Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Clean, fit & healthy-topic

23 Sep 2013 11:34

Blegh ik ben ziekig. Mijn hele buik is van slag.

Ik heb gisteren niet thuis gegeten en nu wil ik gelijk 'slecht' eten de schuld geven maar misschien is dat niet eerlijk want het was gewoon bij mijn schoonouders thuis. En geen fastfood ofzo. (Het was een visschotel, maar volgens mij was gewoon alles gaar). Wel met heel veel witte lasagne en een bloemkoolsoep.

Nouja, hopelijk trekt het snel weer weg. Ik heb nu wel zin om heel veel gezonde boodschappen te halen.

Re: Clean, fit & healthy-topic

23 Sep 2013 12:57

Ik heb net voor de lunch lekker falafel gemaakt, jammie!

Kan goed zijn hoor intoxicated, dat je van die witte pasta zo'n last krijgt. Ik kan daar ook niet goed tegen, diarree en borrelende darmen alles.

Re: Clean, fit & healthy-topic

23 Sep 2013 14:18

Beterschap Toxi!

Zo, ik heb boodschappen gedaan: rosbief, zure haring, Griekse yoghurt, zoete aardappel, appelen, bananen, kiwi, volkoren spaghetti, smeerkaas, ongezouten notenmix, eieren, komkommer. Moet wel gaan lukken om weer wat bewuster te eten, de 2,5 uur zet ik vanaf nu ook weer in.

Re: Clean, fit & healthy-topic

23 Sep 2013 16:04

Harrison, falafel, lekkerrrr! Heb je het gefrituurd? Ik had het laatst gewoon gebakken, dat was ook best lekker.

Vervelend, intox! Ik reageer ook vrij heftig op witte pasta.
Wat heb je voor gezonde boodschappen gedaan?

Wat staat er bij jullie op het menu vandaag?
Ik heb niet zo'n zin om te koken. Dus het wordt een tomatensoepje uit de vriezer. En ik ben een speltbroodje aan het bakken.

Re: Clean, fit & healthy-topic

23 Sep 2013 16:31

Nee ik heb gewoon gebakken in olijfolie. Net zo prima!

Ik eet vandaag Indonesisch op een verjaardag van een hele goede toko, jammiee!

Re: Clean, fit & healthy-topic

23 Sep 2013 17:03

Hier pruttelt de lasagnesaus al, zo lekker! Met sambal enzo erin en in plaats van gehakt zitten er pijnboompitten door en straks als de saus klaar is met pruttelen, roer ik er verse spinazie door. Lekker met mozzarella en helaas wel gewone lasagnebladen maar dat mag de pret niet drukken ;)

Re: Clean, fit & healthy-topic

23 Sep 2013 17:45

Ik eet vanavond makkelijk: gegrilde kipfilet met avocado en sla. Ga zo eerst sporten en zal pas rond acht uur weer thuis zijn.

Re: Clean, fit & healthy-topic

24 Sep 2013 12:54

Oja, voor mijn mede avocado-lovers. Ik kwam dit tegen, misschien wel wat voor jullie? Niet allemaal CF&H maar wel weer eens wat anders. :yes:

http://www.treehugger.com/green-food/Av ... cipes.html

Re: Clean, fit & healthy-topic

24 Sep 2013 13:54

Oh, dat is leuk SoGood, die recepten. Je kunt echt veel met avocado's.

Ik heb vandaag een heerlijk gezonde dag. Ik heb ontbeten met een recept uit het boek van Amber Albarda: havermout met amandelmelk, appel, sesamzaad en gebroken lijnzaad met wat honing en kaneel.
Tussendoor heb ik stukjes verse ananas op en net als lunch een salade van fusili, avocado, oranje puntpaprika, trostomaat, pijnboompitten, een beetje kipfilet en een honing-mosterddressing.
Vanavond gaan we spinaziecurry met feta, ui en tomaat eten op naanbrood. En om half 8 ga ik 12 km hardlopen.

Re: Clean, fit & healthy-topic

24 Sep 2013 14:21

Ik vind mezelf echt stom dat ik al jaren wraps koop uit een pakje. Het recept is zó simpel! 200 gram bloem, 125 mililiter water, snufje zout, eetlepel olijfolie. That's it, 5 minuten door elkaar kneden, 30 minuten laten staan, even uitrollen, en je kunt ze bakken, gewoon in de koekenpan 1 minuutje en het is klaar!

In die 30 minuten dat het deeg moet rusten kun je makkelijk wat groenten snijden, uien fruiten, knoflookje erdoorheen, wat bonen erbij en het is klaar. Scheelt ook behoorlijk in de kosten wanneer je het deeg zelf maakt, want normaal kan ik de helft van het pak weggooien, omdat ik het niet goed luchtdicht opberg.

Re: Clean, fit & healthy-topic

24 Sep 2013 15:14

Invriezen werkt ook.

Re: Clean, fit & healthy-topic

24 Sep 2013 18:55

-ED- schreef:Ik vind mezelf echt stom dat ik al jaren wraps koop uit een pakje. Het recept is zó simpel! 200 gram bloem, 125 mililiter water, snufje zout, eetlepel olijfolie. That's it, 5 minuten door elkaar kneden, 30 minuten laten staan, even uitrollen, en je kunt ze bakken, gewoon in de koekenpan 1 minuutje en het is klaar!

In die 30 minuten dat het deeg moet rusten kun je makkelijk wat groenten snijden, uien fruiten, knoflookje erdoorheen, wat bonen erbij en het is klaar. Scheelt ook behoorlijk in de kosten wanneer je het deeg zelf maakt, want normaal kan ik de helft van het pak weggooien, omdat ik het niet goed luchtdicht opberg.



Ik heb er zojuist ook 1 gemaakt van speltbloem. Idd supermakkelijk, goed idee! Ik eet hem morgen als lunch met cherrietomaatjes, paprika, komkommer, feta en noten.

Re: Clean, fit & healthy-topic

24 Sep 2013 19:00

Ik baal ook dat ik ze uit een pakje pak. Zo stom. Gewoon te lui om ze zelf te maken. Terwijl ik het met pizzabodems wel netjes zelf doe.

Volgende keer maak ik ze ook zelf haha. Mijn nieuwe kookdoel.

Re: Clean, fit & healthy-topic

24 Sep 2013 19:04

Pizzabodem heb ik dan weer nooit zelf gemaakt! Heb hele lekkere speltbodems van de biowinkel, maar de volgende keer ga ik die ook zelf maken!

Re: Clean, fit & healthy-topic

24 Sep 2013 20:38

Ik ga dat ook maar eens doen. Pizzadeeg maak ik wel altijd zelf:

Ingrediënten voor het deeg:
• 250 g (spelt)meel
• 1 tl zout
• 6 g gedroogde gist
• 1/2 tl suiker
• 1 el olijfolie
• ca. 125 ml lauw water

Meng het zout, de gist en de suiker door het meel. Roer er dan de olijfolie door en beetje bij beetje het water. Afhankelijk van het soort meel dat je gebruikt, heb je misschien meer of minder water nodig. Voeg eventueel nog wat extra bloem toe als je deeg te plakkerig wordt. Kneed tot je een samenhangend en elastisch deeg hebt. Laat het onder een vochtige doek en op een warme plek 45 minuten rijzen. Kneed het deeg daarna weer een aantal minuten stevig door en laat het nog minstens 30 minuten rijzen.

Het kan overigens prima zonder suiker!

Re: Clean, fit & healthy-topic

24 Sep 2013 20:54

Ik ben ook zo'n stommerd die wraps uit een pakje koopt.
Ga het de volgende keer ook zelf proberen.

Re: Clean, fit & healthy-topic

24 Sep 2013 21:16

Jans schreef:Ik ga dat ook maar eens doen. Pizzadeeg maak ik wel altijd zelf:

Ingrediënten voor het deeg:
• 250 g (spelt)meel
• 1 tl zout
• 6 g gedroogde gist
• 1/2 tl suiker
• 1 el olijfolie
• ca. 125 ml lauw water

Meng het zout, de gist en de suiker door het meel. Roer er dan de olijfolie door en beetje bij beetje het water. Afhankelijk van het soort meel dat je gebruikt, heb je misschien meer of minder water nodig. Voeg eventueel nog wat extra bloem toe als je deeg te plakkerig wordt. Kneed tot je een samenhangend en elastisch deeg hebt. Laat het onder een vochtige doek en op een warme plek 45 minuten rijzen. Kneed het deeg daarna weer een aantal minuten stevig door en laat het nog minstens 30 minuten rijzen.

Het kan overigens prima zonder suiker!


Ik gebruik dit recept altijd, en dan zonder de suiker idd.
Ik vind dat ik hele lekkere pizza's maak!
Volgende keer dan ook maar wagen aan de wraps.

Re: Clean, fit & healthy-topic

25 Sep 2013 01:09

Ik heb laatst ook voor het eerst zelf pizza's gemaakt, het was echt een stuk simpeler dan ik had gedacht en de pizza's werden echt supergoed! Knapperige bodem met zelfs van die luchtbellen in de rand, die heel erg authentiek Italiaans smaakte! Ik was helemaal verrast door het resultaat, want was toch nog wat onzeker over het deeg, maar écht het is zo simpel!!

Re: Clean, fit & healthy-topic

25 Sep 2013 06:14

En bakken jullie dan nog eerst de bodem? Of gelijk het spul erop en in de oven?

Re: Clean, fit & healthy-topic

25 Sep 2013 07:11

Ik vind het wel lekkerder om hem even voor te bakken. Vooral met speltmeel.
5 minuutjes ongeveer.

Ik noem het altijd weekend eten. Want we eten die pizza altijd alleen maar in het weekend.

Re: Clean, fit & healthy-topic

25 Sep 2013 09:48

Ik gebruik dat recept ook. Maar dan ook zonder suiker. Ik gebruik wat druppels honing, maakt het deegje ook hele lekker zacht en goed uitrolbaar.

Als ik echt lief voor mijn buik wil zijn gebruik ik ook geen gist. Hij is dan iets minder luchtig maar qua smaak precies hetzelfde.

Ik bak hem inderdaad ook altijd voor.

Re: Clean, fit & healthy-topic

25 Sep 2013 10:19

Ik heb m de vorige keer niet voorgebakken, ging prima.

Re: Clean, fit & healthy-topic

25 Sep 2013 10:43

Ik heb hem ook wel eens niet voorgebakken maar toch geef ik de voorkeur aan wel voorbakken. Als ik niet voorbak dan loopt het sap van de tomaat heel erg in het deeg waardoor hij in het midden nattig blijft.

Maar misschien ligt dat ook wel aan wat ik erop doe.

Re: Clean, fit & healthy-topic

25 Sep 2013 11:07

Oja, dat was inderdaad wel een beetje zo! Dan zal ik 'm de volgende keer ook voorbakken. Ik heb nu alweer zin om pizza's te maken, haha! Binnenkort komen hier 3 vriendinnen eten en dan ben ik van plan om 4 pizza's te maken en dan elke ronde alle 4 een kwart te eten en steeds verschillende soorten, lijkt me wel een leuk/gezellige manier van eten.

Re: Clean, fit & healthy-topic

25 Sep 2013 13:28

Ja dat is een leuk idee! Pizza tapas :D haha
Plaats een reactie