Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zoep!

<<

Artemis

Bericht 12 Sep 2013 09:56

Zoep!

Wij zijn hier thuis gek op soep. Vooral in de winter eten we dat heel vaak.

Ik heb een aantal varianten, pompoen, aardappel/prei, bami en tomatensoep zijn de meest favoriete varianten. Pastinaak/groenecurrysoep vinden man en in heerlijk en de kinderen wat minder.

Hebben jullie nog soepsuccesrecepten?

De aardappelprei soep is als volgt:
Prei (300gram voor 2 personen) even aanbakken in klontje boter
Blokjes aardappel (1 hele grote of 2 kleine) meebakken
Bouillon (kip) erbij gieten, 500 ml
Laten koken tot alles gaar is
Bekertje slagroom erbij (125 ml)
Pureren met staafmixer, eventueel wat water erbij als het te dik is

In een kom scheppen en reepjes gerookte kipfilet (kan van die voorverpakte) er bovenop scheppen. Kaas/ui stokbroodje erbij, of eventueel ander brood.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 12 Sep 2013 09:58

Re: Zoep!

Ik ben ook gek op soep, maar eigenlijk maak ik bijna altijd kippensoep of groentensoep. Mijn lievelingssoep is tom kha kai, pittige Thaise kippensoep met kokosmelk, maar het is me nog nooit gelukt om dat echt goed te maken.

Die soep van jou klinkt ook lekker. Ik eet wel koolhydraatarm, maar een of twee aardappels op een hele pan soep zal wel gaan.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Artemis

Bericht 12 Sep 2013 10:11

Re: Zoep!

Ik vermoed dat het zelfs zonder kan, dan wordt hij alleen wat dunner.
<<

Anoniem83

Bericht 12 Sep 2013 10:34

Re: Zoep!

Die bami soep, ik ben wel benieuwd naar het recept Febe.
<<

Artemis

Bericht 12 Sep 2013 10:49

Re: Zoep!

Een ui even fruiten,
Zak Chinese roerbakgroenten even meebakken
Pot basis voor kippensoep toevoegen ( gewoon kippenbouillon kan ook) plus de hoeveelheid water die op de pot staat
Pindakaas er doorheen roeren (ik geloof officieel 100 gr, maar ik gebruik meer)
En een grote kipfilet in blokjes of reepjes toevoegen.
Als het kookt een zakje gebroken sperziebonen toevoegen.
10 minuten of kwartier laten koken.

In een andere pan mie nestjes koken,
Als de soep klaar is deze in een bord scheppen, en op elk bord ongeveer 1 mie nestje scheppen in de soep.


Je kunt de kant en klare producten gebruiken, dus alles voorgesneden en uit een potjem of zelf bouillon maken, sperziebonen en groente snijden.
Kan een dag van tevoren gemaakt, behalve de mie netjes.
<<

Birdie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2099

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:20

Bericht 12 Sep 2013 11:05

Re: Zoep!

Ik heb nog wel een lekker recept voor wortelsoep, even kijken of ik die weer kan vinden vanavond
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5878

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 12 Sep 2013 11:33

Re: Zoep!

Mijn man is er niet zo dol op maar ik maak heel graag een versie van minestronesoep.

Een uitje en knoflook aanfruiten, een zak Italiaanse groenten erbij, een blikje tomatenpuree en dat even mee bakken en dan vervolgens voeg ik tuinkruidenboullion toe maar dat kan ook een andere soort boullion zijn en rozemarijn (rozemarijn is belangrijk voor de specifieke smaak). Dat even lekker door laten pruttelen en dan de laatste 8 a 10 minuten een hand macaroni mee koken.
Als de soep klaar is deze in de kom scheppen en er een schepje groene pesto en geraspte kaas in doen.

Echt een maaltijdsoep, het is wel een vegetarisch gerecht maar er zou naar smaak best kip of rund toegevoegd kunnen worden.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Anoniem23

Bericht 12 Sep 2013 18:17

Re: Zoep!

I LOVE SOUP!
Haha, ik maak overal soep van. Knoflooksoep, spinaziesoep, courgettesoep, pompoensoep, tomatensoep, harira, spaanse chorisosoep, champignonsoep, erwetensoep, groentensoep, kippensoep. Soep soep soep!
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:49

Bericht 12 Sep 2013 23:07

Re: Zoep!

Ik hou echt van soep. Hieronder wat succesrecepten van mij:

Broccolisoep met reepjes gerookte zalm :heart:

Heel simpel te maken. Een ui fruiten in de pan, broccoli toevoegen, bouillon toevoegen, 10 minuten door laten koken tot hij gaar is, met de staafmixer pureren, scheutje kookroom erbij, peper, zout en wat bieslook en voor het serveren de reepjes gerookte zalm er doorheen roeren.

Gebonden champignonsoep

Roux maken van margarine, bloem en bouillon. In een andere pan een ui, kastanjechampignons en knoflook bakken. De roux en het mengsel van champignons bij elkaar voegen. Voeg wat gehakte peterselie toe.

Heerlijke tomatensoep

Balletjes gehakt draaien en gaar koken in water met zout. Margarine smelten in een ruime kookpan. Ui pellen, snipperen en glazig fruiten in de margarine. Laurierblad toevoegen. Tomatenpuree toevoegen en op hoog vuur ontzuren. Pan van het vuur nemen en bloem toevoegen (55 gram). Bloem op het vuur gaar maken. Beetje bij beetje koud al roerende met een garde, water toevoegen. 2,5 bouillonblokje, 40 gram suiker, 1/4 theelepel sambal, 1,5 eetlepel ketchup en 1 theelepel paprikapoeder toevoegen. Laat de soep doorkoken tot deze gebonden is. Voeg 1 dl koksroom, peterselie en de balletjes toe.

Spaanse spinaziesoep

Schil 1 stukje gember en snijd dit fijn. Was 150 gram spinazie. Snijd 1 kleine rode peper in heel kleine stukjes. Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de gember 1 minuut op laag vuur.
Haal de pan van het vuur en voeg 1,5 dl kokosmelk en 7,5 dl kippenbouillon toe en breng aan de kook met de deksel op de pan. Schep de spinazie door de soep en kook 2-3 minuten mee.
Pureer de soep met de staafmixer en breng daarna op smaak met 2 eetlepels sojasaus.
Garneer de soep voor het serveren met de rode peper.
<<

Merle

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 221

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:44

Bericht 13 Sep 2013 21:39

Re: Zoep!

Ik eet het liefst (Chinese) tomatensoep! Daar mag je me echt voor wakker maken!
J. 06-04-09
R. 20-06-11
<<

Anoniem273

Bericht 13 Sep 2013 22:33

Re: Zoep!

Ik ben dol op soep! Broccolisoep met mosterdcroutons, courgettesoep, courgette/aardappel/spinaziesoep, geroosterde paprika/tomatensoep, knoflooksoep, pompoensoep, paprikasoep...
<<

Anoniem 63

Bericht 15 Sep 2013 11:56

Re: Zoep!

Laatst heb ik voor het eerst courgettesoep geprobeerd. Was superlekker! Verrassend wel! Ik zag op internet dat er best wat variaties op zijn, dus we gaan het zeker nog een paar keer maken.
<<

Anoniem9

Bericht 15 Sep 2013 12:04

Re: Zoep!

Ik ben ook gek op soep! Maar maak het eigenlijk nooit echt zelf. Altijd met behulp van een zakje.. :$ Dat moet ik echt eens afleren.
<<

Arizona

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 763

Geregistreerd: 16 Sep 2013 19:39

Bericht 17 Sep 2013 16:47

Re: Zoep!

Heeft er iemand toevallig nog een recept voor lekkere goed gevulde snert? Aangezien het weer fris begint te worden, krijg ik nu alweer zin in snert. Dus hoe maak jij je snert altijd?

2014 - ♥
2019 - ♥
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3405

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 17 Sep 2013 20:02

Re: Zoep!

Aziraphale schreef:courgette/aardappel/spinaziesoep


Hoe maak je deze? Ik was op zoek naar een lekker recept voor spinaziesoep maar deze combi klinkt ook goed.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Japie

Major Yipyapper

Berichten: 3667

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 17 Sep 2013 20:07

Re: Zoep!

Ik heb net toevallig een soep gemaakt van alles wat nog in de koelkast lag. Ik had een kleine prei, winterpeen, rode paprika en een broccoli. Daarna op smaak gebracht met zout, peper, chilipoeder en koriander. Hij smaakte erg lekker al zeg ik het zelf! Die ga ik vaker maken :D
Geluk hoef je niet te verdienen, je hebt er recht op.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 17 Sep 2013 22:42

Re: Zoep!

Mmmm ik mis de UIENSOEP in dit topic: http://www.kokenmetkarin.nl/voor/uiensoep.html
(ik maak hem zonder het glas wijn en dan smaakt hij nog steeds heerlijk)
#teammaple🍁
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6126

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:54

Bericht 19 Sep 2013 10:15

Re: Zoep!

Ik wil vandaag deze zoete aardappelsoep maken.

http://www.24kitchen.nl/recepten/zoete-aardappelsoep

Ik ben benieuwd, iemand ervaring?
<<

Fayebella

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 774

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:57

Bericht 19 Sep 2013 18:51

Re: Zoep!

Ik heb vandaag champignonsoep zelf gemaakt, maar hij is niet zo goed gelukt. Er zaten nogal wat klontjes in van de bloem. Moet ik de volgende keer meer bouillon gebruiken? Of langer wachten met de bouillon erbij doen?
<<

Anoniem273

Bericht 19 Sep 2013 19:29

Re: Zoep!

rapa nui schreef:
Aziraphale schreef:courgette/aardappel/spinaziesoep


Hoe maak je deze? Ik was op zoek naar een lekker recept voor spinaziesoep maar deze combi klinkt ook goed.


2 uien fruiten in olijfolie, knoflook erbij. 2 aardappelen in blokjes erbij, 2 courgettes in blokjes erin en 1 liter groentebouillon. Laat 10 min koken. Daarna in twee delen in totaal 200 gram verse spinazie toevoegen, niet te lang roeren want dit wordt slijmerig. 4 el peterselie erdoor. Dan met de staafmixer erdoor en peper/zout. Erg lekker! Eventueel wat citroensap erdoor.
Laatst gewijzigd door Anoniem273 op 22 Sep 2013 10:18, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem29

Bericht 21 Sep 2013 23:03

Re: Zoep!

Biecht: Ik hou van Unox tomatencremesoup uit blik haha. Nu eet ik die nooit meer omdat ik weiger troep te eten. Maar meehn, wat heb ik veel van die soep op in de afgelopen jaren.

Verder allerlei verse soepjes maar courgette en pompoen blijven mijn favorietjes.
<<

Anoniem186

Bericht 21 Sep 2013 23:53

Re: Zoep!

Tomatensoep


Ingrediënten:

· 1 kg tomaten, ontpit en in stukken

· beetje olijfolie

· 2 blaadjes laurier

· 2 uien, gesneden

· 1 pakje tomatenpuree (500 gram)

· 2 eetlepels bouillonpoeder (ik gebruik altijd die van de natuurwinkel zonder gist)

· Een paar wortels, in kleine blokjes

· 1 grote aardappel, in stukjes gesneden

. 300 gram rundergehakt, in balletjes gedraaid

. Wat vermicelli

Bereidingswijze:


Verhit de olie in een soeppan. Bak hierin de wortel, laurierblaadjes en de ui, tot de ui glazig ziet. Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 2 minuten op middelhoog vuur.
Snijd de tomaten in vieren en schep ze met de aardappel en de bouillonpoeder in de pan. Voeg kokend water toe tot de pan vol zit en breng het geheel aan de kook. Laat 10-15 minuten zacht doorkoken. Haal de laurierblaadjes eruit.
Pureer de tomatensoep met een staafmixer en zeef 'm. Voeg desgewenst wat kokend water toe om de soep te verdunnen.
Voeg de balletjes en daarna de vermicelli toe en laat de soep nog even zachtjes pruttelen.
Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper.



Courgettesoep

Ingrediënten:

2 courgettes
2 tl grove mosterd
2 teentjes knoflook
1 liter bouillon
100 g uien
boter of olie

Bereidingswijze:

Snipper de ui en knoflook. Was de courgette. Snijd de courgette doormidden en verwijder de zaadjes. Met een theelepel kun je ze er zo uit schrapen. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer een halve centimer dik.

Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de plakjes courgette toe en bak mee tot ook deze zacht begint te worden. Voeg nu de mosterd toe en bak deze even mee. Het zuur van de mosterd verdampt door het bakken.

Giet de warme bouillon bij de courgette, breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken. Pureer de soep nu met een staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper.



Champignonsoep

Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
1 tl tijm
750 ml bouillon
teentje knoflook
1 sjalotje
30 g boter
30 g bloem

Bereiding
Maak de champignons goed schoon met een borsteltje of stuk keukenpapier (niet met water!) Snijd de champignons in kleine stukjes. Snipper het sjalotje en de knoflook.

Bak de champignons op hoog vuur in de boter tot ze bruin kleuren. Zet het vuur wat lager en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is. Strooi nu de bloem over het mengsel en bak nog twee tot drie minuten.

Door het bakken van de bloem in boter maak je een roux. Dit maakt je soep dikker. Je moet opletten dat er tijdens het bakken genoeg vet aanwezig is anders brandt de bloem aan. Als de bloem er erg droog uit ziet voeg dan nog wat boter toe.

Schep nu beetje bij beetje de bouillon bij het champignon-mengsel en blijf roeren. Je voorkomt zo klontjes. Wanneer de dikte op die van soep begint te lijken kun je de bouillon sneller toevoegen.

Laat de soep nog tien minuten zachtjes koken en roer hem af en toe door. Pureer de soep met een staafmixer of blender en garneer met lobbig geklopte slagroom en verse peterselie of bieslook.

Pompoensoep met kokosmelk
Ingrediënten

1 pompoen van een kilo, in stukjes
2 uien, in stukjes
5 wortels, in stukjes
olie
1,5 liter groentebouillon
1 blikje kokosmelk
1 theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder
zout en peper


Bereidingswijze
Hak de pompoen in kleine stukken.
Doe in en soeppan een beetje olie en bak de uien, pompoenstukken en stukken wortel hierin.
Voeg de chili, komijn en zout en peper toe en laat 5 minuten bakken.
Voeg dan de warme bouillon toe en laat het geheel 20 minuten koken.
Voeg de kokosmelk toe en doe de staafmixer erdoor.


Dit zijn een beetje mijn standaard soepjes. Ik wil ook eens wat andere soorten gaan maken. Dat groene soepje van Azi staat nog steeds op m'n lijstje. Die lijkt me heerlijk.
Ik vind gepureerde soepjes altijd het lekkerste.
<<

Anoniem29

Bericht 22 Sep 2013 11:01

Re: Zoep!

Hmm jou tomatensoepje ga ik eens proberen.

Ik koop nu altijd bouillionblokjes van zonnatura of van de bio winkel. Poeder heb ik nog niet gezien. Ga ik eens naar op zoek.
<<

Anoniem186

Bericht 22 Sep 2013 13:39

Re: Zoep!

<<

Mikado

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 870

Geregistreerd: 22 Sep 2013 19:25

Bericht 22 Sep 2013 20:10

Re: Zoep!

Pindasoep! Leek me in de eerste instantie niks maar uiteindelijk heb ik zitten smullen. Eens in de zoveel tijd een pan en vries dan allemaal porties in, heerlijk!

Ingredienten
* 1 ui
* 3 volle eetlepels pindakaas
* 2 eetlepels tomatenpuree
* 2 kippenbouillontabletten
* 1 theelepel gemberpoeder
* 1 theelepel chilipoeder
* 2 theelepel tijm
* 2 aardappelen
* 1 courgette
* zout en peper
* sambal
* 1 liter water

Bereiding
Snipper de ui. Roer in een pan de pindakaas met tomatenpuree en 1 deciliter water tot een glad mengsel
Verkruimel de bouillontabletten erbij en doe de ui, gemberpoeder, chilipoeder en tijm erbij.
Roer vervolgens nog 9 deciliter water erdoor. Breng dit mengsel al roerende aan de kook en laat de pindasoep 10 minuten zachtjes koken.
Schil ondertussen de aardappelen en courgette en snijd deze in blokjes.
Na 10 minuten koken de aardappelen en courgette bij de soep voegen en vervolgens nogmaals 10 minuten zachtjes laten koken. Naar smaak peper, zout en sambal toevoegen.

Tip!
Serveer vers brood en gekruide kipkluifjes bij de soep, gegarandeerd een lekkere maaltijd!
2014 2016 2019
Volgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers