Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic

<<

Anoniem148

Bericht 22 Jul 2015 07:34

Re: Biechttopic

Ik heb vannacht gedroomd dat ik werd gered door David rossi van mensen die mij wilde ontvoeren. Hij speelt in criminal minds. ( en hij is nog niet eens de knappe ;) :( )
Heb mijn vriend ook in mijn droom geslagen en uit bed geduwd. Heb geroepen en al.
Dus dromen zijn bedrog!
<<

Anoniem185

Bericht 22 Jul 2015 08:47

Re: Biechttopic

En ik heb gedroomd dat ik met twee andere mannen seks wilde gaan hebben (werd net op tijd wakker) terwijl mijn vriend naast me lag. Dromen zijn bedrog, ik zou nooit een ander willen, maar voel me ook schuldig na zo'n droom.

Je kunt er echt niks aan doen biechtje!
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 22 Jul 2015 10:50

Re: Biechttopic

Joh, ik droom de meest gekke dingen. Vannacht dat ik zelf het gas van de gaskamer in Auschwitz moest doen (nadat ik het topic hier heb gelezen denk ik). Dus echt: laat dromen lekker voor wat ze zijn!
<<

Anoniem119

Bericht 22 Jul 2015 14:31

Re: Biechttopic

Biechtje schreef:Ik werk voornamelijk in de weekenden, bijna elk weekend + dan nog wat dagen doordeweeks zodat ik samen met mijn man zoveel mogelijk de opvang van ons kindje zelf kan regelen wat wij heel fijn vinden. Ja ik baal ook wel elk weekend werken maar heel veel opvang regelen vind ik ook niks en niet goed voor ons kindje.

Nu met de zomer maanden zijn er veel kinderverjaardagen, opa wordt 90, vrijgezellenfeest en nog wat dingetjes die mensen specifiek in het weekend willen vieren.

Door de vakantie periode op mijn werk juli, augustus krijg ik niks weg geruild. Al een aantal keer gevraagd aan collegas + de helft heeft vakantie. Ik moet dus echt perce werken en ook nog veel ook om de vakanties mee op te vangen.

Ik zit hier zelf ook niet om te springen zeg maar.

Ik krijg zoveel onbegrip van familie leden momenteel dat ik WEER niet kan, dat ik het niet kan maken om niet te komen en bla bla bla. Mensen begrijpen het gewoon niet maar ik kan toch niet gewoon niet op mijn werk verschijnen ??? Ik los dit op door dan een andere dag te gaan of tijdstip maar dit wordt mij zo in ondank afgenomen.

Net zoals nu met een vrijgezellenfeest kan ik maar 1 weekend maar dan kan de rest dus niet. Het is van een dierbaar iemand waarbij ik ook getuige ben maar ik moet perce die weekenden werken want zo ben ik ingepland en niemand kan en wil ruilen.

Voel me hier echt droevig om want ik moet me altijd zo verdedigen. De rest van het jaar is het nog wel te doen met de feestjes.

Ik vind elk weekend werken ook ECHT niet leuk maar mijn kindje wegbrengen nog veel vervelender nu is ze lekker bij mijn man.


Hier wil ik nog even op reageren. Dit herken ik heel sterk. Geïrriteerde mensen omdat ik bijna nooit kan in het weekend. Ja, sorry, dan werk ik, negen van de tien keer nog s avonds ook. En dan stel ik eens voor om op een woensdag af te spreken maar nee dat kan echt niet hoor, want de dag daarna moeten zij dan werken. Euh ja wat dacht je. Als ik op zaterdagavond afspreek (áls dat eens kan), moet ik de volgende dag ook om 4.15 opstaan voor m'n werk hoor.

Ik vind dat onbegrip ook altijd heel lastig.

Ik probeer me er maar niet te veel van aan te trekken. En prioriteiten stellen. Feestjes of evenementen waar ik écht bij wil zijn ruimschoots proberen vrij te krijgen of te ruilen. En soms maar accepteren dat andere dingen niet lukken. Maar inderdaad, zelf accepteer ik dat makkelijker dan mn omgeving. Lastig is dat inderdaad!
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 22 Jul 2015 15:44

Re: Biechttopic

Ik herken dat wel van mijn man.
Hij moet vaak in het weekend werken natuurlijk, dus kom ik vaak alleen op verjaardagen enz. Hoe vaak ik niet gehoord heb 'Moet hij nou alweer werken? Kan hij nou alweer geen vrij krijgen?'
<<

Anoniem119

Bericht 22 Jul 2015 15:47

Re: Biechttopic

Ja idd, alsof vrij vragen zo makkelijk is, en alsof je oneindig veel vrije dagen hebt. Ik moet komende zaterdag ook werken tijdens de verjaardag van m'n schoonzus. Heb al geprobeerd te ruilen maar helaas.

Betreft dat vrijgezellenfeestje zou ik idd aangeven dat dit jouw vrije weekend is. En anders niet. Tenzij t echt een hele goede vriendin is, maar anders tja zit er weinig anders op. Hoop dat de organisatoren daar begrip voor hebben.
<<

Anoniem123

Bericht 23 Jul 2015 09:38

Re: Biechttopic

maar als de rest dan niet kan dan zit je alsnog.
Echt vervelend :(

Wij hebben ook mensen in de familie die het weekend werken.
Soms is dat wel lastig.
zoals mijn schoonmoeder, dan viert ze haar verjaardag door de weeks want dan kan haar zoon erbij zijn. (mijn zwager) maar dan vergeet ze even dat wij gewoon werken. Ik was voorheen half 7 pas thuis en mijn man 7 uur of later. Dan vond ze het raar dat wij dan niet meer langskwamen. Dus wij zijn nooit samen als familie. Hooguit 1 keer per jaar.
Snap aan de ene kant het 'gezeur' wel. al blijft het jullie keuze natuurlijk.
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1688

Geregistreerd: 13 Jul 2015 08:12

Bericht 23 Jul 2015 09:55

Re: Biechttopic

SarahKey schreef:maar als de rest dan niet kan dan zit je alsnog.
Echt vervelend :(

Wij hebben ook mensen in de familie die het weekend werken.
Soms is dat wel lastig.
zoals mijn schoonmoeder, dan viert ze haar verjaardag door de weeks want dan kan haar zoon erbij zijn. (mijn zwager) maar dan vergeet ze even dat wij gewoon werken. Ik was voorheen half 7 pas thuis en mijn man 7 uur of later. Dan vond ze het raar dat wij dan niet meer langskwamen. Dus wij zijn nooit samen als familie. Hooguit 1 keer per jaar.
Snap aan de ene kant het 'gezeur' wel. al blijft het jullie keuze natuurlijk.


Nou ja het blijft ook de keuze van degene die doordeweeks werken natuurlijk. Die gaan ook niet op andere dagen werken omdat "wij" onregelmatig werken. Jij neemt ook geen vrij als iemand een feestje geeft op dinsdagmiddag. Waarom verwacht je dan wel dat iemand die andere werktijden heeft vrij neemt voor jouw feestje.

Ik vraag geen vrij voor verjaardagen alleen voor de verjaardagen binnen ons gezin verder kan ik als ik vrij ben en anders kom ik een andere keer. Als dat niet goed is dan kom ik niet, ook goed.
2010 2012
<<

Anoniem125

Bericht 23 Jul 2015 20:32

Re: Biechttopic

Ik vind het sowieso vervelend al die feestjes. Iedereen viert uitgebreid zijn verjaardag, als wij overal langs zouden moeten gaan dan hadden we nooit meer een rustige dag als gezin. Zeker omdat onze families groot zijn en iedereen scheidt tegenwoordig en iedereen verspreid over het land woont. Als je werkt en kinderen hebt is het allemaal al druk zat. Ik heb echt behoefte aan ruimte, tijd en rust voor mijn eigen dingen. En ik wil mijn beste vrienden ook regelmatig zien. Zij zijn belangrijk voor me.

Dan heb ik echt geen zin om een taartje te eten bij tante Margriet in Zuid Limburg en daarvoor 5 uur in de auto te zitten met huilende kinderen. En inderdaad hier ook heel gevarieerde werktijden.

Iedereen is ook altijd teleurgesteld omdat wij niet langskomen. Nou, jammer dan.
<<

Anoniem119

Bericht 23 Jul 2015 20:45

Re: Biechttopic

Sarah key, dat vind ik wel een beetje een rare reactie, precies wat iemand die geen begrip toont zou zeggen. Als er iets is wat ik van deze baan heb geleerd is het om me flexibel op te stellen en niet van een standaard schema uit te gaan, ook niet bij anderen. Jammer voor jou dat je tante een verjaardag op een dinsdag viert als haar en haar zoon dat beter uitkomt. Ik kan je zeggen dat het een rare gewaarwording is als je dinsdag als zaterdag voelt voor jou maar voor de rest van de maatschappij niet. Als het kassameisje je een fijn weekend wenst, als je boodschappen doet voor je zaterdagavond magnetronmaaltijd op kantoor. Of als je s ochtends in de trein zit na een nachtdienst en iedereen naar zn werk gaat. Dat is raar en zo vermoeiend, om je hele leven om te gooien. Dus sorry maar ik ben het eens met Lexi.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 23 Jul 2015 20:55

Re: Biechttopic

SarahKey zegt toch niks verkeerd? Het gaat er voor zover ik lees niet om dat haar schoonmoeder (dus niet haar tante) het op dinsdag viert, maar dat ze het dan raar vindt dat SarahKey en haar man niet kunnen. Dat is toch niet anders dan dat mensen die in het weekend werken het vervelend vinden als zij opmerkingen krijgen als ze niet kunnen?
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem119

Bericht 23 Jul 2015 20:57

Re: Biechttopic

Ik vind dat best bekrompen, als je vervolgens zegt dat je dat 'gezeur' wel snapt.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 23 Jul 2015 21:02

Re: Biechttopic

Ik ben een beetje verdrietig. Het lijkt er nu dan toch echt op dat ik een bipolaire stoornis heb. Ik wil dit het liefst tegen niemand zeggen. Ik ben gewoon zó bang voor het hele stigma dat eromheen hangt, dat ik misschien er ook zelf wel bij bedenk hoor, dat men denkt dat ik gek ben. Dat ze me niet serieus nemen.

En ik wilde altijd dolgraag kinderen. Maar ook dat vind ik ineens niet zo'n goed idee meer. Het is erfelijk. En ik wil geen labiel persoon zijn en al helemaal geen labiele moeder. Kortom: ineens staat alles op losse schroeven. Ook al is het een lichte variant. Ook al maakt het me tot wie ik ben, ook in positieve zin (enorm creatief). Ik wil het het niet.
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6114

Geregistreerd: 11 Sep 2013 11:54

Bericht 23 Jul 2015 21:16

Re: Biechttopic

Biechtje, ik kan me voorstellen dat zo'n diagnose ineens rauw op je dak valt. Feitelijk verandert er voor jou niets, je bent nog steeds dezelfde persoon, alleen dan met een diagnose. De diagnose kan je later misschien ook zien als iets positiefs; tegenwoordig zijn er goede medicijnen beschikbaar die de manische en depressieve periodes kunnen onderdrukken zonder dat je er een vervlakt persoon van wordt. Erfelijkheid speelt inderdaad een rol bij bipolaire stoornissen, echter hoeft het niet zo te zijn dat jouw kind het over zal erven. Daarnaast vraag ik me af in hoeverre het jou belemmert; zie je het als een groot obstakel voor de toekomst van je eventuele kind?

Veel sterkte gewenst, ik hoop dat je juiste psychologische/psychiatrische hulp krijgt, die kunnen je helpen bij de voortang en acceptatie van het proces. :hug:
<<

Anoniem137

Bericht 23 Jul 2015 23:33

Re: Biechttopic

Marin schreef:Ik vind dat best bekrompen, als je vervolgens zegt dat je dat 'gezeur' wel snapt.

Ik had 't pas bekrompen gevonden als ze zei dat ze het niet snapte, eigenlijk. Ze geeft aan dat haar familie misschien 1x per jaar echt samen is, en laat doorschemeren in haar reactie dat ook wel jammer te vinden. En daarom plaatst ze 'gezeur' ook tussen aanhalingstekens, omdat ze het 'gezeur' van mensen die in het weekend vrij zijn en dan feestjes etc plannen, misschien niet eens echt gezeur vindt en gewoon wel kan begrijpen dat men het jammer vindt als je elkaar als complete familie gewoon weinig kan zien door die botsende werkroosters.

Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom je je aangevallen zou voelen door haar reactie? Interpreteer je 'm misschien verkeerd?
<<

Anoniem Antwoord

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 214

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:06

Bericht 24 Jul 2015 07:09

Re: Biechttopic

@ biechtje met diagnose bipolaire stoornis

Wat herken ik jouw stukje goed. Al gaat het bij mij om een andere diagnose, maar het überhaupt hebben van een diagnose waar mensen vaak toch al een beeld bij hebben, bah! Het voelt zo 'definitief', als in; het is niet tijdelijk maar blijvend. Ik merk dat ik er ontzettend van in de war, boos en verdrietig van wordt. Enerzijds wil ik het tegendeel bewijzen, anderzijds wil ik er mee leren omgaan en hopelijk een fijner leven tegemoet gaan. Hoe zit dat bij jou?

Even een ego-biecht van mij;
Ik mag over een klein uurtje naar de psychiater. Dat had ik tot nu toe weten te voorkomen maar nu moet ik er toch echt aan geloven. Een gesprek over medicatie en welke hulpvormen nog een optie zouden zijn. Ik wil geen medicatie, en tegelijkertijd wil ik rust in mn hoofd. Het zal dus nog wel even een dilemma worden.
<<

Anoniem123

Bericht 24 Jul 2015 09:18

Re: Biechttopic

Keet. schreef:
Marin schreef:Ik vind dat best bekrompen, als je vervolgens zegt dat je dat 'gezeur' wel snapt.

Ik had 't pas bekrompen gevonden als ze zei dat ze het niet snapte, eigenlijk. Ze geeft aan dat haar familie misschien 1x per jaar echt samen is, en laat doorschemeren in haar reactie dat ook wel jammer te vinden. En daarom plaatst ze 'gezeur' ook tussen aanhalingstekens, omdat ze het 'gezeur' van mensen die in het weekend vrij zijn en dan feestjes etc plannen, misschien niet eens echt gezeur vindt en gewoon wel kan begrijpen dat men het jammer vindt als je elkaar als complete familie gewoon weinig kan zien door die botsende werkroosters.

Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom je je aangevallen zou voelen door haar reactie? Interpreteer je 'm misschien verkeerd?


Ook even naar marin gericht: Het gaat idd om mijn schoonmoeder. Die wil met verjaardagen alle kinderen en kleinkinderen bij elkaar. Dat werkt dus niet want mijn zwanger werkt als kok in het weekend en feestdagen sowieso. Is gescheiden dus zijn kind heeft hij alleen door de weeks een paar dagen. Dus dan viert ze haar verjaardag, maar dan vergeet ze even dat wij door de weeks werken en dus de kinderen naar de gastouder zijn. Zijn we nog niet samen.
Wij kwamen dan een ander moment.
Maakt mij trouwens echt geen bal uit hoor wie wanneer werkt :wink: Als wij een feestje in het weekend houden weet ik van bepaalde mensen dat ze niet kunnen komen omdat ze moeten werken. Daar doe ik echt niet moeilijk over, heb ik ook nergens gezegd?
Die komen dan vaak op een andere dag.

Ik snap alleen wel als andere mensen er moeilijk over doen en erover 'zeuren'. Wil niet zeggen dat ik dat zelf doe tegen iemand.

Ik bedoelde met de zin: het is jullie keuze, dat biechtje zelf ervoor kiest om in het weekend te werken zodat ze de opvang door de weeks beter kan regelen met haar man. Zelf zou ik de kinderen (of kind) juist wel door de weeks naar de opvang brengen zodat we in het weekend vrij hebben. Of 1 dag in het weekend of of. Maar niet zodat ik bij iedereen op de koffie kan maar omdat wij dan gezinstijd zouden hebben. Maar dat is in mijn persoonlijke situatie met een man die door de weeks juist werkt. Ligt natuurlijk ook aan je werk of dat geregeld kan worden.
<<

Anoniem125

Bericht 24 Jul 2015 10:58

Re: Biechttopic

Niet iedereen heeft die keuze. Voor ons is het ook vaak lastig om te horen dat mensen 'iedereen bij elkaar willen hebben', want dan bedoelen ze hun tak van de familie, plus nieuwe aanhang, terwijl wij ons moeten aanpassen aan alle takken van onze beide families die dus door scheidingen uit elkaar zijn gerukt.
<<

Guus

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 948

Geregistreerd: 05 Sep 2013 19:25

Bericht 25 Jul 2015 15:33

Re: Biechttopic

Die keuze heb je in best veel werkvelden helemaal niet om alleen doordeweeks te werken.
Wij werken in de horeca, dat wordt toch vaak gezien als niet een 'echte' baan, met dezelfde reacties als gevolg.
Gewoon volledige, full time, hoog opgeleide management functies en tsja... Feestdagen en weekenden (en avonden) horen erbij!

Zie maar eens een hotel te vinden wat alleen op ma-vrij tussen 09:00-17:00 open is!
Vet Goochem!


30-08-2013, ik ook van jou
01-06-2015, mama is het woord waar het leven mee begint
<<

Anoniem147

Bericht 25 Jul 2015 15:59

Re: Biechttopic

Dat is ook een van de redenen (wel minder zwaar tellend, maar zeker belangrijk voor mij) om te stoppen in de kraamzorg. Ik kan er gewoon niet aan wennen (of mee omgaan) dat ik het weekend op andere dagen had dat mijn man. Ik wil gewoon samen vrij zijn in het weekend en dan leuke dingen doen. Hij heeft dat trouwens hetzelfde. Voor ons is weekend op (vrij)za/zo echt heilig haha.

Dit is wel trouwens alleen tussen ons. Ik snap juist heel goed dat het heel lastig is als alle feesten/familie dingen etc. gepland worden in het weekend. Ik nam ook echt voor alles vrij omdat ik het heel erg leuk vind om naar dat soort dingen toe te gaan maar zo zonde van mijn vrije dagen. Ik zou er nooit raar van opkijken of het vervelend vinden als iemand niet kan omdat ik mijn feest op een zaterdag zou geven bij wijze van.

Sowieso staat dat voor mij helemaal los van werk. Iemand komt of niet en al zou de reden zijn 'Ik heb er geen zin in/het interesseert mij niet' dan zou dat nog een geldige reden mogen zijn.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 26 Jul 2015 10:41

Re: Biechttopic

Mijn schoonouders gaan scheiden, tenminste, dat wil mijn schoonvader. Hij was vrijdagavond hier om het te vertellen aan mijn man, plus ook dat hij al 7 maanden een ander heeft, waar mijn schoonmoeder vanaf weet. Zij weet het al bijna vanaf het begin. Mijn man en ik zijn echt best wel in shock. Natuurlijk wisten we dat het de laatste tijd wat minder lekker liep tussen hen, maar dit hadden we echt niet verwacht. Mijn schoonmoeder denkt dat het nog goedkomt en wil ook nog aan niemand vertellen dat ze gaan scheiden, maar zoals ik mijn schoonvader hoor, komt het echt niet meer goed.
Ik weet eigenlijk niet wat ik met deze post wil. Ik denk het gewoon even van me afschrijven.
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5464

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 26 Jul 2015 16:28

Re: Biechttopic

Wat heftig biechtje!
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Hope

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1556

Geregistreerd: 28 Jun 2014 15:08

Bericht 29 Jul 2015 16:19

Re: Biechttopic

Dandelion schreef:Ik heb vannacht gedroomd dat ik werd gered door David rossi van mensen die mij wilde ontvoeren. Hij speelt in criminal minds. ( en hij is nog niet eens de knappe ;) :( )
Heb mijn vriend ook in mijn droom geslagen en uit bed geduwd. Heb geroepen en al.
Dus dromen zijn bedrog!

Dan droom ik liever over Derek Morgan :laughcry:
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25045

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 29 Jul 2015 16:55

Re: Biechttopic

Ahh Rossi is ook leuk! :) Maar Morgan is hot idd! Ik zit er weer helemaal in, ben seizoen 10 aan het kijken nu.
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem148

Bericht 30 Jul 2015 09:45

Re: Biechttopic

Hope schreef:
Dandelion schreef:Ik heb vannacht gedroomd dat ik werd gered door David rossi van mensen die mij wilde ontvoeren. Hij speelt in criminal minds. ( en hij is nog niet eens de knappe ;) :( )
Heb mijn vriend ook in mijn droom geslagen en uit bed geduwd. Heb geroepen en al.
Dus dromen zijn bedrog!

Dan droom ik liever over Derek Morgan :laughcry:


Daar had Ik ook liever over gedroomd!

Vannacht droomde ik dat mijn zus was bevallen. Ze is niet eens zwanger en woont nog bij mijn ouders. Dus echt niet aan de orde!
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers