Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic #2

<<

Anoniem316

Bericht 15 Feb 2019 21:22

Re: Biechttopic #2

Nou, ik vond je reactie ook behoorlijk horkig Chiq. Ik werd er zelfs een beetje boos van, vandaar dat ik niet direct heb gereageerd op het biechtje (ik heb het bericht dus wel gelezen). Als je het niet hebt meegemaakt, weet je gewoon echt, echt, echt niet waar je het over hebt. Ik was ook altijd iemand van 'kop d'r veur en niet zeuren'. Dat hou je lang vol, maar er komt een moment dat je kan breken. Mogelijk is dat bij biechtje ook het geval. Een bericht als die van jou werkt averechts. Je ondermijnt haar gevoel met 'als ik me zwaar kloten voel helpt het om te denken ik deal er rustig mee'. Wie weet heeft biechtje dat al jaren gedaan...

Biechtje, een gesprek met de poh ggz kan je misschien wat verhelderende inzichten geven. Wellicht kun je daar een afspraak maken. Succes. Het is even flink kut, maar het komt goed.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 15 Feb 2019 22:41

Re: Biechttopic #2

Bedankt voor jullie reacties meiden. Mijn vriend is er altijd voor mij en ik kreeg een heel lief bericht van mijn directe collega vanmorgen. Even fijn mee kunnen praten. Mijn manager vond het ‘raar’ dat dit gebeurde. Ze zag me maandag en toen was er niks aan de hand. Maandag ging het ook goed, daarom is het ook allemaal zo raar.

Dee, ik heb woensdag gesprek met de POH bij de huisarts. Hopelijk wordt dat een fijn gesprek.
<<

Anoniem262

Bericht 16 Feb 2019 06:45

Re: Biechttopic #2

Het rottige is dat je het echt moet meemaken om te weten wat het is en hoe het voelt. Want iedereen voelt zich weleens kwalitatief uitermate teleurstellend. En dan doe je wat je leuk vindt, denk je nog een keer over de situatie na, droogt je tranen en pakt de draad weer op. Er zijn alleen ook momenten waarin dat laatste niet meer mogelijk is, hoe je het ook wilt. Ik draag mijn hele leven al een masker en toen ik brak, was dat masker ook verdwenen. Ik probeerde het wel, maar het lukte niet meer. Hoe zeer ik mezelf ook toesprak dat 'we' door moesten gaan, het zat er niet meer in. Ik ben zelfs opgenomen geweest en pas daar en toen realiseerde ik me dat het iedereen kan overkomen en dat het niet zwak is als je er hulp voor zoekt. Ik weet wat voor lange weg ik heb afgelegd en zelfs ik kan niet meer bij het gevoel van toen komen. Ik geloof er dan ook in dat sommige dingen niet in woorden zijn uit te drukken en dat er gericht moet worden gezocht naar een blijvende oplossing.

Sterkte biechtje! Goed dat je hulp hebt gezocht!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 21 Feb 2019 07:23

Re: Biechttopic #2

Hier biechtje met dochter in pleegzorg

Zoals ik eerder heb geschreven is de dochter van mijn man uit huis geplaatst, omdat de moeder niet (goed) voor haar dochter kon zorgen. Sinds de uithuisplaatsing woont ze bij een pleeggezin. Én gaat ze met stappen vooruit. Ze kan haar eigen naam schrijven, letters schrijven, empathie tonen voor een ander, samenwerken, delen etc. Dit is allemaal te danken aan de rust en aandacht die het pleeggezin haar geeft. Ze doen wekelijks iets leuks. Bowlen, zwemmen, wandelen of een spelletje thuis. Een klein meisje met altijd een duivelse blik in haar ogen is écht een heel lief meisje geworden. Iets wat ik altijd heb gezien, maar nu zie ik ook altijd de intens lieve kant van mijn man.

Over een paar uur vertrekken we naar het midden van het land. We hebben een afspraak met pleegzorg. Er gaan veel zaken nog mis. Zo wordt er teveel naar de moeder geluisterd, mag moeder afspraken van mijn man afzeggen, omdat het zo lekker voelt en claimt moeder dat het probleem bij het kind ligt en nu dat beter gaat, ze wel weer thuis mag komen wonen. Het ergste? Ze geloven haar op haar mooie blauwe ogen. De instanties zijn drukdoende om dochter in maart al terug naar huis te krijgen. Wij, en het pleeggezin, staan machteloos. Want alles wat we zeggen zou te maken hebben met wrok en rancune. En dat terwijl we alleen maar de dochter proberen te beschermen en eigenlijk niets meer voelen bij de moeder.

Hebben jullie tips om wel door te dringen bij instanties? Want als dochter naar huis mag, dan gaat het mis. Het probleem ligt dan ook niet bij dochter, die nu zo heerlijk rustig is, maar bij moeder die verslaafd is aan drank (en mogelijk ook drugs). Ze verzint dat mijn man haar heeft geslagen, wat klakkeloos wordt geloofd, maar in werkelijkheid was het zo dat zij mijn man sloeg. Maar zij is zo goed in het toneelspelen dat ze waarschijnlijk wint over de rug van dochter. Kijk onze ruggen zijn breed en ze mag er op en neer gaan zoals ze wenst, maar ik wil zo graag dat het meisje veilig is. En dat is ze echt niet door naar huis te gaan, maar ik weet ook niet hoe ik dat duidelijk moet maken. Jullie?

Edit: Moeder heeft dochter vorig schooljaar, toen het echt mis was in hun huishouding, naar een andere school gestuurd. Zo weet de school niet dat dochter nu rustig is door uithuisplaatsing en denken dat het in dochters aard ligt om nu rustig te zijn. Daarnaast is moeder niet eerlijk, want ze houdt informatie weg van/houdt contact tegen met pleegmoeder. Doordat informatie van 'vroeger' is weggevallen, hebben alle hulpverlenende instanties en school een verkeerd beeld van de situatie. Maar wij komen er niet door, terwijl we echt ons best doen.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9735

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 21 Feb 2019 08:36

Re: Biechttopic #2

Ik denk dat je iets meer vertouwen moet hebben in pleegzorg en jeugdzorg. Sorry dat ik het zeg, maar ik heb het hier op de voorste rij meegemaakt en ja, moeders krijgen veel kansen, maar het is ook niet niets om de moeder uit het leven van een kind te bannen. Hoe slecht die moeder ook is om in dat leven te zijn. Toch, weet ik dat ze echt niet zomaar een kind terug gaan plaatsen als het zoveel beter met het kind gaat. Geloof mij, zolang moeder de reden was dat het kind uit huis is geplaatst, zal het kind niet de reden zijn voor terugplaatsing. En al helemaal niet als het nu zoveel beter met het kind gaat. Sowieso moet moeder ook bewijzen dat zij er nu wel voor kan zorgen.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 21 Feb 2019 08:46

Re: Biechttopic #2

In principe hebben we vertrouwen in pleegzorg/jeugdzorg. Maar we weten hoe goed moeder toneel kan spelen en als we dan de plannen van instanties horen, over terugplaatsing, dan slaat ons de angst om het hart. Vooral dat deel waarin zij bewust heeft gekozen voor een andere school, omdat ze teveel wisten, baart ons zorgen. Mijn man wilde niet tekenen voor overplaatsing en toen werd er duidelijk gemaakt dat ze sowieso haar zin zou krijgen, ook zonder zijn handtekening, en toen dachten we nog? Ach, wat kan het kwaad? Niet veel later kregen we daar het antwoord op. Ze heeft het vermogen onze ergste doemscenario uit te laten komen, om het zo te doen dat instanties er niet achter komen. Ik weet dat ze reageren op het emotionele in mijn stem, en dat is niet positief gebleken, dus ik wil nu rustig het gesprek ingaan zonder direct met een vinger te wijzen, maar ik weet niet goed hoe. Moet ik dan wel alle punten aandragen waar wij ons zorgen om maken? Of moeten we gewoon maar luisteren en kijken wat ze voorstellen? Met grote kans dat we tegen zijn... Ik vind het op dit punt echt moeilijk.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9735

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 21 Feb 2019 08:52

Re: Biechttopic #2

Heeft de moeder nog het volledige gezag? Weet je dat?
En heeft jouw man gezag? Is het kind erkend?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 21 Feb 2019 09:06

Re: Biechttopic #2

Beide ouders hebben het ouderlijk gezag. Het meisje is ook 'vrijwillig' uit huis geplaatst. Ze zou sowieso uit huis geplaatst worden, maar ze kon het vrijwillig doen of het werd via de rechtbank geregeld. Dus onder het mom 'vrijwillig' zit ze in het pleeggezin. De pleegmoeder in deze weet alles van dochter en zo ook dat moeder uit het ouderlijk gezag moet worden gezet, maar instanties geloven niets van het verhaal van dochter, omdat moeder blijft beweren dat het meisje een levendige fantasie heeft. Dat is ook waarom we zo bang zijn dat ze terug naar huis moet. Want het is daar niet gezond, maar ze heeft vooralsnog nog te veel mensen op haar hand.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9735

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 21 Feb 2019 09:14

Re: Biechttopic #2

Weet je ook de reden waarom de instanties dochter in de eerste plaats uit huis wilde plaatsen? En hoe lang is dochter nu uit huis?
Ik heb er vertrouwen in dat die terugplaatsing niet gaat gebeuren. Uit jouw verhalen.

Mijn tip: blijf vooral rustig en luister ook naar wat hun te zeggen hebben en vraag naar eventuele situaties hoe en wat. Vraag ook of er sprake is van terugplaatsing en hoe dit gaat en of zij dan wel toezicht blijven houden. Moeder afschieten, schiet jij niets mee op. Focus op wat je kan doen voor dochter.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 21 Feb 2019 19:10

Re: Biechttopic #2

De moeder is in haar oude patroon teruggevallen. Het houdt in dat dochter bij pleeggezin blijft, zeker dit jaar.
<<

Viva

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2509

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:42

Bericht 21 Feb 2019 19:15

Re: Biechttopic #2

Fijn om dat voor dit jaar zeker te weten!
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9735

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 22 Feb 2019 10:19

Re: Biechttopic #2

Heel fijn Biechtje!

Viel het dus allemaal mee voor jullie? Wat is het volgende plan? Gaat pleegzorg proberen voogdij te krijgen? Hoe reageert moeder erop? Ik neem aan dat het dus omgezet wordt naar langdurige opvang?

Daarbij, is de kans groot dat als dochter straks zolang bij pleegouders hebben gewoond, de kans steeds kleiner wordt dat ze daar weggaat. Die band wordt dan te belangrijk voor dochter. Hopelijk kun je daarin ook rust vinden bij volgende gesprekken.
Laatst gewijzigd door Tabbie op 22 Feb 2019 10:31, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Pinky

Noob

Berichten: 167

Geregistreerd: 22 Jan 2019 16:37

Bericht 22 Feb 2019 10:27

Re: Biechttopic #2

Ze plaats het onder een biechtaccount Tabbie ;-)
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9735

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 22 Feb 2019 10:32

Re: Biechttopic #2

Oh oeps! Thanks! Heb het gelijk aangepast. Sorry mensen!!!!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 22 Feb 2019 19:19

Re: Biechttopic #2

Het schijnt dat de psychiater een heel juist beeld van de situatie heeft en een strijdplan heeft opgesteld. Pleegmoeder mocht ons niet vertellen wat er allemaal in zijn verslag komt te staan, maar wel dat we tevreden zullen zijn en dan ook snappen waarom zij zo tevreden is.

Tijdens de afspraak met pleegzorg werd mijn man gevraagd wat hij het liefste wil voor zijn dochter. Natuurlijk is dat zelf zorgen voor zijn dochter, maar omdat we weten dat dit nu niet tot een mogelijkheid behoort, willen we graag dat dochter bij pleegmoeder blijft. Dat wil gelukkig iedereen, inmiddels.

De oudste dochter (15) is ook bij moeder weggehaald, zij woont nu bij haar vader en wil nooit meer terug naar moeder. Dat kregen we gisteren ook te horen. Moeder heeft een puppy gekocht en dochter verteld dat ze over 12 weken weer bij moeder en puppy is. Dochter blijft dan ook roepen dat ze een hond heeft, waarna haar pleegmoeder zegt dat het fijn is dat haar moeder een hond heeft. Het blijft moeilijk.

Wij hebben trouwens ook alweer voicemails vol met dronkenmanspraat. Dus terugval is duidelijk. Ik moet haar nageven dat ze het lang rustig heeft gehouden. Maar een toneelstukje kun je niet voor eeuwig volhouden. Gelukkig.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9735

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 22 Feb 2019 22:00

Re: Biechttopic #2

Krijgen jullie uiteindelijk ook het strijdplan te zien? Ik neem aan dat - aangezien jouw vriend gewoon gedeelde voogdij heeft - er ook inspraak in hebben en rechten hebben.
Ik snap verder trouwens heel goed dat het nu niet mogelijk is dat dochter bij jullie komt wonen, maar bedenk je ook goed dat dit dan ook niet over een paar jaar is. Verder heel fijn dat jullie achter de beslissing staan dat dochter bij het pleeggezin blijft.

Hoe is de pleegvader eigenlijk? En de rest van het gezin? Ik hoor je vooral over de pleegmoeder. Sowieso fijn dat jullie gewoon contact hebben.

Dat over die hond is lastig inderdaad. Maar je kan ook meegaan in het feit dat je dochter een hond heeft, maar die gewoon ergens anders woont. Net als dat dochter elders woont en andere dochter ook. Ik zou niet aandringen dat het niet haar hond is, maar de hond van haar moeder. Zulke dingen leert ze vanzelf. Maar dat is een tip. Misschien kun je er iets mee, misschien niet. Overigens zijn er ook mooie kinderboeken voor pleegkinderen. Misschien ook een idee?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 22 Feb 2019 22:31

Re: Biechttopic #2

Natuurlijk realiseren we ons dat ze waarschijnlijk nooit bij ons komt wonen. Wel hopen we wel dat we in verloop van tijd een goede afspraak hebben m.b.t. weekendjes en vakanties. Maar dat is toekomstmuziek. We nemen de tijd voor alles en zijn vrij makkelijk. Soms krijgen we wel het gevoel te makkelijk te zijn, maar we moeten onze weg nog vinden. We hopen dat ze binnenkort (binnen een kwartaal) een weekend mag langskomen. Of een nachtje. Maar daarvoor hebben we toestemming nodig van een andere instantie als waar we nu mee gesproken hebben.

We bespreken het meeste met de pleegmoeder. Er is ook een pleegvader waar pleegmoeder al 25 jaar mee getrouwd is. Ze hebben samen een zoon en twee dochters in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Ze hebben naast de dochter van mijn man ook een andere pleegdochter. Man's dochter en andere pleegdochter zijn grote vriendinnen met zussenruzie's, dus dat zit helemaal goed. Ze zijn gelovig en gaan elke zondag naar de kerk en dochter is, ondanks dat ouders niet gelovig zijn, heel erg blij met de kerk en kerkmuziek. Ze kan alles al meezingen. :) Het meeste spreken we met pleegmoeder en op zondag horen we pleegvader op de achtergrond. We weten zijn voornaam, maar kennen is een groot woord. Hij was ook aan het werk toen wij er gisteren waren.

Wij hebben zeker inspraak in het geheel. Het is alleen zo dat vader en moeder onderling geen contact hebben. Niet anders dan dat zij dronken voicemails achterlaat. Mijn man belt elke morgen terug, maar dan neemt ze de telefoon niet op. Maar wij krijgen 'het strijdplan' ook thuis, waarschijnlijk volgende week.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 07 Mrt 2019 20:29

Re: Biechttopic #2

Bedankt, Ik heb inmiddels contact gehad met een professional. Volgende week staat de eerste afspraak.
Laatst gewijzigd door Biechtje op 09 Mrt 2019 06:47, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 07 Mrt 2019 20:42

Re: Biechttopic #2

Ik zou hier met een professional (psycholoog, coach oid) over gaan praten en met diegene tot een strategie komen. Ook zodat je als je het wel vertelt een eventuele reactie van je ouders en de gevolgen ervan verder kunt bespreken met diegene, zodat je het hoe dan ook niet alleen hoeft te handelen.
Je spreekt jezelf ook wat tegen. Je zegt dat je er niks mee gaat bereiken als je het vertelt, maar dat het alleen sneu is voor je ouders. Later zeg je dat het misschien niet beter gaat worden met jou als je je mond blijft houden. Je bereikt er dan dus toch wel wat mee als je het wel zegt? Het lijkt me ook niet niks om te hier een keus in te maken en ik begrijp dat het na al die jaren heel er moeilijk is. Ik kan je hierbij ook niet adviseren het een of ander te doen, maar zou je aanraden professionele hulp te zoeken hierbij.
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1739

Geregistreerd: 19 Apr 2015 15:48

Bericht 07 Mrt 2019 23:03

Re: Biechttopic #2

Ik heb ook best een heftig verleden waar niemand iets vanaf wist. Tot ik vast liep en bij een psycholoog terecht kwam en daar mijn verhaal deed. Van haar moest ik het aan mijn ouders vertellen, alles wat er gebeurd is. Dit heeft mij wel geholpen in het verwerken van alles. Mocht je meer erover willen weten mag je altijd een PM sturen.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 08 Mrt 2019 07:12

Re: Biechttopic #2

Wat heftig voor je biechtje. Fijn dat er in ieder geval wel mensen op de hoogte zijn zodat je af en toe je ei kwijt kunt. Hierboven wordt goed advies gegeven. Hopelijk vind je een fijne psych bij wie je je op je gemak voelt zodat je je weer fijner kunt voelen. Sterkte!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Bergkristal

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 605

Geregistreerd: 10 Feb 2019 14:50

Bericht 08 Mrt 2019 14:14

Re: Biechttopic #2

Wat heftig biechtje ik zou met een psycholoog gaan praten en doen aan traumaverwerking. Zo kom je er achter wat voor jou belangrijk is en wie dit moet weten.
Carpe Diem
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 21 Apr 2019 13:38

Re: Biechttopic #2

Ik wil hier even wat anoniem kwijt.

Ik heb een vriendin wie de laatste maanden een heel erg hechte vriendschap met een collega is aangegaan. Deze collega heeft veel psychische problemen en een moeilijk verleden en geen contact met familie en mijn vriendin is haar heel erg gaan steunen. Heel lief van haar natuurlijk maar ik vind deze hulp al best ver gaan. Collega zat daar elk vrij uurtje op de bank en anders waren ze wel aan het bellen of appen. Nu is het zo dat vriendin laatst vertelde een beetje in een sleur te zitten met partner, hij vond ook dat ze veel weg was en innig contact had met collega. Nu heeft vriendin ook al 2x geopperd om collega ook uit te nodigen als wij afspreken met ons clubje. Of ze spreekt daarvoor nog met haar af of daarna, soms meerdere keren op een dag. Ze zegt dat ze collega wil laten inzien dat er ook leuke mensen bestaan (wij dus haha) omdat collega in een fout milieu zit. Nu denk ik op het eerste gezicht niet dat wij een match zullen zijn als vriendinnen. Prima om haar te ontmoeten maar dat is dan ook wel goed. Ik krijg hier al een beetje een apart gevoel bij maar collega valt op vrouwen en nu denk ik misschien dat ze wel verliefd op elkaar zijn. Wij waren vorige week met ons clubje uiteten en ze was constant met haar in contact, later zei ze ja collega komt ook zo even. Toen leek ze ook helemaal op te bloeien. Toen kwam ze toch niet maar ze spraken elkaar wel buiten. Prima als zou verliefd zijn maar ik vind gedrag vriendin wat bijzonder en kan er niet de vinger op leggen. Meerdere mensen hebben er ook een bepaald gevoel bij. We hebben al wel het balletje opgegooid of zij haar niet leuk zou kunnen vinden maar toen zei ze niet elke pot valt meteen op mij. En daarna: en als dat wel zo is is dat nog aan mij. Ze lijkt gewoon even in een lastige fase te zitten. Ze is nogal direct en ook defensief, zou haar eigenlijk willen helpen maar ik weet niet hoe.
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3718

Geregistreerd: 01 Jan 2015 12:05

Bericht 21 Apr 2019 20:50

Re: Biechttopic #2

Ik denk dat je er weinig mee kunt. Je vriendin moet dit toch helemaal zelf weten? Of gaat ze er aan onder door en maak je je erge zorgen om haar welzijn? Zo nee, dan is het toch gewoon haar leven?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 24 Mei 2019 08:30

Re: Biechttopic #2

Wij hebben een paar jaar terug een huis gekocht. Heerlijk huis en echt mijn thuis! Ik voel me hier zo goed en dat vind ik erg belangrijk want ik ben altijd thuis.
Maar nu gaan de buren verhuizen en er komt iemand te wonen die mijn leven kapot heeft gemaakt. Ik heb er een oprechte hekel aan!
Wat moet ik nu doen? Ik ben echt verdrietig sinds ik het weet. Mijn woongenot gaat weg. We hebben met de buren onderling veel contact en ben bang dat hun het weer kapot gaan maken. Pas geleden al gehad met mijn vriendengroep door hun en nu dus mijn thuis.
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers