Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Afvaltopic #1

<<

Mila

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 108

Geregistreerd: 07 Okt 2013 13:43

Bericht 24 Mei 2014 11:04

Re: Afvaltopic

Even gekopieerd uit het '39 days till summer' topic:

Wat een leuk topic! :D
Ik ben ook (al een tijdje) druk bezig om weer in shape te komen voor de zomer.
Eerst moesten alle zwangerschapskilo's eraf. En pff.. Dat gaat de tweede keer een stuk slomer dan na m'n 1e zwangerschap zeg. Na mijn eerste zwangerschap ben ik ruim 22 kilo afgevallen in 6 weken met Cambridge.
Nu wilde ik graag zo'n 25 kilo kwijt, en ben ik al 3 maanden bezig met Modifast Intensive en 'pas' 18 kilo afgevallen.
Nog -7 kilo te gaan, dan zit ik op mijn streefgewicht (58 kg, en ben 1.73 m). Maar die laatste kilo'tjes willen er ook met alleen maar 3 shakes per dag helaas niet vanaf, en m'n trage schildklier werkt ook niet altijd mee.
Dus ben ik nu begonnen met het afbouwen van de shakes en ga ik binnenkort beginnen met Insanity.
Daar heb ik zoveel zin in! Mezelf lekker afbeulen, haha! :cheering:
Daarbij wil ik graag zo clean mogelijk gaan eten. Maar dit lijkt me nog best lastig.
Ik ben vegetarier en moet ook al m'n vitamines binnen krijgen. Heb al standaard B12 tekort en dat moet daardoor natuurlijk niet nog erger worden. Dus ik ga gezellig mee lezen/schrijven hier.
Leuk om te lezen hoe en wat jullie allemaal doen en eten. :D
B. 2009
A. 2013


Afbeelding
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25116

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 24 Mei 2014 11:14

Re: Afvaltopic

Jemig Mila, dat klinkt me niet bepaald gezond in de oren! 18 kilo afvallen in drie maanden?!

Marin, lijkt me idd lastig met die nachtdiensten zeg! Maar volgens mij ga je er zo op een goede manier mee om.

Er is bij mij echt geen peil op te trekken. Woog net ineens weer 83.7, dus anderhalve kilo minder dan woensdag en gelukkig nog maar 0.5 boven het gewicht uit de tabel. Snap niet hoe het kan, maar het motiveert wel meteen weer omdat mijn volgende doel, onder de 83 komen, nu ineens weer een stuk haalbaarder lijkt! Zit nu in mn sportoutfit, ga zo ff op de crosstrainer en daarna zumba doen op de sportschool.
❤ 7 juni 2018
<<

Liz

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 436

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:52

Bericht 24 Mei 2014 11:33

Re: Afvaltopic

Nou ik ben 1.7 kilo zwaarder dan vorige week. Kan nooit vet zijn aangezien ik prima heb gegeten deze week en veel gesport. Hopelijk is dit er volgende week weer af.

Mila klinkt voor mij ook echt heel ongezond.

Marin: lijkt me heel lastig die nachtdiensten. Je lijf is dan ook echt van slag. Hopelijk is die kilo er snel weer af!

Bliss: sport ze vandaag, fijn dat je weer richting de 83 gaat! Volgens mij schommelt iedereen hier enorm.

Lookie: geniet van je high tea!!
Afbeelding
<<

Anoniem50

Bericht 24 Mei 2014 12:00

Re: Afvaltopic

Ik weet dat het niet goed is om dagelijks te wegen, maar ik was gewoon even benieuwd. Vooral ook door het vocht vasthouden. Ik ben vandaag dus weer vier ons lichter. Ik zit dus nu onder het gewicht waar ik vorig jaar gruwelijk op bleef steken.
<<

Anoniem44

Bericht 24 Mei 2014 12:23

Re: Afvaltopic

Marin, ik zou er dan voor zorgen dat je genoeg gezonde alternatieven hebt, lijkt me niet fijn om 8 uur achter elkaar niks te eten. Ook heel logisch dat je dan de vette snacks niet kunt weerstaan.
<<

Anoniem54

Bericht 24 Mei 2014 21:13

Re: Afvaltopic

Mila : klinkt erg ongezond dit dieet. Is het er dan niet zo weer aan?
Liz : misschien is het vocht wat je vasthoud? Zeker als je goed gegeten hebtdeze week!

Hier gaat het goed. Gister wel wat chocola gegeten. Wil deze week echt de 77 kg zien.
Ik heb vanavond een salade met kip gemaakt! En als toetje aardbeien met banaan.

Afbeelding
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 24 Mei 2014 21:17

Re: Afvaltopic

Heerlijke high tea gehad, het was lunch én diner in 1 want het was best uitgebreid (kon het ook niet helemaal op). Maar een superleuke dag gehad. Ga zo nog een lekker smoothie maken van aardbeien en blauwe bessen (lekker vers fruit op de markt gekocht toen ik in Deventer was) en dan heb ik voor vandaag wel genoeg gehad. Wel ook lekker veel gelopen, Deventer is zo'n prachtige stad!
<<

Anoniem44

Bericht 24 Mei 2014 22:35

Re: Afvaltopic

Mila schreef:Nog -7 kilo te gaan, dan zit ik op mijn streefgewicht (58 kg, en ben 1.73 m). Maar die laatste kilo'tjes willen er ook met alleen maar 3 shakes per dag helaas niet vanaf, en m'n trage schildklier werkt ook niet altijd mee.
Dus ben ik nu begonnen met het afbouwen van de shakes en ga ik binnenkort beginnen met Insanity.
Daar heb ik zoveel zin in! Mezelf lekker afbeulen, haha! :cheering:
Daarbij wil ik graag zo clean mogelijk gaan eten. Maar dit lijkt me nog best lastig.

58 kilo is wel erg licht bij een lengte van 1.73, waarom wil je dat persé wegen? Dat de laatste kilootjes er niet af gaan komt denk ik omdat je lichaam stabiliseert op een mooi, gezond gewicht waarbij het zich prettig voelt, een gewicht dat normaal is voor jouw postuur. Het lijkt me niet gezond om met shakes en 'jezelf afbeulen', die laatste kilo's eraf te krijgen, het klinkt wat obsessief.
<<

Anoniem119

Bericht 25 Mei 2014 04:52

Re: Afvaltopic

-ED- schreef:Marin, ik zou er dan voor zorgen dat je genoeg gezonde alternatieven hebt, lijkt me niet fijn om 8 uur achter elkaar niks te eten. Ook heel logisch dat je dan de vette snacks niet kunt weerstaan.


Ja ik probeer inderdaad zo gezond mogelijk te eten en weinig koffie te drinken maar heeeel veel water. Werkt wel goed hoor, maar als collega's dan lekkere dingen meenemen wordt t lastiger ;-)
Maar vannacht gaat t heel goed! Geen honger en geen gesnoep! Alleen een 'lunch' om 4 uur gehad.

ED, wil jij eigenlijk een specifiek gewicht halen dat je hier actief meeschrijft? Of is t meer uit interesse?

Lemon, dat ziet er lekker uit!
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 25 Mei 2014 09:16

Re: Afvaltopic

Herkenbaar Marin, van die nachtdiensten.

Tegenwoordig kan ik er wel goed mee omgaan, maar het is ook erg afhankelijk van met wie ik werk. Volgende week heb ik drie nachtdiensten met collega's die niets geven om snoepen en en snaaien. Dan kan ik me ook prima inhouden. Als ik nachtdienst draai met collega's die allemaal lekkere dingen meenemen, dan eet ik vaak teveel en ongezond.

Ik eet om de 2,5 uur (in combinatie met drie keer per week sporten val ik daar flink door af) en ik probeer dat schema ook in de nacht toe te passen. Ik eet 's nachts (in de normale nachten, zonder snaaien) brood, soep, crackers, fruit en soms wat biogarde. Smaakt prima en in zulke nachten val ik dan vaak zelfs nog wel af ook.

Echte snaaitrek kan ik de kop indrukken door bouillon te drinken. Lekker zout en weinig calorieën. Een zak soep opwarmen is niet mogelijk bij jullie? Misschien kunnen jullie om een magnetron vragen of zelf een goedkope aanschaffen? Onmisbaar ding in de nachtdienst, wat mij betreft. En als ik weleens een ongezonde bui heb, neem ik tuc koekjes mee of zoute stokjes.
Laatst gewijzigd door Lady op 25 Mei 2014 20:03, in totaal 1 keer gewijzigd.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Anoniem44

Bericht 25 Mei 2014 10:16

Re: Afvaltopic

Marin schreef:
ED, wil jij eigenlijk een specifiek gewicht halen dat je hier actief meeschrijft? Of is t meer uit interesse?

Uit interesse. Zelf zit ik al jaren op een stabiel en gezond gewicht, maar ik vind voeding en de manier waarop mensen proberen af te vallen gewoon heel interessant. Ik heb soms bijna zin om een soort tweede Sonja Bakker te worden, ofzo, haha!
<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2321

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:25

Bericht 25 Mei 2014 11:31

Re: Afvaltopic

@ Mila Doe jij dit in overleg met een arts? Ik heb nl ook een vertraagde schildklier, maar ik 'mag' juist niet een shake-dieet volgen van mijn arts mede hierom. Ik moet nl nog 7 kilo kwijt en anders lijkt me dat nl wel een optie.
<<

Anoniem50

Bericht 25 Mei 2014 12:41

Re: Afvaltopic

Als ik het goed heb gelezen heeft Mila het Cambridge dieet gevolgd? En dan is 18kg in 3mnd geen uitzondering.

Ik ga vandaag niet sporten of iets dergelijks. Ik ga mezelf verwennen en een Subway zoeken (ook bullshit, allang één gevonden). En zoals ik zag hebben ze hier ergens koopzondag, dus misschien dat ik wel gewoon even ga shoppen. Kom echt zomershirtjes te kort en baal er gruwelijk van dat het nog geen sale is.
<<

Anoniem119

Bericht 25 Mei 2014 15:59

Re: Afvaltopic

Lady schreef:
Echte snaaitrek kan ik de kop indrukken door bouillon te drinken. Lekker zout en weinig calorieën. Een zak soep opwarmen is niet mogelijk bij jullie? Misschien kunnen jullie om een magnetron vragen of zelf een goedkope aanschaffen? Onmisbaar ding in de nachtdienst, wat mijn betreft. En als ik weleens een ongezonde bui heb, neem ik tuc koekjes mee of zoute stokjes.


Nee in de nacht hebben we alleen kokend water uit zo'n automaat. Maar dan kan bouillon natuurlijk ook, da's wel een goeie als oppepper. Ik neem altijd rond een uurtje of drie zo'n bakje noodles, maar dan van de Aziatische supermarkt, van die superpittige Koreaanse. Heerlijk, daarna ben ik wel weer even 't ventje. Na vieren hoef ik sowieso niet meer te eten, alleen een bakje yoghurt als ik thuis kom.

En hahaha, zoute stokjes heb ik ook veel gegeten tijdens de nachtdienst! Dat knabbelt zo lekker weg.

Goede tips verder, dank je! :)
<<

Anoniem119

Bericht 25 Mei 2014 16:00

Re: Afvaltopic

-ED- schreef:
Marin schreef:
ED, wil jij eigenlijk een specifiek gewicht halen dat je hier actief meeschrijft? Of is t meer uit interesse?

Uit interesse. Zelf zit ik al jaren op een stabiel en gezond gewicht, maar ik vind voeding en de manier waarop mensen proberen af te vallen gewoon heel interessant. Ik heb soms bijna zin om een soort tweede Sonja Bakker te worden, ofzo, haha!


Je kunt natuurlijk altijd een cursus diëtiek volgen als het je echt interesseert! Of eens aanbieden om hier een rubriek te schrijven ofzo. :)
<<

Anoniem50

Bericht 25 Mei 2014 18:34

Re: Afvaltopic

Ik heb mijn broodje van de Subway gehad en hij viel tegen. Het lekkerste wat erop zat waren de pepers en olijven. De liefde is dus een beetje over. Nog een liefde die ik van mijn lijstje kan afschrijven. Pizza beviel me een tijdje geleden ook niet, Mc Donalds doet me al jaren niets meer, de lamachun waar ik zo vaak over schreef is ook afgeschreven.... Nou ja, vind vast wel weer wat anders dat ongezond is.
<<

Anoniem304

Bericht 26 Mei 2014 09:08

Re: Afvaltopic

Van onder de 71 ging ik naar 71,1 zaterdag en zelfs naar 71,3 gisteren. Jemig wat baalde ik. Maar gisterenavond was ik na het avondeten en drinken op het terras maar 71,5. Ik wist toen al dat het vanochtend wel weer beter zou zijn. En ja, weer 70,9.

Poeh, hopelijk dan deze week echt weer onder de 70,7 hoor.
<<

Anoniem50

Bericht 26 Mei 2014 09:16

Re: Afvaltopic

En dat net na het weekend is toch knap hoor, Cotton. Ik weet niet wat het met de weekenden is, want voor mij zijn ze niet anders dan doordeweeks, maar dan sta ik mezelf opeens meer toe. Ik denk dat als ik vanochtend op de weegschaal had gestaan dat hij ook hoger was dan afgelopen week.
<<

Anoniem304

Bericht 26 Mei 2014 10:05

Re: Afvaltopic

Mijn weekenden zijn opzich meestal niet slecht. Ik eet gewoon regelmatig, maar niet zoveel als door de week. Ik vind het dan wel oké om zo nu en dan `s avonds iets vets te eten op zondag. Gisteren wel voor het eerst sinds ik begonnen ben met afvallen weer Ice Tea gedronken, heerlijk. Even van m`n 'don`t drink your calories' afgestapt haha.

Nu er weer vol tegenaan en hopen dat ik deze week nog wat kan fietsen. Jammer dat de voorspellingen niet zo goed zijn. En anders maar weer dansen, dat kan gelukkig in huis haha.
<<

Anoniem54

Bericht 26 Mei 2014 10:22

Re: Afvaltopic

][table=400,1][tr][td=75,white]Forumnaam[/td][td=50,white]Lengte[/td] [td=50,white]Start[/td][td=50,white]Huidig[/td] [td=50,white]Afgevallen[/td] [td=50,white]Streef[/td][/tr]
[tr][td=50,white]Lookie[/td][td=50,white]1,70[/td] [td=50,white]72[/td] [td=50,white]69,2[/td] [td=50,white]2,8[/td] [td=50,white]65[/td][/tr][tr][td=50,white]Lemon[/td][td=50,white]1,79[/td][td=50,white]97[/td] [td=50,white]77,2[/td] [td=50,white]19,8[/td] [td=50,white]70[/td][/tr][tr][td=50,white]Jorja[/td][td=50,white]1,78[/td][td=50,white]-[/td] [td=50,white]-[/td] [td=50,white]15[/td] [td=50,white][/td][/tr][tr][td=50,white]Madam[/td][td=50,white]1,68[/td][td=50,white]70,7[/td] [td=50,white]69,2[/td] [td=50,white]1,5[/td] [td=50,white]60[/td][/tr][tr][td=50,white]Hoochie[/td][td=50,white]1,69[/td][td=50,white]78,1[/td] [td=50,white]74[/td] [td=50,white]4,1[/td] [td=50,white]70[/td][/tr][tr][td=50,white]Cotton[/td][td=50,white]1,64[/td][td=50,white]75,8[/td] [td=50,white]70,7[/td] [td=50,white]5,1[/td] [td=50,white]70[/td][/tr][tr][td=50,white]Marin[/td][td=50,white]1,64[/td][td=50,white]75,5[/td] [td=50,white]73,8[/td] [td=50,white]1,7[/td] [td=50,white]65[/td][/tr][tr][td=50,white]Marley[/td][td=50,white]1.61[/td][td=50,white]77,2[/td] [td=50,white]74,2[/td] [td=50,white]3,0[/td] [td=50,white]58[/td][/tr][tr][td=50,white]Novalee[/td][td=50,white]1,68[/td][td=50,white]89,3[/td] [td=50,white]85,2[/td] [td=50,white]4,1[/td] [td=50,white]65/70[/td][/tr][tr][td=50,white]Highway[/td][td=50,white]1,68[/td][td=50,white]86,3[/td][td=50,white]84,2[/td][td=50,white]2,1[/td] [td=50,white]65[/td][/tr][tr][td=50,white]Flower[/td][td=50,white]1,67[/td][td=50,white]76,0[/td][td=50,white]73,3[/td][td=50,white]2,1[/td] [td=50,white]70[/td][/tr][tr][td=50,white]Rain[/td][td=50,white]1,72[/td][td=50,white]67,8[/td][td=50,white]66,1[/td][td=50,white]1,7[/td] [td=50,white]56,5[/td][/tr][tr][td=50,white]Scampi[/td][td=50,white]1,58[/td][td=50,white]76,4[/td][td=50,white]74,4[/td][td=50,white]2[/td] [td=50,white]58[/td][/tr][tr][td=50,white]Bliss[/td][td=50,white]1,83[/td][td=50,white]95,5[/td][td=50,white]83,2[/td][td=50,white]12,3[/td] [td=50,white]82,5[/td][/tr][tr][td=50,white]Sushi[/td][td=50,white]1,70[/td][td=50,white]-[/td][td=50,white]-[/td][td=50,white]28,1[/td] [td=50,white]-[/td][/tr][td=50,white]Fiwen[/td][td=50,white]1,74[/td][td=50,white]83[/td][td=50,white]69[/td][td=50,white]14[/td] [td=50,white]65[/td][tr][td=50,white]Liz[/td][td=50,white]1,80[/td] [td=50,white]108[/td] [td=50,white]94,9[/td] [td=50,white]13,1[/td] [td=50,white]85[/td][/tr][tr][td=50,white]Elliot[/td][td=50,white]1,71[/td][td=50,white]76,1[/td] [td=50,white]75,8[/td] [td=50,white]0,3[/td] [td=50,white]65[/td][/tr][tr][td=50,white]Namasté[/td][td=50,white]1,63[/td] [td=50,white]88[/td] [td=50,white]63[/td] [td=50,white]25[/td] [td=50,white]55[/td][/tr][/table]

Ik woog vandaag 77,2 :banaan: ik heb mijn streefgewicht bijgesteld naar 70 kg. Bij mij gaat het goed. Dit weekend lekker veel salades en fruit gegeten.

Cotton wat fijn dat je weer wat afgevallen bent. Misschien was het vocht?
<<

Anoniem304

Bericht 26 Mei 2014 10:24

Re: Afvaltopic

Super goed Lemon, ga zo door! Je bent bijna 20 kilo kwijt, jeetje!

Ik denk ook inderdaad dat het vocht was, maar ik baalde wel dat het zo verschrikkelijk schommelde. Dat heb ik nooit eerder gehad en dan schrik je wel even.
<<

Liz

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 436

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:52

Bericht 26 Mei 2014 12:09

Re: Afvaltopic

Wauw super Lemon! Volgens mij ben je nu al heel mooi slank als ik je gewicht en lengte zie!

Cotton: super fijn! Schommelen is ook echt heel vervelend.

Hier gaat ook langzaam de weegschaal weer naar beneden. Ik ben nog steeds 1,3 kilo zwaarder dan vorige week maar die zijn er hopelijk zaterdag weer af..
Ik ben trouwens vandaag gestart met een arm en plank challenge naast het sporten. Hopelijk word ik dan wat strakker :)
Afbeelding
<<

Anoniem54

Bericht 26 Mei 2014 13:01

Re: Afvaltopic

Liz schreef:Wauw super Lemon! Volgens mij ben je nu al heel mooi slank als ik je gewicht en lengte zie!

Cotton: super fijn! Schommelen is ook echt heel vervelend.

Hier gaat ook langzaam de weegschaal weer naar beneden. Ik ben nog steeds 1,3 kilo zwaarder dan vorige week maar die zijn er hopelijk zaterdag weer af..
Ik ben trouwens vandaag gestart met een arm en plank challenge naast het sporten. Hopelijk word ik dan wat strakker :)


Valt wel mee hoor. Ik heb nog steeds lovehandles en een randje vet bij mijn buik.

Goed dat de weegschaal naar beneden gaat! Heb je misschien een video van die challenge? Ik wil ook weer met sporten beginnen. Probleem bij mij is dat ik niet gemotiveerd blijf :cry:
<<

Reva

Yipyapper

Berichten: 1966

Geregistreerd: 18 Nov 2013 21:57

Bericht 26 Mei 2014 13:11

Re: Afvaltopic

Wauw Lemming, wat knap! Heb je een voor en na foto? :yes:
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
<<

Anoniem54

Bericht 26 Mei 2014 13:54

Re: Afvaltopic

Reva schreef:Wauw Lemming, wat knap! Heb je een voor en na foto? :yes:


Bedoel je mij haha? Heb helaas geen voor foto gemaakt. Zal even kijken of ik een andere foto kan vinden.
VorigeVolgende

Terug naar Beauty & mode

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers