Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic

<<

Anoniem66

Bericht 30 Okt 2013 00:30

Re: Biechttopic

Jeukt het van binnen of vooral aan de buitenkant?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 30 Okt 2013 00:59

Re: Biechttopic

Aan de binnenkant. Maar krabben helpt wel voor een paar minuten. Dat ziet er alleen niet zo charmant uit :laughcry:
<<

Anoniem66

Bericht 30 Okt 2013 01:04

Re: Biechttopic

Klinkt mij als een schimmelinfectie. Bij de apotheek kun je daar een capsule voor halen die je in moet brengen (daktarin) en dan ben je er zo vanaf.
<<

Anoniem66

Bericht 30 Okt 2013 01:05

Re: Biechttopic

Volgens mij tegenwoordig ook bij de drogist trouwens.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 30 Okt 2013 08:29

Re: Biechttopic

Bedankt Luce!
Ik lees nu ineens dat het heel veel voorkomt na een antibioticakuur en daar ben ik inderdaad net klaar mee! Vanmiddag dus maar even langs de apotheek!
<<

Anoniem66

Bericht 30 Okt 2013 09:19

Re: Biechttopic

O ja, als je antibioticakuur hebt gehad kun je er de donder op zeggen dat het een schimmelinfectie is. Check ook even bij je partner, hij moet dan ook even een zalfje gebruiken.
<<

Plien

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2370

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:03

Bericht 01 Nov 2013 13:53

Re: Biechttopic

Gewoon bij de drogist idd! je hebt een capsule die hoef je maar eenmalig in te brengen of creme, maar dat moet dagelijks. Eventueel kan je ook de capsule doen met een beetje creme erbij voor de buitenkant zeg maar.
J: 7-16💙 & C: 6-19💟
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 05 Nov 2013 21:30

Re: Biechttopic

Heeft iemand van jullie ervaring met het wisselen van antidepressiva? Kan het bijvoorbeeld zijn dat een bepaald medicijn na een tijdje niet meer goed werkt en wisselen dan kan helpen? Ik zit namelijk een tijdje aan dezelfde medicijn (overigens in combinatie met therapie). En een tijd ging dat goed en leek het me te helpen, maar de laatste tijd gaat het weer niet zo goed. En ik vraag me dus af of mijn medicijnen nog wel helpen en overstappen naar een ander soort medicijn me kan helpen. Nadeel is dat ik nu nauwelijks last heb van bijklachten, en ik bang ben dat ik dat wel krijg als ik overstap naar een ander medicijn.

Ik ben sowieso van plan er met de huisarts over te gaan praten, maar misschien heeft iemand van jullie ervaring?
<<

Anoniem Antwoord

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 153

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:06

Bericht 05 Nov 2013 23:28

Re: Biechttopic

Mijn man slikt citalopram, hij moest afbouwen om andere medicijnen te gaan slikken..
Maar dat was een ramp, voelde zich helemaal niet goed. Had aanvallen en was zeer nors.
We zijn weer op de normale hoeveelheid gaan zitten.

Maandag moeten we langs komen voor plan van aanpak.
Maar geen afbouw fase bij mij in huis pff wat een stress.
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1835

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:18

Bericht 05 Nov 2013 23:53

Re: Biechttopic

Ik slikte citalopram 40 mg en ging toen halveren naar 20 mg. Dat ging niet goed, de klachten kwamen terug en toen ik weer terug naar 40mg ging hielp de medicatie niet meer (voldoende). Toen ben ik overgestapt naar venlafaxine (ook wel efexor genoemd). Ik had van citalopram de eerste zes weken enorme bijwerkingen, daarna niet meer (ook niet bij verhogen of verlagen). Bij venlafaxine helemaal geen bijwerkingen gehad.
Het kan dus, overstappen en ook zonder bijwerkingen. Succes!
Juli 2015
Maart 2017
<<

Nyx

Bericht 06 Nov 2013 16:38

Re: Biechttopic

Ik ben destijds, en dan praten we over 12 jaar geleden, overgestapt van Prozac naar Citalopram (al heette het toen nog anders). Ik moest, want Prozac had me gevoelloos/emotieloos gemaakt. Het afbouwen en opbouwen ging in principe goed, maar al snel merkte ik dat ik wel weer gevoelens had en niet meer emotieloos was en dat heeft toch wel veel voetwerk in de aarde gehad. Overstappen moet in principe geen probleem zijn, maar het kan wel zijn dat er dus emoties loskomen die toch door het eerste medicijn werden gedempt.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 06 Nov 2013 16:53

Re: Biechttopic

Mijn verhaal is niet echt een biecht, maar ik wil er onder mijn eigen naam geen topic over openen.

Ik voel me psychisch niet in orde. Dat voel ik me al een hele tijd niet en daardoor zit ik in de ziektewet. Niemand merkt aan mij dat het niet goed met mij gaat, want ik doe me altijd beter voor dan ik ben. Zo komt het ook dat ik binnenkort aan het werk moet, terwijl ik het alles behalve zie zitten.

Een psycholoog/psychiater kan me niet helpen, want ik weet zelf niet wat er aan de hand is. Ik kom steeds met redenen waarom het niet goed gaat, maar ik weet zeker dat dat niet de reden is waarom het niet goed gaat. Ik weet dan ook dat ik mezelf van alles wijs maak/aanpraat, omdat me dat beter uitkomt en ik daardoor in een beter plaatje pas van hulpverleners. Maar wat er nu werkelijk met me aan de hand is? Ik weet het niet en ik lijk er ook niet achter te komen.

Gisteren was ik op bezoek bij een vriend en samen zaten we wat te praten toen ik in tranen ben uitgebarsten. En dan niet één traantje, maar een hysterische huilbui. Hij kent me helemaal niet zo, want ik ben altijd de vrolijke opgewekte meid, en wist dus niet goed wat hij moest doen. Dat neem ik hem niet kwalijk, want als je jezelf altijd anders voordoet dan je bent dan kun je niet van anderen verwachten ze inhaken op het moment dat het net even anders is.

Ik wil gewoon mezelf zijn. Het probleem is dat ik niet meer weet wie dat is. Want ik heb haar al zoveel jaren niet meer gezien. Ik weet op dit punt niet wat ik moet doen. Pillen werken niet, praten helpt niet en de huilbui van gisteren zit er op dit moment ook weer aan te komen. Al heb ik dan nu het geluk dat ik alleen ben....
<<

Merai

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 157

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:36

Bericht 07 Nov 2013 09:35

Re: Biechttopic

Dat klinkt heel vervelend Biechtje. Als ik het zo lees denk ik dat je juist wel baat kunt hebben bij een psycholoog. Je hoeft daar niet aan te komen met een kant en klaar probleem, zij kunnen je juist helpen om te ontdekken wat er achter zit. Het lijkt me wel belangrijk dat je er actie op gaat ondernemen, dit klinkt niet fijn! Sterkte!
"Worry is a misuse of imagination"
<<

Anoniem19

Bericht 07 Nov 2013 09:36

Re: Biechttopic

Merai schreef:Dat klinkt heel vervelend Biechtje. Als ik het zo lees denk ik dat je juist wel baat kunt hebben bij een psycholoog. Je hoeft daar niet aan te komen met een kant en klaar probleem, zij kunnen je juist helpen om te ontdekken wat er achter zit. Het lijkt me wel belangrijk dat je er actie op gaat ondernemen, dit klinkt niet fijn! Sterkte!


Dat lijkt mij ook inderdaad. Waarom denk je dat een psycholoog je niet kan helpen als je zelf niet weet wat er is? Daarvoor zijn ze er juist (o.a.) :)
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 07 Nov 2013 17:12

Re: Biechttopic

Ik moet afvallen, ik weeg 120 kilo en dat is natuurlijk veel te veel!
Heb al van alles geprobeerd zoals een diëtist of een psycholoog maar niets werkt.
Op zolder staan alle apparatuur die ik nodig heb maar ik kan mij er niet toe zetten. Ik hou van chocolade en dat eet ik dan ook veel te veel! Iemand nog tips wat ik nu het beste kan doen?
<<

Anoniem23

Bericht 07 Nov 2013 17:17

Re: Biechttopic

Ik denk dat het het belangrijkst is om je te beseffen dat je niet afvalt omdat het van iemand anders moet, maar van jezelf. Je moet het echt zelf willen, omdat het gezonder is, omdat je je fitter zult voelen (hopelijk haha). Ik zou proberen niet al te radicaal alles om te gooien en niks meer te eten maar je een gezond eetpatroon aan te meten waarbij je je niet uithongert. Dus ontzeg jezelf niks, maar zorg dat je 95% van de tijd gezonde keuzes maakt, dan kan af en toe een stukje chocola echt geen kwaad! Als je zorgt dat je over de hele dag genoeg, voedzaam en gezond eet, heb je ook minder snackbehoefte. Succes!
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 07 Nov 2013 19:02

Re: Biechttopic

Eens met Harrison. Wat mij heel erg heeft geholpen, is om kleine doelen te stellen. Dus niet gelijk de 80kg als doel, maar begin eens met 5kg eraf. Ik ben zelf erg tevreden met Weight Watchers, omdat ze niet per definitie dingen verbieden, maar je wel bekend maken met gezonde en ongezonde keuzes. Ik vond het heel fijn om die leidraad te hebben. Misschien heb je dat al geprobeerd, het is wel een dieet van discipline vind ik. Daarom moet je echt 110% achter je keuze staan om ermee te beginnen.
L2014 & H2017
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 07 Nov 2013 21:33

Re: Biechttopic

Darcy schreef:
Merai schreef:Dat klinkt heel vervelend Biechtje. Als ik het zo lees denk ik dat je juist wel baat kunt hebben bij een psycholoog. Je hoeft daar niet aan te komen met een kant en klaar probleem, zij kunnen je juist helpen om te ontdekken wat er achter zit. Het lijkt me wel belangrijk dat je er actie op gaat ondernemen, dit klinkt niet fijn! Sterkte!


Dat lijkt mij ook inderdaad. Waarom denk je dat een psycholoog je niet kan helpen als je zelf niet weet wat er is? Daarvoor zijn ze er juist (o.a.) :)


Ik ben een aantal jaren onder behandeling van een psychiater/psycholoog geweest. Het probleem is dat het niet altijd slecht met me gaat. Ik heb weleens het gevoel dat ik manisch ben. Het ene moment zijn er geen problemen en is het leven geweldig. Het andere moment zwelg ik in zelfmedelijden en weet ik niet hoe ik me na een val weer van de vloer moet oprapen. Het probleem is dat als het echt heel slecht met me gaat, en ik rare gedachten krijg, dan kan ik geen afspraak krijgen bij de psychiater/psycholoog. Op het moment dat ik een afspraak heb met een psychiater/psycholoog dan is alles weer in orde. Daarom is het voor hen ook moeilijk om een diagnose te stellen. Heb in de afgelopen jaren meerdere vermoedens te horen gekregen, maar diagnosticeren kunnen ze het niet en dus kom ik nog steeds niet in aanmerking voor een passende behandeling. Het opschrijven in een dagboek heb ik ook geprobeerd. Want dan kon ik dat meenemen naar de behandelaar en konden ze daar misschien een conclusie uit trekken, maar moet bekennen dat er in slechte tijden alleen maar staat hoe kut, kloten en zielig het leven wel niet is. Tot er een dag komt waarop het leven weer helemaal geweldig is en daar lijk ik dan wel volop over willen vertellen, want dat staat bol van feiten.

