Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Afvaltopic #1

<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25047

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 13 Mrt 2014 15:18

Re: Afvaltopic

Ok, vanmorgen woog ik gelukkig weer 85.4, maar mijn eerste doel ga ik deze week niet meer halen dus. Ik ben nu ook ineens soort van ongesteld, dus misschien heeft dat er ook nog mee te maken. Vandaag heb ik voor het eerst in drie weken wat gesnoept, kind uit mn klas trakteerde zelfgemaakte chocoladetaart. Heb als regel voor mezelf dat ik alleen traktaties mag van een kind uit mijn eigen klas. Van alle kinderen die de klassen rond komen, verloot ik de traktatie. Ik wil ook nog wel in de tabel, kan iemand mij erin zetten?
Lengte: 1.83
Start: 95.5 (dit is al wel ruim een jaar geleden hoor, heb een hele tijd stilgestaan)
Huidig: 85.4
Afgevallen: 10.1
Streefgewicht: 82.5 (of iets eronder, maar laat ik het eerst maar ff hierop houden)

Ik denk dat ik me hier pas weer meld als het eerste doel bereikt is, onder die verrekte 85 dus!
❤ 7 juni 2018
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:44

Bericht 13 Mrt 2014 16:17

Re: Afvaltopic

Ik wil ook gaan meeschrijven hier. Ik ben sinds maandag weer begonnen. En wil proberen zoveel mogelijk koolhydraad vrij te eten. In ieder geval geen brood meer, geen pasta's en geen aardappelen. Andere dingen wil ik langzaam gaan invoeren. Vind het als avond eten totaal geen probleem, maar loop met de lunch een beetje vast.
Volgen jullie een bepaald dieet?
<<

Anoniem215

Bericht 13 Mrt 2014 16:43

Re: Afvaltopic

Ik volg geen bepaald dieet. Wat ik wel doe is alles zelf maken. Ik kook niet meer met pakjes of sausjes.
Ik eet ook al een tijdje geen brood meer, heel af en toe zelf gemaakt brood van mijn moeder.
Als lunch neem ik meestal een gemende salade met komkommer, courgette, tomaat, ui, augurk, olijven en pompoenpitten.
Een grote kom. Heerlijk. Of wassa crackers met beleg. Als ik thuis lunch eet ik soms restjes van het avondeten de dag ervoor.
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:44

Bericht 13 Mrt 2014 17:02

Re: Afvaltopic

Ik lunch nu ook heel soms met Wasa Crackers. En at van de week alleen zelf gemaakte groenten soep. Een salade is een idee maar ben ik niet zo heel fan van.
<<

Anoniem313

Bericht 13 Mrt 2014 17:09

Re: Afvaltopic

Ik heb het afgelopen jaar koolhydraatarm (niet -vrij) gegeten en ben daar bijna 20 kg mee afgevallen. Nu eet ik weer wat meer koolhydraten, maar ik vermijd nog steeds suiker, witmeel, en eet nog altijd minder carbs dan bv het Voedingscentrum aanraad. Hiermee blijf ik op gewicht.
Qua lunch eet ik toch vaak een salade: die hoeft niet altijd sla te bevatten natuurlijk. Ik eet heel vaak gegrilde groenten zoals aubergine, courgette en paprika. Daar gooi ik dan bijvoorbeeld een halve avocado bij, en/of een handje noten, eventueel wat feta oid, en klaar. Sperziebonen eet ik ook wel eens koud, met citroen en munt bijvoorbeeld, en/of met gerookte kip. Ik maak ook wel eens tonijnsalade. In het begin nam ik dat naar mijn werk mee in een trommel met koelelement, maar tegenwoordig vaak in een tupperware bakkie. Zeker die bereide groenten hoeven niet zo koud. Als ik geen tijd heb om lunch voor te bereiden of ik vergeet het mee te nemen, fiets ik langs de AH voor een maaltijdsalade (waarvan ik de eventuele pasta laat voor wat ie is).
Je kunt ook een eggwrap oid meenemen: omelet bakken, af laten koelen, en als een wrap vullen met groenten en bijvoorbeeld kipfilet of ham. Of eimuffins maken, die kun je ook prima invriezen.
<<

Flower

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 651

Geregistreerd: 16 Sep 2013 10:47

Bericht 13 Mrt 2014 17:49

Re: Afvaltopic

Leuk dat er nog meer meiden meeschrijven!

Ik volg geen speciaal dieet, ik val al af door geen grote porties warm te eten en tussendoor niet te snoepen.

Bliss wat jammer dat je niet onder je 85 kilo komt, misschien toch door ongesteldheid..
Afbeelding
<<

Anoniem50

Bericht 13 Mrt 2014 19:22

Re: Afvaltopic

Leuk om te lezen dat iedereen op zijn eigen manier dieet.

Ik dieet eigenlijk niet. Ik eet overdag wat ik altijd eet, ook mijn avondeten is onveranderd, het enige wat ik anders doe is dat ik meer thee drink en komkommer eet i.p.v. alles wat los en vast zit. Ik begin na 20.00u spontaan te graaien. Nooit gedaan en ik vond ook dat ik dat niet door moest zetten. Komkommer is dus mijn oplossing.

Ik hoop gewoon dat dit ook mijn laatste poging is, want ik ben dit dikke lichaam nu wel meer dan zat.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25047

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 13 Mrt 2014 19:24

Re: Afvaltopic

Ik dieet ook niet, eigenlijk is het enige verschil dat ik nu niet snoep en soms het eten iets langer uitstel en dus iets minder snel naar iets te eten grijp.
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem286

Bericht 13 Mrt 2014 21:17

Re: Afvaltopic

Ik dieet door minder brood te eten, ik ben gek op brood en eet zo 4 sneetjes op. Beperken is lastiger dan overslaan, dus ik maak nu andere keuzes. Ik ontbijt bv met havermout of met havermout/banaan cakejes (met melk en ei, zonder suiker). Lunch doe ik meestal op werk met patienten en dan kan ik wel beperken want dan voel ik me bekeken :p meestal 2 sneetjes brood. Thuis vaak een omelet met groenten. 'S avonds schep ik maar 1x op en tussendoor eet ik fruit en soms wat yoghurt. Omdat ik me niet aan een schema houdt, voelt het niet echt als een dieet. Snoepen deed ik sowieso niet veel, brood is bij mij echt boeman.
<<

_Lana_

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:19

Bericht 13 Mrt 2014 23:12

Re: Afvaltopic

Caramba schreef:Ik sta 1 keer per week op de weegschaal, dag is altijd verschillend tijd ook altijd verschillend. Alleen is het verschil nog 6 kilo van minimaal gewicht. Minimaal gewicht wat bij mijn lengte past is 55 kilo!
Deze week is er weer 1 kilo afgegaan :cry:
Zo frustrerend!


Ik wil niet vervelend doen, want ik zie hoeveel moeite je ermee hebt.
Maar als je niet wilt afvallen, waarom post je dan in het afvaltopic?
Het staat er lullig, maar zo bedoel ik het echt niet hoor.
Maar het lijkt me voor jou een beetje dubbel.
Mensen hier wíllen juist afvallen en jij aankomen.

Ik hoop dat je gewicht in ieder geval snel wat stabieler is.
Succes!
Afbeelding
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:55

Bericht 14 Mrt 2014 01:36

Re: Afvaltopic

Nou ja, ik begrijp het op zich wel. caramba is net als de andere bewust met haar gewicht bezig. En een aankomtopic is er niet, en zal waarschijnlijk niet veel posters hebben.
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:55

Bericht 14 Mrt 2014 01:42

Re: Afvaltopic

Weten jullie trouwens wat jullie vuilkuilen zijn? Wellicht leuk om te delen, wie weet kom je door andermans valkuil nog tot inzicht over jezelf?

Van mij in emo eten, als ik niet lekker in mijn vel zit wil ik chocolade en snoep! En verveling werkt ook niet goed, dan wil ik in de kast struinen naar wat lekkers.
Ook heb ik steevast honger als ik van mijn werk naar huis ga. Eerder liep ik dan bijna altijd nog lamgs de supermarkt voor wat boodschappen en een reep chocolade of zo. En dat ging in de auto al weer op :palm:
Nu zorg ik dat ik nog wat in mijn tas heb zitten (maiswafel, volkorentoastjes, fruit) en probeer appels of iets dergelijks in mijn auto te hebben.
<<

Anoniem215

Bericht 14 Mrt 2014 09:26

Re: Afvaltopic

Ik ben ook een emo eter. Als ik in een dipje zit dan kan ik alles eten wat los en vast zit. Om dit te voorkomen haal ik geen ongezonde snacks in huis. Dan kom ik ook niet in de verleiding.

Ik heb gister voor het eerst een bootcamp training gedaan. Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel squats en lunges gedaan.
En ik voel het nu in mijn benen. Het was heel pittig, maar wel uitdagend.
<<

Anoniem304

Bericht 14 Mrt 2014 10:10

Re: Afvaltopic

Ik hou calorieën bij op de app myfitnesspal. Dat is mijn 'dieet' en tot nu toe werkt het goed.

Ik heb nu niet echt een valkuil, maar voorheen was mijn valkuil dat ik geen ontbijt nam. Vervolgens nam ik dan om 10 uur een koek en daarna had ik de hele dag zin in zoet. Uiteindelijk kwam ik per dag vaak aan te weinig kcal en de kcal die ik wel binnenkreeg waren grotendeels slecht. Ik nam ook zo 2 stukken vlees bij het avondeten. Nu neem ik een half stuk vlees en daar geniet ik dan echt van. Naast gewicht scheelt het ook in de portomonnee.
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:55

Bericht 14 Mrt 2014 10:11

Re: Afvaltopic

Oh sat was ook mijn probleem ja, niet regelmatig eten!
<<

Anoniem50

Bericht 14 Mrt 2014 10:13

Re: Afvaltopic

Mijn valkuil is dat mijn dag snel verpest is. Dan neem ik één snoepje en dan denk ik:"De dag is toch al verpest, dus eet nu ook maar door" en dat doe ik vervolgens ook.
<<

Rain

Noob

Berichten: 220

Geregistreerd: 12 Mrt 2014 07:02

Bericht 14 Mrt 2014 10:29

Re: Afvaltopic

Marley schreef:Mijn valkuil is dat mijn dag snel verpest is. Dan neem ik één snoepje en dan denk ik:"De dag is toch al verpest, dus eet nu ook maar door" en dat doe ik vervolgens ook.


Precies dit :nopompom: Zo had ik gisteren Oreo-dag.
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12106

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 14 Mrt 2014 11:31

Re: Afvaltopic

ik wou het even hier melden. Ik ben 4 kilo afgevallen in 2 weken tijd. Totaal nu 22 kilo kwijt in 10 maanden tijd. Eindelijk heb ik nu weer een ander cijfer op de weegschaal
Afbeelding
<<

Anoniem304

Bericht 14 Mrt 2014 11:33

Re: Afvaltopic

Super goed sarah1985! 22 kilo in 10 maanden is echt veel, heel knap!
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12106

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 14 Mrt 2014 11:39

Re: Afvaltopic

ja zeker. Maar er moet nog meer af.
Afbeelding
<<

Churrito

Kwebbel

Berichten: 319

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:48

Bericht 14 Mrt 2014 13:32

Re: Afvaltopic

Mag ik vragen hoe je dat doet sarah1985? Wat knap!!
<<

_Lana_

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:19

Bericht 14 Mrt 2014 13:35

Re: Afvaltopic

Wat goed sarah1985!!
Afbeelding
<<

Anoniem215

Bericht 14 Mrt 2014 13:35

Re: Afvaltopic

Wat goed sarah. De rest gaat je ook lukken.
<<

_Lana_

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:19

Bericht 14 Mrt 2014 13:36

Re: Afvaltopic

Jorja schreef:Nou ja, ik begrijp het op zich wel. caramba is net als de andere bewust met haar gewicht bezig. En een aankomtopic is er niet, en zal waarschijnlijk niet veel posters hebben.


Ik bedoelde het ook zeker niet vervelend hoor. Maar het lijkt me voor haar zo frustrerend.
Afbeelding
<<

Anoniem304

Bericht 14 Mrt 2014 14:26

Re: Afvaltopic

Paaseitjes op het werk :palm: .

Ik merk trouwens dat m`n buik platter wordt. Ik heb nog steeds een behoorlijke rol als ik zit, maar niet meer zo`n huge blok vet wat bijna in de weg zat. Ben er wel heel blij mee, werkt heel motiverend! :ja:
VorigeVolgende

Terug naar Beauty & mode

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers