Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zo jammer weer!

<<

caribbeanlover

Bericht 16 Dec 2018 00:38

Zo jammer weer!

Lief dagboek,


Vrijdag was ik jarig, maar ik vier het al jaren niet meer. Mijn schoonouders vinden dat het hoort dat je het moet vieren, maar dit is mijn keuze! Ze laten dan ook niks van zich weten, maar toen ik een bepaalde leeftijd had bereikt stuurde ze wel een kaart. Attent, maar wel vreemd eigenlijk. Ik heb het ondanks dat ik het jammer vind onderhand geaccepteerd dat zij niet aan kaarten doen als je het niet viert. Heb het daar eens over gehad met mijn schoonzus en zij vond het ook vreemd.
Des te vreemder het is dat ze sinds zo'n 3 jr hetzelfde doet. Hoe raar kan je zijn?
Vorig jaar waren we niet op haar verjaardag omdat mijn man wat had. Hij vroeg of ik een kaart wilde sturen omdat hij zegt dat hij daar niet handig in is (had een digikaart gestuurd).
Vervolgens hoor ik een maand later niks van haar een maand later op die van mij! Met kerst wilde ik ernaar vragen, maar heb dat niet gedaan. Ze deed normaal, maar ik dacht alleen maar vind je dat normaal doen alsof er niks is en ik was jarig.

Dus nu wil ik het wel eens weten en ga ernaar vragen/opmerking maken. Je stuurt geen kaart, maar gaan zeggen dat je het van anderen vreemd vind en het vervolgens zelf ook niet doen.
Mijn man vind het ook raar. Ik zei hem vorig jaar dat ik die digikaart nooit had moeten sturen en dat ik hem zo had kunnen uitleggen hoe hij dat kon doen. Heb hem gezegd dat ik dat nooit meer doe!
Ik ga niet altijd mee naar verjaardagen, maar zei hem dus dat hij de jarige namens mij best kan feliciteren wat vrij logisch is. Daarnaast denk ik altijd mee ivm cadeaus omdat mijn man niet zo vindingrijk is. De keren dat ik niet mee ben gegaan naar de verjaardagen van haar kinderen heb ik mee gedacht voor cadeaus sterker nog ik kies ze voor 99% uit. Bedenke al ruim van te voren wat we kunnen geven, wat ze wel of niet leuk vinden. Pak ze ook direct in al is dat 2 wkn ervoor.
Haar man en de oudste zijn vlak na elkaar jarig, maar ze vieren het 2 weekenden na elkaar. Ik vroeg waarom ze het niet in 1x doen, dan hoeft niet iedereen 2x te reizen. Ze was daar niet echt duidelijk in. Mogen ze zelf weten, want daarna zijn ze dat steeds blijven doen. Prima, maar verwacht dan niet dat anderen 2x komen.
Ik heb tegen mijn man gezegd dat ik het kind voor laat gaan omdat die geen blaam treft, zij zijn de onschuldige in deze situatie waarin de ouders vrij aso zijn. Zij moeten niet de dupe ervan zijn.
Sinds ik mijn enkel heb gebroken zei ik tegen mijn man dat ik het vreemd vond dat ze niks lieten weten, maar per app vroeg ze het regelmatig. Dus ik dacht fijn dat je me dat laat weten...................not!
Ik had op zijn minst wel een kaart verwacht, maar later dacht ik ik lijk wel gek waarom zou ze dat nu wel doen?
Het rare is dat ze mijn moeder wel een kaart gestuurd hebben toen ze hoorde dat ze borstkanker heeft. Heel attent, maar zij is geen familie en ze zien elkaar 1x per jaar.


Ze had het mij ook kunnen vragen ivm mijn enkek, maar nu vraag ik me af of het wel gemeend was gezien mijn verjaardag.
Ik heb helemaal geen zin meer om naar haar verjaardag en die van haar man meer te gaan en snap niet wat voor nut het heeft.
Waarom zou ik?
<<

Anoniem244

Bericht 16 Dec 2018 08:20

Re: Zo jammer weer!

Nog gefeliciteerd met je verjaardag!

Voor mij persoonlijk valt het sturen van een digikaart onder hetzelfde als een appje / mailtje.
Ik denk dat je voor jezelf zo veel meer rust zou krijgen als je niet alles zal analyseren wat en hoe ze het doen etc.
Zelf stuur ik ook niet elk jaar iedereen een kaart eigenlijk.
Maar het is altijd leuk / fijn een kaart te ontvangen bij belangrijke / heftige gebeurtenissen.
<<

Anoniem245

Bericht 16 Dec 2018 08:22

Re: Zo jammer weer!

Ik vind het een vrij warrig verhaal als ik eerlijk ben. Maar als je niet naar de verjaardag wil gaan dan zou ik netjes een berichtje sturen en lekker thuis blijven.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 16 Dec 2018 09:04

Re: Zo jammer weer!

Leg niet alles op een weegschaal.

Ik heb ook zo'n tante die bij hield hoe vaak wij destijds bij hen op bezoek kwamen en hoe vaak zij bij mijn ouders op bezoek kwamen. Dit moest als het even kan om en om zijn. Ook met wat er dan op tafel kwam (chips en snackjes) werd er volgens mij naar gekeken. Het moest een beetje gelijkwaardig daarin blijven. Vreselijk vond ik dat als kind. Wat maakt het uit dacht ik altijd? Die hooguit 10 euro aan inkoopkosten van chips en drinken moeten we daar echt gelijkwaardig voor afspreken door het jaar heen?

Ik kijk daar zelf nu niet naar bij bijvoorbeeld bordspellenavondjes met mensen. Ik denk dat er het meest hier wordt afgesproken zelfs. Een leuke avond vind ik dan ook belangrijker dan dat het mij een beetje drank en wat chips kost.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6658

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 16 Dec 2018 09:35

Re: Zo jammer weer!

Nou, ik ben het niet vaak met je eens Fred, maar nu wel.
Word altijd beetje zenuwachtig van mensen die zo op je letter als CBL. Maar goed dat we geen familie zijn, je zou je doodergeren aan mij. En dat bedoel ik dan echt niet zo. Ik heb gewoon niet zoveel tijd om zoveel op anderen te letten. Het gaat godsdorie om een KAART. Een verjaardag.. Ik wil soms wel eens jouw problemen CBL, dat lijkt me heerlijk. Gaat werkelijk nergens over. Zij begon, nee jij begon! Zij stuurt geen kaart dus stuur ik ook geen kaart meer! Het is toch werkelijk kleuter problemen haha.

Ik moest wel heel erg lachen om je 'lief dagboek' begin ;)
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem248

Bericht 16 Dec 2018 09:41

Re: Zo jammer weer!

Het feit dat je gekscherend met ‘lief dagboek’ begint, geeft denk ik wel aan dat je zelf ook wel een beetje weet dat je je drukmaakt om niets.
<<

caribbeanlover

Bericht 16 Dec 2018 12:07

Re: Zo jammer weer!

Marsy31 schreef:Nou, ik ben het niet vaak met je eens Fred, maar nu wel.
Word altijd beetje zenuwachtig van mensen die zo op je letter als CBL. Maar goed dat we geen familie zijn, je zou je doodergeren aan mij. En dat bedoel ik dan echt niet zo. Ik heb gewoon niet zoveel tijd om zoveel op anderen te letten. Het gaat godsdorie om een KAART. Een verjaardag.. Ik wil soms wel eens jouw problemen CBL, dat lijkt me heerlijk. Gaat werkelijk nergens over. Zij begon, nee jij begon! Zij stuurt geen kaart dus stuur ik ook geen kaart meer! Het is toch werkelijk kleuter problemen haha.

Ik moest wel heel erg lachen om je 'lief dagboek' begin ;)


Het is niet zozeer dat ik erop let, maar het valt op.
Als ze nooit gezegd had dat ze het raar vind dat haar ouders mij nooit een kaart sturen was het anders. Nou is het gewoon stom omdat ze het ook raar vind en het zelf ook niet doet. Dat is toch apart?
Ik vind het dan niet meer dan logisch dat ik geen rekening met hun hoeft te houden. Waarom zou ik moeite doen voor iemand die dat niet voor mij doet ja toch?
<<

Catnip

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 528

Geregistreerd: 11 Jan 2015 18:40

Bericht 16 Dec 2018 12:08

Re: Zo jammer weer!

Ik weet niet of ik het nou echt snap, maar het lijkt erop dat je zegt dat je geen kaart of felicitaties krijgt als je je verjaardag niet viert. En dat zij ook nog zeuren dat anderen geen kaart sturen. Een beetje flauw is dat natuurlijk wel, maar aan de andere kant, zij denken dat je misschien geen kaart wil omdat je je verjaardag niet viert. Kennelijk zou jij het toch wel fijn vinden om wel een kaart te krijgen, maar jij denkt nu dat ze dat expres niet doen om je te pesten of zo, omdat jij je verjaardag niet viert. En daarom wil je ze nu ook geen digikaart meer sturen. Die zij toch niet wilden want een digikaart is geen echte kaart natuurlijk.
Schoonouders zijn ook heel erg ingewikkeld en raar.

Zelf stuur ik een (digi)kaart als ik daar zin in heb en stuur ik er geen als ik daar geen zin in heb, daar zit verder niets achter. Hetzelfde met wel of niet op verjaardagen komen of leuke cadeau’s geven. Doe gewoon waar je zelf zin in hebt en probeer er wat minder waarde aan te hechten wat anderen doen en hoe ze eventueel reageren met wel of niet iets teruggeven. Dat maakt het zoveel makkelijker.
<<

caribbeanlover

Bericht 16 Dec 2018 12:24

Re: Zo jammer weer!

Catnip schreef:Ik weet niet of ik het nou echt snap, maar het lijkt erop dat je zegt dat je geen kaart of felicitaties krijgt als je je verjaardag niet viert. En dat zij ook nog zeuren dat anderen geen kaart sturen. Een beetje flauw is dat natuurlijk wel, maar aan de andere kant, zij denken dat je misschien geen kaart wil omdat je je verjaardag niet viert. Kennelijk zou jij het toch wel fijn vinden om wel een kaart te krijgen, maar jij denkt nu dat ze dat expres niet doen om je te pesten of zo, omdat jij je verjaardag niet viert. En daarom wil je ze nu ook geen digikaart meer sturen. Die zij toch niet wilden want een digikaart is geen echte kaart natuurlijk.
Schoonouders zijn ook heel erg ingewikkeld en raar.

Zelf stuur ik een (digi)kaart als ik daar zin in heb en stuur ik er geen als ik daar geen zin in heb, daar zit verder niets achter. Hetzelfde met wel of niet op verjaardagen komen of leuke cadeau’s geven. Doe gewoon waar je zelf zin in hebt en probeer er wat minder waarde aan te hechten wat anderen doen en hoe ze eventueel reageren met wel of niet iets teruggeven. Dat maakt het zoveel makkelijker.


Klopt ik krijg geen kaart omdat ik het niet vier. Van mijn schoonouders ben ik dat inmiddels gewend het zij zo. Toen ik het er eens over had met mijn schoonzus zei zij dat ze het ook raar vind. Nadat zij een sinds ik het niet vier wel een kaart/mail/digikaart stuurde doet ze dat niet meer sinds zo'n 3 jr. Dat is gewoon raar! Zeg dan niks mbt je ouders!
Zij zeuren niet dat anderen geen kaart sturen.
Een keer vierde mijn schoonvader het niet en toen heb ik een kaart gestuurd. Zelfde geval bij de man van mijn schoonzus. Nu snap ik niet waarom en dus ga ik dat niet meer doen. Ik denk niet dat zij denken dat ik geen kaart wil omdat ik het niet vier, want mijn schoonouders doen er sowieso niet aan. Mijn man heeft er eens wat van gezegd, maar ze blijven het niet doen. Ik heb het geaccepteerd zo zijn ze helaas nou eenmaal.
Het gaat mij niet om de kaart, maar om wat mijn schoonzus ooit gezegd heeft.
Ik vind het raar dat de meeste hier dat maar normaal vinden, maar ik ga haar daar nog wel een aan herinneren.
Qua kaart vond ik het niet erg toen ze er nog een stuurde, digikaarten zijn van deze tijd en men doet dat ook veel voor kerstkaarten.
<<

Anoniem249

Bericht 16 Dec 2018 12:40

Re: Zo jammer weer!

Ik ben het helemaal eens met Marsy. Het is echt kleuter gedrag. Het gaat toch echt nergens over. Hij stuurt geen kaart en zij stuurt dan ook geen kaart want hij zei dat zij zei, maar hij begon nee zij begon. Wees blij dat je familie hebt en dat ze gezond zijn. Gun een ander een keertje iets zonder er iets terug van te verwachten. Je kunt ook gewoon een kaart sturen omdat JIJ dat leuk vindt. Niet omdat je dan verwacht dat zij een kaart terug stuurt.

Als ik je schoonzus was had ik ook allang geen kaart meer naar je gestuurd.
<<

Anoniem282

Bericht 16 Dec 2018 12:56

Re: Zo jammer weer!

Het lijkt mij heel ongemakkelijk om mijn (denkbeeldige) schoonzus aan zoiets onbelangrijks te herinneren. Belangrijk kan het m.i. niet zijn als je je verjaardag niet viert. Je haalt er van alles bij om je punt te maken, maar dat punt ontgaat me totaal, geloof ik. Leuk om kaarten te krijgen van mensen, maar liever spontaan dan dat ik er min of meer om ga vragen.
<<

caribbeanlover

Bericht 16 Dec 2018 13:01

Re: Zo jammer weer!

Claire**** schreef:Ik ben het helemaal eens met Marsy. Het is echt kleuter gedrag. Het gaat toch echt nergens over. Hij stuurt geen kaart en zij stuurt dan ook geen kaart want hij zei dat zij zei, maar hij begon nee zij begon. Wees blij dat je familie hebt en dat ze gezond zijn. Gun een ander een keertje iets zonder er iets terug van te verwachten. Je kunt ook gewoon een kaart sturen omdat JIJ dat leuk vindt. Niet omdat je dan verwacht dat zij een kaart terug stuurt.

Als ik je schoonzus was had ik ook allang geen kaart meer naar je gestuurd.


Het gaat om mijn schoonzus, zij is een zij, geen hij! Als ze dat nooit gezegd had was er niks aan de hand, maar het blijft raar dat ze dat ooit zei. Ik begin me nu af te vragen waarom ze voorheen wel een kaart stuurde. Ehhh jij kent mij niet, weet totaal niks over mijn familie dus denk ff na voordat je zegt dat ze gezond zijn daar weet je geen hol vanaf.
FYI, er zijn meerdere niet gezond dus zeg niet zomaar wat als je er geen verstand van hebt!
<<

caribbeanlover

Bericht 16 Dec 2018 13:02

Re: Zo jammer weer!

Guattari schreef:Het lijkt mij heel ongemakkelijk om mijn (denkbeeldige) schoonzus aan zoiets onbelangrijks te herinneren. Belangrijk kan het m.i. niet zijn als je je verjaardag niet viert. Je haalt er van alles bij om je punt te maken, maar dat punt ontgaat me totaal, geloof ik. Leuk om kaarten te krijgen van mensen, maar liever spontaan dan dat ik er min of meer om ga vragen.


Ik ga er niet om vragen, maar ga haar herinneren wat ze toen zei. Niet zeggen dat je het van je ouders raar vind en het vervolgens zelf ook niet zo werkt dat niet!
<<

Anoniem316

Bericht 16 Dec 2018 13:04

Re: Zo jammer weer!

Hey CBL, als je het niet eens ben met de reacties, open dan geen topic. Dit had je van mijlenver aan kunnen zien komen.
<<

Anoniem244

Bericht 16 Dec 2018 13:16

Re: Zo jammer weer!

caribbeanlover schreef:
Claire**** schreef:Ik ben het helemaal eens met Marsy. Het is echt kleuter gedrag. Het gaat toch echt nergens over. Hij stuurt geen kaart en zij stuurt dan ook geen kaart want hij zei dat zij zei, maar hij begon nee zij begon. Wees blij dat je familie hebt en dat ze gezond zijn. Gun een ander een keertje iets zonder er iets terug van te verwachten. Je kunt ook gewoon een kaart sturen omdat JIJ dat leuk vindt. Niet omdat je dan verwacht dat zij een kaart terug stuurt.

Als ik je schoonzus was had ik ook allang geen kaart meer naar je gestuurd.


Het gaat om mijn schoonzus, zij is een zij, geen hij! Als ze dat nooit gezegd had was er niks aan de hand, maar het blijft raar dat ze dat ooit zei. Ik begin me nu af te vragen waarom ze voorheen wel een kaart stuurde. Ehhh jij kent mij niet, weet totaal niks over mijn familie dus denk ff na voordat je zegt dat ze gezond zijn daar weet je geen hol vanaf.
FYI, er zijn meerdere niet gezond dus zeg niet zomaar wat als je er geen verstand van hebt!


Dat hij zij was algemeen natuurlijk. Dacht dat je dat wel snapte (om je eigen zin, die je de laatste tijd vaker gebruikt, maar eens te gebruiken) ;-)
<<

Meg

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1750

Geregistreerd: 20 Sep 2013 10:14

Bericht 16 Dec 2018 13:20

Re: Zo jammer weer!

Je stuurt toch zelf een kaartje omdat je dat wilt, niet omdat je er per se eentje voor terug wil?
Ik stuur vaak wel kaartjes. Gewoon omdat ik dat leuk vind. Of ik er dan eentje terug krijg vind ik niet belangrijk.

En soms stuur ik geen kaartjes. Gewoon omdat ik er niet aan denk of van zin in heb. Kaartjes sturen is niet verplicht hè? Het is gewoon iets aardigs.

Overigens als iedereen een kaart zou krijgen en jij niet, omdat je het niet viert, ja dat zou ik idd wel apart vinden. Maar is dat zo?
🩷 jan '16
💙 nov '18

instagram.com/draag_handgemaakt
<<

caribbeanlover

Bericht 16 Dec 2018 13:28

Re: Zo jammer weer!

Dee schreef:Hey CBL, als je het niet eens ben met de reacties, open dan geen topic. Dit had je van mijlenver aan kunnen zien komen.


Dat weet ik ook wel! Ik probeer er wel over op te houden nou. Vind het vreemd dat anderen het maar normaal vinden dat mijn schoonzus zei dat ze het raar vind van haar ouders en zelf ook niet doet. Als ze nou gezegd had ik stuur geen kaart meer, ook niet digitaal, dan is dat duidelijk. Nu is het gewoon vreemd!
<<

Anoniem249

Bericht 16 Dec 2018 13:29

Re: Zo jammer weer!

caribbeanlover schreef:
Claire**** schreef:Ik ben het helemaal eens met Marsy. Het is echt kleuter gedrag. Het gaat toch echt nergens over. Hij stuurt geen kaart en zij stuurt dan ook geen kaart want hij zei dat zij zei, maar hij begon nee zij begon. Wees blij dat je familie hebt en dat ze gezond zijn. Gun een ander een keertje iets zonder er iets terug van te verwachten. Je kunt ook gewoon een kaart sturen omdat JIJ dat leuk vindt. Niet omdat je dan verwacht dat zij een kaart terug stuurt.

Als ik je schoonzus was had ik ook allang geen kaart meer naar je gestuurd.


Het gaat om mijn schoonzus, zij is een zij, geen hij! Als ze dat nooit gezegd had was er niks aan de hand, maar het blijft raar dat ze dat ooit zei. Ik begin me nu af te vragen waarom ze voorheen wel een kaart stuurde. Ehhh jij kent mij niet, weet totaal niks over mijn familie dus denk ff na voordat je zegt dat ze gezond zijn daar weet je geen hol vanaf.
FYI, er zijn meerdere niet gezond dus zeg niet zomaar wat als je er geen verstand van hebt!

Zeg jij dan ook niks meer waar je geen verstand van hebt? Dan hebben we een deal!
<<

caribbeanlover

Bericht 16 Dec 2018 13:32

Re: Zo jammer weer!

Je wordt nu persoonlijk en daar ben ik niet van gediend! Houd gewoon je mond dicht als je er geen verstand van hebt!
<<

Anoniem249

Bericht 16 Dec 2018 13:33

Re: Zo jammer weer!

:haha: grapjas!
Vervelend he als mensen zo tegen je praten? Koekje van eigen deeg heet dat.
<<

caribbeanlover

Bericht 16 Dec 2018 13:41

Re: Zo jammer weer!

Claire**** schreef::haha: grapjas!
Vervelend he als mensen zo tegen je praten? Koekje van eigen deeg heet dat.


Doe eens normaal! Ik heb nooit, maar dan ook nooit tegen iemand hier gezegd wees blij dat je familie gezond is dus dimmen jij!

Wat betreft mijn schoonzus. Stel ik zeg dat ik op een bepaalde verjaardag/gelegenheid kom en niet kom zonder af te zeggen dat is toch net zo stom als wat zij flikt?!
<<

Anoniem282

Bericht 16 Dec 2018 13:43

Re: Zo jammer weer!

Maar door haar eraan te herinneren, is dat toch impliciet vragen er de volgende keer wel een kaart voor te sturen? Of begrijp ik iets niet? Als ik eraan word herinnerd ooit gezegd te hebben dat ik het raar vond dat mijn ouders geen kaart hebben gestuurd en dat zelf ook niet meer doe, zou ik dat in het vervolg alleen maar doen om jou tevreden te houden - als ik er aan zou denken. Een verjaardag die niet wordt gevierd, leeft niet erg in mijn gedachten.

Je zegt dat het zo niet werkt, maar kennelijk wel voor haar. Anders had ze je wel een kaart gestuurd. Als ze nooit had gezegd dat ze het raar vond van haar ouders, had je er dan ook waarde aan gehecht van haar een kaart te krijgen? Je lijkt je vrij principieel op te stellen, alleen lijkt het me hierin de moeite niet waard. Je viert je verjaardag immers niet.
<<

Anoniem249

Bericht 16 Dec 2018 13:44

Re: Zo jammer weer!

Je bent echt zo gek als een draaideur. Hoop dat je in het echte leven vriendelijker bent tegen mensen. Fijne zondag nog in elk geval.
<<

Anoniem282

Bericht 16 Dec 2018 14:02

Re: Zo jammer weer!

Claire**** schreef:Je bent echt zo gek als een draaideur. Hoop dat je in het echte leven vriendelijker bent tegen mensen. Fijne zondag nog in elk geval.


Hoewel ik weinig van dit probleem begrijp - in mijn ogen is dat het niet - vind ik eerlijk gezegd ook dat je de aanname doet dat deze mensen gezond zijn en dat het onnodig is om cbl te vertellen dat je haar zo gek vindt als een draaideur. Dat voegt m.i. niets toe, behalve nog meer ruis. Ik zou het iig niet prettig vinden om te lezen, ook niet als je mijn probleem niet begrijpt. Dan blijft het natuurlijk je eigen keus om wel/niet te reageren. Overigens wel met je eens wat je zegt over een ander iets gunnen zonder verwachtingen. Dat lijkt de rode draad te zijn in wat cbl post als ze ergens mee zit.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9736

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 16 Dec 2018 14:05

Re: Zo jammer weer!

Krijg je ook geen appje? Van niemand?
Volgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers