Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic #2

<<

Anoniem321

Bericht 28 Mei 2019 12:20

Re: Biechttopic #2

Jeetje Biechtje, wat een lastige situatie!Ik weet natuurlijk niet wat zich heeft afgespeeld, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je er op z'n zachtst gezegd niet blij mee bent dat de persoon die jou kennelijk zo veel pijn heeft gedaan en zo veel ellende heeft veroorzaakt straks zo dichtbij jou woont.
Weet diegene dat hij/zij naast jou komt te wonen?
Ik weet eerlijk gezegd niet goed wat ik moet zeggen of adviseren.
Wel hoop ik dat je er of op een of andere manier vrede mee weet te sluiten en als dat niet mogelijk is kun je als laatste redmiddel wellicht besluiten je huis te koop te zetten. Maar dat is aan jou. sterkte!
<<

Elisabeth

Kletskop

Berichten: 916

Geregistreerd: 10 Jan 2019 16:59

Bericht 28 Mei 2019 13:15

Re: Biechttopic #2

Oh wat een nare situatie zeg! Ik weet niet in welke mate ze je leven hebben verpest, en wat dat betreft kan ik niet heel goed adviseren. Maar is negeren een optie? Of denk je dat ze op een bepaalde manier gaan provoceren?
<<

Agnes

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1635

Geregistreerd: 11 Jul 2018 17:09

Bericht 30 Mei 2019 16:01

Re: Biechttopic #2

Wat een rotsituatie biechtje! Ik weet niet zo goed wat ik je kan adviseren. Ik zou hen in elk geval geen aandacht geven. Negatieve aandacht is ook aandacht. Niet makkelijk, maar iets anders weet ik niet. Laat je vooral niet gek maken en wegjagen!
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 31 Mei 2019 10:00

Re: Biechttopic #2

Weten zij dat je hun buren zal worden na hun verhuizing?

Als zij dat niet weten kun je het hen moeilijk kwalijk nemen.

Mochten ze het wel van te voren weten dan hoop ik dat zij dit niet hebben gedaan om jou je woongenot te ontnemen.

Probeer hoe rot het verleden ook mag zijn het los te laten en neutraal met ze om te gaan in de hoop geen last van ze te hebben.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 26 Jul 2019 18:16

Re: Biechttopic #2

Ik moet even iets kwijt. Mijn vriend en ik zijn aan het zoeken naar een nieuw huis, hebben afgelopen week een bezichtiging gedaan en vandaag een bod gedaan. Na wat onderhandelingen zijn wij tot een mondelinge overeenkomst gekomen, wij gaan dus verhuizen. Mijn ouders reageerden echt heel positief en leuk, alleen mijn schoonouders (moeder vooral) zag/ziet overal beren op de weg. Ze wilde mee komen kijken, bemoeit zich óveral mee, behahandelt mijn vriend als een klein kind. Ik snap best dat ze nieuwsgierig zijn, maar wij zijn 2 volwassen mensen, het is onze toekomst, wij weten zelf ook echt wel wat we moeten doen en waar we op moeten letten. Ik vind dit echt even niet leuk, ik moet nu blij zijn, maar heb even een heel raar gevoel..

Hebben jullie bij het kopen van een huis iedereen daarbij betrokken, of hebben jullie zelf beslist?
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 26 Jul 2019 18:28

Re: Biechttopic #2

Oh lastig Biechtje! Toen wij voor ons eerste huis waren ingeloot (nieuwbouw) was mijn schoonfamilie erg negatief. Schoonouders wonen al hun hele leven in een huurwoning en vonden het volgens mij maar raar dat we een appartement wilden kopen als we nu al wisten dat we het gingen verkopen over een paar jaar. Ze vroegen steeds wat er mis is met huur en of het allemaal wel rond zou komen etc.
Ik vond dat toen ook ontzettend lastig en jammer ook, wij waren heel enthousiast en gevoelsmatig deden zij alleen negatief. Uiteindelijk hebben we gewoon ons eigen plan getrokken en het appartement gekocht. Toen we de sleutel hadden waren ze net zo enthousiast als wij, dus dat is wel goedgekomen gelukkig.

Ik zou proberen je niet teveel aan te trekken van anderen. Het is jullie geld, jullie toekomst en jullie beslissing.

♥♥
<<

June

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2509

Geregistreerd: 04 Okt 2017 08:46

Bericht 26 Jul 2019 18:37

Re: Biechttopic #2

Wat vervelend om te lezen! Wat vindt jouw vriend ervan?

Mijn schoonouders hebben we wat meer betrokken, omdat we in dezelfde woonplaats gaan wonen en mijn ouders wat minder. Mijn vader ziet ook snel beren op de weg en maakte zich zorgen over de financiering. Hij vraagt dan of we het allemaal wel goed geregeld hebben etc. Ik heb gewoon gevraagd hoe het kwam dat hij daaraan twijfelde. Toen zei hij ook dat het gewoon bezorgdheid is en een beetje onnodig. Ik vind het op zo’n moment ook irritant, maar ik weet dat een piekeraar is. Dat ik dan even zeg dat het echt goed komt, geeft hem gewoon rust. Ik vind het ook minder irritant als ik bedenk dat het niet om wantrouwen naar mij toe gaat, maar meer over zekerheid zoeken bij hem. Ik weet niet of het je helpt, maar misschien zou je vriend eens kunnen informeren waarom ze deze dingen zegt en vraagt.
Elliot schreef:Hulde June, ik kan me heel goed vinden in jouw reactie!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 26 Jul 2019 18:46

Re: Biechttopic #2

Bedankt voor jullie reacties June en Elliot.

Elliot, jouw laatste zin, zo denk ik precies ook. Fijn dat het bij jullie uiteindelijk wel goed is gekomen.

June, ik denk (maar dat vul ik zelf een beetje in) dat mijn schoonmoeder gewoon ook een beetje bezorgd is. Heeft hij wel overal op gelet? Gaan we het wel redden? Weet hij zeker dat hij dit wil? Hij heeft voor mij een hele vervelende relatie gehad waar zijn moeder het nog wel eens over heeft (die dame heeft flink financieel geprofiteerd van mijn vriend, was het enige waar hij goed voor was), dus dat speelt misschien ook nog mee. Mijn vriend heeft net gebeld en aangegeven dat hij dat behoorlijk spannend vond om te melden dat we mondeling een overeenkomst hebben, maar nu was ze wel heel enthousiast en gaf aan dat ze vooral ook gewoon heel benieuwd is naar het huis en het allemaal juist heel leuk vindt.

Ik was ergens een beetje bang (onnodig zei mijn vriend) dat hij terug zou krabbelen na de reactie van zijn moeder denk ik.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25047

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 26 Jul 2019 18:56

Re: Biechttopic #2

Ik herken het wel van mijn schoonmoeder, die liet ook elke keer duidelijk merken wat ze ervan vond dat we gingen verhuizen. Ten eerste gaan we verder weg wonen en ten tweede heeft de ex van m'n vriend hem ook financieel nogal uitgekleed na de scheiding, heleboel ellende is dat geweest. Maar ja, daar kan ik verder niks aan doen en wil niet zeggen dat hij nu maar altijd in hetzelfde huis moet blijven wonen. Dit was allemaal nog voordat we überhaupt een huis hadden gekocht, maar inmiddels is ze wel aan het idee gewend geloof ik en is ze er wat relaxter over.

Leuk dat het huis dus goed is bevallen en jullie al een overeenkomst hebben. Spannende tijden!
❤ 7 juni 2018
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 26 Jul 2019 20:45

Re: Biechttopic #2

Het is hier ook in mindere mate wel echt het geval bij mijn schoonvader/schoonhouders biechtje. Zowel met een huis kopen als bij mijn zwangerschap reageren ze in eerste instantie gewoon niet erg leuk. Vooral met de zwangerschap voelde dat niet leuk, daar hadden we ze natuurlijk ook niet bij betrokken :wink:. Met huis kopen wel. Schoonvader heeft veel gedaan met onze verhuizing en was het niet altijd met onze keuzes eens. Mijn vriend wordt daar af en toe ook onzeker door, en dan geef ik hem maar weer het vertrouwen dat we dat echt wel zelf beslissingen kunnen maken. Ik zie dat het bij mijn schoonvader wel echt met de beste bedoelingen en uit bezorgdheid is, dat helpt mij relativeren.
<<

Anoniem284

Bericht 27 Jul 2019 10:54

Re: Biechttopic #2

Vervelend biechtje! Toen wij na 2 jaar besloten ons nieuwbouwhuis te verkopen en een nieuw nieuwbouwhuis te kopen, werd er in mijn vriend zijn familie ook bemoeiend gereageerd: kan je niet gewoon tevreden zijn met wat je hebt, jullie wonen er pas net etc. Alleen mijn schoonvader vond het een heel goed idee, die had door wat voor overwaarde we hiermee binnenhaalde en dat ons eerste huis een investering was geweest. We hebben al die opmerkingen maar naast ons neergelegd. Wij wisten dat dit voor ons de juiste keuze was. Maar vervelend is het wel soms om te voelen dat mensen niet achter je staan.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 27 Jul 2019 11:05

Re: Biechttopic #2

Wat ‘fijn’ dat het toch wel herkenbaar is. Mijn vriend en ik zijn er gelukkig wel erg enthousiast over.
De vader van mijn vriend reageerde wel heel leuk (zijn gescheiden), terwijl ik van hem juist die reactie die zijn moeder gaf had verwacht. Het zal verder ook allemaal wel loslopen, maar voelde me gisteren echt even apart. Misschien is het gewoon een stukje bescherming naar mijn vriend toe, met wat er allemaal gebeurd is snap ik dat ook wel.

Bedankt voor jullie reacties! We gaan hopelijk maandag of dinsdag het voorlopig koopcontract tekenen en dan afwachten.
<<

Anoniem316

Bericht 27 Jul 2019 16:39

Re: Biechttopic #2

Mijn schoonouders waren met het eerste huis dat we kochten net zo. Ze waren op vakantie en vonden het maar belachelijk dat we een huis kochten zonder dat zij het hadden gezien. Dat we dus, ondanks de overspannen markt, moesten wachten op hun. Toen hebben wij ook aangegeven dat we volwassen mensen zijn en prima zelf een besluit kunnen nemen. Lastig als mensen niet reageren zoals je hoopt. Maar als het voor jullie goed voelt, dan is dat toch het enige wat telt?
<<

Anoniem321

Bericht 05 Aug 2019 11:25

Re: Biechttopic #2

Veel geluk gewenst Biechtje!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 12 Aug 2019 20:48

Re: Biechttopic #2

Ik wil nog even iets kwijt over bovenstaande. Nu hebben we dus getekend voor het huis, willen ze dus heel graag per se deze week kijken naar het huis. Het huis is helemaal nog niet van ons (in het áller uiterste geval wordt het niet eens van ons), dit is toch helemaal geen gewone gang van zaken? Ik vind persoonlijk dat ze net als de rest gewoon moeten wachten tot we de sleutel hebben, ik vind het zelfs wat bezwaarlijk om aan de verkopers te vragen of dit kan deze week. Zij zijn volle bak aan het klussen in hun nieuwe huis deze week, zijn eind van de week ook al een keer thuis voor de bouwtechnische keuring, ik wil dit eigenlijk helemaal niet. Mijn vriend staat er gelukkig hetzelfde in, zegt dat ze ook maar moeten wachten, maar gebeurt dit vaker?
<<

June

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2509

Geregistreerd: 04 Okt 2017 08:46

Bericht 12 Aug 2019 20:50

Re: Biechttopic #2

Wij zijn een tweede keer gaan kijken na verlopen van de ontbindende voorwaarden. De makelaar vertelde dat dat ook de gebruikelijke manier is.
Elliot schreef:Hulde June, ik kan me heel goed vinden in jouw reactie!
<<

Anoniem279

Bericht 12 Aug 2019 20:55

Re: Biechttopic #2

Je schoonouders willen per sé kijken bedoel je? Daar zou ik denk ik niet in meegaan en ik denk dat je prima kunt onderbouwen waarom ze beter nog even kunnen wachten. Dat wat je hierboven aangeeft, dat de huidige bewoners het al druk genoeg hebben, is echt reden genoeg.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 12 Aug 2019 20:58

Re: Biechttopic #2

Inderdaad Flo. Ik snap ook gewoon niet zo goed waarom ze perse nu al willen komen. Wij gaan ons echt niet meer bedenken, kan ook zomaar niet meer, en wij zijn 2 volwassen mensen die echt wel weten wat we willen.

June, en dan ook zelf? Of met (schoon)ouders? Na het verstrijken van de ontbindende voorwaarden vind ik ook nog anders dan 2 dagen na het tekenen.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25047

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 12 Aug 2019 21:14

Re: Biechttopic #2

Ik zou hier echt niet in meegaan hoor! Wij zijn zelf al een aantal keer in het huis geweest, maar familie komt pas als we de sleutel hebben.
❤ 7 juni 2018
<<

June

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2509

Geregistreerd: 04 Okt 2017 08:46

Bericht 12 Aug 2019 21:17

Re: Biechttopic #2

Wij zijn inderdaad zelf gaan kijken zonder anderen. De verkopers gaven toen aan dat we gerust nog eens langs mogen komen met ouders als ze heel nieuwsgierig zijn. Bij ons zit er ook ruim een half jaar tussen kopen en overdracht. In jullie geval zou ik me ook bezwaard voelen. Voor verlopen ontbindende voorwaarden zou ik het sowieso niet doen.
Elliot schreef:Hulde June, ik kan me heel goed vinden in jouw reactie!
<<

Pitty

Bericht 12 Aug 2019 21:29

Re: Biechttopic #2

Ik lees het zo dat jouw schoonouders het huis willen zien voordat jullie het officiele koopcontract hebben getekend. Waarom in vredesnaam?
<<

Anoniem284

Bericht 12 Aug 2019 21:29

Re: Biechttopic #2

Doet mij denken aan toen wij ons huis gingen overdragen en de inspectie hadden voor we sleutel bij de notaris gingen overhandigen. De koper had bij de inspectie (waar een kwartier voor gepland stond) dus z’n hele familie meegenomen om het huis uitgebreid te komen bekijken. Was echt top.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 12 Aug 2019 21:38

Re: Biechttopic #2

Het koopcontract hebben we getekend, nu willen ze dus komen kijken ‘omdat ze zo enthousiast zijn’, maar voor mij voelt het alsof ze willen kijken of we wel een ‘goed’ huis hebben gekocht, waar zij dus niks over te beslissen hebben in mijn ogen. Ik vind het gewoon raar en wil hier dus ook niet in mee gaan.

Ja Gympie dat lijkt me dus ook heel apart, of was je laatste zin niet sarcastisch? Ik vind gewoon dat ze net als iedereen kunnen wachten tot we de sleutel hebben.
<<

Anoniem277

Bericht 13 Aug 2019 01:51

Re: Biechttopic #2

Als het voor jou niet goed voelt, niet doen. Ik snap dat je de verkopers niet wil belasten. Wanneer is de sleuteloverdracht?
Gewoon duidelijk aangeven bij hun (door vriend).
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 13 Aug 2019 03:41

Re: Biechttopic #2

Lief dat ze enthousiast zijn, maar ze wachten maar tot jullie de overdracht hebben gehad. Gefeliciteerd trouwens!
L2014 & H2017
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers