27 Feb 2017 08:04 door minoessepoes
Als ik zoiets doe dan vind ik het wel handig om in een thema te denken. Daarnaast zorg ik altijd dat bijna alles in de oven bereid kan worden of koud gegeten kan worden.
Bijvoorbeeld een Grieks buffetje, dan maak je moussaka in een ovenschotel die je op dat moment alleen maar hoeft op te warmen, doe je er een grote schaal tzatziki bij en pita's in stukjes, je bakt even snel een grote pan giros, je maakt van te voren keftedes ( gehaktballetjes) die je in een tomatensaus ook even in de oven op warmt, een hele grote schaal Griekse salade met komkommer, tomaat, rode ui, olijven, feta en bijvoorbeeld spinazie en klaar. Dan hoef je op het moment zelf alleen even de moussaka, de pita's en de gehaktballetjes in de oven op te warmen en de giros te bakken, zodat je verder gezellig bij je gasten kan blijven.
Zo kan je ook een Italiaans buffetje maken met lasagne, focaccia, zelfgemaakte pesto en kruidenboter, olijven, kip Parmezaan uit de oven, een pasta salade ( wel Italiaans met pesto, Parmezaan, tomaatjes, rucola e.d.) en een groene salade bijvoorbeeld. Ook dan hoef je alleen de lasagne en de kip Parmezaan op het moment zelf in de oven te zetten.
Een stapel wraps en taco's neer zetten, bakjes met kidneybonen, mais, guacamole, zure room, rode ui, paprika, tomaatjes of salsa, sla, Mexicaans gekruide kip en gehakt e.d. neer zetten en iedereen zelf zijn wrap of taco laten vullen werkt ook altijd heel goed!
25-11-2014 & 09-06-2017