Re: Afvaltopic
Cotton schreef:Zora schreef:Haha ohhh was DAT je Runkeeper update op FB Cotton
Betrapt haha!
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
Cotton schreef:Zora schreef:Haha ohhh was DAT je Runkeeper update op FB Cotton
Betrapt haha!
June schreef:Ingrediënten:
- 120 g gedroogde dadels, pitten verwijderd en grofgehakt
- ½ tl baking soda
- 140 g volkoren speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl kaneelpoeder
- 2 el olijfolie
- 1 el (wal)notenolie
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 2 eiwitten, losgeklopt
- 3 el pecannoten, grofgehakt
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C, boven-en onderwarmte. Vet een klein cakeblik van 21 cm goed in en beleg met overhangend bakpapier.
2. Meng in een kom de dadels met het bicarbonaat(zuiveringszout) en giet er 100 ml kokend water over en laat een paar minuten wellen.
3. Roer in een andere kom het speltmeel, bakpoeder en de kaneel door elkaar en zeef het.
4. Roer de olijfolie en notenolie langzaam door de dadelmix en voeg de bananen en de eiwitten toe. Voeg het meel toe en roer met een spatel alles goed door elkaar.
5. Schep het mengsel in je bakblik, strijk de bovenkant glad en bestrooi met de pecannoten. Zet de vorm in de oven en bak het brood in 45 minuten gaar. Een satéprikker moet er schoon uitkomen, een beetje plakkerig mag best. Haal het brood uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
Bron: geïnspireerd door "Gezond Genieten" Amber Albarda
http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2013 ... uiker.html
Marni schreef:Waarschijnlijk loop je dan te hard Bliss. Als ik 100 meter naar de bus ren dan lurk ik ook mijn halve flesje water leeg en zit ik te hijgen haha.
Als ik 100 meter hardloop heb ik nergens last van. Omdat je je eigen tempo omlaag kunt houden als je ademgebrek krijgt.
Urban Naked schreef:June schreef:Ingrediënten:
- 120 g gedroogde dadels, pitten verwijderd en grofgehakt
- ½ tl baking soda
- 140 g volkoren speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl kaneelpoeder
- 2 el olijfolie
- 1 el (wal)notenolie
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 2 eiwitten, losgeklopt
- 3 el pecannoten, grofgehakt
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C, boven-en onderwarmte. Vet een klein cakeblik van 21 cm goed in en beleg met overhangend bakpapier.
2. Meng in een kom de dadels met het bicarbonaat(zuiveringszout) en giet er 100 ml kokend water over en laat een paar minuten wellen.
3. Roer in een andere kom het speltmeel, bakpoeder en de kaneel door elkaar en zeef het.
4. Roer de olijfolie en notenolie langzaam door de dadelmix en voeg de bananen en de eiwitten toe. Voeg het meel toe en roer met een spatel alles goed door elkaar.
5. Schep het mengsel in je bakblik, strijk de bovenkant glad en bestrooi met de pecannoten. Zet de vorm in de oven en bak het brood in 45 minuten gaar. Een satéprikker moet er schoon uitkomen, een beetje plakkerig mag best. Haal het brood uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
Bron: geïnspireerd door "Gezond Genieten" Amber Albarda
http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2013 ... uiker.html
Ik MOET even zeggen hoe ik dit altijd doe. Ik doe de dadels met het zuiveringszout en wat gekookt water in een bakje.
In de keukenmachine stop ik alles in 1 keer bij elkaar: het meel (havermoutmeel in mijn geval), bakpoeder, kaneel, olie (kokosolie doe ik), bananen, eieren, walnoten. Dan zet ik de keukenmachine aan en na 1 minuut doe ik er de dadels bij. En dan is het klaar. Alles in de cakevorm (niet ingevet, gewoon een bakpapier er in) en na 45 min is hij klaar.
Het is in 5 minuutjes gepiept op deze manier en het gaat echt prima. Elke keer als ik het recept bekijk en dat voorichtige gespatel zie vind ik mezelf weer zo'n lomperik maar het gaat echt goed op mijn manier
Cotton schreef:Wat goed Lemon.
Ik hoop dat ik morgen weer wat afgevallen ben. Mensen beginnen het in ieder geval te zien en ik zelf ook wel een beetje. Jippie!
Jans schreef:Zou het met boekweitmeel ook lukken?
Urban Naked schreef:Hmm dat denk ik wel! Ik heb nog een pak liggen, weet je wat? Ik ga het vanmiddag even proberen.Jans schreef:Zou het met boekweitmeel ook lukken?
Jans schreef:Urban Naked schreef:Hmm dat denk ik wel! Ik heb nog een pak liggen, weet je wat? Ik ga het vanmiddag even proberen.Jans schreef:Zou het met boekweitmeel ook lukken?
En hou je dan dezelfde hoeveelheid meel aan?
Ik heb boekweit ook weer herontdekt. Ik heb de laatste dagen er zulke lekkere dingen mee gemaakt.
Jans schreef:Wil je het laten weten of het met volledig boekweit ook lukt?
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers