Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic #2

<<

Anoniem304

Bericht 13 Mrt 2021 15:12

Re: Biechttopic #2

Nee hoor, dat is echt niet gek. Zie dit bijv.
Ze hebben wss een babyfoon met camera.

https://gathering.tweakers.net/forum/li ... es/1650710
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 13 Mrt 2021 16:21

Re: Biechttopic #2

Kan je zelf niet naar een ander kanaal op je WiFi gaan?
<<

Bloom

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1330

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:00

Bericht 13 Mrt 2021 16:56

Re: Biechttopic #2

Caro schreef:Kan je zelf niet naar een ander kanaal op je WiFi gaan?


Dit wilde ik ook voorstellen
Afbeelding
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 18 Mrt 2021 17:08

Re: Biechttopic #2

Ik had me toch iets raars vannacht.
Het was absoluut geen slaapverlamming want daar ben ik bekend mee helaas!

Zoon had in bed geplast rond 23:00 uur. Ik sliep al maar kreeg tich mee dat man zijn bed verschoonde. Licht ging uit, zoon terug naar bed en ik verder slapen.

Ik slaap express niet op mijn rug omdat ik dan slaap verlamming krijg dus lag in een kronkel op mijn zij. Opeens ging mij lichaam vibreren helemaal van top tot teen beetje net zoals in tje flash. Het voelde totaal niet eng aan zoals bij slaapverlamming maar weet nog dat ik dacht nou het is goed hoor ik beweeg mijn benen alvast want dan komt het niet zo ver.

Toen gebeurde het ik ging uit mijn lichaam en zweefde omhoog uit mijn lichaam. Was totaal niet eng ik dacht nog oh ik herken dit gevoel heel erg en ik ga lekker door het huis zweven. Heerlijk dacht ik. Het gevoel voelde meteen ook heel erg bekend. Maar toen dacht ik ineens aan mijn lichaam toen ik weg zweefde (heb niet gekeken) en plof ik was weer terug in mijn lichaam. Vond ik super irritant want ik wilde weer gaan zweven en toen gebeurde het dus weer terwijl ik heel stil bleef liggen. Weer die totale vibratie en dat extreem fijn zweef gevoel. Nu ging ik bij mijn zoontje kijken en ik zag hem ook maar ik begon wel min bewustzijtn verliezen en alles verliep over in een droom en volgens mij droomde ik gewoon verder. Flarden weet ik nog hoor maar net in detail zoals deze 2 stukjes.

Ik weet alles nog precies. Het totaal niet bang zijn, uit mijn lichaam treden, het zweven, het precieze gevoel maar vooral dat heeeerlijke echt heeel fijn gevoel.

Na dat ik wakker werd in de ochtend wist ik alles nog precies tot in detail. Ik herinnerde me dat ik dit extreem fijne gevoel veeel vaker heb gehad in een droom. Al vaak aan mensen gevragen of zei dit ook weleens hebben gehad maar mensen herkende het nooit. Ook andere vage herinneringen komen op maar altijd gepaard met dat extreem fijne zweef gevoel vanuit mijn buik.

Ben ik nu uitgetreden ofzo? Ben niet paranormaal begaafd hoor totaal niet! Em slaapverlamming vind ik helemaal te verklaren enzo.

Maar dat extreem fijne gevoel herkende ik gewoon uit duizenden van vannacht van eerdere keren maar ben nog nooit zo volledig bij bewustzijn uit mijn lichaam gegaan met da vibrerende.

Ik voel me een beetje gek. Alsof er nu een soort rust over mij heen zit en een fijn prettig gevoel alsof iets mij beschermt en er voor.mij is. Maar heb niks gezien ofzo maar echt alleen maar gevoelt.

Hebben jullie hier ervaringen mee? Of ben ik nou gek?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 18 Mrt 2021 17:10

Re: Biechttopic #2

Sorry voor typfouten effe snel vanaf mijn tel nu.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8348

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 18 Mrt 2021 22:38

Re: Biechttopic #2

08-08-2015
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 07 Apr 2021 15:39

Re: Biechttopic #2

Ik ben er pas geleden achter gekomen dat een familielid van mij een drugsverslaving heeft ontwikkeld. Ik denk echt verslaafd sinds een maand of 12 en daarvoor gebruikte ze regelmatig, eerst elk half jaar een keer, toen maandelijks en het werd steeds vaker dus. Haar partner heeft al langer een drugsverslaving en nog andere mentale problemen. Ze schijnt ook bang voor hem te zijn en hij controleert alles wat ze doet (telefoon en post bijvoorbeeld). Ze willen nu ook nog eens voor een kindje gaan. Er zijn dus twee verschillende problemen, de verslaving en de ongezonde relatie. Is er hier iemand die tips heeft voor mij, hoe kan ik haar het beste helpen?
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3029

Geregistreerd: 01 Jan 2015 13:05

Bericht 07 Apr 2021 16:20

Re: Biechttopic #2

Wil ze geholpen worden? Daar begint het denk ik mee 😊.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 07 Apr 2021 16:32

Re: Biechttopic #2

Bedankt voor je reactie. Ja, ze wil wel geholpen worden, dat weet ik doordat ze dit nu heeft opgebiecht en ik geloof dat dit een schreeuw om hulp is. Ik weet alleen niet hoe ik haar kan helpen en ik weet nu dus ook dat ze heel veel gelogen (en nog steeds liegt denk ik) om haar verslaving verborgen te houden. En zelfs als ze niet geholpen zou willen worden, ik zou niet als bijstander niets kunnen doen.
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1721

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 08 Apr 2021 09:04

Re: Biechttopic #2

Ik vind het wel een goede vraag van Fantine want als zij niet van haar verslaving af wil dan wordt het veel moeilijker. Want als ze zelf het probleem niet ziet en ze ook geen hulp wil dan wordt hulp aanbieden heel lastig.
Ik ben er zeker van dat ze nog steeds liegt, ze wil ergens haar verslaving niet kwijt, ze zal zich wellicht ook heel erg schamen. Heeft ze het al aan meer mensen opgebiecht?
Je kunt aanbieden samen naar passende hulp te gaan zoeken. Belangrijk is hierin wel dat jij je eigen grenzen blijft bewaken, want verslaafden trekken vaak onbewust de mensen om hun heen mee in de neerwaartse spiraal. Ook belangrijk is dat je erop let dat je geen constante verwijten naar haar maakt. Dit kan ervoor zorgen dat ze zich alleen maar tegen je gaat afzetten en je daardoor het contact gaat verliezen. Maar het kan voor haar heel fijn zijn om een soort vertrouwenspersoon te hebben, helemaal als ze openstaat voor hulp, maar dat kun jij alleen zijn als je daarin ook goed voor jezelf en je eigen grenzen zorgt.
Hier staat nog extra informatie wat misschien fijn is om te lezen: https://www.afkickkliniekwijzer.nl/
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 08 Apr 2021 10:10

Re: Biechttopic #2

Wat een waardevolle reactie, dank je wel! Ook bedankt voor de link. Ja, ik vind het ook zeker een goede vraag van Fantine en een die me aan het denken heeft gezet.

Ze heeft haar verslaving aan mij en een vriendin opgebiecht en ook aangegeven dat ze er vanaf wil maar dat ze denkt het zelf te kunnen doen zonder professionele hulp, ze wil dus geen passende hulp aannemen. Ze is ervan overtuigd dat haar partner niet kan stoppen zonder hulp maar hij wil ook geen professionele hulp. Daarbij vindt ze het erg moeilijk om niet mee te doen als hij gebruikt. Ze hebben voortdurend ruzie en na een ruzie gebruiken ze dus. Ze willen nu heel graag een kindje maar ze heeft vorige week een miskraam gehad en ik denk hierdoor dat ze het me verteld heeft. Ik ben ontzettend bang dat ze dalijk weer zwanger is terwijl ze (beide) nog aan de drugs zitten. Daarbij denk ik dat haar partner en de macht/invloed die hij over haar heeft zelfs nog een groter probleem is en ik denk ook niet dat ze veilig is bij hem als hij gebruikt. Haar geen verwijten maken vind ik echt een goede, ik besef me meer en meer dat ze ziek is en niet helder kan nadenken. Ik verwijt mezelf wel dat ik het niet gezien heb en dat ik niet heb ingegrepen maar ik heb totaal geen ervaring met drugs/verslavingen en heb de duidelijke tekens niet gezien. Ook ken ik haar partner nauwelijks ondanks dat ze al een aantal jaren samen zijn, hij komt namelijk nooit mee naar verjaardagen enzo (achteraf inderdaad ook een teken van verslaving). Zelf ziet ze trouwens af en toe wel dat haar relatie giftig is en dan zegt ze dat ze dit niet wil maar meestal praat ze alles goed wat hij doet en is hij helemaal fantastisch. Ze heeft mij nu verteld dat ze al een paar weken niets gebruikt heeft maar het vertrouwen is totaal weg.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 3907

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 08 Apr 2021 10:28

Re: Biechttopic #2

Volgens mij is het überhaupt geen stabiele omgeving/relatie om aan kinderen te beginnen als ze constant ruzie hebben en hij macht/invloed op haar heeft. Kan ze niet beter een stabielere gelijkwaardige partner gaan zoeken?
Dit lijkt mij namelijk niet een partner waarvan je graag kinderen wilt krijgen.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7413

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 08 Apr 2021 10:56

Re: Biechttopic #2

Ja joh Fred, natuurlijk kan ze dat beter doen. Maar ze is ziek en voelt zich afhankelijk van zowel de drugs als van de partner dus aan het advies 'ik zou een andere partner zoeken en nog even niet aan kinderen beginnen' heeft ze niet zoveel.

Wat machteloos biechtje, om zo aan de zijlijn te staan maar wel onderdeel te zijn van haar geheim. Ik kan me voorstellen dat het dan ook voelt alsof je er iets mee moet, maar dat is zo lastig. De sleutel ligt alleen bij haarzelf. Je zou zelf advies kunnen vragen of op websites kunnen kijken bij instellingen voor verslavingszorg of landelijke organisaties zoals het Trimbos-instituut. Daar staat ook wel informatie voor de omgeving van verslaafden.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 08 Apr 2021 11:01

Re: Biechttopic #2

Fred schreef:Volgens mij is het überhaupt geen stabiele omgeving/relatie om aan kinderen te beginnen als ze constant ruzie hebben en hij macht/invloed op haar heeft. Kan ze niet beter een stabielere gelijkwaardige partner gaan zoeken?
Dit lijkt mij namelijk niet een partner waarvan je graag kinderen wilt krijgen.


Ja, natuurlijk. Ze moet bij hem weg, van de drugs af, een stabiele baan zoeken en aan haarzelf werken voordat er ook maar aan een kindje gedacht kan worden. Helaas zit helder denken er nu niet in en ik maak me zorgen dat ze denkt dat een kindje haar relatie kan redden. Dit bespreken we ook en de ene minuut is ze het met me eens en dan weer niet.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 08 Apr 2021 11:10

Re: Biechttopic #2

Teun schreef:Ja joh Fred, natuurlijk kan ze dat beter doen. Maar ze is ziek en voelt zich afhankelijk van zowel de drugs als van de partner dus aan het advies 'ik zou een andere partner zoeken en nog even niet aan kinderen beginnen' heeft ze niet zoveel.

Wat machteloos biechtje, om zo aan de zijlijn te staan maar wel onderdeel te zijn van haar geheim. Ik kan me voorstellen dat het dan ook voelt alsof je er iets mee moet, maar dat is zo lastig. De sleutel ligt alleen bij haarzelf. Je zou zelf advies kunnen vragen of op websites kunnen kijken bij instellingen voor verslavingszorg of landelijke organisaties zoals het Trimbos-instituut. Daar staat ook wel informatie voor de omgeving van verslaafden.


Dank je wel voor je reactie! Ik ga vandaag contact opnemen samen met die vriendin van haar met een arts die gespecialiseerd is met verslavingen voor advies. Ik ben ook aan het denken om contact te maken met veilig thuis. De website(s) die je aanraadt ga ik ook bekijken, super bedankt!
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7413

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 08 Apr 2021 11:12

Re: Biechttopic #2

Ik heb even voor je gekeken; bij het Trimbos-instituut kom je na doorklikken uit op http://www.drugsinfo.nlals website voor verslaafden, naasten en behandelaars. Er is ook een telefoonnummer waarmee je kunt bellen voor advies.

Sterkte! Ik hoop dat jullie goede handvatten krijgen.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1721

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 08 Apr 2021 12:44

Re: Biechttopic #2

Voor iemand met een actieve verslaving is het wel erg belangrijk dat ze uiteindelijk gaan breken met alle mensen die hun verslaving in stand houden, in dit geval lijkt het mij heel moeilijk worden voor haar om af te kicken terwijl haar partner naast haar op de bank zit te gebruiken. Uit mijn ervaringen ken ik ook geen enkel geval van iemand die dan zelf clean is kunnen worden, want bij elke tegenslag ligt de drugs voor je neus en dan is het extreem moeilijk om dan niet toe te geven. Je ziet ook niet voor niks dat mensen ook vaak bijvoorbeeld voor een aantal maanden naar het buitenland gaan om af te kicken. Door de uit de giftige omgeving te stappen, niet je medegebruikers om je heen hebt, niet je dealer zomaar kunnen bellen etc helpt dan heel erg om stappen naar herstel te kunnen zetten. Gebruikt ze trouwens één soort drugs of meerdere soorten? Voor zover je natuurlijk erop kan vertrouwen dat ze de waarheid spreekt.
Dat ze zegt dat ze geen hulp nodig heeft en het zelf wel kan is ook iets wat heel tekenend is voor iemand met een verslaving. Je denkt dat je zelf de controle nog hebt, maar eigenlijk heeft de verslaving de controle over jou. Echter dit toegeven aan jezelf is heel moeilijk. Dus ik zou echt met haar blijven praten en haar proberen te overtuigen om toch echt professionele hulp te gaan zoeken. Ga ook het gesprek aan hoe ze het voor zich ziet als er eenmaal een kindje is. Want daar zitten natuurlijk wel grote zorgen, als ze zelf niet helemaal clean is maar ook stel het lukt haar wel om clean te blijven, wil ze het kindje op laten groeien met een verslaafde vader. Spelen er verder nog problemen voor zover je weet? Schulden oid?
En maak jezelf alsjeblieft geen verwijten!! Verslaafden zijn echt meesterlijk in manipuleren en liegen, dat hebben ze nodig om hun verslaving in stand te houden en dat is ook echt iets wat de verslaving hun in geeft. Dus je kan er niks aan doen dat je het niet door hebt gehad, dat was namelijk de bedoeling van de verslaving, dat de buitenwereld niks zou merken. Wees lief voor haar maar wees streng voor haar verslaving!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 08 Apr 2021 17:01

Re: Biechttopic #2

Fijne reactie Jada! We hebben net met de arts gebeld en die heeft ook nog een paar waardevolle tips gegeven maar eigenlijk bijna woord voor woord wat jij en Teun ook zeggen. Daarbij heeft hij ook geadviseerd dat we Veilig Thuis bellen zodat er een dossier voor haar wordt geopend.

Ze gebruikt cocaine, tenminste dat verteld ze ons. Voor de rest heeft ze inderdaad schulden en vraagt ze aan meerdere mensen om geld te lenen. Dat gaan we vanaf nu niet meer doen. Daarbij zijn we er ook aan het denken om haar ouders in te lichten (al is ze al 32 jaar).

Bedankt voor de website Teun! Ik ga deze ook even doorspitten!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 13 Apr 2021 17:30

Re: Biechttopic #2

Dit hoort hier waarschijnlijk niet thuis maar ik wil graag anoniem blijven dus vandaar dat ik hier een berichtje plaats.

Ik heb een probleem en dat is als volgt; mijn directe buren hebben zelf 2 katten, helemaal prima en daar hebben wij geen last van. Echter hebben ze nu sinds een maand een zwerfkatje in de tuin. De buurvrouw geeft hem brokjes en heeft zelfs een doos met deken onder de overkapping gezet :S Hij komt niet binnen want dat tolereren haar andere 2 katten niet. Dat maakt ons verder ook niet uit want het echte probleem is het geluid wat die kat produceert. Het begint smiddags en gaat met tussenpozen de hele avond én nacht door! Klagelijk miauwen en mekkeren en ik word er echt gek van! Het gaat vooral ten koste van onze nachtrust want zo’n mekkerende kat is echt gekmakend. Nu ben ik het helemaal zat en ben ik vanmiddag naar mijn buurvrouw toe gegaan om aan te geven dat ik (en andere buren vast ook) er last van heb en dat dit gewoon niet kan. Haar antwoord? Ze vind het lastig, ze wil dat beestje socialiseren en daarna misschien in huis nemen maar tegelijkertijd wil ze geen 3 katten en nee ze hoort snachts niets want ze slaapt er doorheen. Ze houdt van dieren en ja een katje wat aan komt lopen bel je ook niet zomaar de dierenambulamce voor (volgens mij juist wel) en ze wil het nog ‘even’ aankijken. Wat dat ‘even’ is kon ze geen antwoord op geven. Kort samengevat staat ze dus niet open voor een oplossing en wil ze het beestje socialiseren en tegelijk wil ze geen 3 katten, wat ze dan wel wil weet ze niet. Wat zouden jullie doen?
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 13 Apr 2021 18:05

Re: Biechttopic #2

Ik zou zelf de dieren ambulance bellen. Het is niet haar kat. Leuk dat ze het wil proberen, maar wie weet is het een kat van iemand anders. Gechipt. Aangemeld oid.
____________________
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 4609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:12

Bericht 13 Apr 2021 18:27

Re: Biechttopic #2

Loopt het katje ook wel eens in jouw tuin? Dan zou ik proberen het katje te vangen of anders de dierenambulance bellen inderdaad.
10.04.17
<<

Popcorn

Major Yipyapper

Berichten: 7261

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:36

Bericht 13 Apr 2021 18:27

Re: Biechttopic #2

Ik zou denk ik ook zelf bellen. Is geen doen toch zo. En iemand is dus zijn of haar kat kwijt, dus hoezo kan zij die kat dan houden op den duur?
Als het is wat het is, dan is dat wat het is.
<<

Anoniem303

Bericht 13 Apr 2021 19:18

Re: Biechttopic #2

Popcorn schreef:Ik zou denk ik ook zelf bellen. Is geen doen toch zo. En iemand is dus zijn of haar kat kwijt, dus hoezo kan zij die kat dan houden op den duur?

Dit dus idd. En best kans dat het beestje hartstikke krols is en daarom zo’n kabaal maakt.

Wat ik me afvraag: zit dat beestje vast ofzo, dat het gewoon in de tuin blijft? Een zwerfkat gaat gewoon overal en nergens heen en blijft niet vast in één tuin. Komt hooguit regelmatig even terug omdat hij/zij weet dat er eten te halen valt.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 13 Apr 2021 19:39

Re: Biechttopic #2

Het probleem is dus dat die kat nooit in onze tuin komt of in die van anderen maar alleen bij hun, logisch ook want ze geeft hem brokjes. Dat is dus ook de reden dat hij daar terug komt. Volgens haar is het een mannetje en mekkert hij zo omdat hij zijn maatje kwijt is (hij was blijkbaar heel veel met een andere kat samen en die is een maand geleden verhuisd). Maar zolang ik die kat niet te pakken krijg, kan ik denk ik niet zoveel doen toch? Mijn vriend gaf in ieder geval aan dat we haar wel even de kans moeten geven om er iets aan te doen, en is het na het weekend niet verbeterd om dan de woningbouw te bellen en een klacht in te dienen. En eventueel zelf proberen om die kat te lokken/vangen en dan inderdaad de dierenambulance bellen.
<<

Anoniem303

Bericht 13 Apr 2021 19:47

Re: Biechttopic #2

Je hebt er last van, zij heeft aangegeven dat het een zwerf-/aangelopen katje is en niet háár kat, ik denk dat je er zeker wel iets mee kunt. Zou zeker even contact opnemen met de dierenambulance. Volgens mij bestaat er ook nog zoiets als de dierenpolitie die zich inzet voor dierenwelzijn, maar ik weet niet precies of die wat kan betekenen in deze situatie.
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers