Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Bloed doneren

16 Feb 2018 13:57

Ik vind ‘t ook heel goed! Diepe buiging :) Ik ben ervoor afgekeurd maar anders had ik graag geholpen!

Re: Bloed doneren

17 Feb 2018 19:57

Ohh Burn wat een gek idee dat je het gewoon zelf nodig had joh!

Mijn bloedgroep is hard nodig want ik krijg steeds oproepen en sms’jes. Nog eeeven wachten en ik mag weer!

Re: Bloed doneren

18 Feb 2018 09:48

Ik kan niet echt meepraten in dit topic maar wil even zeggen dat ik het top vind dat jullie doneren.

Ik zou het zelf ook graag geven maar ik mag het niet omdat ik zelf in 2013 en 2016 bloed nodig had. Daarna mag je dus nooit meer donor worden heb ik begrepen.

Re: Bloed doneren

18 Feb 2018 14:38

Jij krijgt echt extra oproepen, Zora? Blijkbaar is mijn bloedgroep niet zo gewild, ik heb nog nooit een sms ontvangen :smile: Maar duurt nog wel een half jaar tot je weer mag, toch Zora? Ik heb het zelf voor het eerst weer geprobeerd toen L. ruim een half jaar was, maar toen werd ik afgekeurd vanwege een te laag hb. De enige keer ook dat ik niet mocht doneren.

Re: Bloed doneren

18 Feb 2018 14:49

Ik heb me sinds kort aangemeld als donor, moet alleen nog even wachten met geven, mag als het goed is van de zomer. Ik vind het wel wat spannend allemaal maar mijn bloedgroep (0 neg) is hard nodig dus daar doe ik het voor.

Re: Bloed doneren

18 Feb 2018 16:25

Goed zo Scandic! Zeker met jouw bloedgroep idd.

Ja suus bijzonder hè! Ik heb volgens mij de meest voorkomende bloedgroep dus weet niet precies waar het dan nu aan ligt.wist trouwens niet dat ik een half jaar moet wachten joh... oh!

Re: Bloed doneren

18 Feb 2018 17:44

Dat raden ze wel aan in elk geval! Vooral voor jezelf natuurlijk, eerst goed weer op krachten komen. En hoewel ik nooit problemen heb met mijn Hb, had ik dat een half jaar na de bevalling dus nog niet weer op orde. Maar weten ze niet dat je zwanger was dan? Ik kreeg ook echt pas na een half jaar weer een eerste oproep.

Re: Bloed doneren

19 Feb 2018 06:53

Ik heb ze geloof ik heel misschien niet geüpdatet nee :laughcry:

Ben benieuwd of ik dan meteen weer mag! Tis toch een aanslag op je lijf, dat zwanger zijn he.

Re: Bloed doneren

19 Feb 2018 10:55

Zora, je mag 6 maanden na de bevalling weer doneren, als jij je uitgerekende datum had opgegeven moet het goed komen.

Ik ben 3 weken geleden weer geweest, ik zit inmiddels al over de 25 donaties. Zal de volgende keer eens kijken hoeveel het precies is.

Re: Bloed doneren

19 Feb 2018 20:24

Zo, vandaag weer een rondje plasma gegeven. Ik moest wel lachen, want ik ging samen met een vriend van mij. Hij bloed ik plasma. Nu krijgt plasma voorrang bij de intake ronden, maar we waren bijna tegelijkertijd klaar. Vandaag had ik binnen 25 minuten mijn 650ml plasma gegeven. Zo snel was ik nog nooit geweest.
Ik ben blij dat ik iets kan doen voor mensen die het nodig hebben. Het is voor mij een kleine moeite ( en een rust momentje in mijn drukke bestaan) en iemand anders heeft er voordeel van.

Re: Bloed doneren

27 Feb 2018 06:35

Nou, ik heb gisteravond voor de derde keer bloed gegeven en nu ben ik vannacht weer flauwgevallen nadat ik de trap was opgelopen toen dochter riep. Ik moet nog even kijken of ik dat op een of andere manier kan voorkomen, want als dit zo blijft, weet ik niet of ik blijf doneren.

Re: Bloed doneren

27 Feb 2018 08:24

Was je de vorige keren ook flauw gevallen? Een ding moet je wel in gedachten houden. Jij moet er niet slechter van worden. Als jij iedere keer een flauwte hebt nadat je bloed hebt gegeven, dan is je eigen gezondheid.
Ik zal het de volgende keer zeken aangeven.

Als je toch iets wilt blijven doen, dan kan je misschien plasma bespreken. Dat is echt een minder grote aanslag op je lichaam dan bloed geven.

Re: Bloed doneren

07 Mrt 2018 16:51

Ik zit weer bij sanquin. Donatie nummer 20 vandaag. Met plasma geven gaat het toch wel snel.

Sublimo nog veel last gehad na de flauwte de dagen erna?

In al die jaren dat ik nu doneer zie ik vandaag pas iemand flauwvallen vlak na de donatie. Daar staan ze dan ook gelijk met 4 man personeel omheen.

Re: Bloed doneren

21 Aug 2018 15:44

Ik zit eindelijk weer bij Sanquin! Precies 6 mnd na M mocht het weer :)

Re: Bloed doneren

21 Aug 2018 16:57

Ik zit te overwegen of ik niet toch bloeddonor kan worden, nu niet hoor, ben zwanger, maar zie dit topic voorbij komen en was er toevallig laatst weer over aan het nadenken. Ik heb eigenlijk altijd wel een redelijk hoog hb, maar omdat ik vaak zo veel energieproblemen heb ben ik een beetje bang dat het me dan nog meer energie kost. Iemand ervaring met vermoeidheidsklachten en bloed geven?

Re: Bloed doneren

21 Aug 2018 19:51

Ik was er twee weken geleden, maar ik werd helaas afgekeurd. Ik had een te laag hb, heb ik eigenlijk nooit, alleen de eerste keer na de geboorte van de jongste. Maar goed, voor mezelf was 'ie nog hoog genoeg, dus hopelijk de volgende keer beter.

Fijn dat jij gelijk weer mocht, Zora!

Pompoen, ik heb na het doneren wel altijd merkbaar last van extra moeheid, ook sporten gaat de eerste paar dagen een stuk minder. Maar na een paar dagen, maximaal een week, is het bij mij altijd weer normaal.

Re: Bloed doneren

21 Aug 2018 20:15

Ja idd fijn! Ik had een tussentijdse oproep gekregen dat het extra nodig was. Eigenlijk paar wk voordat ik weer mocht. Ook wel fijn dat je dan weer even een check krijgt he.

Bijzonder dat jij te laag hb had danSuus! Helemaal nooit ervaring mee gehad?

Pompoen, ik heb zeker last van vermoeidheid (haha jarenlang nauwelijks nachten doorslapen :laughcry:) en geef ook nog borstvoeding pmaar op de een of andere manier merk ik doneren nooit zo. Ik blijf braaf zitten en eet iets zoets maar echt slap ben ik niet.

Re: Bloed doneren

21 Aug 2018 21:23

Ja, die extra oproep kreeg ik ook inderdaad!

Alleen de eerste keer na L.'s geboorte, hij was toen 7 maanden, was mijn hb te laag. Maar dat vond ik toen niet zo raar in combinatie met de slechte nachten, borstvoeding en ik voelde me eigenlijk ook nog helemaal niet mezelf toen. Verder zit ik eigenlijk altijd boven de 8 en nu voel ik me ook prima, dus het kwam nogal onverwacht. Maar goed, hij was ook niet echt te laag natuurlijk, ik had 7,6 en het moet 7,8 zijn om te mogen doneren.

Re: Bloed doneren

22 Aug 2018 06:34

Ahh ok dat scheelt dan gelukkig niet veel. Hopelijk mag je snel weer!

Re: Bloed doneren

22 Aug 2018 06:34

Ik moest trouwens ook extra buisjes geven zodat ze weer antistoffen konden bepalen vanwege de zwangerschap.

Re: Bloed doneren

11 Okt 2018 12:10

Ik ben gisteren weer geweest voor de 29ste keer. De keuring en afname verliepen soepel, stond na 45 minuten weer buiten.

Re: Bloed doneren

11 Okt 2018 12:29

Bloed gaat een stuk sneller dan plasma.

Ik mag over 2 weken geloof ik weer. De laatste keer had ik een te laag HB ( 0,1 punt) en dan mag je gelijk 3 maanden niet geven bij plasma. Wat mij dus niet vertelt was doen ik was afgekeurd. Dus ik stond netjes op mijn afgesproken datum weer bij Sanquin.
Toen gelijk een nieuwe afspraak gemaakt, dus nu hopen dat mijn HB wel goed is.

Re: Bloed doneren

01 Dec 2018 11:11

Ik heb twee keer bloed gegeven.
Na de eerste keer kwam mijn ijzerwaarde niet op pijl en moest ik een ijzerinfuus hebben. Nu na de tweede keer is mijn ijzer weer te laag. Voor mij stopt het nu. Ik zou nog plasma kunnen geven, maar Ik weet nog niet of ik dat ga doen.

Re: Bloed doneren

01 Dec 2018 11:35

29x wow Happy Dobby!

Re: Bloed doneren

03 Dec 2018 18:30

Lekker bezig Happy Dobby.

Wennes, hier zeggen ze altijd eigen gezondheid gaat voor.

Ik zit nu weer aan her apparaat. Donatie 26 of zo. Met plasma gaat het een stuk sneller. Net op de lijst niet gekeken hoeveelste donatie het was. Wel grappig dat ze je gaan herkennen als je vaker komt. Ik voel me dan minder een nummertje.
Plaats een reactie