Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic #2

<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10829

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 15 Nov 2020 20:57

Re: Biechttopic #2

Olijfje, fijn dat je hulp krijgt. Heel veel succes met alles ?
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Burn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8329

Geregistreerd: 19 Jul 2014 17:27

Bericht 26 Nov 2020 20:21

Re: Biechttopic #2

Hoe gaat het nu met je Olijfje?
08♡02♡2018
07♡04♡2020
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 09 Dec 2020 16:28

Re: Biechttopic #2

Ik heb de laatste tijd enorm last van paniekaanvallen en dan voornamelijk in de trein. Niemand die het ziet of merkt alleen ik zelf. Ik word dan misselijk en ben bang om over te geven. Vanuit daar komt ook de paniek omdat ik bang ben dat iedereen ziet dat ik ga overgeven. Het is een behoorlijk stuk met de sprinter dus geen toilet.

Wie heeft er een oplossing voor mij? Ik weet dat ik hier ook mee naar de huisarts kan maar dat vind ik op dit moment nog net een stapje te ver.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4084

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 09 Dec 2020 16:58

Re: Biechttopic #2

Oh vet irritant. Dat is emotofobie. Ik heb er helaas van dichtbij ervaring mee en dat is best heftig geweest.

Meestal ligt er onder zo’n angst een ander probleem/zit je niet lekker in je vel. En is dit een uiting ervan. Wat je ‘moet’ leren is de angst te relativeren, wat is het ergste wat kan gebeuren, hoe kan je dan handelen? Wat helpt je erbij? Degene die ik ken hielp het om op iets te kauwen als afleiding. En zij ging uiteindelijk met de auto zodat ze zelf de controle had. Ook had ze pilletjes tegen misselijkheid. Die ze zo nodig in kon nemen, deze gedachten hielp haar al. Het is nu al jaren over maar wordt soms weer licht getriggerd als het even druk is of wat minder gaat. Wat dan helpt is goed luisteren naar wat je nodig hebt hierin. Zij heeft er ook therapie voor gehad.

Neem het in ieder geval wel serieus, praat er over met mensen en straf jezelf niet (ik stel me aan etc. Ik schaam me) maar zoek naar oplossingen. Soms lucht het al op om het te benoemen. Ik zou wel naar de dokter gaan als zelf hulp middeltjes niet helpen.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7485

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 09 Dec 2020 17:03

Re: Biechttopic #2

Hee Biechtje, wat naar! Ik herken het gevoel en de angst, dat heb ik in mijn studententijd ook gehad. Dan telde ik af van station tot station, wanneer ik er eventueel uit zou kunnen als het fout zou gaan. En ondertussen voel je je dus echt beroerd worden want zo werkt je brein. Vreselijk!

Wat mij destijds hielp was afleiding: luister een podcast, probeer iets te lezen, of speel een stom spelletje op je telefoon. Hoe meer je je hersenen bezighoudt, hoe minder ze met je aan de haal kunnen gaan.

Wat uiteindelijk ook hielp is bedenken wat het ergste is dat er zou kunnen gebeuren. Wat als het een keer mis zou gaan? Dan is het even heel kut en gênant maar het wordt ook weer gewoon avond ;-). De mensen in de trein ken je toch niet.

Tot slot zou je ook nog ademhalingsoefeningen kunnen proberen. En ik weet niet of je van gember houdt maar tijdens mijn zwangerschap, toen ik niet meer die angst had maar wel af en toe misselijk in de trein zat hielpen gember-citrussnoepjes goed.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Anoniem309

Bericht 10 Dec 2020 11:44

Re: Biechttopic #2

Wat vervelend die angst, biechtje. Ik heb wellicht geen paniekaanvallen maar heb wel regelmatig als ik echt misselijk was een plastic zak in m’n handtas meegenomen (uiteraard goed gecontroleerd op gaten). Alleen al het hebben van ‘iets’ waar het in zou kunnen zonder er een puinhoop van te maken gaf mij al veel rust. Het neemt de oorzaak wel niet weg, maar kan er misschien wel voor zorgen dat het je wat meer rust geeft en het wat minder heftig is.
Verder vind ik de tip van Teun ook een goede van bedenken wat het ergste is wat er kan gebeuren. Zeker is het niet leuk als het gebeurd, maar expres doe je het niet en die mensen in de trein moet je je niets van aantrekken want die ken je inderdaad toch niet. Ik heb een tijd terug bij een bezichtiging in iemands tuin staan overgeven. Eerlijk gezegd kon ik me daar maar weinig druk over maken, want het was op een onopvallende plek in hoog gras en dat moment overheerst het ziektegevoel gewoon. Natuurlijk is het gênant maar mensen snappen heus dat dit je overkomt. Als je dus een zakje hebt dan hoeft er dus in jouw geval ook sprake te zijn van een echte ramp.

Verder heb ik geen tips helaas.
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5350

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:54

Bericht 10 Dec 2020 12:00

Re: Biechttopic #2

Wat vervelend voor je Biechtje. Ik heb dit ook gehad en net als Teun ook in mijn studententijd. Het was geen emetofobie bij mij maar ‘gewoon’ angst. Thuis ervaarde ik deze klachten niet maar in drukke ruimtes wel. Afleiding heeft inderdaad geholpen samen met ademhalingsoefeningen. Misschien is de 4-7-8-techniek iets voor je. Het maakt je rustig en het zorgt voor afleiding. Ik weet dat het hartstikke vervelend is, maar weet dat er heel veel mensen zijn die dit ook ervaren. En wat Teun zegt is belangrijk: Wat is het ergste wat je kan overkomen? Ik had altijd een zakje in mijn tas, niet dat ik het ooit heb hoeven te gebruiken maar het bracht me rust. Sterkte.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3620

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 10 Dec 2020 12:05

Re: Biechttopic #2

Ik heb dit ook (gehad, soms nog wel), niet met overgeven maar met flauwvallen. Bovenstaande zijn hele goede tips, ik wil nog toevoegen dat je heel laagdrempelig bij de POH'er van je huisarts terecht kunt. Al is het maar om even je verhaal te doen en wat tips te krijgen. Ik zou dat zelf nooit 'een stap te ver' vinden, omdat het juist goed is om vroeg aan de bel te trekken met zulke klachten. Voel je dus absoluut niet bezwaard o.i.d. om om hulp te vragen.
If you never try, you'll never know!
<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1328

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:29

Bericht 15 Dec 2020 01:13

Re: Biechttopic #2

Onder mijn eigen naam want ben hier vrij anoniem, maar wou er geen speciaal topic voor openen.

Ik wil opbiechten dat ik er naar uitkijk dat mijn tienerzusje volgende week kort komt logeren, maar het tegelijk ook spannend vind. Ze is de afgelopen tijd gediagnosticeerd met een eetstoornis, is extreem afgevallen inmiddels en het gaat niet goed. Ik heb haar al minstens twee maanden niet kunnen zien, heb haar er echt bij gemist dus heel blij dat ze even komt. Maar ik ben ook bang dat ik schrik als ik haar zie. Daarnaast is haar omgang met eten op dit moment natuurlijk heel moeilijk en heb ik mijn best gedaan om het haar daarin zo makkelijk mogelijk te maken, met producten die ze kent bijvoorbeeld. Ze zal het er niet echt met me over willen hebben denk ik en dat hoeft ook niet, maar ik hoop dat ze zich gewoon genoeg op d'r gemak voelt hier en dat ze weet dat ik er graag voor haar wil zijn. M'n jongste zusje dat zich zo onbelangrijk lijkt te voelen en zo slecht in haar vel zit, geen idee heeft van hoe waardevol ze is, moeilijk vind ik het.
♥️ N. juli 2014
♥️ L. maart 2016
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15170

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 15 Dec 2020 07:38

Re: Biechttopic #2

Jeetje wat lijkt me dat intens moeilijk Lilou! Komt ze zomaar vanwege de vakantie even logeren of heeft het een reden? Zij zal het vast ook spannend vinden. Hopelijk valt het voor haar mee om op bezoek te komen en wordt het een ontspannen logeerpartijtje. Ik vind het altijd een voordeel dat er kinderen zijn in ongemakkelijke situaties. Dan is het nooit stil, toch gezellig, en ze breken vaak goed het ijs. Hopelijk vindt zij dat ook fijn
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem309

Bericht 15 Dec 2020 10:32

Re: Biechttopic #2

Wat lastig Lilou. Logisch dat je dat toch best spannend vind. Ik hoop dat ze bij jullie wat rust kan vinden. Alleen al even een andere omgeving kan al erg fijn zijn als je met jezelf zo in de knoop zit. Hopelijk wordt het een fijne week voor jullie allemaal.
<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1328

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:29

Bericht 17 Dec 2020 08:40

Re: Biechttopic #2

Dank je tuttebel. Ze komt geen hele week overigens, dat zou nu te lang zijn. Ik weet niet of ze rust vindt in een huis met haar twee nichtjes haha, maar afleiding geeft het hopelijk wel.

Zora, ze komt zomaar logeren. Super leuk vind ik dat. Ze heeft er heel veel zin in hoorde ik. De kinderen als ijsbreker klopt vaak, ik hoop dat dat nu ook positief is. Heb ze wel iets voorbereid want onze mondige opmerkzame oudste merkt direct op als er iets is. Hé, we gaan het wel gewoon zien en er een gezellige boel van maken.
♥️ N. juli 2014
♥️ L. maart 2016
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2814

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:20

Bericht 17 Dec 2020 09:14

Re: Biechttopic #2

@biechtje met overgeefangst: wat een ongelofelijk vervelend probleem. Ik heb het zelf ook gehad en het vreet je op op die momenten. Wat mij heel erg hielp was me realiseren dat het nooit gebeurde dat ik over moest geven. Daardoor kon je mezelf geruststellen dat het wel goed zou komen, en kreeg ik weer wat meer lucht. Het is bij mij op mijn 11de ontstaan en ik heb sindsdien maar 1x over hoeven geven.

Ik kan uit jouw verhaal niet opmaken of je ook daadwerkelijk regelmatig over moet geven.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15170

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 17 Dec 2020 09:19

Re: Biechttopic #2

Veel plezier en succes Lilou!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 21 Dec 2020 22:26

Re: Biechttopic #2

Even iets van me afschrijven.

Ik ben van de week bij de fysio geweest, daar zit ik al een tijdje bij, het is een man. Normaal hoef ik eigenlijk nooit mijn kleren uit te doen maar vandaag wees ik een iets lager plekje aan waardoor hij zei doe maar even je bovenkleding uit. Dat overviel me eigenlijk een beetje, maar het leek me best logisch qua locatie dus ik heb dat netjes en een beetje discreet op de ligbank uit gedaan. Ik lag op mijn buik dus ook niks te zien of zo. Die man is fysio dus zal wel wat gewend zijn maar ik ben toch wat preuts dus vond het wat onwennig. Op de ligbank heeft hij me goed geholpen en hadden we het ook over koetjes en kalfjes. Op een gegeven moment vroeg hij me om te draaien, zo gaat de behandeling altijd. Ik dacht oké, gaat hij dan mijn bovenlijf afdekken? Dat leek niet te gebeuren dus toen ik omdraaide heb ik zelf mijn handdoek over mij heen getrokken en ook benoemd dat ik me daar iets prettiger bij voelde. Dat vond hij wel prima.

Eigenlijk dus niks geks maar ik heb me toch wat onprettig gevoeld. Nu dacht ik neem ik volgende keer wel een klein handdoekje mee en dek mezelf dan netjes af indien nodig. Ik heb wel vaker massages gehad met ontbloot lijf maar dat zijn meestal vrouwen. En als ik me dan omdraai ben ik gewend dat ze dat heel netjes doen en een handdoekje boven je houden. En daarna op je leggen. Nu zit ik te denken wat ik hiermee wil, ik kan natuurlijk ook een vrouwelijke fysio zoeken. Maar aan de andere kant vind ik dat zo overdreven. Maar ik wil ook niet over dat gevoel heen stappen dus nu zit ik te dubben. Wat vinden jullie hiervan?
<<

Anoniem295

Bericht 21 Dec 2020 22:57

Re: Biechttopic #2

Had je geen bh aan dan? Of zat het plekje onder je bh bandje?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 21 Dec 2020 23:10

Re: Biechttopic #2

Ja zat daaronder. Ik had ook een bh-topje aan dus zonder sluiting op de rug. Bedenk me nu dat ik die anders open had kunnen doen en bandje van schouders af laten zakken. Dat voelt dan nog iets gekleder dan lig je gewoon op je bh. Zo deed ik het eerst ook weleens.

Maar omdat ik er dus geen rekening mee had gehouden had ik dus geen normale bh aan.
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3152

Geregistreerd: 01 Jan 2015 13:05

Bericht 21 Dec 2020 23:57

Re: Biechttopic #2

Ik zou me hier ook niet prettig bij voelen. Ik ga ook weleens naar de fysio maar heb nog nooit mijn bh uit hoeven doen. Ik had het wel zo netjes van hem gevonden als hij je had gezegd trek je bh maar even aan, dan doe ik de voorkant of op zijn minst direct een handdoek aanbieden. Ik bedoel als ik bij de mannelijke gynaecoloog lig voor een inwendige echo, leggen ze ook altijd even een handdoekje discreet neer.
Afbeelding
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 21268

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 22 Dec 2020 08:15

Re: Biechttopic #2

Ik ben ook vaker bij mannelijke fysio geweest waarbij m'n beha open moest, maar dit ging altijd heel discreet. Ik lag dan op m'n buik en de fysio deed dan de sluiting van m'n beha open (nadat hij dit netjes aankondigde). Als hij klaar was met behandelen of als ik me om moest draaien, deed hij hem eerst weer dicht. Op die manier had ik er geen problemen mee, maar in jouw geval kan ik me voorstellen dat je je er niet helemaal lekker bij voelde.
❤ 7 juni 2018
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5350

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:54

Bericht 22 Dec 2020 09:01

Re: Biechttopic #2

Hmm nee, dat zou ik ook niet fijn vinden. Ik vind het ook niet echt professioneel van hem. Lastig, heb je vervolgafspraken staan? Ik voelde me al ongemakkelijk als ik gemasseerd werd en hij de hele tijd niks zei, en geen achtergeluid oid.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 22 Dec 2020 09:42

Re: Biechttopic #2

Ja zo ken ik het ook. Misschien was hij ook wat in de war omdat ik hem dus uittrok omdat dat niet anders ging bij deze (geen sluiting). Of zoek ik dan het probleem bij mezelf? Toen massage klaar was liep hij ook even weg (ook altijd om zijn handen te wassen) en kon ik me ook netjes aankleden. Er is dus niets te zien geweest want heb mezelf steeds bedenkt. Maar toch.

Nog geen vervolgafspraak staan want daar twijfel ik nu dus over maar dat vind ik dus ergens ook stom van mezelf. Heb het wel nodig qua behandeling.
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2297

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:50

Bericht 22 Dec 2020 09:56

Re: Biechttopic #2

Ik snap dat het ongemakkelijk was. Maar hij kon er niet veel aan doen dat je bh helemaal uit moest. Ik zou gewoon een nieuwe afspraak maken en dan een BH aandoen met sluiting op de rug. Bij mij is het ook altijd zo gegaan als bij Bliss. Fysio doet de sluiting open en als hij klaar is weer dicht.
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3152

Geregistreerd: 01 Jan 2015 13:05

Bericht 22 Dec 2020 12:05

Re: Biechttopic #2

Je zou het bij de volgende behandeling ook even kunnen aangeven dat je het wat ongemakkelijk vond de vorige keer. De fysiotherapeut kan niet ruiken hoe jij je voelde. Ben je verder wel tevreden over hem? Ik heb zelf een keer een oudere man als fysio gehad en merkte dat ik me niet op mijn gemak voelde bij hem ondanks dat hij niks geks deed. Ik ben toen overgestapt naar een ander.
Afbeelding
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4805

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 22 Dec 2020 12:16

Re: Biechttopic #2

Ervan uitgaand dat de meeste mensen geen ‘vieze mannetjes’ zijn, zal het ongetwijfeld een eenzijdig gevoel zijn. Daar moet je wel wat mee want een gevoel is altijd gerechtvaardigd. Alleen de vraag is of je het bij jezelf moet houden (is het preutsheid?) of dat je je fysio inlicht (en dat is niet gek).
Afbeelding
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9442

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 22 Dec 2020 14:22

Re: Biechttopic #2

Ik ben natuurlijk een vrouwelijke fysio en als iemand met ontbloot bovenlijf op de rug ligt (dat gebeurt soms bij bijv littekens behandelen) dan dek ik de rest wel af. Dus daar had hij wel aan kunnen denken. Echter denk ik wel dat je van zijn professionele houding uit kunt gaan en hij er verder vast niks seksueels bij gedacht heeft.

Mocht het weer voorkomen; zeggen dat je even je BH weer aan doet of dat je het fijn vindt wanneer het afgedekt kan worden. Niks raars aan!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers