Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Babi pangang recept

20 Feb 2017 15:44

Afgelopen weekend hebben wij chinees eten afgehaald. De vorige keer viel het ons al tegen en ook nu weer. Vooral de babi pangang Vet vlees, niet knapperig, zoute smaakloze saus. Dus voor ons geen afhaal chinees meer.

Heeft iemand een top recept voor babi pangang? Ik zie op internet zoveel verschillende recepten met verschillende soorten vlees en marinades en sauzen etc. Wij hebben geen frituur dus het vlees op het laatst even in de frituur, wat je in veel recepten leest, kunnen wij niet.

Re: Babi pangang recept

20 Feb 2017 16:18

Ik heb een lekker recept! Zal t vanavond even opzoeken. Hier bakken we t vlees de tweede keer gewoon in een pan met een flinke laag olie, ook een soort frituren dus.

Re: Babi pangang recept

20 Feb 2017 19:52

andere chinees zoeken? :smile:

Re: Babi pangang recept

20 Feb 2017 20:30

Haha beachgirl bedankt voor deze geweldige tip :razz:
We hebben 2 Chinezen in de buurt en beide zijn we niet tevreden over.
Daarnaast kook ik erg graag dus het lijkt me erg leuk om het eens zelf te proberen!

Sublimo klinkt goed! Ben benieuwd naar je recept!

Re: Babi pangang recept

21 Feb 2017 06:05

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g hamlappen
1 groot blik perziksap
3 el suiker
1 theelepel sambal
1 theelepel vetsjin
1 theelepel djahé
1 theelepel knoflookpoeder
1 scheutje ketjap
½ fles ketchup (kleine fles)
1 klein blikje tomatenpuree
1 el maïzena
1 potje atjar tjampoer
marjolein
zout en peper
Bereiding
Snijd het vlees in reepjes of blokjes en wrijf het in met marjolein, zout en peper. Bak het vlees totdat het gaar is en haal het vervolgens uit de pan. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de maïzena, toe en roer dit tot een saus. Bindt de saus met de maïzena en voeg daarna het vlees weer toe. Laat het geheel nog een kwartiertje sudderen. Serveren met nasi en kroepoek.

There you go! Succes!

Re: Babi pangang recept

21 Feb 2017 06:08

O, ik zie nu dat het dubbel bakken helemaal niet in het recept staat maar dat doen we dus wel altijd. Eerst gewoon normaal gaar bakken, dan uit de pan halen en af laten koelen en daarna in een flinke laag olie krokant bakken. Dat krokant bakken doen we in delen, dus niet alle stukken vlees tegelijk.

Re: Babi pangang recept

21 Feb 2017 21:15

Bedankt voor het recept! Het klinkt heel eenvoudig! De meeste recepten moet je het vlees marineren en een nacht laten intrekken. Jouw variant ga ik ook proberen!
Plaats een reactie