Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zomermama's 2018; juli & augustus

<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2376

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 19 Apr 2018 07:31

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ik zit te twijfelen aan die kinkhoest vaccin.. als ik zo de voors Dn tegen ervan lees neig ik toch naar niet doen.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7544

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 19 Apr 2018 09:38

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Oh ja, dat kinkhoest vaccin. Daar zit ik ook nog over te denken. Heb het vrij in het begin al eens gevraagd bij de VK omdat het toen zo in het nieuws was, maar zij wist er eigenlijk niet veel van. Volgende week controle dus zal dan nog eens informeren, en anders even via de huisartss informeren.

Fijn dat alles goed gaat Teun en MissEnergy. Balen van je bekkenklachten Madame Butterfly. Sterkte voor de meiden die nog steeds zo misselijk zijn, lijkt me heel vervelend.

Hier gaat eigenlijk alles zijn gangetje. Over het algemeen voel ik me goed en fit, deze week een drukke week gehad qua lichaamsbeweging, maar dat gaat allemaal nog vrij makkelijk. Alleen gisteren een rotdag op het werk met veel stress, nou dat merkte ik 's avonds wel, mijn buik was helemaal hard en strak. Gelukkig heb ik vandaag al vrij toevallig, dus een lekker lang weekend zonder werkgezeur.
Vorige week had ik een proefles yoga. Ondanks dat het toch best een beetje zweverig was, was het ook wel prettig. Dus ik heb me ingeschreven, over 3 weekjes ga ik starten (de komende 3 keer kan ik toevallig niet, dus net zo rustig om dan na mijn vakantie te beginnen).
Verder heb ik volgende week de suikertest. Blegh, zie er wel tegenop hoor.
<<

NerdChic

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 813

Geregistreerd: 20 Sep 2013 10:49

Bericht 20 Apr 2018 08:17

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Joehooeeee, ik heb vakantie. Zondag lekker naar Lissabon voor een paar dagen. Verder heb ik morgen nog een foto cursus, heb ik eigenlijk niet zo een zin meer in haha maar zal vast leuk worden.
Ben heel blij want ging gisteren nog wat zomer positiekleding kopen, was wel nodig met dat weer en er komt vast nog meer aan. Heb een super leuke noppies jurk, een jurkje van supermom, 2 hemdjes en een korte broek gekocht. Alleen de korte broek geen korting, verder op alles 50% was toch leuk shoppen.

Zijn jullie je met dit weer ook nog meer bewust van het feit te moeten smeren nu je zwanger bent? Ik wel, vooral m'n gezicht wil geen zwangerschaps masker.

Goed dat jullie over dat kinkhoest vaccin begonnen, ik wist daar helemaal niks van af oid. Zit er wel over te denken om dat misschien te doen. Ga de voors en tegens eens afwegen.

Gisteren ook bij de vk geweest en alles was weer in orde. M'n bloeddruk was van laag weer naar normaal gegaan dus dat is fijn (het zijn natuurlijk ook maar moment opnames). Gewicht volgens mij het zelfde als de keer er voor. Ze hebben wel m'n buik opgemeten nu, ook in orde haha. Verder hebben ze bloed afgenomen om te kijken naar de bloedgroep van de baby. Ze zei ook dat de baby (gisteren in ieder geval) met het hoofdje naar beneden lag. Maar wie weet was dat een half uur later al weer anders natuurlijk. Verklaarde wel waarom ik zoveel moest plassen.
Don't let the fear of striking out keep you from playing the game!
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:49

Bericht 20 Apr 2018 08:52

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ik heb het volgens mij niet zo erg als Anousch, maar ik word er wel eens simpel van dat ik 's ochtends zo misselijk blijf. Bedankt voor jullie steun!

@NerdChic: ow heerlijk, lekker op vakantie naar Lissabon. Geniet ervan! En dan zijn wat zwangerschapszomerkleren wel handig. Ook fijn dat alles weer goed was bij de verloskundige!

@Teun: ik zag jouw buik in het buikjestopic. Echt heel mooi, maar ik snap wel dat je je afvraagt hoe dik die gaat worden!

@Mizz_S: wat fijn dat je je nog zo goed voelt! En lekker om iets van zwangerschapsbeweging te doen, zoals yoga. Succes met de suikertest volgende week!

Over dat kinkhoestvaccin hoorde ik inderdaad wat van mijn schoonzus. Ik zal het de volgende keer eens vragen aan de verloskundige, want ik twijfel daarover.

Ik ben ook blij met mijn zwangerschapszomerkleding. Die heb ik nu al lekker aan en komende maandag gaan wij naar voor anderhalve week naar Marrakech op vakantie. Echt heel veel zin in!
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2376

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 20 Apr 2018 09:18

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Fijne vakantie NerdChic en zonnetje!! Geniet ervan!

Ik heb bijna geen zomerkleding. Wel wat korte mouwen shirts maar verder niet veel. Ik wil eigenlijk niet zoveel meer aanschaffen aangezien dit de laatste zwangerschap is. Maar ja, kan moeilijk met die hitte in mn spijkerbroek zitten dus zal toch nog opzoek moeten naar een jurk en een korte broek ofzo.
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3230

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 20 Apr 2018 09:43

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ik pas mijn (niet-zwanger) zomerjurkje ook gewoon! Nu wel even een legging eronder ivm met schuren van bovenbenen.
De leggings die ik heb van de H&M (10 euro per stuk) zitten echt heerlijk lekker!

Zojuist ook contact gehad met de huisarts. Ik was de eerste die belde over de vaccinatie kinkhoest en de assistent was er zo niet bekend mee. Hij gaat nog even contact opnemen met de verloskundige om zichzelf te informeren, want ze verwachten nog wel meer mensen die daar mee komen. Nu dus even afwachten...
08/2018
05/2021
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:49

Bericht 20 Apr 2018 10:12

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

@Shally: dankjewel! En dat snap ik wel inderdaad. Ik hoop hierna nog een keer zwanger te zijn, maar je weet natuurlijk nooit of dat dit weer in de zomer zal zijn. Ik heb nu twee zwangerschaps korte broeken gekocht en een paar jurkjes. Ik pas ook een paar gewone jurkjes en een zwarte stretchrok nog.

@MissEnergy: die legging van de H&M heb ik ook en die is inderdaad heel fijn!
Er lijkt nog weinig bekend over dat kinkhoestvaccin ja. Terwijl dat in andere landen zo normaal is. Ik ga er toch nog eens wat meer over lezen.
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2376

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 20 Apr 2018 10:33

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Zwangerschaps korte broeken is inderdaad fijn vanwege die band om je buik maar denk dat ik mn korte broeken van joggingstof ook nog wel zal passen.
Ik heb nu ook een zwarte sport capri aan zonder band dan wel maar toch
Jurkje heb ik net gepast maar daar zit zo’n elastische band in de taille en die komt nu precies op mijn buik dus da is niet fijn. En die andere langere jurken zijn niet elastisch dus dat wordt m niet.

Zwangerschapskleding 2e hands heb ik geen problemen mee maar vind ik wel lastig qua maat dus doe ik niet zo snel.
Ik moet gewoon even de aanbiedingen in de gaten houden.

Het scheelt dat ik eind mei/ begin juni al met verlof ben dus als ik er thuis als een slobber bij loop vind ik niet zo erg, haha.
<<

Anoniem318

Bericht 20 Apr 2018 11:42

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Mizz S: geen zorgen over de suikertest hoor, ik vond het echt meevallen en ben ook niet misselijk geweest.

Ik heb de kinkhoestvaccinatie wel laten zetten en mijn partner ook. Dat is hier standaard.

Burn, dank je voor de tip wat betreft het tapen, ik heb dat hier in BE nog niet gezien. Ik heb nog aan de gyn gevraagd of cetirizine mag en blijkbaar wel, maar durf niet goed, stom he. Dus blijf nog een beetje kwakkelen - over een week is toch voorbij. Ze heeft trouwens ook fysio voorgeschreven voor mijn bekken - ik ga vanmiddag bellen en hopelijk kan ik snel terecht.

Nerchic, ik smeer zelfs met factor 50, ben inderdaad bang voor een zwangerschapsmasker (en pigmentvlekjes). Veel plezier in Lissabon (ik hou van Lissabon, goede keus!).

Kleding: heb toch nog wat jurkjes gekocht, die ook na de bevalling te dragen zijn als borstvoedingsjurkjes. Wat ik al had, was echt wel te warm voor dagen als vandaag en ook erg donker qua kleur (veel zwart & donker blauw). Zo kan ik het toch een beetje rechtvaardigen voor mezelf :smile: . Mensen beginnen nu voor me op te staan in het OV! Wat een gewaarwording, ik voel nog helemaal niet de behoefte om te zitten steeds, maar vind het wel lief als ze het vragen.

Oh! Ik heb ook al borstvoedingsbeha's aan van de H&M, gewoon omdat deze geen beugel hebben en lekker stretchy zijn. Ziten zoveel beter dan mijn oude, ik had daar aan het einde van de dag altijd rode striemen van.
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3230

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 20 Apr 2018 11:57

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ik heb een afspraak gemaakt bij de GGD in mijn regio voor de vaccinatie. Ze hebben hier in de buurt een avondspreekuur in het ziekenhuis, dus dat is wel prettig.

@MB: Ik heb ook hooikoorts en contact gehad met de huisarts hierover. Mijn pilletjes mocht ik niet, ik heb nu loratadine gekregen (ook in drogist verkrijgbaar). Zelf had ik ook even gekeken op internet maar cetrizine is de andere optie die je veilig schijnt te kunnen gebruiken tijdens de zwangerschap.

Vanmiddag ga ik eens even kijken naar een andere BH. Ik heb normaal al iets van 80E, dus bij de H&M verwacht ik niet te slagen... De babyplanet heeft hier het een en ander in de winkel hangen, dus daar straks even kijken.

Mensen beginnen ook op te kijken, het eerste waar ze naar lijken te kijken op het het werk is mijn buik... heel raar!
08/2018
05/2021
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2376

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 22 Apr 2018 17:36

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Pff waarom is positie kleding zo duur..
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15963

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 22 Apr 2018 17:37

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

ShallY schreef:Pff waarom is positie kleding zo duur..

Niet bij H&M en die hebben echt leuke dingen!
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2376

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 22 Apr 2018 17:56

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Daar ben ik afgelopen donderdag nog geweest maar viel tegen. Ga van de week even in Breda kijken.
<<

Anoniem304

Bericht 22 Apr 2018 17:56

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Online!
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15963

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 22 Apr 2018 21:06

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Cotton schreef:Online!

Dit. In de winkels hebben ze veel minder keus.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Tante Toos

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 607

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:41

Bericht 23 Apr 2018 12:01

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ik krijg vandaag of morgen ook een bestelling van H&M binnen! Vond bij alle andere webshops de kleding inderdaad vrij prijzig en zo heel vaak en lang kun je het niet eens dragen. Van de ene kant een voordeel dat ik zolang normale shirtjes heb kunnen dragen maar ook zonde dat ik nu uiteindelijk toch kleding moet bestellen en er dus relatief weinig gebruik van heb gemaakt :p

Over die kinkhoestvaccinatie moet ik maar eens informatie gaan opvragen. Ik hoor er de afgelopen dagen ineens meer mensen over maar had er eerder nog niets van gehoord. Of ben ik daarvoor inmiddels te laat?
09-07-2018
11-07-2021
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2376

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 23 Apr 2018 12:16

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Lady schreef:
Cotton schreef:Online!

Dit. In de winkels hebben ze veel minder keus.



Maar dan is het nog duur
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25110

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 23 Apr 2018 12:29

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

ShallY schreef:
Lady schreef:
Cotton schreef:Online!

Dit. In de winkels hebben ze veel minder keus.



Maar dan is het nog duur


Niet bij H&M dus, daar valt het echt reuze mee!
❤ 7 juni 2018
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4569

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:35

Bericht 23 Apr 2018 12:34

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Bij Zalando heb ik ook leuke en betaalbare positiekleding gekocht.
Ik zie dat je Breda schrijft. In Tilburg heb je Van Asten. Die hebben ook regelmatig korting op positiekleding en daar haalde ik ook vaak leuke dingen zoals jeans en shirtjes.
A 06-11-2017
M 23-03-2020
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 20:55

Bericht 23 Apr 2018 13:06

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

H&M valt idd nogal tegen in de winkel, weinig keuze en beperkte maten. Eigenlijk valt bij alle stenen winkels de hoeveelheid positiekleding tegen.

Tante toos, toch juist fijn dat je pas positiekleding hoeft te kopen nu het zomerseizoen aanbreekt? Anders had je nu alsnog nieuwe spullen mogen kopen want aan winterkleding heb je niets in de zomer.

Voor de kinkhoestvaccinatie ben je nog op tijd, tussen 28 en 32 weken, evt. tot 38 weken. Al hoor ik de laatste weken meerdere mensen over een tekort aan het vaccinatiemiddel.
Afbeelding
<<

Fientje

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1315

Geregistreerd: 28 Feb 2015 00:10

Bericht 23 Apr 2018 14:09

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ik heb het vaccin ook gehaald. Mijn man ook.
Ik liep er, net als jullie, tegenaan dat ik weinig tot geen informatie kon krijgen van huisarts, vk of gynaecoloog. Apart eigenlijk he?
Mama van M ('17) en F ('22)
Pegdolls!
www.dollvanjoyce.nl
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3230

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 23 Apr 2018 19:59

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Via de apotheek/huisarts schijnen ze lastig aan vaccins te kunnen komen. De GGD kan er beter bij. Zo op het oog had ik de indruk dat het een zelfde vaccin is als je normaal ook zou krijgen bij reizigersvaccinaties:
https://www.rivm.nl/Onderwerpen/V/vacci ... re_vrouwen

Toen ik van de week de GGD belde, kon ik zelfs nog komende maandag worden ingepland! Zolang je nog niet over de 32 weken zit, ben je best op tijd. Met 32 weken vaccineren, betekent een 'optimum' rondom week 37. Mocht je dan aan de vroege kan bevallen dan ben je 'veilig'.
08/2018
05/2021
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7544

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 24 Apr 2018 09:53

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ik ben toevallig van de week ook weer even op pad geweest voor positiekleding bij de H&M in Mönchengladbach. In de winkel hebben ze inderdaad niet heel veel keus, maar met name voor broeken vind ik dat toch echt veel fijner. Ik heb sowieso al niks met online shoppen, maar nu vind ik het helemaal lastig welke maat te pakken. Maar wel goed geslaagd, ik heb 2 broeken gekocht en 1 korte broek. Ik had al 2 positiebroeken, en van mijn gewone kleding heb ik nog 2 broeken en 2 korte broeken die ik nog pas dus daarmee kom ik vast een heel eind. De bovenkleding vind ik lastiger, ik vind echt maar weinig leuk. Ik heb nu gewoon 4 basic shirtjes in een grotere maat gekocht, en laatst ook al 1 bij de Primark. Die kan ik dan gewoon dragen met een vestje, jasje of (open) spijkerblouse. En mochten ze uitlubberen, dan gooi ik ze na de zwangerschap weg want ze waren toch spotgoedkoop, en anders gebruik ik ze voor ergens onder of zo. Verder pas ik van mijn eigen bovenkleding eigenlijk ook nog wel het meeste, sommige dingen zitten nu minder mooi dus die doe ik niet meer aan, maar veel kan nog prima.
Gisteren had ik de suikertest, nou het viel me zo ontzettend mee. Ik vond dat drankje ook echt niet vies. Lekker is anders natuurlijk, maar vies niet eens echt. Ik voelde me ook prima, en na afloop moest ik verplicht wat eten van de verpleegkundige maar eigenlijk had ik nog niet eens echt honger. Ik denk dat ik donderdag de uitslag krijg want dan heb ik weer een afspraak bij de verloskundige.
Hebben jullie al nagedacht over opvang trouwens, mocht je dat nodig hebben? Wij gaan zo kijken bij een kdv, ben heel benieuwd!
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3230

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 24 Apr 2018 18:05

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

FIjn dat je geslaagd bent Mizz_S. Ik heb ook shirtjes die geen positiekleding zijn, maar gewoon wat langer of rekbaar zijn en dus gewoon kunnen.

Opvang is rond: 1 dag schoonmoeder + 2 dagen haar zus (=tante van mijn vriend). Ze komen bij ons thuis, dus best wel handig! Scheelt ons ook enorm veel in kosten, we betalen ze wel maar dan gewoon een vergoeding.
08/2018
05/2021
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2376

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 26 Apr 2018 16:12

Re: Zomermama's 2018; juli & augustus

Ik zag de nieuwe folder van prenatal met positiekleding voorbij komen en er staan wel leuke dingen voor een leuke prijs.

Ik weet niet of ze morgen open zijn maar wil 2 tops kopen, korte broek en een jurk. En daar doe ik het dan wel mee.
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers