Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic

<<

Anoniem309

Bericht 18 Aug 2020 11:24

Re: Biechttopic

Ik zou er ook zeker niet mee wachten. Als er andere ziekenhuizen zijn waar het wel een mogelijkheid is, zou ik zeker je opties daar op zetten. Je doet zo je best en als je echt genoeg beweegt en gezond eet dan is dat een hele goede basis voor een zwangerschap. Dat het niet terug te zien is in je BMI lijkt me dan een bijzaak, want je kan dan wel stellen dat je fit bent.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4057

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 18 Aug 2020 12:12

Re: Biechttopic

Ah wat super lief jullie reacties. Ik zit nu pauze te houden en zit heel wat brokken in m’n keel weg te slikken. We zijn inmiddels wel overstag en gaan bij het ziekenhuis vragen hoe wel dat het beste aan kunnen pakken, behandeling in een ander ziekenhuis. Ik hoop dat ze er zelf ook positief tegenover staan.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 18 Aug 2020 12:18

Re: Biechttopic

Wat je ook kan doen is eerst informeren bij het andere ziekenhuis. Een eigen ziekenhuis zal altijd eerst zijn eigen protocollen en richtlijnen willen volgen, een ander ziekenhuis kan je direct antwoord geven. Ik zou daar naar de fertiliteitspoli bellen en navraag doen!
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10634

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 18 Aug 2020 15:01

Re: Biechttopic

Wil de hele tijd al een berichtje sturen maar weet niet zo goed wat.
Hebben ze bij jou fertiliteit afdeling geen hulp bij afvallen. Een vriendin van mij moest dat eerst ook met hulp van hun. Ik hoop dat het ziekenhuis jullie kan helpen en desnoods een ander ziekenhuis. Gewicht hoeft niet altijd een oorzaak te zijn om niet zwanger te raken .

Het is jullie zo gegund
Afbeelding
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4019

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 18 Aug 2020 15:19

Re: Biechttopic

Sterkte biechtje! Klopt wat sarah1985 zegt. Vriendin van mijn broertje heeft behoorlijk overgewicht en is vrij snel na hun bruiloft zwanger geraakt. Wel moet ze vanwege een hoge bmi verplicht in het ziekenhuis bevallen binnenkort.
<<

Anoniem316

Bericht 18 Aug 2020 15:28

Re: Biechttopic

Als ik goed heb ingeschat wie je bent, weet jij van mij ook dat ik flink overgewicht, een kind heb en twee op komst en dat afvallen bij mij ook moeilijk gaan. Echter heeft dit onze kinderwens nooit in de weg gestaan en ook niet vanuit het ziekenhuis. Ze keken hier vooral naar of je gezond leefde (en dat doe ik). Zeker kan een zwangerschap met overgewicht extra complicaties geven maar dit hoeft niet (bij de oudste een volledige gezonde zwangerschap, en tot nu toe met de tweeling ook). Daarbij staat je kind echt niet direct met 3-0 achter.
Dus lief biechtje, ga ervoor! Het is jullie langgekoesterde wens en jezelf kwellen hiermee is echt onnodig.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4057

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 20 Aug 2020 11:38

Re: Biechttopic

Nogmaals bedankt voor jullie lieve reacties! Ik weet even niet zo goed wat ik anders moet zeggen, wat voelt dat allemaal lief en fijn!
Ik heb zojuist het VU in Amsterdam gebeld om even meer info te vragen. Zij hanteren helaas wel een bovengrens, itt wat het Parool aangeeft. Maar die bovengrens is 35, en dus een heel stuk minder uitzichtloos dan de 30 van het ziekenhuis waar ik nu loop. Zodra mijn bmi onder de 35 duikt kunnen we daar met een verwijzing van de huisarts een afspraak maken. Dit geeft in elk geval al een heel stuk meer lucht. Jammer dat de grens alsnog 35 is, maar afvallen wil ik natuurlijk sowieso dus dit is te proberen. Hopelijk lukt die 8 kilo wel.

Over een aantal weken dus een gesprek in mijn eigen ziekenhuis, daar ben ik al sinds begin maart niet meer geweest. Daar wil ik ook even de opties gaan bespreken. Misschien dat er gezien mijn leeftijd een uitzondering gemaakt kan worden en zij me ook zouden willen behandelen met een bmi van max 35, mits ik verder gezond ben. Zo niet, dan is Amsterdam een optie. En hopelijk kan ik vanuit het ziekenhuis meer hulp krijgen bij het afvallen, wellicht ook meer gericht op de psychische kant.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4057

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 20 Aug 2020 11:41

Re: Biechttopic

Ik zal trouwens verder nog wel updates plaatsen, ik twijfel of ik dat in dit topic onder het biechtaccount zal blijven doen of onder een ander account wat ik een tijd terug heb aangemaakt en waar een deel van het verhaal al onder geplaatst is. Ik durfde dat account niet meer zo goed te gebruiken nadat ik een keer onder het verkeerde account in het verkeerde topic gereageerd had, haha. Ik wil het in elk geval niet onder m'n vaste forumnaam hebben.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 35880

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 20 Aug 2020 15:57

Re: Biechttopic

Waar jíj je fijn bij voelt Biechtje! Natuurlijk mag je je verhaal kwijt. Succes bij de volgende stappen!
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Lourdes

Noob

Berichten: 121

Geregistreerd: 04 Jan 2020 22:06

Bericht 29 Aug 2020 01:42

Re: Biechttopic

Biechtje, wat vervelend dat het maar niet wil lukken! Heel frustrerend als je er zo hard voor werkt maar je het allemaal "voor niets" lijkt te doen.
Google eens op Functional Patterns. Nog vrij onbekend in Nederland maar zeker de moeite waard om naar te kijken om je lichaam weer goed in balans te krijgen.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4057

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 14 Sep 2020 12:46

Re: Biechttopic

Ik wil graag even van me afschrijven en in verband met herkenbaarheid niet onder mijn eigen account.

Vanuit mijn verleden ben ik bekend met depressies en merk dat dit weer meer naar voren komt. Uiteraard speelt de Corona daar een grote rol in, samen met alle bijbehorende beperkingen. Bovendien ben ik chronisch ziek, waardoor ik mezelf wellicht meer isoleer dan dat écht nodig is. Maar ik ben bang. Bang om zelf ziek te worden en de mensen om me heen, die ook in de risicogroep vallen, te besmetten. Dit triggert dus weer depressie.

Daarnaast heb ik sinds eind vorig jaar een nieuwe vriend. Super blij mee en we zijn echt gelukkig samen. Maar er zijn bij ons allebei heel veel dingen vanuit onze jeugd die naar boven komen. Samen komen we er steeds wel weer uit, maar ik merk ook dat dit wellicht meer aandacht nodig heeft.

Dit samen is echt behoorlijk pittig en eigenlijk zou ik hulp willen vanuit de GGZ. Echter heb ik inmiddels al 4 psychologen gehad in mijn woonplaats (in de afgelopen jaren, nu al een jaar niet). En eigenlijk heb ik geen vertrouwen meer in de GGZ. Daardoor heb ik nu eigenlijk geen idee meer wat ik moet doen en waar ik wel hulp kan vinden/zoeken die ik nodig heb. Vanuit mijn vorige psycholoog ben ik ook bij een, bij dezelfde organisatie horende, psychiater geweest. Die heeft me Sertraline voorgeschreven destijds. Dit slik ik nog steeds.

Heeft iemand een idee wat me wél zou kunnen helpen?
<<

Verde

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 489

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:04

Bericht 14 Sep 2020 15:30

Re: Biechttopic

Wat vervelend voor je, Biechtje! Je schrijft dat er veel vanuit je jeugd speelt nog/naar boven komt. Heb je bij GGZ weleens schema therapie gehad? Dit heeft mij erg goed geholpen, vandaar dat ik het noem. Sterkte in elk geval!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4057

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 16 Sep 2020 12:43

Re: Biechttopic

Bedankt Verde :) Ik heb daar wel mee gewerkt, maar dat heeft (blijkbaar) niet genoeg geholpen. Ik was destijds ook niet tevreden met de psycholoog. Dat kan er ook mee te maken hebben. Fijn dat jou dat wel goed geholpen heeft :) Wie weet kan ik dat nog een kans geven.

Ik heb inmiddels de huisarts gebeld en word nog terug gebeld voor een gesprek met de POH. Hier zal ik ook mijn twijfel over de GGZ wel kenbaar maken, maar het was tijd voor actie. Al vind ik het doodeng...
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1737

Geregistreerd: 19 Apr 2015 15:48

Bericht 29 Sep 2020 17:48

Re: Biechttopic

Biechtje hoe gaat het nu met je?
Vervelend dat alles nu weer omhoog komend door de situatie en dat het allemaal nog niet goed verwerkt is ondanks je therapie verleden. Je gaf al aan dat je met je laatste psycholoog geen goede klik had, had je wel een goede klik met de psychologen daarvoor? Ik heb zelf namelijk ervaren dat het heel belangrijk is dat je iemand treft waar je een klik mee hebt en waar je volledig vertrouwen in hebt. Ik weet niet wat precies je twijfel richting de GGZ inhoudt maar mocht het echt gebaseerd zijn op het feit dat je geen klik had met je hulpverleners dan zou ik het toch nog een kans geven. En eerlijk aangeven als je je niet op je gemak voelt bij je psycholoog zodat er naar een oplossing gekeken kan worden.
Mocht je niet de reguliere GGZ in willen zou je ook nog kunnen kijken naar een vrijgevestigde therapeut en daar eens informatie opvragen of ze jou verder kunnen helpen. Heb je zelf een idee welke therapievorm je graag zou willen volgen? Want dan zou je daar ook nog specifiek op kunnen gaan zoeken.

Mocht je ergens hulp bij nodig hebben dan mag je mij altijd een berichtje sturen en dan help ik je graag.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4057

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 06 Okt 2020 15:05

Re: Biechttopic

Wat lief dat je er naar vraagt, Jada.
Eigenlijk met geen enkele psycholoog heb ik echt een goede klik gehad. Dat is denk ik inderdaad heel belangrijk. Ik heb 2 via de GGZ gehad en 2 die niet onder een organisatie vielen. Ik ben nu een keer bij de praktijkondersteuner geweest en ik merk zelf dat ik daarin wel ook ben veranderd. Hier voelde ik wel een klik en hij zei ook: we gaan een paar keer in gesprek en dan kijken we of er eventueel een vervolgtraject nodig is in de GGZ. Heb maandag weer een afspraak daar, alleen nog even mijn 'huiswerk' doen.

De klik en dat ik vervolgens mede daardoor niet kwam waar ik wilde zijn spelen zeker mee in de twijfel. Daarnaast is de laatste keer raar afgerond. Ik stond daar zelf niet achter, zou nog een controle ivm antidepressiva hebben bij de psychiater, maar was al uitgeschreven. Daardoor ging die afspraak ook niet meer door.

Ik heb eigenlijk geen idee wat voor vorm nu bij me zou passen en zou kunnen helpen. Er is zóveel dat ik dat wel lastig vind. Ik ben nu ziek, maar stuur je graag als ik me wat beter ben je een pb. :) Nogmaals bedankt!
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1737

Geregistreerd: 19 Apr 2015 15:48

Bericht 12 Okt 2020 19:40

Re: Biechttopic

Fijn dat je wel en klik hebt met de praktijkondersteuner. Moet ook goed voelen dat hij je serieus neemt en het klinkt wel echt dat hij samen met je op zoek wil naar de beste hulp.

Wat een nare ervaring heb je bij de laatste keer binnen de GGZ. Ik kan mij voorstellen dat je dan sceptisch word en twijfels hebt om daar weer heen te gaan. Mocht je daar wel weer terecht komen, geef dan ook meteen je eerdere ervaringen aan. Daar kunnen zij ook alleen maar van leren en dat geeft hun de kans om extra hun best te doen om jouw vertrouwen te winnen.

Er is zeker heel veel mogelijk, en je zult daarin toch ook tegen grenzen aanlopen, is ook lastig om daar je weg in te vinden. Beterschap en neem je tijd!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4057

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 28 Okt 2020 10:44

Re: Biechttopic

Biechtje schreef:Ik moet even iets van me afschrijven. Het wordt denk ik een lang stuk, alvast dank voor het lezen, en de kans bestaat dat ik herkend ga worden op basis van wat ik schijf, maar dat is oke. Graag uiteraard niet mijn forumnaam in een eventuele reactie vermelden.
Ik word over een paar maanden 39 en mijn vriend en ik hebben een diepgewortelde kinderwens. Door omstandigheden is het voor ons lastig om via de reguliere weg (platgezegt: seks) zwanger te worden. Het heeft lang geduurd voordat ik hierin stappen heb durven zetten om hulp bij te zoeken, maar die stappen zijn inmiddels genomen. We zijn wel samen bezig voor een kindje maar doen dat via inseminatie. Helaas zijn we inmiddels 8-9 ronden verder en nog steeds geen zwangerschap. En ik zie het de komende maanden eigenlijk ook niet gebeuren dat ik zwanger ga worden. Ik heb wel een redelijk regelmatige cyclus, een duidelijke eisprong volgens de ovulatietesten (ik voel hem ook trouwens), maar wel een korte luteale fase.

Na een jaar zouden we vanwege mijn leeftijd direct in aanmerking komen voor IVF. Alleen dient daarbij meteen het volgende probleem aan: In het ziekenhuis waar ik momenteel loop en behandeld zou gaan worden, kom je pas voor IVF in aanmerking bij een BMI van 30 of lager. Ik heb een BMI van ruim 37… Ik ben al jarenlang bezig met afvallen, maar het wil gewoonweg niet. Vrijwel alle dietisten in mijn woonplaats gehad, I know the drill, het is niet zo dat ik eigenwijs ongezond aan het eten ben. Ik weeg mijn keuzes bewust tegen elkaar af, sta etiketten te bestuderen in de winkel, ben bewust bezig met portiegroottes probeer veel te bewegen.
Ik ben er wel achter dat mijn lichaam niet goed gedijt op koolhydraatarm eten, en mijn buik de vezels uit volkorenproducten heel hard nodig heeft. Koolhydraatarm valt dus helaas af, maar buiten de volkoren producten/zilvervliesrijst om probeer ik alle snelle koolhydraten wel zoveel mogelijk te beperken. Helaas zonder resultaat. Of, lichtpuntje: met minimaal resultaat. Nu ik op eigen initiatief weer wat over ben naar volkorenproducten en daarbij probiotica gebruik, lijkt het wel iets de goede kant op de gaan, maar nog heel erg minimaal. Bloed/schildklierwaarden zijn weleens onderzocht, schildklierwaarden weken toen íéts af, maar niet noemenswaardig.
Inmiddels zit ik met mijn handen in het haar, over een paar maanden zou het IVF-traject opgestart kunnen worden maar met een BMI van boven de 30 (laat staan 37) gaat er dus niets gebeuren. Ik weet dat er andere ziekenhuizen zijn die een hogere bmi-bovengrens hanteren, maar dat wil ik zelf (nog) niet omdat een zwangerschap met overgewicht natuurlijk ook de nodige complicaties met zich mee kan brengen. We willen dan wel een kindje, maar dat kindje wil ik niet direct een 3-0 achterstand geven vanwege mijn gewicht.

Over een maand heb ik weer een afspraak in het ziekenhuis, zou het een raar idee zijn om dat te vragen of het mogelijk is dat ik binnen dat betreffende ziekenhuis ook onder behandeling kan komen vanwege mijn gewicht/afvallen? Ik zou heel graag eventuele lichamelijke problemen uit willen sluiten, problemen waardoor het afvallen niet lukt. Daarnaast, dietistes heb ik jarenlang geprobeerd, het wil gewoon echt niet, wat moet ik nog? Bestaat er meer gespecialiseerde hulp, nóg meer gespecialiseerd dan een dietiste? Een operatie/maagverkleining kan natuurlijk ook nog, ik zou daar zeker voor in aanmerking komen denk ik, maar dat wil ik zelf pertinent niet, ik kan daar nog niet achter staan. Plus dat dat traject en herstel natuurlijk weer jaren afsnoept van de vruchtbare jaren die ik nog heb. Ik ben lang geleden heel veel afgevallen, het frustreert me dat dat nu totaal niet meer wil. Lang leve het ouder worden… Tegelijk voelt die doortikkende biologische klok als een in mijn nek hijgende tijdbom. Ik probeer niet teveel bij de pakken neer te gaan zitten, positief blijven en doorzetten, en meestal lukt me dat aardig, maar vandaag grijpt het me allemaal even naar de keel.

Hier nog even het Biechtje van pagina 10. Het heeft even geduurd voordat ik een gesprek met de fertiliteitsarts kon krijgen, het coronavirus maakt het er allemaal niet makkelijk op. Maar vandaag een consult via videobellen waar ik m'n vragen kon stellen. Ik vond het een dubbel gesprek. Aan de ene kant gaf ze aan mijn vragen te begrijpen en te begrijpen dat ik gevoelsmatig met een tikkende tijdbom in mijn nek loop. Dat gevoel gaf ze me ook echt wel. Anderzijds benadrukte ze meermaals hoe belangrijk het is om een gezond gewicht te hebben, willen ze verdere behandelingen met me aan gaan. Ik ben in elk geval doorverwezen naar een voedingsconsulente, en die kans pak ik sowieso maar met beide handen aan, al is het maar om te laten zien dat ik echt alles wil doen wat in mijn macht ligt om af te vallen. Het is een traject van meerdere maanden, het jammere is dat dat €600 kost waar waarschijnlijk maar een kwart door mijn zorgverzekering vergoed wordt. Dat voelt een beetje als zonde van mijn geld omdat ik het gevoel ga krijgen dat ik weinig nieuws ga leren na 5 diëtistes en een hoop zelfspeurwerk. Maargoed, wie weet is dit net dat ene strohalmpje wat ervoor zorgt dat ik het wel ga redden, dus ik pak 'm wel met beide handen aan. Mocht dat niet lukken, kan er eventueel medisch verder gekeken worden waarom het afvallen nou niet wil.
Verder binnenkort waarschijnlijk een pre-conceptioneel adviesgesprek, waar de risico's op complicaties zullen worden besproken.
Fertiliteitsarts gaat overleggen in haar team welke zorg ze me kunnen bieden, en of er uitzonderingen mogelijk zijn, gezien mijn leeftijd. Misschien dat het mogelijk is om het IVF-traject te starten met een BMI van 34. Hier word ik volgende week over terug gebeld.

Al met al voelt het heel dubbel. Er werd meermaals benadrukt dat een gezond gewicht echt heel erg belangrijk is, en ze het liefst vrouwen pas behandelen als ze een bmi van lager dan 30 hebben. Hier ben ik me absoluut van bewust en ik voel me vooral zo'n grote mislukkeling dat het me gewoon niet lukt, ik het zover heb laten komen en zo laat pas aan de bel trek enzo. Maar al met al ben ik wel heel blij dat er een balletje lijkt te gaan rollen.
<<

Bloom

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1742

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:00

Bericht 28 Okt 2020 10:57

Re: Biechttopic

Biechtje, kun je geen second opinion aanvragen in een ander ziekenhuis? Ik had in het begin ook een BMI van over de 35, inmiddels is dit teruggebracht naar 32. Maar in mijn ziekenhuis is dit nooit een issue geweest. Wel dat het beter was om af te vallen, maar geen must voordat mijn behandelingen konden starten.

Het is toch stom dat er overal een ander beleid is en dat je nu misschien wel voor niks moet wachten.
https://www.vinted.nl/member/51937209-nmeeuw

Afbeelding
<<

Anoniem316

Bericht 28 Okt 2020 11:05

Re: Biechttopic

Ja, dat zou ik inderdaad ook doen Biechtje wat Bloom je aanraadt. Ik begrijp best dat ze hameren op het gewicht, maar dat is niet iets wat binnen enkele maanden is opgelost (tenzij je een crash dieet gaat volgen misschien, wat ook niet gezond is). Hier flink overgewicht, maar zowel bij de 1e zwangerschap als deze zwangerschap gewoon geholpen. Hoe is jouw cyclus verder? Hebben ze überhaupt gekeken wat er van binnen gebeurd?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4057

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 28 Okt 2020 11:12

Re: Biechttopic

Ja, over een second opinion ben ik nu zeker aan het nadenken. Ik wacht nog even de uitkomst van hun overleg af en op basis daarvan gaan we eens bedenken wat we willen, en waar we voelen dat we goed aan doen.
Nee, ik ben nog niet onderzocht, of althans, niet verder dan kijken en voelen door de gynaecoloog. Verder geen onderzoek op eicellen, eileiders, verklevingen (ik heb een gesprongen blindedarm gehad dus er is een reële kans), en zaadkwaliteit. Maar ik denk wel dat dat ook een van de vervolgstappen wordt, ook hiervoor wacht ik het telefoongesprek volgende week even af.
<<

Anoniem293

Bericht 28 Okt 2020 11:28

Re: Biechttopic

...
Laatst gewijzigd door Anoniem293 op 28 Okt 2020 21:28, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Beachgirl

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2066

Geregistreerd: 09 Sep 2013 18:18

Bericht 28 Okt 2020 11:46

Re: Biechttopic

Biechtje schreef:Ja, over een second opinion ben ik nu zeker aan het nadenken. Ik wacht nog even de uitkomst van hun overleg af en op basis daarvan gaan we eens bedenken wat we willen, en waar we voelen dat we goed aan doen.
Nee, ik ben nog niet onderzocht, of althans, niet verder dan kijken en voelen door de gynaecoloog. Verder geen onderzoek op eicellen, eileiders, verklevingen (ik heb een gesprongen blindedarm gehad dus er is een reële kans), en zaadkwaliteit. Maar ik denk wel dat dat ook een van de vervolgstappen wordt, ook hiervoor wacht ik het telefoongesprek volgende week even af.


Lieve biechtje, ik wil je even een hart onder de riem steken! :hug: Ik herken je verhaal over het niet kunnen/lukken afvallen heel erg. Hier ook al iedere diëtiste (Ook WW, Sonja bakker, Cambridge, Newfysic, Diplan etc etc) in de omgeving versleten en bij geen enkele diëtiste ging er meer dan 5kg af. Heb er zelfs eentje gehad die zei dat ik toch maar wel boter op mijn brood moest gaan smeren (hou ik niet van) want dat zou wel helpen met afvallen (er moest ruim 20kg af). :palm: Het is echt niet altijd zo simpel als minder eten+meer bewegen. Als het zo simpel zou zijn dan zou er niet zoveel overgewicht voorkomen denk ik.
Heb zelf een BMI van bijna 40 en ben wonderbaarlijk genoeg wel snel zwanger geraakt ondanks een schildklierprobleem (wat gelukkig wel al jaren bekend is en goed behandeld wordt) en dat is iets waarom ik toch even reageer.

Is er recent nog bloed geprikt bij je? Je zei eerder dat je schildklierwaarden licht afwijkend waren, maar ook licht afwijkend kan echt invloed hebben op wel/niet zwanger kunnen raken en een afwijkende waarde kan ook meer kans geven op miskramen.
Het jammere is dat huisartsen vaak alleen maar kijken of de waarden binnen de referenties vallen. De referenties voor de TSH waarde van de schildklier is (afhankelijk per lab) tussen de 0,4 en 4. Maar bij een TSH van boven de 2 kun je al problemen hebben met zwanger worden, en een TSH waarde boven de 2 raden ze tijdens een zwangerschap zelfs af.
Ik wil niet zeggen dat dit direct het probleem bij jou gaat oplossen, maar wie weet wel goed om nog een keer te laten controleren en dit ook aan te geven tijdens je consult(en).

Bij overgewicht heb je niet per definitie een ongezonde zwangerschap. Volgens mij zei Dee dit ook al. Je krijgt als zwangere dikke vrouw altijd van verschillende kanten direct alle vooroordelen naar je hoofd geslingerd van oh je zult wel zwangerschapssuiker krijgen, of oh je krijgt vast een hoge bloeddruk en een zwangerschapsvergiftiging. Oh je bent al zo zwaar, je mag echt niet teveel aankomen tijdens je zwangerschap :12: Hier ondanks mijn BMI een hartstikke goede zwangerschap, geen suiker, geen zwangerschapsvergiftiging, echt totaal geen problemen (tot nu toe). Zelfs maar 5kg aangekomen en dit is echt iets waar ik me mega druk om maakte omdat de verloskundige er bij mijn intake ook al meteen over begon. Zet dit allemaal alsjeblieft uit je hoofd! Het geef je alleen maar stress en zorgen die misschien niet eens nodig zijn. En je kindje heeft ook echt geen 3-0 achterstand!
Ik hoop echt dat het je heel snel gegund is!! :hug:
Afbeelding
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 28 Okt 2020 12:31

Re: Biechttopic

Biechtje schreef:Ja, over een second opinion ben ik nu zeker aan het nadenken. Ik wacht nog even de uitkomst van hun overleg af en op basis daarvan gaan we eens bedenken wat we willen, en waar we voelen dat we goed aan doen.
Nee, ik ben nog niet onderzocht, of althans, niet verder dan kijken en voelen door de gynaecoloog. Verder geen onderzoek op eicellen, eileiders, verklevingen (ik heb een gesprongen blindedarm gehad dus er is een reële kans), en zaadkwaliteit. Maar ik denk wel dat dat ook een van de vervolgstappen wordt, ook hiervoor wacht ik het telefoongesprek volgende week even af.


Misschien kan je voorstellen dat je een duaal traject start. Want je gewicht kan van invloed zijn op een eventuele gezonde zwangerschap maar minder op hoe je zwanger wordt. Als in: zaadkwaliteit en hoe jouw eileiders/ baarmoeder eraan toe is. Mijn ervaring is dat die onderzoeken ook wel lang in beslag kunnen nemen en dat is bij bijna ieder traject toch de beginfase. Bloedonderzoek, eventuele CTG, zaadonderzoek, dat kan allemaal in gang worden gezet lijkt me. En dan heb jij een half jaar om goed aan je gewicht te werken, maar dan lóópt er iig iets.
Sterkte nogmaals!
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2395

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:50

Bericht 28 Okt 2020 13:16

Re: Biechttopic

Eens met Caro. En zeker in coronatijd duurt alles al langer dus is het alleen maar fijn als er wel dingen worden opgestart. Een eerste zaadonderzoek ging bij ons trouwens via de huisarts. Misschien is dat voor jullie ook een optie. Dat was heel snel geregeld en het onderzoek wordt na een paar weken herhaald. Dan weet je alvast iets meer over de mogelijke oorzaak van het uitblijven van een zwangerschap.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4057

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 28 Okt 2020 21:23

Re: Biechttopic

Caro en Carra, dat was in elk geval ook mijn intentie, om dat in elk geval alvast te laten starten. Ben heel benieuwd naar ons telefoongesprek komende week, hopelijk komen ze daar zelf al mee, dat denk ik wel, want ze gaf vandaag al voorzichtig een aanzet daartoe in ons gesprek. En anders ga ik erop proberen aan te dringen.

Beachgirl, dank je voor je lieve bericht! Bloed-/schildklierwaarden zijn inderdaad pas nog gecheckt, toen was alles in orde. Niet eens licht afwijkend meer, maar gewoon prima.
VorigeVolgende

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers