Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Afvaltopic 2020

<<

Anoniem279

Bericht 02 Mei 2019 14:24

Re: Afvaltopic 2018

Ik neem me continu voor hier mee te schrijven, maar ik vind steeds niet de tijd om ook inhoudelijk op anderen in te gaan. Maar hier zit ik qua eten even in een goede flow. Veel bewuster bezig, al kan het allicht nog altijd beter. Sporten ook goed, ik verwacht deze week sinds lange tijd weer een keertje drie keer te sporten. Twee keer groepsles sportschool (bodypump en een totalbodyworkout achting iets) én vanavond wordt hier in het zwembad voor het eerst aquabootcamp gegeven. Ga ik eens een keertje proberen. Geen idee of ik het wat ga vinden. Naar het zwembad hier vind ik trouwens echt een eeeeenorme stap, met alle ouders van werk etc doe ik tegen zou kúnnen komen. Hopelijk bedenk ik me niet last minute nog.

Afgelopen week, na een slechte week, netjes een halve kilo eraf. En voor straks (waarschijnlijk eet ik straks rond 17:30 al) wilde ik een pokebowl gaan halen bij Shabu, met avocado en vol groenten maar ik vraag me afof dat niet een soort schijngezond is.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11577

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 03 Mei 2019 13:58

Re: Afvaltopic 2018

Flo hoe was de aquaworkout? En een halve kg is netjes toch.

Hier gaat het ff een weekje wat minder al was er wel weer gewicht af. Ongesteld werkt niet echt mee zeg maar. Net samen met J het pasje voor de sportschool opgehaald. Hij keek zn ogen uit. Ik ook want het is helemaal veranderd. Binnenkort even langs de decathlon om ff wat kleding te halen. Van die sexy strakke sportleggings die alleen mooi staan met maatje 36. Vroeger had ik met trainen en gym ook altijd strakke broekjes aan tot ik echt een puber werd en dat echt voor kleine kinderen was. En nu denk ik zoek het uit het zit gewoon het lekkerste als je aan het sporten bent.
2015 💙
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 03 Mei 2019 14:51

Re: Afvaltopic 2018

Ik lees hier trouw mee, maar reageren komt het wat minder van.

Minx, denk je dat je met alleen sporten ook gemotiveerd blijft om zo vaak te gaan?
Pippa, echt goed bezig! Zo knap van je. Dat gezonde BMI is ook heel fijn.
Flo, ook leuk om af en toe een update van je te lezen!

Deze week heb ik bijna mijn eerste doel van 68kg op de weegschaal gezien. Ik had wel wat tussendoelen (75, 70), maar altijd met dit einddoel. Helaas op 2 ons na dus nog niet en nu was het weer iets meer. Ik denk dat ik nog wel een nieuw doel ga zetten. Het gaat me nog prima af en ondanks dat ik al heel tevreden ben, mag er best nog wat af.
Maar ik ben voor nu vooral heel blij, in juli het doel gezet om op de eerste verjaardag al mijn zwangerschapskilo's en wat extra kwijt te zijn. Dat is ruim gelukt!
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11577

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 03 Mei 2019 19:25

Re: Afvaltopic 2018

Goed bezig teada, fijn om zo met tussendoelen te werken. Die heb ik ook,
Burn-out kg’s deel 2 daar ben ik nu bijna dat is 10 kg
Zwangerschapskg’s dat waren er 5
En vervolgens burn-out kg deel 1 dat waren er 12. En dan nog wat extra.

Het sporten ben ik niet zo bang voor dat het alleen lastig is. Sportschool is 2x per week. De maandag gaat het lastigste zijn maar dan trapt mijn vriend me de deur wel uit. De vrijdagochtend heb ik toch niets te doen. Dus dan is het ideaal om te gaan sporten. En dan de keren hardlopen klinkt veel maar als ik een hond zou hebben zou ik er nog veel vaker uit moeten.
2015 💙
<<

Pannetoet

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1556

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:10

Bericht 07 Mei 2019 18:31

Re: Afvaltopic 2018

Olaaaa ben ik ook weer na zo'n 3 weken afwezigheid :laughcry: Ga eerst ff op jullie reageren:)

@ Minx: Jij bent lekker bezig zeg, goed van je! Wat goed ook dat je je in hebt geschreven bij de sportschool en je schema ziet er goed uit.. ga je sporten met een schema of bedenk je zelf wat?

@ Lady: Goh dat valt inderdaad heel erg mee! Dat is wel heel fijn!

@ Whatever: Wat vervelend, ik snap dat je daarvan baalt!

@ Pippa: Nope nog steeds onder de 3kg :( En heel ver ook denk ik..meer daarover hieronder:) Maar jezus christus wat be jij al veel afgevallen, zo onwijs goed van je!

@ Marin: Ja, jullie waren op vakantie hé...waar zijn jullie heen geweest want dat heb ik gemist geloof ik:)

--------

@ All: Ik moet de draad weer oppakken na 2 weken 'niksen en eten'.. Vorige week had ik een weekje vrij maar die week daarvoor was ik half stervende door hooikoorts en astma :( Niet kunnen sporten maar wel optimaal gegeten, vorige week nog steeds last van astma (heb wel pufjes maar die helpen de ene dag beter dan de andere dag) maar wel 2x wezen sporten. En in het weekje vakantie ook niet bijster gezond gegeten.. ik ben weer gezwicht voor chocola (die kinder chocola reepjes :heart:) echt verslavend! Maar daar moet ik echt heel snel mee kappen dus ik heb vandaag de laatste 2 reepjes opgegeten en morgen gaan we weer gewoon doen.. kwark met fruit als ontbijt ipv beschuiten met hagelslag of brood, wrap of salade als lunch en tussendoor gewoon lekker fruit oid. Ik ga mij dus morgenvroeg ook weer wegen (Ik bereid mij maar op het ergste voor..) en ik ga mij ook meten. Sporten ga ik ook weer oppakken, niet meer 4x per week maar 3x want 4x per week dat was soms een beetje te optimistisch haha
Wat als het lukt
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11577

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 08 Mei 2019 08:09

Re: Afvaltopic 2018

Pannetoet viel het mee of viel het tegen? Succes met alles weer oppakken.

Ik ga wel sporten met een schema, ik zou het zelf kunnen maken maar het probleem is dat dat lastiger vol te houden is. Daarbij heeft de sportschool heel veel apparatuur die ik nog niet ken. Afgelopen dagen sta ik een beetje stil qua gewicht. Ik weet ook hoe dat komt. Ik heb zondag 6,5km hard gelopen. Na die tijd kon ik op zich nog wel door maar Mn spieren hadden het toch best wel een beetje zwaar. Gisteravond een wedstrijd gespeeld dus weer een klap op mijn spieren. Het kunstgras wat daar lag was echt niet fijn om op te korfballen. Heel erg lang en was continu bang Mn knieën of enkels te verdraaien. Morgen denk ik een kleine ronde lopen en dan vrijdag intake bij de sportschool.
2015 💙
<<

Pannetoet

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1556

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:10

Bericht 11 Mei 2019 14:20

Re: Afvaltopic 2018

Minx schreef:Pannetoet viel het mee of viel het tegen? Succes met alles weer oppakken.


Het was eigenlijk precies (gewicht) zoals ik verwacht had haha. Alsnog was het extra gewicht niet nodig geweest maar goed het is niet anders. Vind het gezonde eten weer oppakken nog best lastig, tot de lunch gaat het prima maar daarna... moet echt weer even doorzetten en ik weet dat ik mij zoveel beter voel bij gezond eten icm sporten dus win win situatie :)

Dat is inderdaad wel beter als je gaat sporten met schema, dan weet je ook beter wat je allemaal doet en dat je alles mee pakt.. Welke apparaten hebben ze dan die je niet kent? Je bent wel echt sportief bezig, goed van je! Ik las van de week een stukje dat je je niet moet wegen na een sportdag maar het liefste 2 dagen later omdat je door training/spierpijn altijd (iets) extra vocht vasthoudt..
Wat als het lukt
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11577

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 11 Mei 2019 17:30

Re: Afvaltopic 2018

Fijn dat je het wel verwacht had.

Niet wegen na een sportdag is best een uitdaging zit vanaf volgende week op 3/4x per week. Ik heb wel gezegd dat ik voorlopig ff niet ga wegen. Gewoon ff rust en focussen of voeding en beweging. Mijn schema is nu
Roeien 10 min
Squat 3x15 8kg ketlebell
Lunge 3x 14
3 oefeningen voor Mn bovenlichaam waar ik de naam ff niet van weet 3x15 met dumbells
Assisted pull-up 3x15 dat apparaat kende ik dus niet maar vind hem fantastisch. Leuk doel om uiteindelijk zonder te kunnen.
Low row 3x10
Plank 3x30
Side plank 3x20 l+r
2015 💙
<<

Pannetoet

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1556

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:10

Bericht 15 Mei 2019 14:51

Re: Afvaltopic 2018

Minx schreef:Niet wegen na een sportdag is best een uitdaging zit vanaf volgende week op 3/4x per week


Ik weet niet hoe je sportschema is maar wat ik altijd deed/doe is wegen 2 'dagen' na de laatste sportsessie. Dus bijv. dag 1 & 2 sporten, dag 3 rust, dag 4 meteen na het opstaan wegen :) Maar je schema ziet er goed uit! Heavy ook wel, tenminste ik vind squats en lunges echt de hel haha! En jezus die assisted pull-up doe ik nu ook (nu 2x gedaan) maar die is ook heftig! Spierpijn all over :palm: Lijkt mij wel heel tof om jezelf straks op te kunnen trekken!
Wat als het lukt
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11577

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 18 Mei 2019 14:22

Re: Afvaltopic 2018

Zo poging 2 de eerste ging mis.

Wegen zou nu nog kunnen 2 dagen na Mn training. Maar op zich maak ik me er niet heel erg druk over. Weeg bijna elke dag dus weet mijn schommelingen een beetje. Squats vind ik fantastisch. Lunges mwoah. Squats doe ik ni nog met een kettlebell maar die wil ik uiteindelijk met een barbell doen, dat vind ik zelf het fijnste. De assisted pull up doe ik met 10 kg. Ik denk dat ik die maandag 2,5 kg lichter zet. Er is nu ook weer bijna een kg af dus vind dat wel mooi. Uiteindelijk moet daar echt nog behoorlijk wat gewicht bij komen. Zou dat wel echt tof vinden om te kunnen.

Qua eten gaat het nog steeds goed. Soms even stil qua gewicht maar daarna gaat het dan wel weer verder. Afgelopen week een etentje van nn werk. Daar heel bewust met de koolhydraten on gegaan. Gistet ff een bewust dagje en vanochtend 1kg lichter dan donderdag. Gister ff een klein rondje gelopen van 2k en dan morgenochtend weer een lange van een km of 6/7 of als het echt heel goed gaat mss wel 10.
2015 💙
<<

Anoniem304

Bericht 20 Mei 2019 15:57

Re: Afvaltopic 2018

Ik heb MyFitnessPal maar weer eens gedownload om m'n eten bij te houden.
<<

Pannetoet

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1556

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:10

Bericht 20 Mei 2019 16:18

Re: Afvaltopic 2018

Cotton schreef:Ik heb MyFitnessPal maar weer eens gedownload om m'n eten bij te houden.


Wat goed!
Ik heb MFP ook maar ik gebruik hem nu alleen om mijn gewicht bij te houden :palm: Eten bijhouden eventjes niet want geen zin in haha. Ik heb het toen 6 weken bijgehouden dus ik weet ook wel ongeveer wat overal in zit nu..

@ Minx: Uiteindelijk moet je inderdaad doen wat je fijn vind qua wegen:) Squats fantastisch? Hoe dan? Haha! Ik doe eigenlijk nooit squats maar dat wil ik ook gaan doen met een stang, lijkt mij leuker dan met een kettlebel.. De assisted pull-up met 10kg? Bedoel je niet 10kg onder je eigen gewicht dus bijv. 65kg ipv de 70kg die je weegt..
Wat als het lukt
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11577

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 20 Mei 2019 19:37

Re: Afvaltopic 2018

Ja 10 kg onder Mn eigen gewicht. Vandaag 12,5 onder Mn eigen gewicht gedaan. Dat voelde ik wel ff. Hahaha ja ik vind squats echt fijn. Vandaag net 10kg kettlebell gedaan maar dat vond ik minder. Gister 6,5 km hard gelopen. Was erg warm dus merkte dat echt wel daarna.

Cotton succes wil je veel kwijt? Ik vind het knap als je al je voeding bij kan houden.
2015 💙
<<

Pannetoet

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1556

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:10

Bericht 21 Mei 2019 10:00

Re: Afvaltopic 2018

Minx schreef:Ja 10 kg onder Mn eigen gewicht. Vandaag 12,5 onder Mn eigen gewicht gedaan. Dat voelde ik wel ff.


Ja logisch haha! Ik moest even denken maar ik zit ook 12,5kg onder mijn eigen gewicht.. daar had ik 2 dagen flinke spierpijn van haha
Wat als het lukt
<<

Anoniem304

Bericht 21 Mei 2019 10:37

Re: Afvaltopic 2018

Ja ik ben de laatste weken stiekem behoorlijk aangekomen en baal er ontzettend van. Ik vind het echt heel moeilijk om chocola, koekjes en ijs te weerstaan, maar ik ga weer een poging doen.
Er moet toch wel echt bijna 20 kilo af voordat ik weer een gezond gewicht heb. Terug bij af dus. :palm:
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3493

Geregistreerd: 11 Apr 2017 11:46

Bericht 21 Mei 2019 11:01

Re: Afvaltopic 2018

Oh cotton, weer even pas op de plaats dus en ervoor gaan; wanneer ga je beginnen?
11-2017 ♥
12-2021 ♥
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3493

Geregistreerd: 11 Apr 2017 11:46

Bericht 21 Mei 2019 11:04

Re: Afvaltopic 2018

Ik zondag dag met lekker eten; waren naar markthallen in Rotterdam en wilde perse cookie dough proberen daar in de buurt, daarvoor gingen we haha, mjam! Doordeweeks let ik goed op, ook op werk, gezond tussendoor en dan in weekend wat lekkers, zo ben ik nu ook stabiel, soms 400 gram meer of minder, wil graag met verjaardag doel behaald hebben, dus heb nog 10 weken daarvoor in principe :)
11-2017 ♥
12-2021 ♥
<<

Anoniem304

Bericht 21 Mei 2019 11:05

Re: Afvaltopic 2018

Pippa schreef:Oh cotton, weer even pas op de plaats dus en ervoor gaan; wanneer ga je beginnen?

Gisteren. Haha dit klinkt als een heel slecht antwoord, maar ben gisteren echt begonnen, maar zag vanochtend pas op de weegschaal hoe ik er daadwerkelijk voor stond en dat was toch wel een beetje jammer.

Jij ziet er echt fantastisch uit zeg. Heel knap gedaan!
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3493

Geregistreerd: 11 Apr 2017 11:46

Bericht 21 Mei 2019 11:08

Re: Afvaltopic 2018

Haha, ach zolang je eerlijk voor jezelf bent toch; hoe wil je het doen? Jij was ook vorige keer zo goed afgevallen toch?
11-2017 ♥
12-2021 ♥
<<

Anoniem304

Bericht 21 Mei 2019 11:19

Re: Afvaltopic 2018

Ja toen deed ik Straight Away. Was ik bijna 25 kilo kwijt en dat is ook gewoon zo gebleven tot m'n eerste zwangerschap. Beide keren kwam ik enorm aan in de eerste zwangerschapsweken, beetje jammer wel. En na de bevalling van G. is er wat teveel blijven plakken en nu dus ook weer wat aangekomen i.p.v. afgevallen.
Maar ik weet waardoor het komt inderdaad, dus gewoon die s.hit laten staan ook.

Vind Straight Away echt veel te duur en vind het ook heel saai om 's avonds aan een shake te zitten terwijl m'n vriend en dochter lekker zitten te eten. Body & Fitshop heeft een vergelijkbaar dieet en een stuk goedkoper, maarja dan zit ik alsnog aan zo'n shake of reep. Heb er wel serieus aan gedacht, maar ga het denk ik niet doen.
<<

Pannetoet

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1556

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:10

Bericht 21 Mei 2019 11:23

Re: Afvaltopic 2018

Cotton schreef:Ja ik ben de laatste weken stiekem behoorlijk aangekomen en baal er ontzettend van. Ik vind het echt heel moeilijk om chocola, koekjes en ijs te weerstaan, maar ik ga weer een poging doen.
Er moet toch wel echt bijna 20 kilo af voordat ik weer een gezond gewicht heb. Terug bij af dus. :palm:


Je bent niet de enige hoor Cotton, hier net zo :palm: Ik ben sinds een paar dagen weer 'begonnen' en ik moet doorzetten want ik voel mij zoveel beter met een paar kg minder al.. uiteindelijk wil ik er ook zo'n 20kg afhebben. Maar het is echt moeilijk vind ik! Ik kon gistermiddag én avond aan niks anders denken dan aan borrelnootjes :laughcry:
Wat als het lukt
<<

Misoe

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 633

Geregistreerd: 22 Jun 2017 13:15

Bericht 21 Mei 2019 12:07

Re: Afvaltopic 2018

En als je nou overdag de shakes/repen doet, maar het avondeten wel met het gezin?
Zo heb ik toen een poos cambridge gedaan. Bij avondeten alleen groenten en vlees/vervanger of alleen groenten en aardappels/rijst. En dat ging qua afvallen wel goed hoor.
<<

Anoniem304

Bericht 21 Mei 2019 12:39

Re: Afvaltopic 2018

Misoe schreef:En als je nou overdag de shakes/repen doet, maar het avondeten wel met het gezin?
Zo heb ik toen een poos cambridge gedaan. Bij avondeten alleen groenten en vlees/vervanger of alleen groenten en aardappels/rijst. En dat ging qua afvallen wel goed hoor.

Ja daar heb ik ook aan gedacht inderdaad. Heb nog wel wat in huis dus kan iig op die manier 'snelstarten'. En 's avonds lekker veel groente en eiwitten. Wel een goed idee!

Maar voor deze week zijn de boodschappen al gedaan, dus nu is het nog even een beetje afwisselen. Ben wel weer een hoop water aan het drinken, merk het meteen, veel minder opgeblazen.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 21 Mei 2019 20:03

Re: Afvaltopic 2018

Ik heb even heel erg focus op andere dingen (adhd, energiebalans icm sowieso al drukke weken). Afvallen is even secundair, sta nog steeds op -4/-5. Rustig status quo/zeer langzame progressie. Juist in kader van die energiebalans even hartstikke prima.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11577

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 21 Mei 2019 20:20

Re: Afvaltopic 2018

Netjes whatever. Als je focus er niet is is stabiel blijven een mooi doel. En alles wat er af gaat mooi meegenomen.

Cotton die koekjes en snoepjes zijn idd heel lastig. Maar komt vast goed je hebt het al een keer gedaan.

Pippa hoeveel moet je nog voor je doel?

Ik stond vandaag een training te geven. Waar onder andere SMART langs kwam. Ik had een tijd terug het volgende doel gelezen op internet. Ik wil 20 kg afvallen en dit in de loop van 2019 bereikt hebben. Omdat de groep een concreet persoon erbij moest hebben om het makkelijker te maken zei ik dat ze dit als doel van mij mochten zien. De 20 kg werd direct afgeschoten dat was echt te veel en dus niet realistisch. Nog 10 vonden ze wel realistisch. Vond het stiekem wel tof om te horen zeker omdat ik het echt niet verwacht had. En het zo absoluut niet bedoeld was. Het was echt om het voorbeeld duidelijk te maken en aan te geven dat het opgeschreven doel net niet SMART was en het tijd-deel scherp te stellen.

Verder de afgelopen dagen veel vragen gekregen of ik afgevallen ben. Dat is toch wel fijn.
2015 💙
VorigeVolgende

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers