Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zindelijk worden. Hoe nu verder?

<<

Anoniem231

Bericht 14 Mei 2018 05:26

Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Mijn zoon is bezig met zindelijk worden. Hij gaat op het potje en draagt een onderbroek. Er zijn wel nog 2 ongelukjes op een dag.
Hij wil nog niet op de wc maar is pas een paar dagen bezig op het potje.

Maar nu zit ik met een paar vragen.
Hoe doe ik dat als ik naar de winkel wil? Hem toch een luier aan en thuis meteen uit? Of gewoon proberen en desnoods verschonen? Blijf max een half uur weg.

En wannneer doe ik hem geen luier meer aan met de nachten?

Op de peuterspeelzaal hebben ze een kleine wc maar volgens mijn geen potje. Doe ik hem dan een luier aan of stuur ik hem naar de psz met reserve kleding? Want dat is eigenlijk wat ik wil, mijn man wil liever een luier om doen tot hij naar de wc gaat of weet dat er een potje is.

Hij heeft wat moeite met poepen op het potje. 1x per ongeluk gedaan maar nu al 2 dagen dat hij van het potje komt en vervolgens in de broek poept. Is er iets waar ik hem hiermee kan helpen?

Veel vragen maar dit maakt mij even onzeker.
<<

Romie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1128

Geregistreerd: 02 Sep 2013 13:38

Bericht 14 Mei 2018 05:56

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Ik deed vanaf het begin geen luier meer aan als we weggingen. Hij kon het goed aangeven en anders zou ik hem verschonen maar dat is hier niet aan de orde geweest. Hij ging ook zonder luier naar de psz, daar letten ze wel extra op als ze met zindelijkheid bezig zijn en bieden ze extra toilet momenten aan. De jongste hebben we direct s nachts zonder luier laten slapen omdat hij daarvoor ook meestal droog was als hij wakker werd. De oudste is inmiddels 6,5 en slaapt nog steeds met een luier. Het verschilt dus ook erg per kind.
<<

Anoniem280

Bericht 14 Mei 2018 07:15

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Wij doen nog wel een luierbroekje aan wanneer wij met de auto weggaan.
Ze kunnen het goed aangeven, maar soms bij aangeven te moeten plassen zijn ze ook te laat.
Daarom tijdens auto ritten nog zo'n broekje.
Morgen gaan ze voor het eerst, na de meivakantie, weer naar de peuterspeelzaal, zindelijk.
Krijgen thuis dus nog zo'n broekje aan,
Maar daar gaat hij echt uit.

's Nachts hebben ze sowieso nog een luier, ze zijn nu zowat 2 weken zindelijk.
Ik wil eerst 1,5 maand verder zijn voordat ik dat ga oppakken.
Poepen is hier sowieso drama, al aantal keren gehad dat het in ondergoed zat.
Gaan er wel voor op het potje, maar komt niet.
Luier en ondergoed dus net zo, krijgen ook medicatie voor de ontlasting.

Moet alleen ff wat met de leidsters bespreken.
Als de meiden aangeven te moeten plassen, moeten de leidsters niet zeggen dat de meiden moeten wachten.
Was laatst dus een leidster die dat wel deed toen een kindje 3 keer aangaf te moeten plassen.
Bij de 4de keer was het kind naar de wc gelopen, die leidster vond dat minder leuk.
Laatst gewijzigd door Anoniem280 op 14 Mei 2018 07:22, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Ayla

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1830

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:06

Bericht 14 Mei 2018 07:17

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Ik deed de meiden in het begin nog een luier om als we wat langer weg gingen (langer dan een halfuur) maar dat was bij beide achteraf niet nodig. Elena zei dat ze moest plassen en Naomi vroeg of ze een luier om had om vervolgens in de luier te plassen haha. Ik deed dan voor we gingen de luier om en thuis direct uit. Naomi kon het vanaf het begin goed ophouden dus bij haar vertrouwde ik het sneller. Elena heeft 1x een ongelukje gehad omdat we in de winkel niet naar de wc mochten.
De nachten is afhankelijk van je kindje, Elena was met 3j 's nachts zindelijk maar toen was ik hoogzwanger dus die heeft voor mijn gemak wat langer een luier om gehad. Daarna wel nog een aantal keer in bed geplast maar sinds haar vijfde is ze elke nacht droog of wordt ze wakker als ze moet plassen.

Ik zou hem naar de psz doen zonder luier en met reservekleding. Zo leert hij het het snelst. Daar aangegeven dat hij zindelijk is en tegen je zoontje zeggen dat hij hier ook naar de wc kan en de wc laten zien. Ook al is dat logisch en moet hij het wel weten.

Poepen vinden veel kindjes vaak nog lastig. Elena moest eerst op het potje voor de tv anders had ze geen rust, en Naomi voelde het wel maar niet goed genoeg en zat dus 2 dagen lang 5x per dag op de wc om te poepen. Dat komt vanzelf goed.
<<

Anoniem231

Bericht 14 Mei 2018 07:27

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Zojuist toch gepoept op het potje!

Het probleem is dus dat hij niet op de wc wil. We gaan het zien! Dadelijk een cadeautje kopen.

Maar bedankt voor de antwoorden! Ik zal volgende week eens kijken of hij de nachten droog blijft. Vannacht was hij droog alleen plaste voordat hij bij het potje was. Dus vanavond potje mee naar boven nemen.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5875

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 14 Mei 2018 08:41

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Wij zitten er ook midden in, hij kan het eigenlijk al een tijdje volgens mij maar wilde echt nog niet, nu is opeens de knop om en hij is al meerdere dagen droog gebleven.
Wij hebben hem wel gewoon mee naar de winkels genomen zonder luier, voor het gaan vragen of hij nog op het potje moest en even duidelijk benadrukt dat hij geen luier om had, mijn man was zaterdag denk ik wel 1.5uur weg met hem en dat ging prima.
Maar donderdag zijn we ook een dagje naar het Dolfinarium geweest en toen hebben we hem een luierbroekje om gedaan die hij dus zelf uit kon doen, hij vind een toilet alleen nog spannend en in zo'n park is alles natuurlijk toch weer anders dus we hebben het maar even laten gaan.

Vandaag gaat hij voor het eerst zonder luier naar de kinderopvang, ik heb wel een tas voor hem ingepakt met twee schone broekjes en onderbroeken maar hij zegt zelf dat hij nu groot is en geen luier meer om hoeft, dus ik vermoed dat het wel goed komt eigenlijk. Gisteren hield hij zijn plas ook echt al lang op, poepen vind hij nog wat lastiger, hij voelt wel dat hij moet maar hij neemt niet de rust, mijn man gaat tegen de leidsters zeggen dat ze daar even extra alert op moeten zijn en verder zien we het wel. Ze zijn op de opvang en zijn groep (3 en 4 jarigen) natuurlijk super ervaren met zindelijk worden dus daar heb ik alle vertrouwen in.

We hebben een opstapje en een wc verkleiner zodat hij thuis ook makkelijk naar de gewone wc kan ( doet hij nu nog niet) om die overstap wat makkelijker te maken en op het kinderdagverblijf hebben ze natuurlijk kleine wc's dus daar moet hij ook gewoon naar de wc, dus ik denk de overstap van het potje naar de toilet wel redelijk vanzelf zal gaan.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1028

Geregistreerd: 08 Dec 2013 13:23

Bericht 14 Mei 2018 08:49

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Hoe oud is je zoontje Pollepel?

Mijn zoontje poepte al een jaar op eigen initiatief (vanaf 2 jaar en 3 maanden) netjes op de wc, maar zindelijk worden qua plassen had op dat moment nog niet zijn interesse. Ik heb hem juist niet de luier uit gedaan en op goed geluk op de pot laten plassen. Hij voelde het ook gewoon echt nog niet. Dus ik heb het aangekeken.

Toen hij ouder werd begon hij te vragen of hij wel of geen luier om had en toen heb ik het potje weer van boven gehaald. Plassen op de wc vond hij spannend. Via Aliexpress heb ik zo'n kinder urinoir gekocht en daar plaste hij dan in of op het potje. Voor onderweg had ik een beker in de auto of een potje mee. Ook bij autoritten van 2 uur trek ik hem geen luier aan. Hij geeft het op tijd aan en dan red ik de parkeerplaats of een afrit wel. Ik laat hem in ieder geval plassen voordat we gaan. De eerste keer weer naar het kdv heb ik hem zonder luier gedaan, met reserve kleding. Daar ging hij wel op zo'n kinder wc. Sinds gisteren gaat hij thuis ook zonder verkleiner op de wc. Daar is dus wel een maand overheen gegaan sinds hij zindelijk is.
's Nachts draagt hij zo'n luierbroekje. Hij wordt 's nachts zelf wakker om te plassen en hij is 5 van de 7 nachten per week droog denk ik. Ook nu wil ik het eerst zo proberen, voor ik hem ga wakker maken 's avonds om te plassen.

Dus mijn advies zou zijn, volg hem en kijk of je tussenoplossingen kunt bieden (urinoir, een beker of brilverkleiner). Zo krijgt hij misschien wat meer vertrouwen en controle over zijn blaas. Je hoort vaker dat poepen een dingetje kan zijn in het zindelijk worden, maar daar heb ik dus geen ervaring mee.
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10385

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 14 Mei 2018 15:35

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Doen jullie meteen al geen luier meer aan?
Ik wil eigenlijk beginnen met 2x per dag op het potje en dan bij mooi weer alleen een boxershortje bv.. Is dat geen goed idee?
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1554

Geregistreerd: 17 Jan 2016 11:10

Bericht 14 Mei 2018 16:06

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Bij de oudste 2 hebben we meteen geen luier meer aangedaan. Gewoon helemaal niet ook niet in de nacht of als we weggingen. Als we weggingen hadden we wel voor de zekerheid een matje in de autostoel.

Ze hebben eigenlijk maar zelden een ongelukje gehad en dan was het nog maar een klein beetje.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10385

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 14 Mei 2018 16:47

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Maar hoe oud waren ze dan, Femm?
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1554

Geregistreerd: 17 Jan 2016 11:10

Bericht 14 Mei 2018 17:48

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Beiden net 3.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Ayla

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1830

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:06

Bericht 14 Mei 2018 21:45

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Sam schreef:Doen jullie meteen al geen luier meer aan?
Ik wil eigenlijk beginnen met 2x per dag op het potje en dan bij mooi weer alleen een boxershortje bv.. Is dat geen goed idee?


Ik ben van mening dat zindelijk máken niet werkt. Je kan het wel stimuleren door bijvoorbeeld een potje neer te zetten of prijzen als ze op de wc plassen, maar een kindje kan het pas als het eraan toe is. Als het het plasgevoel herkent en er controle over heeft.
<<

Anoniem248

Bericht 15 Mei 2018 05:57

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Zindelijk máken werkt inderdaad niet, maar de manier zoals Sam het omschrijft, raad ik wel vaak bij ouders aan om de interesse te stimuleren. Dan merk je als ouder vaak gauw genoeg of een kind het door gaat krijgen of dat je net nog even te vroeg bent.
<<

Anoniem231

Bericht 15 Mei 2018 06:45

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Wij hadden het potje in de keuken staan en vroeg het regelmatig. Hij wilde niet dus gewoon een luier om gelaten.
Toen hij opeens op het potje wilde, heb ik hem overdag geen luier meer aangedaan. 4 of 5 natte broeken maar nu dus de hele dag droog.
Sleep wel overal het potje mee want hij wil niet op de wc. Dus als we naar oma gaan of een verjaardag, gaat het potje mee.
<<

Anoniem280

Bericht 15 Mei 2018 06:47

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Potje neerzetten, zelf laten zien op wc, zonder luier laten lopen etc.
Het werkte hier juist allemaal totaal niet.
Zelfs niet de dag voordat de luier daadwerkelijk af ging.
Hysterisch gillen deden ze dan.
Dag erna luier af en ze gingen meteen goed.
Niet alle kinderen reageren goed.
Maar deze 2 zijn gewoon vreemd.

Pollepel, dat komt straks ook goed.
Hier hebben ze beide 1 keer, in 2 weken tijd, op de wc gezeten.
Vandaag gaan ze voor het eerst zindelijk naar de peuters.
En dat cind ik spannend. Er is 1 leidster die ik en de kinderen niet mogen.
Zij heeft laatst gezegd dat ze het geen kans van slagen zou geven dat de meiden zindelijk zouden zijn na de vakantie.
Maar ook haar aanpak sta ik niet achter.
Laatst al een klacht naar de leidinggevende gestuurd daarover.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11400

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 15 Mei 2018 08:49

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Hoe weet je eigenlijk wanneer je er mee kunt beginnen? V loopt nog niet (geloof dat dat een voorwaarde is), maar zegt wel beetje bah - en knijpt dan in haar luier bij poep, of psssss - en knijpt in haar luier bij plas.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1028

Geregistreerd: 08 Dec 2013 13:23

Bericht 15 Mei 2018 10:33

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Sam, ik zou gewoon een potje in de kamer zetten en en als het zijn aandacht trekt, laat je hem er op zitten. Er zijn ook wat leuke boekjes rondom zindelijk worden. Misschien dat op die manier zijn interesse ook wordt gewekt. Hier heb ik dus gewacht op het moment dat hij aangaf op het potje te willen plassen. Toen inderdaad gelijk de luier uitgelaten en alleen de volgende dag een ongelukje en sindsdien niet meer (hij was toen 3 jaar en 4 maanden).

Jip, ik zou het nog even afwachten. De fase die jij omschrijft hebben we ook gehad (al was mijn zoon toen bijna 2). Een paar maanden later zei hij steeds als hij moest poepen: 'komt poep' en toen heb ik een potje in de kamer gezet. En daar liep hij dan zelf naar toe.
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10385

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 15 Mei 2018 12:44

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Dankjewel meiden voor de info.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2918

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 18 Mei 2018 20:26

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Hoe gaat 't nu Pollepel?

Ik heb ook nog een vraag over zindelijk worden. We zijn er met D nu zo'n maand of 3 mee bezig. Eerst met op gezette tijden op 't potje zetten, uiteindelijk ook thuis de luier af laten. Ze heeft het een periode heel goed zelf aangegeven als ze moest plassen, maar op het moment geeft ze het totaal niet meer aan (alleen poepen heeft ze aan het begin van de week een keer aangegeven). Ze gaat dus plassen als wij zeggen dat ze dat moet doen, maar niet uit zichzelf. Als we het af blijven wachten plast ze uiteindelijk in haar broek. Ze heeft soms ook snel ongelukjes achter elkaar (vooral aan het eind van de dag). Zo had ze net in haar broek geplast toen ik haar op het kdv kwam ophalen vandaag, dan gaat ze nog weer op de wc en krijgt dan schone kleren aan. Vlak na thuiskomst (ze moet na uittrekken jas en schoenen gelijk even plassen van ons, maar dat haalde ze niet) was ze alweer nat, dat is dan zo'n 15 min later.
Iemand tips over hoe dit aan te pakken? Aan de ene kant denk ik, misschien is dit het moment dus niet, aan de andere kant waren we al zo ver en voelt het ook echt als zonde om nu maar weer steeds een luier aan te gaan trekken en het op te geven.

Femm, wat voor matje deed jij dan in de autostoel? Wij maken regelmatig een rit van 2u, in de auto heeft ze nu altijd nog een luier om, maar ik heb het idee dat dat alleen maar verwarrend is. Man wil haar echter zoals het nu gaat niet zonder luier in de auto.
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

bosjesvrouw

Major Yipyapper

Berichten: 5016

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:03

Woonplaats: Friesland

Bericht 18 Mei 2018 20:52

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Wij zijn Bij de oudste begonnen voor haar 3e maar was vaak nat. Na een aantal maanden (onder tussen was zij 3) weer geprobeerd en was ze direct droog en zelden nat. Helaas lukt poepen op de wc nog niet. Maar gelukkig doet ze het ook niet in de broek. Ze wacht tot ze een pamper om krijgt/heeft.
2014 2016
<<

Anoniem231

Bericht 18 Mei 2018 21:03

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Hij is in een week tijd volledig zindelijk :smile: avond en met poepen ook. Ben echt zo trots op hem! Maar het is ook weer een fase. Weg babykamer, weg luiers, weg babyfoon. Echt een mannetje nu!
<<

Anoniem231

Bericht 18 Mei 2018 21:06

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Ik zou niet weten rebecca. Ik denk dat ze er nog niet klaar voor is. Ik zeg regelmatig dat we de broek droog willen houden en dat hij het zelf moet aangeven. Maar hij geeft het echt supergoed aan.
<<

Anoniem280

Bericht 18 Mei 2018 21:12

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

J. geeft nu ook aan dat ze moet poepen.
Ze gaat dan meteen uit haarzelf ook op de pot, met resultaat.
Dit is nu de derde week en gaat werkelijk super!
Overdag droog, soms met een stom ongelukje, bijvoorbeeld broek net niet ver genoeg naar beneden.
Naar bed krijgen ze nog wel een luierbroekje aan, maar verder niet meer.
<<

Anoniem231

Bericht 18 Mei 2018 21:32

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Haha dat had zoon 2 dagen geleden. Broek niet ver zat omlaag en dan een hele krachtige straal. Hij snapte niet wat zijn piemel toch deed, hij komt omhoog mama! Het arme joch snapte er niets van.
Zit nu wel continu met zijn plasser te spelen :palm: een echte ontdekkingstocht
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2918

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 18 Mei 2018 21:39

Re: Zindelijk worden. Hoe nu verder?

Wat fijn Pollepel en Caramba!

Dat zou ik precies zo denken als ‘t eerder niet zo goed gegaan was Pollepel, juist omdat ‘t eerder wel goed ging vind ik ‘t zo lastig wat nu hiermee te doen.
19 juni 2015
2 februari 2017

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Klaproos, Sublimo