SoGood schreef:Misschien kan je proberen om meer koolhydraten te eten, dat heeft bij mij erg goed geholpen.
Jans schreef:SoGood schreef:Misschien kan je proberen om meer koolhydraten te eten, dat heeft bij mij erg goed geholpen.
En wat zijn dan gezonde koolhydraten? Moet ik de snelle of de trage hebben? Ik wil niet teveel zetmeelhoudende koolhydraten eten, daar krijg ik zo'n opgeblazen gevoel van.
Ik ontbijt door de weeks altijd met havermout, dat bevalt me goed.
Jans schreef:Zijn dat echt geraffineerde suikers? Het vreemde is namelijk dat ze fruitsuikers ook vaak mee rekenen.
Het ziet er leuk uit, ik vraag me alleen af of kinderen dat wel echt interessant vinden.
Jules schreef:Hmm ik heb vanochtend zo'n lekker ontbijtje op! Ik had appel in blokjes gesneden, met daaroverheen een soort crumble van 2 eetlepels havermout, 1 eetlepel amandelmeel, 6 amandelen, 1 dessertlepel kokosrasp, 1 dessertlepel lijnzaad, kaneel en dat gemengd met wat agavesiroop en amandelmelk. 200 min in de oven.
Kowalski schreef:Das lang Jules!
Aziraphale schreef:Jans, hoe vond je trouwens de groentekerrie?
Urban Naked schreef:Iedereen eet dat maar de hele tijd, maar ik kan je recept niet vinden Heb al twee keer je complete historie doorgespit Azi. Niet goed genoeg kennelijk, heb je nog 1 keer dat recept..?Aziraphale schreef:Jans, hoe vond je trouwens de groentekerrie?
Aziraphale schreef:De groente kerrie is heel simpel, uit het Amber kookboek.
Voor 2-3 personen:
- 150 gram sperziebonen
- 1 bloemkool
- 50 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
- 250 ml kokosmelk (ik gebruik die van Go-tan want die is clean)
- 1-2 el kerriepoeder
- zeezout
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- 125 gram stevige tofu
- platte peterselie, 3 el
Sperziebonen snijden in stukjes van 4 cm, bloemkool in roosjes. Cashewnoten roosteren. De helft van de kokosmelk aan de kook brengen, kerriepoeder en zout erdoor en roeren. Ui en knoflook erbij en minuutje doorroeren. De rest van de kokosmelk erbij en 80 ml water, tofu erbij en paar minuutjes koken. Daarna sperziebonen en bloemkool erin, deksel op de pan en 5 minuten koken. Hierna serveren met de nootjes en peterselie.
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers