Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic #2

<<

Marlein

Noob

Berichten: 117

Geregistreerd: 18 Aug 2021 14:26

Bericht 26 Mei 2022 21:49

Re: Biechttopic #2

Ik begrijp je helemaal hoor wat je zoekt want ik MIS dat ook echt heel erg!

Maar ik ben totaal je type niet hoor dus bespaar je de moeite :smile: ik ben introvert en inderdaad een "bubbel" persoon en ik ben gewoon apart en erg complex! Ik ben gewoon een " anders" ofzo en daarom heb ik geen diepgaande vrienden. Wel zorgzaam en geïnteresseerd in anderen maar heb al zo vaak een teleurstelling te verwerken gehad in mensen dat ik beter af ben alleen.

Maar ik wil wel zeggen dat ik je begrijp en dan vooral je gevoel! :)
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 28 Mei 2022 21:45

Re: Biechttopic #2

Ik ben niet gelukkig. We hebben een moeilijke, zware tijd achter de rug en alles begint te landen. Maar ik ben al langer niet gelukkig.
Ik walg van mijzelf, ik heb echt flink overgewicht maar ik ben ook gestopt met aandacht aan mijzelf te geven. Ik heb de laatste jaren proberen af te vallen (ww) en het is niet gelukt. Ik eet niet veel (eerder te weinig) maar drink ook veel te weinig.
Ik vind mijn leven momenteel zwaar en weet niet hoe dat kan veranderen.
Mijn relatie is in de basis goed maar buiten de kinderen is er weinig gespreksstof. Seks hebben we al heel lang niet meer maar we houden nog wel van elkaar.

Ik weet niet hoe ik het kan veranderen. Er moet iets gebeuren maar overal is een wachttijd.
Ik wil een maagverkleining maar ik durf niet. Bang voor complicaties (een nicht heeft het laten doen en zit aan de sonde voeding in een verpleeghuis, kan niet uit bed) maar ook voor de reacties van anderen. Ik voel mij zwak.

Maar ik heb kinderen waarvoor ik wil leven en als ik op deze manier door ga, ben ik er niet als ze van de basisschool af zijn. Het is echt 5 over 12 geweest dus er moet nu iets veranderen.

Ik ga een afspraak maken bij de dokter want er moet iets gebeuren. Ben alleen ontzettend bang voor wat komen gaat. Maar ik moet dit doen en dit moet nu gebeuren.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5492

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 28 Mei 2022 22:52

Re: Biechttopic #2

Hè wat rot Biechtje. Ik zou idd een afspraak maken bij de huisarts, het klinkt alsof hoe jij je nu voelt zijn weerslag heeft op alle vlakken in je leven (logisch ook). Misschien kan de huisarts met je meedenken over hoe jij beter in je vel kan komen te zitten (operatie of in ieder geval hulp om je beter te voelen). Goed dat je het hier opschrijft en zet de stap naar de huisarts! Wie weet hoe je er over een paar maanden bij zit, verandering kan snel gaan hè, houdt hoop en denk in mogelijkheden 🍀 en … stapje voor stapje, zo kun je ook een hoge berg beklimmen.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 29 Mei 2022 05:46

Re: Biechttopic #2

@Lot ❤ wat een lief bericht, bedankt. Kan pas volgende week bij de dokter terecht. Heb online een afspraak gemaakt maar ga maandag ook nog even bellen of het niet eerder kan.
<<

Anoniem Antwoord

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 214

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:06

Bericht 29 Mei 2022 11:42

Re: Biechttopic #2

Wat rot dat het zo slecht met je gaat Biechtje. Het klinkt alsof er veel tegelijk speelt. Ik zou je aanraden contact te zoeken met de huisarts en via daar misschien ook psychische hulp te zoeken.
Je verhaal is zo ongeveer hetzelfde als dat van mij. Ik herken bijna alles dus ik vond het wel lastig om je biecht te lezen. Alsof het over mij gaat! Daar heb je denk ik niets aan maar misschien helpt het een beetje om te weten dat je niet alleen bent die met dit soort dingen zit. Ik wens je heel veel sterkte. Ik hoop dat de huisarts goed naar je luistert.
<<

Linvi

Bericht 29 Mei 2022 15:04

Re: Biechttopic #2

Knip
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 19 Jun 2022 01:48

Re: Biechttopic #2

Gisteren hadden wij een etentje met vrienden. Zij hebben een zwembad in hun tuin. Het was gezellig. Veel gegeten met de nodige bijbehorende wijnen. Onze kinderen hingen de hele dag in het zwembad met hun kinderen. Op een gegeven moment moest de middelste dochter zich aankleden. De vader ging haar helpen en onze dochter ging mee. Omdat het de hele dag al een binnen- en buitenloop in de woning was hebben man en ik daar niet bewust op gelet. Na 10 min komen beiden dochters gedoucht terug. Onze dochter is door de vader ongevraagd ook gedoucht. Hij zei nog iets: hoop dat het oké is dat jullie dochter ook meegegaan is in de douche hè. Nou nee. Dat is niet oké. Wij leren ons kind dat maar bepaalde mensen haar bloot mogen zien zonder ons. Ik geloof dat er niks is gebeurd hoor verder maar ik voel me er rot over en ik kan er niet van slapen nu. We hadden beter op haar moeten letten, alerter moeten zijn en minder wijn moeten drinken. Mijn dochter reageerde laconiek verder maar zei ook dat ze liever thuis had gedoucht. Ik weet niet wat ik hier mee wil verder maar ik voel me er zo naar door.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6682

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 19 Jun 2022 01:55

Re: Biechttopic #2

Hmm, hangt er wel vanaf welke vrienden en ook hoe oud je dochter is. Onze zoon doucht wel vaker met vriendjes, maar wel maar 2 gezinnen waar dat beetje normaal is vanaf geboorte zeg maar. Mijn man is een echte labrador, die zou het misschien ook zo hebben gedaan onder het mom van: zijn ze allebei lekker schoon en fijn dat .. dan thuis direct het bed in kan. Die zou echt héél verbaasd kijken als de ouder dan zou zeggen van liever niet. Denk dat hij zich dan opeens een viezerik zou voelen terwijl ik 1000% zeker weet dat hij daar niks mee zou bedoelen, alleen maar aardig naar jullie en kind toe.
Grote vraag is dus: wat voor vader is het en zijn jullie close met het gezin (hebben de kinderen elkaar vaker naakt gezien)?
Afbeelding
Afbeelding
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 19 Jun 2022 02:06

Re: Biechttopic #2

Ik weet ook zeker dat dit hier ook het geval was Marsy. Handiger, gezellig voor die meiden en eerlijk is eerlijk, het was ook fijner dat het thuis niet meer hoefde. We gaan close met elkaar om maar op een of andere manier schrok ik hiervan. Als de moeder het had gedaan had ik er ongetwijfeld niks van gevonden. Die moeder reageerde ook alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Ik had het fijner gevonden als het overlegd was of dat ik er van had geweten. Het voelt ook rot dat ik lekker wijn zat te drinken en me niet bewust was de situatie ofzo. Dankjewel voor je reactie.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6682

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 19 Jun 2022 02:32

Re: Biechttopic #2

Ik snap je hoor! Alleen ik heb dus ook zo’n proactieve man die dan even in het moment leeft. Het is alleen naar goed dat je hierover nadenkt natuurlijk want voor hetzelfde geld.. Maar als deze man net zo is als de mijne zou ik tegen dochter zeggen dat zij haar grenzen aan mag geven, dus als zij met vriendin wil douchen dat dat helemaal ok is maar als ze twijfelt dat het ook ok is om te zeggen: ik douche liever thuis. Zou verder niet de vader aanspreken, als je gevoel verder zegt dat hij prima kerel is. Want mijn man zou het zich vreselijk aantrekken en dan in toekomst zich constant dingen afvragen (dat gevoel wat Fred hier altijd omschrijft). Zeker als het van vrienden komt. Dat moet ook niet de bedoeling zijn. Ik zou me vooral focussen op dochter en grenzen, dat is hoe dan ook nuttig in toekomst bij andere situaties.
Afbeelding
Afbeelding
<<

LaLou

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 297

Geregistreerd: 27 Dec 2021 23:11

Bericht 19 Jun 2022 09:49

Re: Biechttopic #2

Ik zou me juist gaan afvragen.. Waar komt jouw gevoel vandaan? Want waarom zou het bij de vrouw wel OK zijn en bij de man niet? Is dat niet een eigen vooroordeel die je in stand houdt?
<<

Kira

Lady-post-a-lot

Berichten: 1101

Geregistreerd: 30 Apr 2022 07:39

Bericht 19 Jun 2022 09:52

Re: Biechttopic #2

LaLou schreef:Ik zou me juist gaan afvragen.. Waar komt jouw gevoel vandaan? Want waarom zou het bij de vrouw wel OK zijn en bij de man niet? Is dat niet een eigen vooroordeel die je in stand houdt?


Ja dit gevoel kreeg ik er ook bij. Ik vind het heel goed dat je dingen bespreekbaar maakt met je dochter. Heb ik bij zoon ook altijd gedaan, niet iedereen hoeft je bloot te zien inderdaad. Maar douchen door een goede vriend/vriendin zou ik zelf niet snel iets kwaads in zien hoor.
<<

Anoniem329

Lady-post-a-lot

Berichten: 1375

Geregistreerd: 24 Dec 2021 15:05

Bericht 19 Jun 2022 09:55

Re: Biechttopic #2

Ik begrijp je gevoel, maar eigenlijk is het gewoon jammer dat mannen hierin automatisch altijd al met 1-0 achter zullen staan. Ik vind het oprecht rot (ik neem jouw verhaal even als voorbeeld) dat dit sociaal prima geaccepteerd is als de moeder dit gedaan had. Maar nu het een man betreft, gaan er eigenlijk automatisch bij veel mensen al voorzichtig wat alarmbelletjes rinkelen. Ik begrijp je gevoel hoor. Maar het voelt vooral als iets wat heel dubbel is.
<<

LaLou

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 297

Geregistreerd: 27 Dec 2021 23:11

Bericht 19 Jun 2022 09:58

Re: Biechttopic #2

Ja dat is het lastige inderdaad. Sowieso lijkt me niet dat je je dochter wil aanleren om bang voor mannen te worden in dit soort situaties. Anderzijds leven we wel in een wereld waarin misbruik door mannen in verhouding wel vrij hoog is.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 19 Jun 2022 10:11

Re: Biechttopic #2

Ik ben heel blij met jullie reacties, ik weet wel waar mijn gevoel vandaan komt dus daardoor is mijn beeld misschien sneller vertekend. De meiden hebben nog geen leeftijd waarin ze zonder hulp kunnen douchen dus vandaar had ik daar niet een fijn gevoel bij. Ik had het liever geweten.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9778

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 19 Jun 2022 11:25

Re: Biechttopic #2

Eerlijk, ik zou dit zelf ook totaal niet fijn hebben gevonden. Ik vind niet dat iemand anders mijn kinderen mag douchen. Een vader maakt het voor mij ook wat lastiger dan de moeder, maar ook dan zou ik het niet fijn vinden. Ik durf prima toe te geven dat ik hierin bevooroordeeld ben. Daarbij, het gebeurt het vaakst door mensen die dicht bij je staan. Dus ja, ik zou hier wel wat van zeggen nog en gewoon open aangeven dat ik dat niet wil hebben, omdat ik mijn kinderen wil bijbrengen om zichzelf niet bloot te geven aan anderen. Ook als het bekende zijn.
<<

Kira

Lady-post-a-lot

Berichten: 1101

Geregistreerd: 30 Apr 2022 07:39

Bericht 19 Jun 2022 11:29

Re: Biechttopic #2

Maar Tabbie, ze zegt dat ze het niet eens gezien heeft of door had. Is het dan niet ook een beetje je eigen verantwoordelijkheid als je zoiets liever niet hebt? Dan let je toch zelf op wanneer je kind klaar is met zwemmen en zet hem of haar dan zelf even onder de douche.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9778

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 19 Jun 2022 11:37

Re: Biechttopic #2

Dat is inderdaad niet handig geweest. Om daar niet zelf op te letten. Maar aan de andere kant vind ik het ook gemakkelijk gedacht van die andere ouder om zomaar een kind van iemand anders zich te laten uitkleden en de haren te wassen, zeg maar. Het kan aardig bedoeld zijn, maar in deze tijd zou ik dat toch eerst navragen.

Stel dat dochter had gezegd; mag ik mee om te kijken en ik had daarop ok gezegd. Dan zou ik nog niet op ok hebben gezegd om ook uit te kleden dan. Kan mij voorstellen dat het gebeurt is en er geen kwaad achter zit. Maar ik zou hier wel alert op zijn in het vervolg en dit ook wel aangeven dat ik dit niet zomaar ok vind.
<<

Anoniem327

Bericht 19 Jun 2022 12:44

Re: Biechttopic #2

Waarom mag niemand jouw dochter naakt zien? Ik snap het niet helemaal denk ik? Ze zaten toch al de hele dag in een zwembad? Wat is dan het verschil met helemaal bloot?

Wij zijn daar echt heel makkelijk in, onze kinderen hebben laatst nog naakt gezwommen in een badje bij vrienden omdat we geen zwemkleding mee hadden (we wisten niet dat er een zwembad zou zijn). Totaal niet over nagedacht dat iemand daar mogelijk een probleem mee zou hebben.

Maar wij zijn ook fervente saunagangers en we nemen onze kinderen zo mee naar een naaktstrand bijvoorbeeld. Geloof mij, als iemand kwaad in de zin heeft, dan heeft hij dat ook met een zwembroek aan. Dat lapje stof gaat er niet voor zorgen dat het wel of juist niet gebeurt.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5492

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 19 Jun 2022 12:54

Re: Biechttopic #2

Ik snap je wel een beetje. Misschien neem je het jezelf het meest kwalijk dat je niet goed hebt opgelet. En je zegt dat je zelf weet waar het vandaan komt dus daardoor zal je beeld een beetje gekleurd zijn.

Ik denk dat dit erg onschuldig was en zelfs gezellig voor de meiden. Misschien kan je met jezelf afspreken hoe je het in het vervolg wil doen. Dus of die afspraken nog harder maken voor je dochter of zelf beter opletten. Of het meer los laten.. dan kan je daar achter staan en hoef je jezelf niks te verwijten. Dan heb je hier gewoon van geleerd.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 19 Jun 2022 13:01

Re: Biechttopic #2

Lot schreef:Misschien neem je het jezelf het meest kwalijk dat je niet goed hebt opgelet.


Dit gevoel krijg ik ook en snap ik ook wel. Al zou ik zelf totaal geen moeite hebben met wat die vader gedaan heeft, snap ik wel dat jij dat lastig vindt maar dan met name omdat je het zelf niet zo in de gaten had, denk ik.
Ik zou er nu niks van zeggen tegen die man maar wel voor jezelf het onthouden dat je de volgende keer er alerter op bent.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem327

Bericht 19 Jun 2022 13:34

Re: Biechttopic #2

Maar wat zou je hebben gedaan als je alerter was geweest? Want als je kind (dat naar ik begrijp al wat ouder is) toch wil douchen met een vriendinnetje, dan kan dat toch? Of had je het haar verboden?

Die man heeft je dochter toch niet gedwongen om iets te doen wat ze niet wilde?
<<

LaLou

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 297

Geregistreerd: 27 Dec 2021 23:11

Bericht 19 Jun 2022 13:51

Re: Biechttopic #2

Marin schreef:
Lot schreef:Misschien neem je het jezelf het meest kwalijk dat je niet goed hebt opgelet.


Dit gevoel krijg ik ook en snap ik ook wel. Al zou ik zelf totaal geen moeite hebben met wat die vader gedaan heeft, snap ik wel dat jij dat lastig vindt maar dan met name omdat je het zelf niet zo in de gaten had, denk ik.
Ik zou er nu niks van zeggen tegen die man maar wel voor jezelf het onthouden dat je de volgende keer er alerter op bent.


Dit snap ik ook wel heel goed
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 19 Jun 2022 14:01

Re: Biechttopic #2

Ja, dat speelt ook heel erg, voel me een slechte ouder.

Sadie, die vader was er gewoon bij want ze zijn net te jong om helemaal alleen te douchen.
<<

Anoniem330

Bericht 19 Jun 2022 14:08

Re: Biechttopic #2

Ik zou verwachten dat vrienden, zowel man als vrouw ons even op de hoogte stellen dat er gedouched gaat worden en of dat prima is of dat een van ons even wil helpen of zoiets.
Maar dat zou ik zelf doen.

Ik zou er niks van zeggen denk ik. Je wilt die man ook niet het gevoel geven dat je het niet vertrouwd en volgende keer ben je 100x alerter omdat je dit toch niet weer vergeet, dus dan kan je zeggen dat je wel even helpt o.i.d.
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers