Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

As verwerken

03 Aug 2018 18:26

De zus van mijn baas zal op korte termijn overlijden. Hij heeft een ontzettend goede band met haar. Ze is echt zijn kleine zusje.

Nu hebben we met collega's geld bij elkaar gelegd. Eigenlijk voor een rouwstuk maar nu we erover na dachten, is dat eigenlijk "zonde" en willen we haar as in iets laten verwerken. Maar in wat... Mijn baas draagt geen sieraden en heeft geen tattoo's. Iemand een ander idee? We hebben ongeveer 90.- te besteden.

Zijn vrouw heb ik al gevraagd maar zij wist ook niet echt iets.

Re: As verwerken

03 Aug 2018 18:28

Ik zou het misschien gewoon vragen wat hij graag zou willen. Het lijkt me zonde om iets te kopen wat hij vervolgens niet mooi vindt/niet zal dragen.

Re: As verwerken

03 Aug 2018 19:03

Een asbeeld(je)? Er zijn volgensmij ook fotolijsten waar as in verwerkt kan worden. En anders een kleine urn? Ik weet niet hoeveel familie ze nog meer hebben, maar denk niet dat al het as naar hem zal gaan?

Re: As verwerken

03 Aug 2018 19:25

Ik zou het als voucher aanbieden, zodat zelf een herinnering kan worden gekozen. Een aandenken is zo persoonlijk.

Re: As verwerken

03 Aug 2018 21:10

Skyler schreef:Ik zou het als voucher aanbieden, zodat zelf een herinnering kan worden gekozen. Een aandenken is zo persoonlijk.


Ik vind dit eigenlijk wel het beste idee.

Re: As verwerken

03 Aug 2018 22:16

Bazinga: er is inderdaad nog meer familie. Ik ga eens zoeken naar zo'n fotolijstje.

Een voucher is ook een goed idee, ja!

Re: As verwerken

04 Aug 2018 07:25

Ik zou het inderdaad als voucher aanbieden, misschien heeft hij zelf op dit moment al (of tzt na haar overlijden) een eigen idee of en hoe hij de as ergens in wil verwerken. Stel jullie komen met een fotolijstje en hij wil toch het liefst een tattoo dan is dat zonde van jullie inegzamelde geld natuurlijk.

Re: As verwerken

04 Aug 2018 10:22

Weten jullie wel of hij überhaupt iets met as zou willen? Ik zou dat zelf bijvoorbeeld helemaal niet willen, ook niet van mijn vader of moeder als zij komen te overlijden. Maar als hij dat wel zou willen dan zou ik inderdaad een voucher doen zodat hij zelf de keuze voor iets kan maken.

Re: As verwerken

04 Aug 2018 10:29

Dragonfly schreef:Weten jullie wel of hij überhaupt iets met as zou willen? Ik zou dat zelf bijvoorbeeld helemaal niet willen, ook niet van mijn vader of moeder als zij komen te overlijden. Maar als hij dat wel zou willen dan zou ik inderdaad een voucher doen zodat hij zelf de keuze voor iets kan maken.


Dit vroeg ik me ook af. En anders vind ik de voucher het beste idee, misschien weet hij later pas wat hij zou willen. Hij zit er nu nog zo middenin.

Re: As verwerken

04 Aug 2018 15:34

Ja, hij wil sowieso iets met de as. Heb zijn zoon vandaag ook gesproken dus ze komen er nog op terug.

Sinds gisteravond zijn ze aan het waken.

Re: As verwerken

05 Aug 2018 10:00

Mooi idee dan inderdaad!

Re: As verwerken

07 Aug 2018 10:22

Bij silent Stones in Rotterdam hebben ze ook fotolijsten waarin as verwerkt kan worden. Maar ik zou het ook vragen want het is zo persoonlijk. Ik zelf wilde helemaal geen as van mijn man bij me hebben, ik vind dat eerder vervelend dan prettig. Maar het idee vind ik wel super lief dus zou gewoon zeggen dat jullie iets willen kopen waarmee hij haar kan herdenken.
Alleen is 90 euro misschien niet genoeg, in deze branche is veel duur omdat het vaak exclusief is, op maat gemaakt wordt of gevuld moet worden door het bedrijf zelf.
Plaats een reactie