Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Bespaartopic

<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24423

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 28 Feb 2014 14:52

Bespaartopic

Ben jij aan het besparen of kan je juist wel wat tips gebruiken? Hierbij is het bespaartopic geopend!

Afbeelding
29032018
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24423

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 28 Feb 2014 16:28

Re: Bespaartopic

Snoes, waar ben je haha?

-Ik hou sinds kort de meterstanden dagelijks bij om een goed beeld te krijgen van ons gas en elektriciteit verbruik per dag. Ons verbuik is nogal aan de hoge kant en ik probeer uit te zoeken waar dat vandaan komt. Zodra ik daar een goed beeld van heb en dat kan verbeteren ga ik het niet meer per dag controleren, maar per week of per maand.
-Binnenkort gaat onze oude, stroomslurpende vriezer de deur uit. We hebben een andere zuinigere vriezer gekregen, maar ik ga het eerst proberen met de 2 vakken van de koelvriescombi. Ik ben benieuwd wat die vriezer straks scheelt op ons dagverbruik.
-De straalkachel (stroomslurper) in de badkamer is verwijderd.
-Voorheen gebruikte ik altijd conditioner of cremespoeling. Twee weken geleden was het op en had ik geen nieuwe in huis. Sindsdien gebruik ik het niet meer en m`n haar voelt veel beter aan en is minder vet. Omdat ik nu na de shampoo al klaar ben, bespaar ik gas en water (en het geld van de cremespoeling).
-Onze thermostaat geeft een lagere temperatuur aan. We weten dit pas sinds dit weekend. We hebben dus een zeer lange tijd de verwarming veel hoger gehad dan we dachten. Zonde, maar nu we het weten, valt er veel te besparen op gas!
29032018
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9440

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Bericht 28 Feb 2014 16:32

Re: Bespaartopic

Ik maak al mijn geld over op de spaarrekening, als ik iets wil kopen moet ik eerst geld terug boeken en zo moet ik langer over een aankoop nadenken en geef ik minder uit.

De koffiepads vlogen er hier doorheen. Ik zet nu steeds een supergrote kop met een dark-pad en zo bespaar ik 2 pads per dag.
R. 2013
D. 2016
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6156

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 28 Feb 2014 16:33

Re: Bespaartopic

Wij hebben laatst goed gekeken naar onze tv/internet abonnement. We hebben een lagere snelheid gekozen, die voor ons prima volstaat en we hebben er een extra HD zenders pakket uit gedaan. Dat scheelt toch bijna 20 euro per maand!! We zijn echt heel kritisch geweest.

Oh en wat Carool doet wbt spaargeld, doe ik ook.
Afbeelding
Afbeelding
<<

bosjesvrouw

Major Yipyapper

Berichten: 4422

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:03

Woonplaats: Friesland

Bericht 28 Feb 2014 16:42

Re: Bespaartopic

We zijn over gestapt naar een andere energie maatschappij. Vriend heeft gekeken of we een andere pakket bij de UPC konden krijgen dat goedkoper is. Dit is gelukt. Waar we niet zijn staat de verwarming ook niet aan. (dus meestal alleen in de kamer).
2014 2016
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5993

Geregistreerd: 11 Dec 2013 11:19

Bericht 28 Feb 2014 16:49

Re: Bespaartopic

Aanwezig, Cotton!

Maar wow, elke dag je meters nakijken. Ik vind het al een hele prestatie dat ik het elke maand doe. Hoelang doe je dat al? En heb je al enig idee waarvan jullie hoge verbruik kan komen?

Ik houd dus elke maand alle meterstanden bij. D.w.z. gas, elektriciteit (dag/nacht), water en kilometerstand van de auto. Zo zie ik precies hoeveel we verbruiken bij alles en dat vind ik wel handig. Het geeft me soms wel stof tot nadenken, zeker toen ik vorig jaar na een halfjaar al 500 euro moest bijbetalen. Gelukkig hebben we op het einde van het jaar alsnog 300 euro teruggekregen omdat we vanaf toen echt wat beter zijn gaan kijken naar ons verbruik en de noodzaak van bepaalde dingen.

Wij hebben nu dus heel veel de houtkachel aan, kost ons amper iets. Dit jaar toevallig hout voor de hele winter cadeau gekregen van schoonvader. Daarnaast gaan wij eens in de zoveel tijd houtpaletten halen bij het bedrijf waar mijn neef werkt. Die doen we dan zelf in stukken zagen en daar kunnen we dan weer gratis van stoken. Anders worden die paletten daar toch weggegooid. In december bijv. zat mijn vriend werkloos thuis en hij heeft zich dan nuttig gemaakt door daar een hele hoop paletten te gaan halen en hij heeft de hele dag paletten gezaagd haha. Maar we hebben er nadien wel een maand gratis door kunnen stoken. Binnenkort gaan we er weer een hele hoop halen en gaan we het samen doen (vriend zaagt, ik stapel ze in het houthok) zodat we voor de volgende winter alvast voor 2/3 maanden gratis hout hebben.

Daarnaast doen wij heel veel met de fiets, alles wat enigszins haalbaar is. Vanaf april (als het 's morgens licht genoeg is) ga ik met de fiets naar het werk. Ik moet 14 km enkel fietsen waarvan 5 km op een hele lange, donkere baan en dat vind ik toch wel eng als ik daar in het donker heen moet (ik moet vaak al om 5u30 vertrekken). Mijn vriend heeft sinds januari een nieuwe baan waardoor hij ook altijd met de fiets naar het werk gaat (al is dat geen besparing voor ons, want bij zijn vorige baan had hij een auto/diesel van de zaak)

Vooral die stookkosten schelen hier aanzienlijk. Ik ga straks even ons hele verbruik van 2013 doornemen en dan eens kijken wat we de voorbije 2 maanden hebben verbruikt. Ons voorschot staat nu namelijk best hoog door die tegenvallende bijbetaling half vorig jaar, dus ik hoop alvast dat we dan ook flink wat terugkrijgen.

Oja, daarnaast investeren wij ook in energiebesparende werkzaamheden. Zo gaan we ons dakkapel in april laten vernieuwen + isoleren, waardoor dat ook weer zal schelen qua warmte. Volgend jaar willen we investeren in een nieuw dak + isolatie, en het jaar daarop in een nieuwe veranda (die van ons staat er al 20 jaar en het is wel dubbel glas maar naar de normen van 20 jaar geleden, dus niet zo goed geïsoleerd). Dat zijn dure investeringen, vooral het dak en de veranda, maar we zullen het snel merken in ons verbruik.
2012 & 2016
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5993

Geregistreerd: 11 Dec 2013 11:19

Bericht 28 Feb 2014 16:51

Re: Bespaartopic

Zo, wat een lap tekst. Ik wilde ook nog zeggen dat ik sinds deze maand ook weer een kasboekje in excel bijhoud, waardoor ik me ook bewuster ben van onze uitgaven. We moeten niet persé besparen, maar ik vind het gewoon stom om geld uit te geven aan onnuttige dingen, dan spaar ik dat liever.

Naast dat alles zijn we ook aan het sparen om binnen x aantal jaar een hele hoop geld in onze lening in te brengen waardoor we dan per maand (bruto) toch zo'n 300 euro minder moeten betalen. Dat doel hebben we nu voor ogen en dan vind ik het ook gemakkelijker om te sparen.
2012 & 2016
<<

Bloemetjesgordijn

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2233

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:19

Bericht 28 Feb 2014 16:55

Re: Bespaartopic

Wow goed bezig :) Wat hier heel erg scheelt is geen A-merk boodschappen meer te doen. Ook probeer ik om met 50 euro in de week uit te komen. Lukt soms niet vanwege de pampers of dat dan de vleesvoorraad in de diepvries weer op is. Ook koop ik veel kleding in de sale wat ook scheelt.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem50

Bericht 28 Feb 2014 17:04

Re: Bespaartopic

Ik ben nog steeds met mijn dagagenda bezig en daar heb ik nu voor ruim een maand in staan wat ik elke dag moet eten. Via Albert.nl heb ik gekeken wat het me gaat kosten, dus puur avondeten en dat was volgens hun iets minder dan €50,00. Vervolgens heb ik alle houdbare producten bij de Jumbo gehaald en was ik toch veel minder kwijt. Nu moet ik alleen groente kopen als dat op het menu staat, maar ik moet nu nog voor heel maart 11 euro uitgeven volgens Albert.nl. En ik ga dus naar de Jumbo. Ben benieuwd. Maar dat bespaard voor mij dus wel heel enorm.
<<

Bloemetjesgordijn

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2233

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:19

Bericht 28 Feb 2014 17:08

Re: Bespaartopic

Marley, is het bij de lidl en aldi misschien niet nog goedkoper? En hoe werkt die website? Want ik zie namelijk alleen de bezorgservice.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5993

Geregistreerd: 11 Dec 2013 11:19

Bericht 28 Feb 2014 17:15

Re: Bespaartopic

Wij doen ook bijna geen A-merk boodschappen. Het enige wat wij kopen van een merk is cola (Pepsi) en pampers (als ze in de aanbieding zijn). Verder geen noemenswaardige dingen denk ik. Ik koop ook altijd vlees in als het in reclame is.
2012 & 2016
<<

Anoniem50

Bericht 28 Feb 2014 17:19

Re: Bespaartopic

Bloemetjesgordijn schreef:Marley, is het bij de lidl en aldi misschien niet nog goedkoper? En hoe werkt die website? Want ik zie namelijk alleen de bezorgservice.


Geen idee of het daar nog goedkoper is. Ik vind de Aldi echt verschrikkelijk en de Lidl heeft te lekkere verse broodjes, dus ik kom bij beiden liever niet.

Dit is de webwinkel. Bovenin staan de producten en via de zoekfunctie kun je direct uitkomen bij het product wat je bedoelt.

http://webwinkel.ah.nl/?ah_campaign=int ... u&ah_fee=0
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2449

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:49

Bericht 28 Feb 2014 17:43

Re: Bespaartopic

Wij zijn ook aan het besparen, want ik verdien wat minder dan eerst. Dingen waar wij op letten zijn:
- boodschappen: verschillende winkels langs voor de aanbiedingen, B-merken kopen, niets weggooien, restjes invriezen of de volgende dag als lunch eten
- benzine: we doen zoveel mogelijk met de fiets en we tanken altijd in het dorp bij een goedkoop tankstation of in België.
- geen rommeltjes meer kopen, dus niet te vaak naar de Action, Xenos, Kruidvat, etc. en als ik ga een lijstje meenemen.
- toiletspullen/vaatwastabletten/schoonmaakmiddelen altijd in de aanbieding kopen
- bij uitstapjes eerst kijken of er een kortingsactie is
<<

Koekoek

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 428

Geregistreerd: 04 Sep 2013 18:12

Bericht 28 Feb 2014 19:28

Re: Bespaartopic

Cotton schreef:Snoes, waar ben je haha?


-Onze thermostaat geeft een lagere temperatuur aan. We weten dit pas sinds dit weekend. We hebben dus een zeer lange tijd de verwarming veel hoger gehad dan we dachten. Zonde, maar nu we het weten, valt er veel te besparen op gas!


Hoe ben je hier achter gekomen? Wij betalen een fors bedrag per maand aan energie terwijl de kachel niet hoger dan 19 hebben. Heb ook wel een gedacht dat dit ons probleem kon zijn.
Love me or leave me.. hey! Where is everybody going?
<<

Anoniem74

Bericht 28 Feb 2014 20:14

Re: Bespaartopic

Belangrijkste om inzicht te krijgen in de uitgaven. Je kunt niet besparen wanneer je niet weet wat eruit gaat.
Nu ik een eigen rekening heb met een x bedrag per maand voor alle variabele uitgaven, werkt het stimulerend om binnen het budget te blijven.
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24423

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 28 Feb 2014 20:29

Re: Bespaartopic

Koekoek schreef:
Cotton schreef:Snoes, waar ben je haha?


-Onze thermostaat geeft een lagere temperatuur aan. We weten dit pas sinds dit weekend. We hebben dus een zeer lange tijd de verwarming veel hoger gehad dan we dachten. Zonde, maar nu we het weten, valt er veel te besparen op gas!


Hoe ben je hier achter gekomen? Wij betalen een fors bedrag per maand aan energie terwijl de kachel niet hoger dan 19 hebben. Heb ook wel een gedacht dat dit ons probleem kon zijn.

Ik had mijn vriend een thermometer cadeau gedaan en die gaf al een tijdje een hogere temperatuur aan. Mijn vriend zei eerst nog gekscherend dat het vast een goedkoop ding was en dat dat heus niet zou kloppen. Afgelopen weekend waren m'n schoonouders bij ons en toen stond de thermostaat op 17,5 en mijn schoonmoeder die altijd koud is vond het juist lekker warm bij ons. De thermometer gaf ook dik 20graden aan. Schoonpa heeft toen nog wat losse thermometers opgehaald en die hebben we in de woonkamer gelegd.

Alle thermometers gaven bijna hetzelfde aan en de thermostaat zat bijna 3 graden lager. :thumbdown:

Snoes ik hou het sinds dit weekend bij, dus nog maar heel kort, maar ik vind het leuk om te doen. Na het avondeten trek ik even snel die deur open en dan kost het me een minuutje, dus dat heb ik er wel even voor over.
Qua gas is het wel duidelijk, die stomme thermostaat heeft ons veel geld gekost.
Qua elektriciteit weet ik het nog niet helemaal. Ik hoop dat ik daar binnenkort meer over kan zeggen.

Sinds deze week staat de vaatwasser ook op het eco programma. Tsja, nooit eerder op gelet. :laughcry:
29032018
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8448

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 28 Feb 2014 20:32

Re: Bespaartopic

wij zijn overgestapt naar een andere energie leverancier.
UPC pakket goedkoper gemaakt. Daar kan je elk jaar je pakket goedkoper doen door ze te bellen misschien een tip
Boodschappen bij andere supermarkt halen doen wij sindskort
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24423

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 28 Feb 2014 20:37

Re: Bespaartopic

Wow Carool, 2 koffiepads per dag, die dingen zijn ook duur inderdaad! En een goede tip van die spaarrekening!

Wat doe je precies met je dagagenda Marley?

Het is inderdaad heel belangrijk om inzicht te krijgen in je inkomsten/uitgaven. Ik hou al jaren een kasboek bij in excel. Heel verhelderend!
29032018
<<

Koekoek

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 428

Geregistreerd: 04 Sep 2013 18:12

Bericht 28 Feb 2014 20:46

Re: Bespaartopic

Waardeloos zeg Cotton! Ik ga morgen ook maar even achter een thermometer aan! Ben benieuwd..
Love me or leave me.. hey! Where is everybody going?
<<

ellibre

Kwebbel

Berichten: 284

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:23

Bericht 28 Feb 2014 20:51

Re: Bespaartopic

Cotton schreef:Wow Carool, 2 koffiepads per dag, die dingen zijn ook duur inderdaad! En een goede tip van die spaarrekening!

Wat doe je precies met je dagagenda Marley?

Het is inderdaad heel belangrijk om inzicht te krijgen in je inkomsten/uitgaven. Ik hou al jaren een kasboek bij in excel. Heel verhelderend!

Cotton, een AH huismerk koffiepad kost 7,5 cent. Als je echt consequent elke dag 2 pads bespaart scheelt dat 4,50 per maand. Dat valt toch wel mee?
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8448

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 28 Feb 2014 20:56

Re: Bespaartopic

koffiepads bij de hema 48 voor 2 euro. en je hebt vaak kortingstickers van de hema
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24423

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 28 Feb 2014 21:09

Re: Bespaartopic

ellibre schreef:Cotton, een AH huismerk koffiepad kost 7,5 cent. Als je echt consequent elke dag 2 pads bespaart scheelt dat 4,50 per maand. Dat valt toch wel mee?

Je wordt er niet direct rijk van ofzoiets, maar ik vind €4,50 per maand best veel voor iets wat je zo gemakkelijk kan besparen/veranderen.
29032018
<<

Anoniem50

Bericht 28 Feb 2014 21:10

Re: Bespaartopic

Cotton schreef:Wat doe je precies met je dagagenda Marley?


In eerste instantie heb ik hem gekocht om een goede dagplanning te maken. Heb vaak het idee geen tijd te hebben en door van te voren te plannen hoeveel tijd ik heb voor dingen blijken er voldoende uren in een dag te zitten. Maar inmiddels is het mijn grote vriend en ik houd erin bij;

*Dagplanning (solliciteren, administratie, afspraken buiten de deur, wandelen)
*Avondeten. En me daar dus ook aan houden. Eten wat de pot schaft. Bespaard echt geld.
*Wanneer ik een vuilniszak á € 1,80 naar de ondergrondse container breng.
*Op woensdag hoeveel weekgeld ik heb voor boodschappen.
*Op dinsdag hoeveel ik daadwerkelijk heb uitgegeven. En ik loop dan de bonnetjes na om te kijken wat ik ongemerkt heb gekocht en hoe ik dat kan aanpassen.
*Gewicht op maandag.
*Wat ik na 20.00u nog heb gesnoept.
*En heel stom; Wanneer ik mijn haar weer moet verven.

Ik houd trouwens ook alle aanbiedingen bij. Maandag AH, dinsdagavond Jumbo en C1000. Ik koop tegenwoordig ook aanbiedingen die ik echt niet kan laten liggen. Voorheen liet ik ze liggen, omdat ik het nog niet nodig was, maar nu vind ik aanbiedingen wel belangrijk. Zo heb ik vandaag 3 flessen Dash meegenomen voor 9 euro bij de Jumbo, terwijl ik nog 1,5 fles had. Maar ik kreeg bijna een fles gratis, dus die moest gewoon mee. En het raakt niet zo snel over de datum. Heb tot de zomer zeker genoeg. :smile:
<<

Anoniem215

Bericht 28 Feb 2014 21:11

Re: Bespaartopic

Cotton schreef:
ellibre schreef:Cotton, een AH huismerk koffiepad kost 7,5 cent. Als je echt consequent elke dag 2 pads bespaart scheelt dat 4,50 per maand. Dat valt toch wel mee?

Je wordt er niet direct rijk van ofzoiets, maar ik vind €4,50 per maand best veel voor iets wat je zo gemakkelijk kan besparen/veranderen.


Plus andere kleine dingen waar je op kan besparen.
Dat bij elkaar opgeteld scheelt soms best nog veel.
<<

Anoniem178

Bericht 28 Feb 2014 21:30

Re: Bespaartopic

Ik let altijd wel op wat eruit gaat, al heb ik vorige maand in excel even alle uitgaven bijgehouden omdat ik benieuwd was waar mijn geld exact naartoe verdwijnt. Ik wil meer opletten omdat ik graag mijn studieschuld snel af wil lossen. Vriend heeft die niet en ik wel, dus ben ik nu hard aan het sparen om die weg te krijgen voor we gaan samenwonen.

Ik let wel op aanbiedingen, maar niet teveel omdat ik anders misschien dingen extra ga kopen die ik eigenlijk niet nodig heb. Probeer altijd restjes op te maken, ik eet echt heel vaak hutspot omdat er nog aardappels en wortels liggen. Doe vrijwel alles op de fiets, per maand maak ik ongeveer 250-300 kilometer, da's al driekwart tank benzine. Auto is alleen voor verre ritjes, of wanneer ik 's avonds in het donker naar de skatebaan ga.

Ik ben een enorme hamsteraar en koop veel in het groot in. Kattenvoer, shampoo, dat soort dingen gaan in bulkbestellingen van ongeveer 70 euro per keer. Ik ben daarin niet goedkoper uit dan met Whiskas en Andrelon, maar heb kwalitatief gezien wel beter spul. Ben voor veel dingen allergisch, dus verzorgingsproducten bij de Action etc. zijn geen optie voor mij.

Drinken bespaar ik ook heel veel op. Haal eens in de twee maanden bij de toko voor een euro of 15 aan zakjes aanmaaklimonade. Voor één euro maak ik 4,5 liter. Fijne bijkomstigheid is daardoor ook dat ik niet hoef te sjouwen. De hamsteraar in mij is altijd dik tevreden wanneer de keukenla weer vol ligt.

Verder probeer ik altijd een vast bedrag te pinnen waar ik een week mee moet doen, maar daar ben ik niet heel consequent in omdat er de ene week soms meer uitgaven zijn dan de andere.
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers