Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic

<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3537

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 28 Sep 2014 12:15

Re: Biechttopic

Wat is de reden van het feest? Dat zou voor mij ook wel belangrijk zijn. Daarnaast vind ik het idd raar dat hij ze wil uitnodigen en jij die mensen niet kent.
<<

Anoniem125

Bericht 28 Sep 2014 12:22

Re: Biechttopic

Oh, ik was er vanuit gegaan dat het om een bruiloft ging, maar dat hoeft niet zo te zijn inderdaad. Ik las 'gastenlijst van ons feest' en dat klonk me in de oren als een feest van een bruiloft. Ik vind het in alle gevallen nogal negatief om vrienden die duidelijk belangrijk zijn voor je vriend, te weigeren, omdat jij ze nog nooit hebt gezien. Het gaat niet om jou, maar om hoe je vriend over deze mensen denkt, en kennelijk zijn ze voor hem belangrijk. Als hij ze wil uitnodigen, laat je hem toch lekker uitnodigen. Dit is dan gelijk een mooie gelegenheid om hen te leren kennen.

Na anderhalf jaar weet je nog niet alles over iemand, dat lijkt me heel normaal. Ieder mens heeft een verleden en voor sommige mensen is dit verleden rijker en gefragmenteerder dan voor anderen. Ik zou het als een kans zien om mijn vriend nog beter te leren kennen!
<<

Anoniem185

Bericht 29 Sep 2014 11:04

Re: Biechttopic

Er zal wel een reden zijn waarom hij ze wil vragen en het lijkt me juist een open deur om dat op zo'n moment met hem te bespreken. Weet je gelijk meer over zijn verleden en dan kun je er begrip voor opbrengen waarom hij hun wil vragen. Lijkt me. Hij zal niet zomaar random mensen gaan vragen toch?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4301

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 29 Sep 2014 17:07

Re: Biechttopic

Dit weekend had ik hevige buikpijnaanvallen in mijn bovenbuik, maar heb dat genegeerd en opgevangen met warme kruiken. Inmiddels is de buikpijn weg, maar heb ik een bloeding ergens in mijn darmkanaal. Ik ben vanochtend meteen naar de huisarts geweest, die me naar de maag-lever-darmarts heeft verwezen. Vrijdag krijg ik een endoscopie. Het bloeden is alleen nog niet gestopt en ik maak me behoorlijk zorgen. Ik heb een jaar of 10 geleden ook zo'n scopie gehad, en zie ook erg op tegen de voorbereiding (=24u lang laxeren met een ontzettend goor drankje). Ik zit de hele dag een beetje verdoofd op de bank en dus veel op het toilet. Het liefst zou ik morgen al aan de beurt zijn, ik vind het echt een eng idee en haat afwachten.
<<

Anoniem127

Bericht 29 Sep 2014 17:11

Re: Biechttopic

Oh vervelend zeg, heel veel sterkte. Kan het nog iets te maken hebben met wat je tien jaar geleden had?
<<

Anoniem166

Bericht 29 Sep 2014 17:16

Re: Biechttopic

Wat naar, Biechtje. Kan me voorstellen dat je er tegenop ziet en dat het afwachten wel erg vervelend is nu. Sterkte en hopelijk is alles goed.
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2139

Geregistreerd: 22 Apr 2014 10:27

Bericht 29 Sep 2014 17:59

Re: Biechttopic

Biechtje, wat naar!
Krijg je een endoscopie of colonscopie?
Voor de colonscopie zijn er inmiddels diverse medicijnen ter voorbereiding. Cleanprep, moviprep (beide Gore drankjes in grote hoeveelheden), maar ook pilletjes, die zijn zo klein als de pil en je hoeft er maar een paar van te nemen, krachtig spul (geeft uiteraard wel de nodige krampen) en je moet er wel veel bij drinken, maar dan kan je de smaak zelf kiezen!
Ik kom nu niet op de naam ervan, dacht picoprep oid, maar kan nu niet naar de kast lopen.
Mocht je er erg tegenop zien, zou ik er echt even naar informeren, scheelt veel vieze drank!
Sterkte vrijdag en tijdens de voorbereiding.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4301

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 29 Sep 2014 18:11

Re: Biechttopic

Twellie: 10 jaar geleden had ik ook een beetje bloed, en toen bleek het geloof ik een onschuldige poliep. Nu is het bloeden veel meer, maar het kan alsnog een poliep zijn. Normaal hebben mensen boven de 50 dat vooral, dus helemaal gerust ben ik er niet op.

Wolf: Ik moet naar de endoscopie afdeling, maar in de afspraak staat colonscopie inderdaad. Ik had ook gelezen over die pillen, maar volgens mij mag je die niet als het bloedt. Ik vraag het wel even na bij de intake, want het klinkt een stuk relaxter!
<<

JustMeDaan

Major Yipyapper

Berichten: 2972

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 29 Sep 2014 19:37

Re: Biechttopic

Cleanprep enz mag je mengen met ranja. Dan is het beter te drinken.
D. 💙14-01-2019💙
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4301

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 29 Sep 2014 20:46

Re: Biechttopic

Hier het biechtje van het feest en de vrienden van mijn vriend. Het gaat om een housewarming voor ons nieuwe huis, geen bruiloft. Bedankt voor jullie antwoorden. Nougat; ik zeg toch niet dat ik die mensen ga weigeren? Ik geef alleen aan dat ik het raar vind dat ik die mensen nog nooit gezien heb of er ten minste over gehoord heb. Voor mij is het belangrijk dat de mensen op ons feest komen waarmee ik een échte vriendschap heb. Dat maak ik gewoon niet uit zijn verhalen op. Van echte vrienden weet je toch de namen van vrouw en kinderen? Mijn beste vriendin zie ik denk ik 1 x per 6 maanden, vanwege de afstand en vanwege onze drukke levens. Maar ik heb wel over haar verteld, heb foto's laten zien, enz, enz. Van deze mensen hoor ik ook nog eens voor het eerst...
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4301

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 30 Sep 2014 09:20

Re: Biechttopic

Hier weer het biechtje dat bloed verliest. Gisteravond zijn we nog langs de HAP gegaan omdat mijn hartslag in rust soms boven de 100 schoot en bij staan boven de 120. Ze hebben ook mijn HB gemeten, 6.7. Lichte bloedarmoede dus, ik moet extra ijzer nemen en verder rust houden en het in de gaten houden. Mijn vader gaat gelukkig mee naar de intake morgen in het ziekenhuis, en mijn vriend heeft vrijdag vrij om mee te gaan naar de scopie.

Wat een ellendige week, ik ben er helemaal niet gerust op en voel me slapper dan een vaatdoek.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4301

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 01 Okt 2014 22:05

Re: Biechttopic

Inmiddels gaat het steeds wat slechter. Gisteren een paar keer achter elkaar flauwgevallen, ik heb een hartslag in rust van rond de 100 en er is vandaag weer bloed geprikt voor mijn HB: 5.9. Het is net niet erg genoeg om me op te nemen in afwachting van het onderzoek, al dacht mijn huisarts daar anders over.

Morgenavond moet ik beginnen met Moviprep drinken, vrijdag eind van de ochtend heb ik eindelijk de scopie. Ik hoop echt dat ze wat vinden en het bloeden kunnen stoppen! Er is gelukkig steeds iemand bij me en ik ben zo in het ziekenhuis als het echt mis gaat.
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5439

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 01 Okt 2014 22:23

Re: Biechttopic

Sterkte biechtje!
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Anoniem166

Bericht 01 Okt 2014 22:24

Re: Biechttopic

Oh wat naar, Biechtje. Gelukkig is er steeds iemand bij je en kun je vrijdag terecht in het ziekenhuis.
Sterkte.
<<

Stanley

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1313

Geregistreerd: 25 Jan 2014 18:24

Bericht 01 Okt 2014 22:28

Re: Biechttopic

Wat naar biechtje. Sterkte.
<<

zonneschijn

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4886

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:28

Bericht 01 Okt 2014 22:32

Re: Biechttopic

Oh wat naar zeg, gelukkig kan er steeds iemand met je mee. Veel sterkte!
Trots op mijn stoere ventje!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4301

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 02 Okt 2014 10:10

Re: Biechttopic

Het klinkt absoluut niet aardig, maar ik word gek van een vriendin van me.
Ik heb het gevoel alsof ik geen eigen leven meer heb. Alles wat ik doe, wilt zij ook doen. Ze wilt overal met mij mee naar toe. Naar mijn vrienden, naar mijn sporturen, naar feestjes. Overal waar ik ben, duikt zij ook op.
Het is een ontzettende lieve meid en ik kan zeker met haar lachen, maar het is ook erg benauwend.
Hele dagen door vraagt ze wat ik aan het doen ben en wilt ze afspreken. Als ik al plannen heb, vraagt ze of ze mee mag. Als ik nog geen plannen heb, staat ze binnen enkele minuten op te stoep.
Ik denk dat ik haar ongeveer 5 keer per week zie en dat vind ik gewoon erg veel. Ik kan geen eigen dingen meer doen, ze nodigt zichzelf continu uit. Als ik vertel dat ik iets gedaan heb, vraagt zij of wij het samen ook een keer kunnen gaan doen.
Ik weet wat ik er tegen kan doen, ik weet dat ik met haar moet praten hier over voordat de bom barst. Maar ik vind het zo ontzettend moeilijk.
Ik ben haar enige vriendin en ze is ontzettend onzeker en eigenlijk vind ik het ontzettend zielig voor haar. Ik heb al eens geprobeerd met haar te praten dat ze mensen niet zo moet claimen (ze doet het ook bij andere mensen die ze nauwelijks kent), maar het kwartje is nog niet echt gevallen.
Hoe kan ik haar dit het beste vertellen zonder dat onze vriendschap stuk gaat, ze erg gekwetst is of ze boos wordt?
Maar soms wil ik gewoon roepen 'LAAT ME MET RUST!!!' :palm:

*Edit: Ik overweeg zelfs om van mijn groepssport af te gaan, omdat zij daar nu ook op zit. En daar zichzelf helemaal in mij vast bijt. Zodra ik met mijn vriendinnen daar praat, probeert ze mij voor zichzelf te krijgen en anders het gesprek met mijn vriendinnen over te nemen.
En als ik dan eventjes 10 minuten niets tegen haar zeg, omdat ik met andere vriendinnen praat, gaat ze de hele avond berichtjes sturen waarom ik niets tegen haar zei en wat er is.*
Laatst gewijzigd door Biechtje op 02 Okt 2014 10:23, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem315

Bericht 02 Okt 2014 10:21

Re: Biechttopic

Biechtje met bloedingen: wat akelig en eng... Sterkte vrijdag :hug:

Biechtje met claimende vriendin: ik zou eerlijk tegen haar zeggen dat jij je benauwd voelt. Dat jij liever wat meer dingen alleen onderneemt. Geen directe verwijten naar haar toe maken, maar meer je eigen gevoel uitspreken.
<<

Anoniem125

Bericht 02 Okt 2014 14:01

Re: Biechttopic

Ik zou daar absoluut niet tegen kunnen. Vijf keer per week is belachelijk veel. Hoe aardig ik iemand ook vind, zo vaak hoef ik niemand van mijn vrienden te zien. Ik zou haar eens heel duidelijk vertellen hoe vervelend ik het vind. Dat ik haar aardig vind en absoluut vriendinnen wil blijven, maar dat voor mij eens in de twee weken afspreken wel voldoende is.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23385

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 02 Okt 2014 17:57

Re: Biechttopic

OMG ik zou daar ook knettergek van worden!! Heel snel met haar praten dus, want in jouw plaats zou ik echt een keer uit mn vel springen binnenkort.
❤ 7 juni 2018
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4301

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 04 Okt 2014 08:38

Re: Biechttopic

Ik (biechtje met bloedverlies) heb gisteren de coloscopie gehad. Toen daar niks uitkwam hebben we aangedrongen om die middag ook een gastroscopie te doen. Zonder roesje, want ik mocht er geen twee op een dag. Wat een klote onderzoek! Maar ook daar kwam niks uit. Echt balen, het moet toch ergens vandaan komen! Maandag laat ik me doorverwijzen naar de MLD arts voor verder onderzoek. Nu eerst bijkomen en afwachten of het bloeden inmiddels is gestopt.
<<

Jip

Bericht 05 Okt 2014 14:55

Re: Biechttopic

Biechtje met vriendin waar ze gek van wordt. Ik ben een tijdje zo'n vriendin geweest. Bij mij kwam het voort uit bevestiging willen hebben dat die ander mij niet zou dumpen of verlaten. Een keer is at wel gebeurt en de tweede keer kon ik het beter bespreken met diegene, omdat ik zelf in zag waar het vandaan kwam. Zij heeft toen bevestigd dat ze echt niet zomaar mij aan de kant zou zetten. Ik werd rustiger en kon meer afstand houden. Heel af en toe schiet ik er wel weer in, maar dat is dan wanneer ik niet goed in mijn vel zit.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4301

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 07 Okt 2014 09:22

Re: Biechttopic

Dit gaat een onsamenhangend verhaal worden denk ik, maar ik wil het gewoon even van me afschrijven. Ik doe het onder dit account omdat ik het niet gelinkt wil hebben aan mijn eigen naam.

Mijn opa en oma woonden nog steeds zelfstandig, wel met hulp van familie en sinds de afgelopen maanden van thuiszorg. Opa schuifelt nog lekker rond en is goed bij de tijd, oma was wat aan het aftakelen. Had moeite met kleinkinderen uit elkaar houden, kreeg niet alles meer mee. Voor de zomervakantie kwam ze in een ziekenhuisbed in de woonkamer terecht maar ze was nog steeds van plan om 100 te worden. 'Ik lig hier best lekker, dat houd ik nog wel 7 jaar vol'.
Vorige week kreeg ze een TIA en toen was het vrij snel duidelijk dat het aflopende zaak was.
Op zaterdag ben ik langsgegaan om afscheid te nemen en m'n moeder had wel gezegd dat het een naar gezicht was maar toch schrok ik erg. De medicatie was stop gezet en ze was verlamd. Kon niet meer slikken. Ze rochelde dus erg tijdens het ademen en dat was zo'n ontzettend naar geluid. Maar goed dat m'n opa een beetje doof is ;).
Ze kon alleen nog zien met haar rechteroog en deed die ook open als je tegen d'r sprak. We denken dus wel dat ze door had dat wij er waren.
Zondag is ze, toch nog vrij snel, overleden.

Het is voor mij het eerste verlies van een persoon die zo dicht bij me staat. De hele familie is er rustig onder want het is beter zo voor oma.
Ik voel me aan de ene kant verdrietig, maar aan de andere kant voel ik me ook alsof ik geen verdriet 'mag' hebben, alsof dat hypocriet zou zijn, want ik kwam er de laatste jaren veel te weinig. Tot m'n 16e kwam ik er wekelijks, de laatste jaren alleen nog met verjaardagen en sinterklaas vieren, en heel af en toe nog 1 of 2 bezoekjes tussendoor.

M'n week begon dus al een beetje raar en toen kreeg ik gisteren nog te horen dat een meisje (naja, vrouw maar dat klinkt zo gek ;)) die ik ken, ze geeft dansles bij mijn dansschool, zelfmoord heeft gepleegd.
Gisteren ging ik dansen en er brandden kaarsjes en er werd over gesproken en het was een hele fijne sfeer, ondanks de gekke dag. Er heerste een groot gevoel van saamhorigheid en verbondenheid en dat voelde heel fijn.

Ik voel me dubbel, verdriet om m'n oma, en verdriet om een vrouw die ik helemaal niet goed kende maar die het leven zo moeilijk vond dat ze besloot om eruit te stappen..
Vrijdag is de uitvaart van m'n oma en ik zie daar tegenop. Ik ben de enige in de familie die daar alleen zal zijn en dat vind ik op dit moment ook ronduit kut.

Zo, fijn om het even op 'papier' te kunnen zetten.

Niet quoten aub, ik haal dit wellicht later nog weg.
<<

Anoniem125

Bericht 07 Okt 2014 11:52

Re: Biechttopic

Heel naar allemaal inderdaad. Soms is het zo'n opeenstapeling van dingen. Ik denk dat je jezelf wel de kans moet gunnen om te rouwen om je oma. Ook al kwam je er de laatste jaren niet meer zoveel, dat doet niks af aan je verdriet. Je mag verdriet hebben en je mag rouwen. Het is niet alleen het verlies van je oma, maar ook het verlies van een periode die nu voorbij is, een periode uit je verleden dat je nog vaak bij je opa en oma op bezoek kwam, nu kan dat niet meer. En ook het verlies van de moeder van je vader/moeder, dat gaf mij ook veel verdriet om mijn vader/moeder zo te zien, voor hen is het natuurlijk wel de moeder...

Je zegt dat je de 'enige zal zijn in de familie die alleen bij de uitvaart zal zijn', wat bedoel je daarmee? Dat je geen relatie hebt met wie je samen gaat? In mijn beleving ben je op een dergelijke uitvaart namelijk samen met je familie en hangt de koude kant er juist een beetje bij (natuurlijk wel afhankelijk van hoe goed/lang ze de overledene hebben gekend). Heb je geen broers/zussen met wie je samen bent en anders ben je samen met je ouders.

Mijn broer is van ons de enige single en ik en mijn zussen zorgen er juist op een dergelijke gelegenheid voor dat hij niet alleen loopt en dat hij in het midden zit, naast ons.
<<

Anoniem193

Bericht 07 Okt 2014 12:02

Re: Biechttopic

Wat nougat zegt. En anders kun je vragen of een vriendin met je mee wil gaan?

Herken het gevoel heel erg qua verdriet. Mijn oma is al 3 jaar geleden overleden, mijn dochter zegt wel eens ik mis oude oma zo, dan moet ik echt mijn best doen niet te gaan huilen.
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers