Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zoon praat niet op peuterspeelzaal

<<

Kris

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 765

Geregistreerd: 26 Aug 2015 14:19

Bericht 13 Dec 2017 11:13

Zoon praat niet op peuterspeelzaal

Mijn zoon gaat sinds september 2016 1 ochtend in de week naar de peuterspeelzaal. Hier praat hij alleen helemaal niet. Hij gaat er wel graag naar toe en heeft het er ook goed naar zijn zin. Verder verteld hij er thuis wel over maar daar iets zeggen doet hij niet. Dit is met de juffen al eens ter sprake gekomen maar maakte me er nooit echt druk over.
Vanmorgen sprak 1 van de juffen mij hier nogmaals op aan dat ze zich toch wel zorgen beginnen te maken omdat hij dus nog steeds niets zegt en in maart wordt hij 4 en dan naar de basisschool gaat. Ze zou het nogmaals met de andere juffen bespreken wat we hier aan zouden kunnen doen (ze stelde voor dat ik misschien een keer een ochtend kon blijven om te kijken hoe het dan zou gaan).
Thuis is N. helemaal niet zo en kletst hij de hele dag door (ook bij familie en vrienden). Ook vragen wij N. wel eens waarom hij daar niet praat en hij zegt dan dat hij dit gewoon niet doet. Wij zeggen dan ook vaak dat de juffen het wel leuk zouden vinden als hij iets zou zeggen maar hij wil dit gewoon niet.
Moet ik me hier nu echt zorgen om gaan maken of gewoon nog even afwachten hoe het op de basisschool straks gaat? En zijn er misschien meer moeders die hier ervaring mee hebben of eventuele tips wat we er aan zouden kunnen doen.
Maart 2014
Februari 2018
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6184

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 13 Dec 2017 12:32

Re: Zoon praat niet op peuterspeelzaal

Nou da's ook wat. Helemaal niet praten op de opvang en thuis wel. Ik snap wel dat zijn juffen zich zorgen maken en jij niet per se.
Als ik jou was zou ik beginnen met een ochtendje meekijken om zelf te zien hoe hij zich gedraagt en daarna evt verder kijken.
<<

Anansi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 352

Geregistreerd: 02 Okt 2016 14:34

Bericht 13 Dec 2017 12:40

Re: Zoon praat niet op peuterspeelzaal

Ik vind dit wel opvallend ook gezien hij al meer dan een jaar gaat. Is hij verder wel actief? Maakt hij wel geluiden bv tijdens spelen? Is hij verder angstig?

Ik zou zeker een ochtend meedraaien, een juf van de psz uitnodigen om thuis een keer op de koffie te komen (twee werelden bij elkaar brengen) en hem een extra ochtend per week laten gaan.
<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1498

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:29

Bericht 13 Dec 2017 13:43

Re: Zoon praat niet op peuterspeelzaal

Ik vind het wel opvallend, vooral omdat het al zo lang duurt en met het oog op de overgang naar basisschool snap ik wel dat juf zich zorgen maakt. Heb je hem ook wel eens uitgelegd waarom het fijn is wanneer hij toch ook op psz zou gaan praten? En praat hij ook niet tegen de andere kinderen?

Mijn dochter is een paar maanden jonger dan jouw zoon en heeft best lang moeite gehad met het wegbrengen op de psz. Hysterisch huilen en daarbij zelfs overgeven, heel rot vond ik dat. Maar dat verbeterde wel steeds meer en inmiddels is ze echt zichzelf. Ze heeft het er enorm naar haar zin maar soms probeert ze uit, gaat ze opeens om mijn benen hangen of gillen. Laatst heeft ze zich ziek gefaket zodat juf me zou bellen dat ik haar moest komen halen :smile: Maar als ik dat gedrag door heb en er met haar over praat begrijpt ze dat prima en gaat het weer goed. Dat niet praten zou ik dan ook gewoon met kind bespreken. Dat het fijn en handig is om ook daar te gaan praten, maar persoonlijk zou ik ook zeggen dat ik het niet zo vriendelijk en netjes vind als je nooit iets terug zegt. Ook een stukje omgangsvormen waarvan ik vind, kijkend naar mijn dochter, dat ze dat op deze leeftijd prima mogen leren en op aangesproken kunnen worden.
♥️ N. juli 2014
♥️ L. maart 2016
<<

Anoniem250

Bericht 13 Dec 2017 13:48

Re: Zoon praat niet op peuterspeelzaal

Ik kan me voorstellen dat je niet weet wat je hier mee moet. Zijn taalontwikkeling lijkt me prima in orde, als het thuis zo goed gaat. Toch kan ik me de zorgen van de leidster best voorstellen. Ik zou zeker ingaan op haar uitnodiging. Mag ik vragen waarom je hebt gekozen voor één dagdeel op de peuterspeelzaal in plaats van de gangbare twee dagdelen? Is het misschien een optie, om hem ter voorbereiding van de basisschool, twee dagdelen te laten gaan. Misschien is één dagdeel in de week voor hem te weinig.
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1026

Geregistreerd: 08 Dec 2013 12:23

Bericht 13 Dec 2017 14:06

Re: Zoon praat niet op peuterspeelzaal

Ik heb nu geen tijd om uitgebreid te reageren en wil er ook niet gelijk een label aan hangen, maar Google eens op selectief mutisme. Dat is het eerste wat in mij opkomt eigenlijk. Misschien vind je op dat vlak wat overeenkomsten?
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11204

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 13 Dec 2017 14:15

Re: Zoon praat niet op peuterspeelzaal

Mijn dochter begon met 2 jaar op de peuterspeelzaal en heeft het hele eerste jaar niks gezegd op school. Ze praatte thuis wel (veel :smile: ). Na een jaar begon ze vanzelf te praten. Zij ging wel twee dagdelen per week. Ik zou denk ik, ook als voorbereiding op de basisschool, sowieso uitbreiden naar twee dagdelen per week. Mijn dochter begint volgens mij pas te praten als ze zich echt veilig voelt. Nu op de basisschool praat ze ook niet veel, zeker niet in de kring, maar gelukkig wel met leeftijdsgenootjes en met de juf 1-op-1.
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Kris

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 765

Geregistreerd: 26 Aug 2015 14:19

Bericht 13 Dec 2017 14:47

Re: Zoon praat niet op peuterspeelzaal

HollyGolightly eigenlijk geen specifieke reden dat hij maar 1 ochtend gaat. Misschien inderdaad een idee om hem vanaf het nieuwe jaar een ochtend extra te brengen.

Ysa zal eens gaan googlen over selectief mutisme.

Vandaag hadden mijn schoonouders N. opgehaald bij de peuterspeelzaal en de juffen vertelde dat hij vandaag met de kring toch wat was gaan praten. Hopelijk zet hij dit zo door. Zal het er volgende week nog eens met de juf over hebben en zo nodig een keer een ochtend blijven en ook de mogelijkheid van een extra ochtend bespreken.
Maart 2014
Februari 2018
<<

Wasmand

Kletskop

Berichten: 526

Geregistreerd: 09 Okt 2013 20:19

Bericht 13 Dec 2017 17:32

Re: Zoon praat niet op peuterspeelzaal

Praat hij ook niet tijdens zijn spel met andere kinderen?
Misschien kan de juf een keer meespelen.
Een handpop kan ook wonderen verrichten.
Dan praten ze tegen de pop en niet tegen de juf.
Is het een idee om hem 2x per week te brengen of misschien via het consultatiebureau een vve indicatie te krijgen zodat hij 4 keer mag.

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron