Ik hou echt van soep. Hieronder wat succesrecepten van mij:
Broccolisoep met reepjes gerookte zalm
Heel simpel te maken. Een ui fruiten in de pan, broccoli toevoegen, bouillon toevoegen, 10 minuten door laten koken tot hij gaar is, met de staafmixer pureren, scheutje kookroom erbij, peper, zout en wat bieslook en voor het serveren de reepjes gerookte zalm er doorheen roeren.
Gebonden champignonsoep
Roux maken van margarine, bloem en bouillon. In een andere pan een ui, kastanjechampignons en knoflook bakken. De roux en het mengsel van champignons bij elkaar voegen. Voeg wat gehakte peterselie toe.
Heerlijke tomatensoep
Balletjes gehakt draaien en gaar koken in water met zout. Margarine smelten in een ruime kookpan. Ui pellen, snipperen en glazig fruiten in de margarine. Laurierblad toevoegen. Tomatenpuree toevoegen en op hoog vuur ontzuren. Pan van het vuur nemen en bloem toevoegen (55 gram). Bloem op het vuur gaar maken. Beetje bij beetje koud al roerende met een garde, water toevoegen. 2,5 bouillonblokje, 40 gram suiker, 1/4 theelepel sambal, 1,5 eetlepel ketchup en 1 theelepel paprikapoeder toevoegen. Laat de soep doorkoken tot deze gebonden is. Voeg 1 dl koksroom, peterselie en de balletjes toe.
Spaanse spinaziesoep
Schil 1 stukje gember en snijd dit fijn. Was 150 gram spinazie. Snijd 1 kleine rode peper in heel kleine stukjes. Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de gember 1 minuut op laag vuur.
Haal de pan van het vuur en voeg 1,5 dl kokosmelk en 7,5 dl kippenbouillon toe en breng aan de kook met de deksel op de pan. Schep de spinazie door de soep en kook 2-3 minuten mee.
Pureer de soep met de staafmixer en breng daarna op smaak met 2 eetlepels sojasaus.
Garneer de soep voor het serveren met de rode peper.