Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Bespaartopic

<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24679

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 18 Mei 2017 09:28

Re: Bespaartopic

Nu we onze (niet zo kleine) auto hebben ingewisseld voor een Toyota Aygo scheelt ons dat iig €20 wegenbelasting en zeker €25 benzine per maand. Ook de verzekering is ietsje goedkoper, maar dat is maar €2. Toch bijna een besparing van €50 per maand.
29032018
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9160

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 18 Mei 2017 17:50

Re: Bespaartopic

Dat tikt dan al lekker aan Cotton,

Ik moet weer eens even gaan budgetteren. Ik krijg nu weer een aantal kosten erbij die ik een half jaar niet heb gehad. Plus ik heb natuurlijk een nieuwe inrichting moeten kopen. Dus mijn spaarrekening is mij iets te ver leeg.

Ik ga vooral letten op de kleine dingen. Gericht boodschappen doen met een boodschappen lijstje zal mijn begin zijn. Nu heb ik ook al een week zin in spare-ribs om die te bestellen, maar dat is al gauw 15 euro dus ik doe het lekker niet. Zolang ik het niet doe, bespaar ik het al :D.
_
BAM
<<

Rose.

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1943

Geregistreerd: 04 Sep 2013 20:13

Bericht 21 Mei 2017 18:02

Re: Bespaartopic

Mijn besparen gaat echt slecht... Alles wat ik me heb voorgenomen is tot dusver niet gelukt. Vanaf juli ga ik er weer voor, want komende maand eerst nog op vakantie.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9160

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 24 Jun 2017 13:49

Re: Bespaartopic

Het sparen gaat prut. Iets met de wet van Murphy. Dus qua boodschappen ga ik er nu echt meer op zitten. Iets meer de acties in de gaten houden en geld terug acties gebruiken daar waar het zinvol is.
Vandaag goed begonnen, voor 22 euro aan oodschappen gedaan en ik krijg voor 12 euro ongeveer terug. Mijn werkmenu ga ik ook aanpassen op wat in de aanbieding is of wat ik terug kan krijgen via Scoupy o.i.d.

Vlees heb ik voldoende in de vriezer liggen, dus dat hoef ik de komende weken niet te kopen. Dat scheelt al behoorlijk op het budget. Eens kijken of ik deze maand rond de 75 max kan uitgeven aan boodschappen. Voorraad genoeg in huis dus het budget is ruim.
_
BAM
<<

Elja

Lady-post-a-lot

Berichten: 1107

Geregistreerd: 11 Mei 2016 15:48

Bericht 26 Jun 2017 09:28

Re: Bespaartopic

Kraammaand is bijna ten einde, vanaf juli ga ik weer flink letten op de kosten.
Heb nog een bon liggen voor gratis romper, gratis boodschappenpakket, en kan 100 euro terugvragen van één of ander fonds via het werk (ivm geboorte zoon).

Man gaat tv abbo omzetten, andere abbo's zijn al omgezet de afgelopen maanden.
Doel is volgend jaar de laatste rente opslag eraf te krijgen (hypotheek). Hiervoor moeten we nog een x bedrag af gaan lossen.
<<

Jet

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1337

Geregistreerd: 19 Mrt 2017 22:02

Bericht 27 Jun 2017 11:55

Re: Bespaartopic

Hier ook al een tijd flink aan het besparen. Voor ik boodschappen ga doen maak ik een week-menu, aan de hand daarvan maak ik een boodschappenlijst, op die lijst gaan ook de dingen die daarnaast nodig zijn zoals toiletpapier, drinken en broodbeleg, en ik koop alleen wat er op het lijstje staat. De rest van de week doe ik geen boodschappen meer, dat scheelt echt een paar tientjes!

We hebben ook al een paar abonnementen opgezegd, mijn telefoonabonnement loopt af en ik ga kijken voor een voordeliger abonnement. Ik doe veel op de fiets of lopend (dus verbruik minder benzine), speur regelmatig de weggeefhoek op Facebook af voor spulletjes en we eten af en toe bij (groot)ouders. Oh ja en ik ga naar de Zeeman en Wibra voor kleding voor de kinderen, dat scheelt ook al zoveel. Paar weken terug 1 shirt van Noppies teruggestuurd en voor hetzelfde geld 6 shirtjes en 2 broekjes gekocht bij de Zeeman.
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1492

Geregistreerd: 17 Jan 2016 10:10

Bericht 27 Jun 2017 13:01

Re: Bespaartopic

Ik wil ook echt weer een beetje gaan letten op de uitgaven. Vooral de boodschappen ook, meer kijken wat er nog in huis is, daarop mijn weekmenu maken en dan alleen wat nodig is kopen. Voorheen deed ik 1x per week boodschappen en dat ging goed, hield geld van ons budget over en nu ik dat niet meer doe gaat er veel meer op.

Oh en kleding, de meiden hebben alledrie een overvolle kast waarvan ze een groot gedeelte niet dragen dus ik denk dat ik misschien iets weg ga doen. Van het weekend nog een setje voor de jongste, een jurkje voor de middelste en shirt voor de oudste gehaald bij Tumble en toen was ik alweer 70euro armer. Dat kan denk ik wel anders.

We hebben ook een flinke uitgave gehad aan de auto van +1000euro dus dat potje wil ik ook weer een beetje vullen.

Onze abbonnementen hebben we al omgezet naar iets goedkopers. We krijgen nu een voorstel voor de hypotheeklasten, zou fijn zijn als die ook omlaag kunnen.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Jet

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1337

Geregistreerd: 19 Mrt 2017 22:02

Bericht 11 Jul 2017 22:26

Re: Bespaartopic

Wie heeft nog tips voor me in het kader van besparen? Ik wil vanaf volgende week naar de Lidl voor de boodschappen, wie gaat daar ook heen en scheelt het echt tov bijvoorbeeld Jumbo of Dirk? Het zal vooral wennen zijn aan de B-merken, ik ben nogal trouw aan een aantal A-merken.

Mijn abonnement ga ik verlengen, dat wordt €5,- minder per maand, scheelt toch weer. Loterijen heb ik opgezegd, de inleg is tot nu toe altijd hoger dan de prijs (als we die al hebben) dus niet interessant. Ik wil eigenlijk proberen 1x per week een bedrag te pinnen en het daarmee te doen voor de week, heeft iemand dit wel eens geprobeerd en is dat haalbaar? Verder nog iets wat ik over het hoofd zou kunnen zien? Alle tips zijn welkom!
<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2647

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 12 Jul 2017 04:40

Re: Bespaartopic

Ik ga wanneer ik een lift heb naar de Lidl. Hier is de kwaliteit van groenten, fruit, wasmiddel, schoonmaakspul, en veel houdbare zaken prima. Er zijn nog bepaalde dingen die ik dan bij de supermarkt in de buurt moet halen omdat de Lidl deze niet heeft, daar moet ik wel goed op letten want dat zijn de momenten dat je makkelijk iets extra's/bekends meepakt.
Ik drink tegenwoordig meer water, eerst met name zero frisdrank. Wel van de Lidl maar toch. Dat spaart me al snel tien euro per maand of meer.
Vlees en brood koop ik in de aanbieding (supermarkt heeft altijd twee broden drie euro van de wat 'betere' broden, zoals waldkorn enzo) en vries ik in. En ik pas mijn maaltijden aan op wat er in de reclame is.
Wasmiddel koop ik alleen in het groot in, aan het begin van het jaar. Maar vaak is het wasmiddel van de lidl twee grote flessen voor zes euro dus dat is goed te doen. Hygiëne producten en verzorgingsproducten koop ik ook in de aanbieding en dan voor een langere periode dus die kosten heb ik niet maandelijks.

Zo min mogelijk apparaten op stand by hielp hier ook. Ik heb verder veel kosten aan vervoer, die kan ik deels declarere, maar ik heb ook een kortingskaart, dat scheelt veel.
Verder bel ik elk jaar naar mijn tv/internet provider en onderhandel ik over mijn abonnement. Ik wil niet alleen Netflix (mijn extraatje per maand) want ik kijk graag sport en bepaalde programma's.

Ik bespaar het meest op stroom en verwarmingskosten, ik woon in een huurhuisje, door dat ik bij nieuwe apparaten let op het energielabel, ik heb wel een droger omdat was ophangen voor mij niet haalbaar is, maar ik was en droog maar drie keer in twee weken. Ik weet niet of daarop letten helpt in een gezin, misschien wel door enkel volle trommels te draaien? En dus niks op standby. En mijn verwarming gaat nooit hoger dan twintig graden dus ik doe warmere kleding aan en zit lekker onder een dekentje. Ik heb ook zelf mijn ramen en deuren wat beter geïsoleerd.

Waar je ook veel op kunt besparen is verzekeringspremie, energie oversluiten elke keer als dat mogelijk is (vaak krijg je dan nog korting of n cadeau) en de kosten rondom een auto. Bij sommige dingen moet je eens gaan zitten met iemand die daar verstand van heeft. Ook heb je vaak nog recht op bepaalde 'potjes' geld waar je misschien niet aan denkt, het is misschien de moeite om eenmalig een afspraak te maken bij een goed financieel adviseur.

Meer weet ik even niet.
After the flood, all the colors came in
<<

Jet

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1337

Geregistreerd: 19 Mrt 2017 22:02

Bericht 12 Jul 2017 16:21

Re: Bespaartopic

Bedankt voor de tips! Ik heb net even online prijzen van energie vergeleken en ik zou over kunnen stappen naar een andere leverancier, dat zou dan €23 per maand voordeliger zijn. Ik zie wel dat ik het afgelopen jaar veel meer energie en gas ben gaan gebruiken dan de jaren ervoor, misschien handig om ook eens bij te houden wat ons verbruik is. En vanavond met m'n man bespreken of overstappen een goed idee is. Is het niet zo dat er een boete betaald moet worden bij overstappen? Of hoe zit dat?

Boodschappen ga ik dus vanaf maandag bij Lidl doen. Brood haal ik elke woensdag bij de bakker, 3 voor de prijs van 2, en gooi ik in de vriezer. Maaltijden aanpassen aan wat er in de aanbieding is is ook een goede, alleen mijn reclamefolders komen pas halverwege de week :eyes: Anders eens op internet vast checken op Spotta ofzo.

Ik laat geen stekkers meer in stopcontacten zitten (opladers enzo) en de verwarming staat nu natuurlijk niet aan. Ik ga voortaan alleen in het weekend wassen en nu het zulk lekker weer is hang ik de was natuurlijk lekker buiten op. Alleen handdoeken gooi ik in de droger, anders wordt het schuurpapier. 's Winters vind ik de was altijd wel een ding, het duurt echt zo lang voor alles droog is, dan mik ik het wel sneller in de droger (mits dat kan natuurlijk), anders staat het zo grandioos in de weg.
<<

Japie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2395

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 12 Jul 2017 16:32

Re: Bespaartopic

Moet je even kijken tot wanneer je contract loopt bij de energieleverancier. Vaak is het zo dat als je wilt overstappen dat de nieuwe de boete overneemt. Had ik wel de vorige keer.
Als je een goedkopere hebt gevonden kan je ze altijd even bellen en vragen, of bij de voorwaarden kijken.
Geluk hoef je niet te verdienen, je hebt er recht op.
<<

Jet

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1337

Geregistreerd: 19 Mrt 2017 22:02

Bericht 12 Jul 2017 16:50

Re: Bespaartopic

Ik was al even aan het zoeken naar een contractdatum, maar kan niks vinden. We zitten wel al sinds 2013 bij dezelfde, dan kunnen we toch onderhand wel gewoon zonder boete overstappen? Of verandert het contract jaarlijks waardoor je er weer een x-periode aan vast zit? Ik bel ze morgen wel, als mijn man en ik het eens zijn over wel of niet overstappen.
<<

Japie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2395

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 12 Jul 2017 17:07

Re: Bespaartopic

Volgens mij kan je een contract afsluiten voor 1 of meerdere jaren en wordt hij daarna stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd. Volgens mij kunnen jullie zo overstappen als je er al zolang zit.

Ik stap regelmatig over. Ik hou mij maandbedrag hetzelfde, omdat ik liever wat terug krijg aan het eind van jaar. Maar er zit echt wel verschil tussen vastrecht en de prijzen van de energie. En je krijgt bij bijna iedereen wel een bonus als je een jaar blijft. Vorig jaar kreeg ik 150 euro extra terug.
Geluk hoef je niet te verdienen, je hebt er recht op.
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1668

Geregistreerd: 19 Jan 2015 12:10

Bericht 12 Jul 2017 17:47

Re: Bespaartopic

Jet, ik ga regelmatig naar de Lidl. Ook naar Jumbo trouwens, ik wissel het af. Maar bij Jumbo kies ik van de meeste producten wel voor de budgetversie. Ik ben erg tevreden over de producten van de Lidl, zeker groente en fruit haal ik liever daar. Bij Jumbo had ik de laatste tijd zo vaak dat bepaalde dingen binnen 2 dagen al half vergaan waren, beurse plekken, schimmel. In de winkel let ik daar zelf wel op, maar soms viel het me echt tegen hoe snel een product dat langer houdbaar zou moeten zijn toch al slecht was. En bij de Lidl heb ik dat eigenlijk amper gehad nog.

Qua boodschappen ga ik nagenoeg altijd naar Lidl of Jumbo, echt maar zeer zelden ergens anders als het zo uitkomt. En bij Jumbo hebben ze wel meer dingen, dus ik wissel het een beetje af tussen beide winkels afhankelijk van wat ik nodig heb.

Verder ga ik geregeld naar de Action voor huishoudelijke dingen, die vind ik daar voordelig en goed. Schoonmaakproducten, vuilniszakken (al zijn die bij supermarkt ook goedkoop alleen ik heb een raar formaat vuilnisbak en de zakken van action passen goed), wasmiddel, vlekkenpoeder, dat soort dingen koop ik allemaal daar. Goedkoop en bevalt prima. Alleen moet ik daar dan wel weer opletten dat ik geen andere leuke dingen meeneem die ik niet nodig heb, haha.

Energieleverancier stap ik ook over als dat de moeite loont. En regelmatig abonnementen en verzekeringen nakijken of het goedkoper kan.
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2211

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 12 Jul 2017 19:13

Re: Bespaartopic

Wij hebben ook net weer een nieuwe energieleverancier gekozen, 285 euro welkomstbonus!

Vandaag onze 2e auto verkocht, scheelt ook bijna 50 euro per maand.
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8541

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 12 Jul 2017 21:15

Re: Bespaartopic

Jet wat ik fijn vind is om als we loon krijgen geld te pinnen voor boodschappen ik verdeel het in 4 potjes. En elke zondag haal ik daar het geld uit. Eerst had ik €75 in het potje en nu weer terug naar €50 dat is voor boodschappen. Wat ik overhou gooi ik in de spaarpot
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 3644

Geregistreerd: 26 Okt 2013 18:21

Bericht 14 Jul 2017 08:17

Re: Bespaartopic

Overstappen van energiemaatschappij loont echt! Ik ben vorig jaar in dit huis komen wonen en had toen voor Nuon gekozen, je kreeg 260 euro bonus. Ik was dit alweer vergeten en nu wordt dat geld een deze dagen op mijn rekening gestort omdat het jaar voorbij is, super lekker natuurlijk. Heb inmiddels de nieuwe overstap in gang gezet en begin augustus ga ik dan over naar Oxxio. Daar krijg ik 195 euro als bonus. Toch mooi meegenomen.

Zo kijk ik ook telkens mijn verzekeringen na. Ben alleen overgestapt op de reisverzekering, de rest blijven hetzelfde want ze zijn de goedkoopste en beste optie voor mij. Reisverzekering gaat me ook bijna 30 euro per jaar schelen voor het aankomende jaar. Dus dat tikt ook wel weer aan.
<<

Isolt

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2175

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Bericht 14 Jul 2017 12:05

Re: Bespaartopic

https://www.youtube.com/watch?v=EqODTgz01EU Ik zag net dit filmpje. Ik lees soms wel haar blogs. Maar om het nu te zien is bijzonder. Ik zou lang niet alles kunnen en willen doen wat zij doet. Ga zo ook heerlijk in bad. :smile:
Afbeelding
<<

Blue Phone

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 836

Geregistreerd: 08 Sep 2016 15:43

Bericht 14 Jul 2017 15:44

Re: Bespaartopic

Ha, grappig! Ik dacht al dat het van Green Evelien zou zijn.
Inspirerend, maar ik wil toch graag wat meer luxe :)
Jurre 23-11-2014
Mette 16-03-2017
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24679

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 06 Dec 2017 15:44

Re: Bespaartopic

Wij zijn overgestapt naar Essent. €220 bonus krijgen we volgend jaar.
En we hebben sinds eergisteren een slimme meter en dan kan je dus gewoon zien wat je exact op dit moment verbruikt. Echt tof. Je doet een licht uit en je ziet het gewoon dalen. Kan er de hele dag wel voor zitten :P
29032018
<<

Sawadee

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1948

Geregistreerd: 02 Jan 2016 15:21

Bericht 06 Dec 2017 16:27

Re: Bespaartopic

Leuk is dat he Cotton! Mijn vriend heeft een app van Greenchoice waarmee je je verbruik per half uur (of kwartier?) kan zien. En we waren een maand op vakantie, hadden enkel een lamp op een timer gezet voor iedere avond. En iedere dag kwam hij weer enthousiast met z'n app "Kijk! Nul verbruik!". We dachten dat die timer niet werkte, maar als je dan inzoemde per half uur konden we precies zien hoelaat iedere dag die lamp aan sprong (Verbruikte zo weinig stroom dat je het niet zag in het grote overzicht).

Van welke aanbieding heb jij gebruik gemaakt? Ik mag sinds paar dagen ook weer overstappen, krijg deze maand nog 200 euro van Nuon aan welkomsbonus van afgelopen maand. Erg lekker in december!
Laatst gewijzigd door Sawadee op 06 Dec 2017 16:29, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24679

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 06 Dec 2017 16:28

Re: Bespaartopic

Haha dat is ook grappig Sawadee, tof om te zien.

Ja ik had de vaatwasser en de wasmachine tegelijk aan en dat verbruik viel me echt 100% mee. De inductieplaat daarentegen is een ander verhaal. Zo zeg!
Straks de droger aan, ben heel benieuwd want die heeft nog label C.
29032018
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8541

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 06 Dec 2017 16:36

Re: Bespaartopic

Oh z'n meter zou niks voor mij zijn daar zou ik constant op kijken

Wij krijgen van Nuon €387 terug. Ik stap dit jaar een keer niet over.
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24679

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 06 Dec 2017 16:37

Re: Bespaartopic

Sawadee schreef:
Van welke aanbieding heb jij gebruik gemaakt? Ik mag sinds paar dagen ook weer overstappen, krijg deze maand nog 200 euro van Nuon aan welkomsbonus van afgelopen maand. Erg lekker in december!

Dit was eind september een 'gewone' aanbieding van Essent, op hun eigen site. Volgens mij hebben ze nu van die cadeaus!
29032018
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9160

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 07 Dec 2017 18:15

Re: Bespaartopic

Oke, geen idee hoeveel ik bespaar. Maar ik dit jaar nog maar 3x mij verwarming aangezet. Ik merk echt dat ik nu in een tussenwoning zit, met zowel links, rechts boven en beneden bewoners. Het is hier in huis 19 graden.
_
BAM
VorigeVolgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google Adsense [Bot], Papillio