw nemen. Dat slaat nergens op.
<<

Anoniem323

Bericht 10 Dec 2021 22:29

Re: Coronavirus

Calathea schreef:Ik zou kiezen voor mijzelf en niet gaan. Niet onnodig risico lopen in de laatste weken.
Donderdags zou ik niet gaan omdat het niet praktisch is.


Dit is trouwens omdat ik vind dat je onnodig risico neemt als je met grote groepen samen bent wat niet 1 huishouden is.
Gevaccineerd of ongevaccineerd zou voor mij niet zo'n groot bezwaar zijn als iedereen een zelftest af neemt.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 11 Dec 2021 00:09

Re: Coronavirus

Ik zou inderdaad voor je eigen veiligheid kiezen en sowieso niet gaan. Los van gevaccineerde gasten of niet. Ik vind het heel lief klinken dat je ouders de buurvrouw en een zus van een oudoom (heb ik t goed onthouden?) uitnodigen, ik ken het verhaal er niet achter maar dat komt op mij op een warme kerstgedachte over. Maar snap ook dat het jou in een lastige situatie plaatst nu. Maar los van wie er komt, je wilt gewoon nu geen Covid oplopen en die kans zo veel mogelijk verkleinen. En dus zelf beslissen niet te gaan. Misschien zelfs ook niet bij je schoonouders, al weet ik niet precies hoe groot die groep is.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem334

Bericht 11 Dec 2021 09:32

Re: Coronavirus

Wij hebben inderdaad besloten niet te gaan als al deze mensen komen. Mijn ouders overwegen nu het helemaal af te blazen omdat zij het zelf ook lastig vinden dat door hun keuze wij niet met hen Kerst kunnen vieren. Donderdag vinden we niet praktisch en doen we uit principe ook niet. Dan doen we liever nog Kerstavond met ons eigen gezinnetje op vrijdag. Als zij het dan hebben afgeblazen zijn ze alsnog vrijdag welkom bij ons thuis samen met de andere opa en oma. Het is immers het eerste jaar dat onze zoon Kerst begint te snappen dus we overwegen dan wel de opa's en oma's de mogelijkheid te geven om aan te sluiten.

Ik heb aangegeven dat ze het van mij ook door mogen laten gaan, maar dat het gewoon out of the question is dat ik op die termijn dat risico neem dus dat onze afwezigheid het gevolg zal zijn.
<<

Anoniem323

Bericht 11 Dec 2021 11:48

Re: Coronavirus

Ik mis het misschien maar waarom zou je eerste of tweede kerstdag niet op bezoek kunnen?
<<

Anoniem334

Bericht 11 Dec 2021 14:35

Re: Coronavirus

Calathea schreef:Ik mis het misschien maar waarom zou je eerste of tweede kerstdag niet op bezoek kunnen?

Omdat we 1e Kerstdag bij mijn schoonouders zijn en 2e Kerstdag met vrienden die ook zwanger zijn. Zij zijn 1e Kerstdag zelf bij die oudoom en wilden 2e Kerstdag niets doen. Én dat ze dan dus net een in onze ogen risicovolle bijeenkomst hebben gehad, waardoor we een paar dagen willen wachten of er niemand ziek is/wordt.
<<

Phileine1244

Kletskop

Berichten: 696

Geregistreerd: 01 Nov 2021 07:47

Bericht 11 Dec 2021 16:45

Re: Coronavirus

Het kan aan mij liggen maar ik lees vooral dat iedereen zich maar moet aanpassen aan jullie. Terwijl je wel met je schoonfamilie en met vrienden gaat vieren zelf. Ik vind het nogal egoïstisch allemaal.
<<

Anoniem323

Bericht 11 Dec 2021 20:50

Re: Coronavirus

Ja als je dan iets anders hebt, dan is het maar pech. Volgend jaar weer een nieuwe kerst. Desnoods zou je misschien 1ste kerstdag even kort op de koffie kunnen?
Het virus heeft een langere incubatietijd dan een halve dag. Dus dat is misschien een optie?
Ik zou niet verwachten van jouw ouders om hun afspraken te verzetten. Ik vind juist dat ze iets moois doen door mensen uit te nodigen die anders alleen zouden zijn.
<<

Anoniem334

Bericht 12 Dec 2021 10:05

Re: Coronavirus

Maar we hebben toch ook aangegeven dat ze het gewoon door kunnen laten gaan? Het is alleen onze keuze dan niet aan te sluiten, omdat we uit praktische en principiële overwegingen Kerstavond met ons kind gewoon op Kerstavond vieren.

Alle andere mensen die we met de feestdagen zien zijn of gevaccineerd én hersteld óf zelf 32+ weken zwanger dus ook extra voorzichtig. En dat gaat dus om in totaal twee huishoudens waarmee we sowieso al dagelijks of wekelijks contact hebben.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11578

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 12 Dec 2021 10:56

Re: Coronavirus

Ik snap het gevoel wel een beetje. Je wil toch graag je familie zien met kerst en er zijn nu wel extreem veel buitenstaanders uitgenodigd waar je niet veel contact mee hebt. En het voelt ergens niet fijn dat hierdoor het gevoel ontstaat dat zij belangrijker zijn. Is natuurlijk niet zo maar snap het gevoel heel goed. En ik snap jou keuze ook heel goed.
2015 💙
<<

Anoniem323

Bericht 12 Dec 2021 22:07

Re: Coronavirus

Ik vind het zo sneu voor de horeca, beperkingen tot na oud op nieuw. Dat vind ik met de feestdagen echt verschrikkelijk voor hun. En mensen gaan echt wel met elkaar vieren maar nu dus zonder de horeca.
Hopelijk houden ze het nog vol maar ben er bang voor!
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11842

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 28 Dec 2021 19:14

Re: Coronavirus

Oké nu zitten wij in NL in een lockdown, maar in Engeland hebben ze het WK darts en iedere dag gaan er wel spelers naar huis omdat ze positief testen. Geloof niet dat het heel fijn gaat daar nu.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

MrsMath

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2657

Geregistreerd: 02 Sep 2013 14:28

Bericht 28 Dec 2021 20:27

Re: Coronavirus

Volgens mij gaan er alleen Nederlandse spelers naar huis?
L 7-10-2011
N 23-5-2013
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25116

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 29 Dec 2021 13:59

Re: Coronavirus

Nog meer mensen hun booster ingepland inmiddels? Ik kan 8 januari terecht, in mijn eigen woonplaats.
❤ 7 juni 2018
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 29 Dec 2021 14:12

Re: Coronavirus

Ja ik vanochtend. Kan pas 22 januari terecht maar is wel prima.
Let's discover the world together.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25116

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 29 Dec 2021 14:22

Re: Coronavirus

Oh prima toch inderdaad. Ik ben wel blij dat ik zo snel kan, omdat ik ook de operatie ga krijgen nog en er genoeg tijd tussen de vaccinatie en narcose moet zitten. Denk dat dat nu wel goed zit.
❤ 7 juni 2018
<<

GeKKiE

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4998

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:30

Bericht 29 Dec 2021 14:29

Re: Coronavirus

Ja, ik heb ook een afspraak.
Hier in de buurt zit alles aardig vol en kon ik pas 18 januari.
Aangezien we volgende week in een bungalow zitten, daar in de buurt gekeken. Ik kan daar as dinsdag al.
Wel een fijn idee als de scholen weer open gaan 10 januari. Want mijn laatste (2e) vaccinatie is al langer dan 6 maanden geleden.
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3297

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:20

Bericht 29 Dec 2021 14:37

Re: Coronavirus

Ik kan denk ik morgen! Super fijn! Gaat toch wel lekker snel zo! Hopelijk kan ik dan snel terecht.
<<

Anoniem329

Lady-post-a-lot

Berichten: 1375

Geregistreerd: 24 Dec 2021 15:05

Bericht 29 Dec 2021 14:37

Re: Coronavirus

Ik kreeg een sms dat ik een afspraak mocht maken. Maar helaas. Mag nu weer 3 maanden wachten.
<<

Sublimo

Yipyapper

Berichten: 1612

Geregistreerd: 20 Jul 2015 12:32

Bericht 29 Dec 2021 14:38

Re: Coronavirus

Ik heb mijn booster zojuist gehad. Kreeg gister een mailtje van de reservelijst dat ik voor vandaag een afspraak kon inplannen. Ideaal. Mijn vriend heeft zijn afspraak op 14 januari staan.
VorigeVolgende

Terug naar Nieuws & actualiteiten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers