13 Mrt 2014 17:09 door Anoniem313
Ik heb het afgelopen jaar koolhydraatarm (niet -vrij) gegeten en ben daar bijna 20 kg mee afgevallen. Nu eet ik weer wat meer koolhydraten, maar ik vermijd nog steeds suiker, witmeel, en eet nog altijd minder carbs dan bv het Voedingscentrum aanraad. Hiermee blijf ik op gewicht.
Qua lunch eet ik toch vaak een salade: die hoeft niet altijd sla te bevatten natuurlijk. Ik eet heel vaak gegrilde groenten zoals aubergine, courgette en paprika. Daar gooi ik dan bijvoorbeeld een halve avocado bij, en/of een handje noten, eventueel wat feta oid, en klaar. Sperziebonen eet ik ook wel eens koud, met citroen en munt bijvoorbeeld, en/of met gerookte kip. Ik maak ook wel eens tonijnsalade. In het begin nam ik dat naar mijn werk mee in een trommel met koelelement, maar tegenwoordig vaak in een tupperware bakkie. Zeker die bereide groenten hoeven niet zo koud. Als ik geen tijd heb om lunch voor te bereiden of ik vergeet het mee te nemen, fiets ik langs de AH voor een maaltijdsalade (waarvan ik de eventuele pasta laat voor wat ie is).
Je kunt ook een eggwrap oid meenemen: omelet bakken, af laten koelen, en als een wrap vullen met groenten en bijvoorbeeld kipfilet of ham. Of eimuffins maken, die kun je ook prima invriezen.