12 Jan 2014 17:20 door Mochi
Ik wil ook proberen mee te schrijven. Heb zelf wel veel aan de recepten die geplaatst worden, de groentekerrie gaat op het lijstje voor volgende week. We proberen vaker een dagje geen vlees of vis te eten maar vaak komen we dan iedere keer weer op dezelfde recepten uit.
Ons lijstje voor deze week:
Zo:
Gisteren voor de verjaardag van mijn vriend een kleine Indische rijsttafel gemaakt waar we nog veel van over hebben, dus vandaag eten we restjes babi kecap, kabeljauw in gembersaus, frikadel goreng, gado-gado en wat tomaten-komkommer salade met limoensap, koriander en munt.
Ma:
Volkoren spaghetti met gerookte zalm, spinazie en een beetje haver-kookroom.
Di:
Snijboontjes, aardappelpuree en Indisch gekruide runder gehaktballetjes (ik had veel te veel gehakt gekruid voor de frikadel goreng, dus een deel ingevroren).
Wo:
Speltpannenkoeken. Voor mij met appel en en rozijnen, voor dochter met appelstroop en voor mijn vriend met ontbijtspek.
Do:
Een curry. Kabeljauwfilet met spinazie, prei, wortel, rode currypasta en kokosmelk. Daarbij basmatirijst.
Vr:
Soto ajam. Kippenbouillon getrokken van een hele kip met wat bouillon, gember, koriander, citroengras, knoflook, ui, laos, kurkuma, aardappel, prei, taugé en ei.
Ik ontbijt de laatste tijd meestal met warme havermout met rijstemelk, appel, wat noten, chiazaadjes en wat kaneel. Als ik de tijd heb wil ik wel eens een eitje bakken of banaan/ei pannenkoekjes. Speltcruesli vind ik ook erg lekker, dat bestel ik af en toe, vind het wat prijzig om iedere dag te eten.
Tussendoor veel fruit en wat noten. Een paar keer per week maak ik een smoothie met fruit (heb altijd wat zakjes gesneden fruit in de vriezer liggen) en wat kokosmelk of wat restjes groente die op moeten.
Lunch met speltbrood met b.v. Tahin en komkommer, soep (maak vaak een grote pan zodat ik wat bakjes in kan vriezen), of een salade met b.v. tonijn, appel en een dressing van wat olijfolie en kruiden.