Daarom is het ook zo moeilijk om hulp te vragen/hulp te krijgen. Want ik weet niet wie ik ben, maar laat mezelf en anderen graag een kant van mezelf zien die ik niet altijd kan waarmaken. En ik denk om eerlijk te zijn ook niet dat jullie er iets mee kunnen...
<<

Serena

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 622

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:37

Bericht 07 Nov 2013 21:55

Re: Biechttopic

Biechtje schreef:
Ik ben een aantal jaren onder behandeling van een psychiater/psycholoog geweest. Het probleem is dat het niet altijd slecht met me gaat. Ik heb weleens het gevoel dat ik manisch ben. Het ene moment zijn er geen problemen en is het leven geweldig. Het andere moment zwelg ik in zelfmedelijden en weet ik niet hoe ik me na een val weer van de vloer moet oprapen. Het probleem is dat als het echt heel slecht met me gaat, en ik rare gedachten krijg, dan kan ik geen afspraak krijgen bij de psychiater/psycholoog. Op het moment dat ik een afspraak heb met een psychiater/psycholoog dan is alles weer in orde. Daarom is het voor hen ook moeilijk om een diagnose te stellen. Heb in de afgelopen jaren meerdere vermoedens te horen gekregen, maar diagnosticeren kunnen ze het niet en dus kom ik nog steeds niet in aanmerking voor een passende behandeling. Het opschrijven in een dagboek heb ik ook geprobeerd. Want dan kon ik dat meenemen naar de behandelaar en konden ze daar misschien een conclusie uit trekken, maar moet bekennen dat er in slechte tijden alleen maar staat hoe kut, kloten en zielig het leven wel niet is. Tot er een dag komt waarop het leven weer helemaal geweldig is en daar lijk ik dan wel volop over willen vertellen, want dat staat bol van feiten.

Daarom is het ook zo moeilijk om hulp te vragen/hulp te krijgen. Want ik weet niet wie ik ben, maar laat mezelf en anderen graag een kant van mezelf zien die ik niet altijd kan waarmaken. En ik denk om eerlijk te zijn ook niet dat jullie er iets mee kunnen...


Wat lastig is dit. Zou het misschien kunnen helpen om jezelf bij bepaalde mensen wat kwetsbaarder op te stellen? Dat je het dus wel/ook laat zien als het even niet goed gaat, bij bepaalde mensen dan. Ik herken wel wat je zegt, alleen zijn mijn momenten iet gematigder dan wat jij hier neerzet. Maar het heeft mij wel geholpen dat ik bij sommige mensen niet altijd de leuke vrolijk en opgewekte persoon ben en ook niet hoef te zijn. Als je dan weer je momenten hebt dat je je rot voelt is er in iedergeval iemand die weet wat er is en je misschien daarin kan helpen.. Een goede vriend of familie ofzo?

Het is natuurlijk niet de oplossing voor het probleem, maar het maakt het voor jou misschien wat draaglijker. Veel sterkte ermee iig!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 12 Nov 2013 13:29

Re: Biechttopic

Tekst weggehaald ivm herkenning.
Laatst gewijzigd door Biechtje op 12 Nov 2013 14:00, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3089

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 12 Nov 2013 13:36

Re: Biechttopic

Ik zou gewoon een nette mail terugsturen dat dat vrijwilligerswerk al weer langer geleden is, dat je daar mee bent gestopt en nu andere bezigheden/werkzaamheden hebt, dat het (momenteel) niet uitkomt om bij hun langs te gaan. Met vriendelijke groet en klaar.

Op zich vind ik het uit de weg gaan van conflictsituaties omdat je niet weet wat mensen je willen vragen wel verkeerd/iets waaraan ik zelf zou gaan werken. Maar goed, stel dat ze je willen vragen om toch nog dingen met hun zoon te willen doen, zou je dat dan willen doen? Dat zou ik zelf denken dat ze me dan zouden vragen. Zo niet, dan zou ik bovenstaande mail sturen.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 12 Nov 2013 13:46

Re: Biechttopic

-weg-
Laatst gewijzigd door Biechtje op 12 Nov 2013 14:02, in totaal 4 keer gewijzigd.
<<

Anoniem12

Bericht 12 Nov 2013 13:48

Re: Biechttopic

Ik zou inderdaad netjes aangegeven dat je dit soort vrijwilligerswerk niet meer doet.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 12 Nov 2013 14:02

Re: Biechttopic

Bedankt voor jullie advies!
<<

Artemis

Bericht 12 Nov 2013 14:05

Re: Biechttopic

Is dat de nieuwe trend ofzo? Je anonieme biechtje ook nog eens weghalen? Wat een suffigheid.
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers