Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zwangerschapsverlof, what to do?

<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24283

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 17 Jan 2018 15:38

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Prosecco schreef:Oh dat is inderdaad jammer Cotton!
Misschien iets anders creatiefs, omdat je volgens mij wel creatief bent. Iets maken voor de kinderkamer? Geboorte kaartjes zelf maken?
Ik hoor ook wel eens dat ze traktaties voor de visite vast maken en vast invriezen.

Ja ik ben heel creatief en vind ook heel veel dingen leuk, maar ik zit me een breuk aan tafel, dus dan moet ik iets vinden wat op de bank kan haha :P
29032018
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6138

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 17 Jan 2018 15:39

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Bij de oudste was ik zo ontzettend op, dat ik van 35 tm 39+5 geen barst heb uitgevoerd. Ik had helemaal geen nesteldrang en deed het hoognodige. Verder zat ik veel op het forum, TLC, at ik pap, stond ik onder de douche of lag ik te slapen. Verder wilde ik gewoon niet zo veel.

Bij de jongste heb ik juist heel erg last gehad van nesteldrang en heb ik heel veel gesopt, geordend, nog wat puntjes op de i gezet. En geslapen, gedoucht, gewandeld en boterhammen met hagelslag gegeten. En César Millan gekeken haha! Mijn verlof was vanaf 36 weken en ik beviel met 41+3. Met 37 weken heb ik nog 200+ stickers op de muur geplat in het kamertje, waar ze pas sinds haar 6 maanden wat meer komt hahaha!

Zonde dat je niet meer kunt haken Cotton.
Laatst gewijzigd door Fiederilsje op 17 Jan 2018 15:42, in totaal 1 keer gewijzigd.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7625

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 17 Jan 2018 15:39

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Beide keren 6 weken van tevoren met verlof.

Bij de oudste was het zomer. Veel in de tuin gezeten , boek gelezen, tour de france en olympische spelen gekeken, baby wasjes draaien. Ze waren in de straat in een tuin bezig, heel veel herrie steeds, dus slapen overdag lukte niet echt. Ik ging even naar mijn ouders op de camping thee drinken.
Met precies 40 weken gebbqt bij mijn ouders. Met 40+3 nog ergens wezen lunchen met mijn man en met 40+5 bevallen.

Bob de jongste was mijn dochter natuurlijk thuis. Ze ging twee ochtenden in de week naar de psz. Dan deed ik wat huishouden of ging even op de bank hangen, serie kijken. Verder veel samen met mijn dochter, spelletjes gedaan. Ze was ook nog ziek in die periode, samen in bed filmpje kijken en slapen. Met 39+4 nog samen koekjes gebakken en de volgende ochtend is F geboren.
29 augustus 2012 ~ 27 februari 2016

Mijn blog over mijn leven als werkende moeder
Mamajezzblog
Volg mij op Instagram
<<

Olifant

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3765

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:56

Bericht 17 Jan 2018 15:44

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Ik heb vanaf 5 weken voor de bevalling verlof opgenomen en ik dacht, nee, ik was ervan overtuigd, dat ik over tijd zou gaan lopen.
Ik heb me geen moment verveeld.
Babywasjes gedraaid en in de kast gelegd, bedje alvast opgemaakt (en weer afgehaald, en weer opgemaakt etc.), dutjes gedaan, series gekeken, bezoekjes aan ouders en vrienden, winkelen, lezen.
En toen kwam B. onverwacht 2.5 week voor de uitgerekende datum.
Die dag was ik op visite bij mijn moeder en toen zei ik tegen haar dat de baby wel mocht komen omdat alles gereed was. Nou, dat heeft hij gehoord!
24-11-2015
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6138

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 17 Jan 2018 15:48

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Oh ja, met 40+6 zijn we nog naar een foodtruck festival geweest. Was leuk!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Paddenstoel

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 38

Geregistreerd: 15 Dec 2013 20:50

Bericht 17 Jan 2018 15:54

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Mijn plan was om 4 weken voor de uitgerekende datum met verlof te gaan. Helaas mocht ik na een ziekenhuisopname bij 29.6 niet meer werken. Ook mocht ik niet veel meer doen dan op de bank liggen en rusten (ik had ook niet veel meer zin en energie om iets anders te doen), en af en toe wat wassen of koken. Dus de babykleertjes maar gewassen en wat voorraad voor in de vriezer gekookt (alles op een zeer laag tempo) ook kwamen er regelmatig familieleden op bezoek om ons te helpen met het huishouden, het afmaken van de babykamer en mij gezelschap te houden. Nog een aantal ziekenhuis bezoeken/opnames en zo gingen de weken wel snel voorbij. Enne online shoppen kan altijd, maar misschien niet zo goed voor de portemonnee :smile: Uiteindelijk bevallen bij 36 weken waardoor ik achteraf blij was dat ik al eerder vrij was anders had ik geen verlof gehad. We zijn erg blij geweest met de vriezer voorraad aangezien de kleine 10 dagen in het ziekenhuis moest blijven hadden we geen tijd en zin om te koken.
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1520

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 08:52

Bericht 17 Jan 2018 18:47

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Ik had de mazzel dat ik supermooi weer had in m’n verlof. Ben 4 weken van te voren met verlof gegaan en heb veeel gewandeld / stad in / koffie drinken en lunchen met vriendinnen/ kennissen / collega’s / excollegas :D
Of ik ging lopends door t park naar een supermarkt 2 km verderop voor een lekker broodje ofzo. Dus voor de normale dingen heel veel extra tijd nemen haha.
Oh en bijna elke dag even iets van hypnobirthing gedaan. Met hypnobirthing muziek op de bank of lui in bad met affirmaties aan. En bewust genieten van bewegende frummel in m’n buik. Heerlijk.

Ik heb rond 39 weken 2 dagen bewust even hélemaal niets gedaan en was daar aan het eind van dag 2 stikchagrijnig van haha. Dus dag erop koffie gedronken met vriendin en uitgebreid gewinkeld en daarna nog stuk gefietst. En die avond/nacht begon de bevalling.

Ik had trouwens meeste aan voorbereiding kamertje, babywasjes, adressen geboortekaartjes al gedaan voor ik met verlof was. Gelukkig maar want daar had ik tijdens verlof dus echt geen zin in gehad. Nesteldrang etc ook volledig aan me voorbij gegaan.

Ik vond m’n verlof heerlijk en precies lang genoeg. Ik was van te voren heel bang dat ik t te lang zou vinden (“4 weken lang alleen thuis, wat ga ik in hemelsnaam doen?!”), maar dat viel dus enorm mee. Net op t punt dat ik me bijna ging vervelen kwam ze (39+3 begonnen en 39+4 bevallen).
<<

Anoniem252

Bericht 17 Jan 2018 18:59

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Ik ging 6 weken van te voren met verlof. Was er toen ontzettend aan toe.
Wij zijn eerst een weekend weg geweest lekker op babymoon.
De eerste week nog druk geweest met allerlei dingen regelen: klossen, intake kraamzorg, wasjes, commode en vluchttas etc.
Twee vriendinnen hadden ook verlof daar heb ik veel mee afgesproken. En sowieso iedereen waar ik nog mee wilde afspreken nog langsgegaan.
Ik had een pathe unlimited kaart, ging elke week met mijn man naar de bios en zelf ook paar keer alleen. Sowieso veel series gekeken en films op Netflix.
9 maanden dagboek helemaal ingevuld met alle buikfotos enzo.

Ik heb mij tot week 39 oké gevoeld. Toen werd ik wel een soort van depressief. Zag het echt niet meer zitten zo lang nog. Gelukkig kwam ze precies met 40 weken. Voelde voor mij wel constant als mijzelf bezig houden hoewel ik niet echt thuis heb zitten wachten.
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1520

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 08:52

Bericht 17 Jan 2018 19:02

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Oh ik lees nu even terug, maar ik heb ook totaal niet dat ‘wachtgevoel’ gehad. Dochter kwam 3 dagen voor de uitgerekende datum, dat helpt ook, voor ik kon gaan piekeren of ‘wachten’ was ze er al.

M’n verloskundige wist ook absoluut zeker dat ik overtijd zou gaan lopen, dat zei ze ook elke keer met beetje zon zelfvoldane grijns erbij. Begon zelfs rond 38 weken al over dat ik waars gestript moest gaan worden bij 41 weken (nee ik had niet echt een heel gezellige vk achteraf gezien :p).
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5097

Geregistreerd: 25 Nov 2015 15:30

Bericht 17 Jan 2018 19:28

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Ik ging met 34 weken met verlof, ik had zelf graag nog even doorgewerkt maar de zomervakantie begon dus de keuze werd voor mij gemaakt! Wij zijn nog 1,5 week op vakantie geweest. Daarna ben ik als een malle gaan schoonmaken, alles moest schoon. Ik was erg mobiel dus verder veel met vriendinnen afgesproken, shoppen, koffie bij mn moeder dat soort dingen. Het lastigste vond ik het toen iedereen weer moest gaan werken en F. er nog niet was. Toen voelde ik me best wel eenzaam. Maargoed ik geloof dat ik toen om de dag naar de vk moest voor controle en het feit dat ik nu niet meer weet hoe het echt was zal het ook wel meevallen!

Ik heb trouwens wel veel boeken gelezen toen.
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

Framboos

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1416

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:13

Bericht 17 Jan 2018 19:58

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Bij de eerste ging ik met 34 weken met verlof. Ging de laatste inkopen doen, kleertjes wassen en opruimen, vluchttas inpakken en af en toe af spreken met vriendinnen. Na 1,5 week verlof beviel ik al dus van te voren niet heel lang verlof gehad.

Bij de tweede wederom met 34 weken met verlof. Dit keer waren alle wasjes al zo goed als klaar, de vluchttas stond klaar en dus eigenlijk was er weinig wat nog moest gebeuren. Ik sprak wat af met vriendinnen, keek tv en zorgde voor onze zoon. Met 35 weken kregen we te horen dat deze kleine hoogst waarschijnlijk ook eerder kwam. Dus ik heb toen niet heel veel meer ondernomen wetende dat het elk moment kon beginnen. Hierdoor duurde de laatste weken wel lang en uiteindelijk braken met 39+6 mijn vliezen (yes wat was ik blij eindelijk gebeurde er wat) en met precies 40 weken ben ik
bevallen.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Fauve

Major Yipyapper

Berichten: 2654

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:40

Bericht 17 Jan 2018 19:58

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Ik weet het gewoon niet meer. :palm:
04-2014
10-2015
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1907

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 17 Jan 2018 20:03

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Ik vond mijn verlof heerlijk! Ik ben 4 weken vantevoren met verlof gegaan, maar mijn verlof startte zo meteen na de herfstvakantie, dus ik had al een week vakantie vantevoren. Ik heb mijn nakijkwerk afgemaakt, veel creatief gedaan, haken, naaien, schilderen... fotoalbum van onze laatste vakantie gemaakt, babywas, schoonmaken, winkelen, lunchen en thee leuten met vriendinnen, hele seizoenen van diverse series gekeken, maaltijden koken inderdaad... Mijn gynaecoloog had de hele tijd voorspeld dat ik eerder zou bevallen, dus toen ik de 39 weken voorbij ging, was ik wel klaar met alles. Letterlijk klaar met alles dat ik af wilde hebben en ook klaar met mijn buik. Uiteindelijk ben ik met 41 weken ingeleid, dus ik heb 6 weken verlof gehad vooraf.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 15792

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 17 Jan 2018 20:07

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Ik ben inderdaad benieuwd hoe ik het ga ervaren. Ik plan van tevoren in elk geval niks en kijk hoe snel ik me ga vervelen. Ik heb nog een handletteringboek liggen, dus daar kan ik mee gaan oefenen, en ik ga veel tijdschriften lezen denk ik. En series/films kijken en lekker in de tuin zitten. En véél slapen.
Afbeelding
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24283

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 18 Jan 2018 10:25

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Fiederilsje schreef:Bij de oudste was ik zo ontzettend op, dat ik van 35 tm 39+5 geen barst heb uitgevoerd. Ik had helemaal geen nesteldrang en deed het hoognodige. Verder zat ik veel op het forum, TLC, at ik pap, stond ik onder de douche of lag ik te slapen. Verder wilde ik gewoon niet zo veel.

Bij de jongste heb ik juist heel erg last gehad van nesteldrang en heb ik heel veel gesopt, geordend, nog wat puntjes op de i gezet. En geslapen, gedoucht, gewandeld en boterhammen met hagelslag gegeten. En César Millan gekeken haha! Mijn verlof was vanaf 36 weken en ik beviel met 41+3. Met 37 weken heb ik nog 200+ stickers op de muur geplat in het kamertje, waar ze pas sinds haar 6 maanden wat meer komt hahaha!

Zonde dat je niet meer kunt haken Cotton.

Het klinkt best aantrekkelijk moet ik zeggen. Al hoop ik dat ik wel een beetje nesteldrang heb. M'n vriend hoopt dat ook denk ik. :smile:

Inderdaad echt rot dat ik niet meer kan haken. Heb nog wel spul liggen voor een dekentje. Ik ben er nog niet over uit of ik het aandurf om er aan te beginnen. Als ik last krijg, is het te laat.
29032018
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24283

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 18 Jan 2018 10:29

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

SophieZMY schreef:Oh ik lees nu even terug, maar ik heb ook totaal niet dat ‘wachtgevoel’ gehad. Dochter kwam 3 dagen voor de uitgerekende datum, dat helpt ook, voor ik kon gaan piekeren of ‘wachten’ was ze er al.

M’n verloskundige wist ook absoluut zeker dat ik overtijd zou gaan lopen, dat zei ze ook elke keer met beetje zon zelfvoldane grijns erbij. Begon zelfs rond 38 weken al over dat ik waars gestript moest gaan worden bij 41 weken (nee ik had niet echt een heel gezellige vk achteraf gezien :p).

Haha ohnee, dat is wel lullig zeg.
29032018
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2885

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:35

Bericht 18 Jan 2018 11:09

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Gewoon dingen die gedaan / geregeld moesten worden, maar daarnaast ook de vluchtkoffer klaarmaken en fotoalbums maken van onze vakanties. Alleen moest ik vanaf week 38 met regelmaat op controle en werd ik met 39 weken ingeleid, dus ik ben nog bezig aan de albums :smile:
Ik wil eentje nog persé in mijn verlof af hebben, de rest komt hopelijk in de loop van het jaar wel af.
Afbeelding
<<

sanskie

Kletskop

Berichten: 724

Geregistreerd: 29 Okt 2013 12:48

Bericht 18 Jan 2018 14:48

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Ik heb echt super lang zwangerschapsverlof gehad. Maar liefst 8 weken !!! Ik dacht dat ik gek werd van verveling. Die allerlaatste weken durven ik ook niet meer echt ver weg op pad. Met het idee straks gebeurd het en dan ben ik niet 123 weer thuis.
Achteraf beetje overdreven maar goed was mijn eerste keer weet ik veel en hoort soms verhalen bevallen in een paar uurtjes.
Ik ben volgens mij nog best vaak op de fiets naar de stad gegaan babykleding shoppen en verder veel tv gekeken, babywasje gedraaid, toch maar vluchttas klaargemaakt gewoon de gebruikelijke dingen.
Ohja en aan diamantpainting begonnen waar ik nu echt helemaal geen zin meer in heb.
<<

Siep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3298

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:43

Bericht 18 Jan 2018 19:43

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Elke middag een dutje. Heerlijk! Verder rustig aan omdat het heel warm was die periode. Beetje koken, klusjes in huis, afspreken met vriendinnen, vaak naar het dorp. Beetje lezen. Oftwel.. vooral niks en chillen. Maar ik was er na 4 weken ook wel klaar mee, aan andere kant ging de tijd ook heel snel.
Ik had op dat moment door omstandigheden geen auto en voelde mij daardoor wel aan huis gekluisterd.
Oktober 2016 Juni 2018
<<

Raven

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1704

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:39

Bericht 18 Jan 2018 20:12

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Gaat borduren wel?

Ik vind het heel ontspannend om te borduren. Kun je iets leuks maken voor op de kinderkamer.
En het kan op de bank.
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

Snirp

Major Yipyapper

Berichten: 4132

Geregistreerd: 22 Nov 2013 07:57

Bericht 19 Jan 2018 16:01

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Ik ben bij T. met 35 weken met verlof gegaan.
Ben in die 4 weken (hij kwam met 39+2) de meeste kilo's aangekomen volgens mij :palm: :smile:

Ben in mijn eentje op pad gegaan. Koffie met taart hier, lunch daar.
Verder de 'gebruikelijke' dingen. Netflix, dutjes, babywasjes...
Afbeelding

Afbeelding
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24283

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 19 Jan 2018 16:03

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Raven schreef:Gaat borduren wel?

Ik vind het heel ontspannend om te borduren. Kun je iets leuks maken voor op de kinderkamer.
En het kan op de bank.

Dat is best wel een goede eigenlijk! Dat vind ik leuk en dat moet idd wel lukken ja. :good:
29032018
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24283

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 03 Feb 2018 18:47

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Denk dat ik ook maar een kleurboek vraag op m'n verjaardag om te doen in m'n verlof.
29032018
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10961

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 03 Feb 2018 19:09

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Twee keer tot 36 weken doorgewerkt. Heb in die laatste 5 en 3 weken veel genetflixt, gezwommen en het assortiment van de meest dichtsbijzijnde Hema uit m’n hoofd geleerd. Bij de tweede ook veel genaaid.
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 24283

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 03 Feb 2018 19:14

Re: Zwangerschapsverlof, what to do?

Haha assortiment van de HEMA. Dat is een goede ja. Ben bang dat ik daar ook wel wat tijd ga doorbrengen.
Bij voorkeur op de fiets erheen.
29032018
VorigeVolgende

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers