Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zeg eens eerlijk...

<<

MissBitchy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2197

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:49

Bericht 20 Feb 2018 08:48

Zeg eens eerlijk...

... hoeveel schermtijd krijgen jullie kinderen per dag?

En hoe oud zijn ze?

Ik zou namelijk als eerste reactie zeggen: onze kids (3 en 4,5) een half uur per dag, altijd na het avondeten nog een half uurtje.
Maar als ik er goed over nadenk, dan krijgt zeker onze jongste op mijn vrije dagen toch wat meer schermtijd. Soms ‘s ochtends nog even tv en minimaal een half uur op de iPad. Om nog maar te zwijgen over het weekend, dan kijken ze ‘s ochtends ook zeker een uur tv...
<<

Anoniem313

Bericht 20 Feb 2018 09:02

Re: Zeg eens eerlijk...

Ik ben daar ook niet zo strikt (meer) in. Zo lang ze ernaast ook maar lekker buitenspelen en knutselen en boekjes lezen vind ik het wel prima.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 20 Feb 2018 09:02

Re: Zeg eens eerlijk...

Doordeweeks krijgen ze allebei een uur. Vanaf 17.00, tot aan het avondeten en dan is het klaar.
In het weekend krijgen ze smorgens ook nog een uur. Dus op zaterdag en zondag in totaal 2 uur per dag.
#teammaple🍁
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 20 Feb 2018 09:03

Re: Zeg eens eerlijk...

Zeker nog niet dagelijks, soms één aflevering Tiktak op YouTube (is vijf minuten), dat vindt hij echt prachtig, of iets langer een kinderserie op Netflix terwijl hij even rustig in z'n wipstoel zit. Maar na een kwartier (ofzo) is hij z'n aandacht toch kwijt en ik laat de tv niet aanstaan als er niemand kijkt, dus dan gaat ie weer uit.
Aan onze telefoons mag hij absoluut niet komen.
Hij is natuurlijk nog maar 10 maanden.

Ik ben er op zich niet tegen, ben van mening dat ze (qua vocabulaire en wereldse kennis zeker op iets oudere leeftijd) prima iets kunnen leren van televisie. Ik ben alleen niet iemand die de hele dag de tv aan heeft staan, ook zelf niet, dus wordt er niet gekeken, dan staat ie uit.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem281

Bericht 20 Feb 2018 09:06

Re: Zeg eens eerlijk...

Ha veel te veel :laughcry: Momenteel zijn 't blokjes van 20 minuten; 's ochtends, 's middags, eind v/d middag en 's avonds een kwartiertje. Plus af en toe een filmpje op m'n telefoon, totaal denk ik anderhalf uur tot twee uur per dag.

Het is eigenlijk teveel, maar 't wordt wel weer minder, merk ik. De tv staat bijv. wel aan, maar hij gaat gewoon spelen en kijkt af en toe met een half oog. Een paar weken geleden was dit wel anders, toen was-ie totaal niet bezig met spelen, laat staan zelfstandig en was de tv een uitkomst, omdat ik anders gek van 'm werd. Ik blijf 'm graag lief vinden, dus dan gaat de tv af en toe aan :)

Nu 't weer ook weer iets beter wordt, merk ik ook verschil in tijd. Dan speelt-ie meer en langer buiten en is de tv niet nodig.
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1028

Geregistreerd: 08 Dec 2013 13:23

Bericht 20 Feb 2018 09:17

Re: Zeg eens eerlijk...

Mijn zoon is 3 en start de dag op mijn niet werkdagen met zo'n drie kwartier achter de i pad. Zo kan ik even rustig kolven in bed en daarna de jongste een fles geven. Meestal staat aan het einde van de middag de tv nog wel een uurtje aan. Ik heb er geen problemen mee, zo lang er ook voldoende wordt gespeeld. Daarbij kan hij prima zonder.
<<

Anoniem250

Bericht 20 Feb 2018 09:54

Re: Zeg eens eerlijk...

Mijn kinderen kijken niet dagelijks televisie of IPad. Ik denk dat ze zo'n 3 keer per week televisie kijken en dan een half uurtje. De IPad gebruiken ze hooguit 1x in de week. Minder eigenlijk. Ik denk 2 a 3 keer per maand. Dan mogen ze juf Roos kijken. Ik heb zelf nooit de televisie aan staan. Ik vind de geluiden en beelden vervelend. Ik word er onrustig van. Als ze ouder zijn, laat ik ze wel het jeugdjournaal kijken. Ik vind het nu ook niet echt nodig.
Laatst gewijzigd door Anoniem250 op 20 Feb 2018 10:05, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 20 Feb 2018 10:00

Re: Zeg eens eerlijk...

Heel verschillend. Meestal zit hij als ik aan het koken ben even een half uurtje tot een uurtje tv te kijken, hij kijkt dan Teletubbies of Brandweerman Sam. In het weekend kijkt hij soms ‘s morgens ook nog een half uurtje tv. Zodra ik zie dat hij gaat spelen of niet meer veel aandacht heeft voor de tv zet ik hem uit.
Bazinga, laat jij hem dan aanstaan? Omdat je zegt dat de tv aanstaat terwijl T. eigenlijk niet meer kijkt. Zet je hem dan niet gewoon uit?

♥♥
<<

Anoniem316

Bericht 20 Feb 2018 10:29

Re: Zeg eens eerlijk...

Het verschilt heel erg. Op de dagen dat ik thuis ben, gaat de tv rond 16:00 aan omdat dan haar favoriete filmpjes op komen. Hij blijft dan aan staan tot het eten maar ze kijkt niet continue. In het weekend kijkt ze bijna niet. Op mijn thuiswerkdag juist weer wat langer omdat ze anders continue bij me wil hangen.

Bij mijn moeder staat de tv de godganse dag aan. Als ik mijn moeder mag geloven heeft ze er dan zo goed als geen oog voor.. Maarja.. Haha.
<<

kippie

Lady-post-a-lot

Berichten: 1276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:34

Bericht 20 Feb 2018 10:31

Re: Zeg eens eerlijk...

Hier te veel!

De tv staat de hele dag aan. En soms kijkt hij geen eens, maar als we hem uit doen zegt hij gelijk waarom doe je hem uit. ( zoon net 3) iemand hoeft zijn mobiel maar te laten liggen of hij heeft hem al weer!!

Zoon bijna 8 zit veel achter zijn tablet vooral in de weekend als hij niemand te spelen heeft.

Ik wil van het vele tv/tablet kijken af, maar we zitten nog in verbouwing en alles is vies en stoffig dus ik laat het nog even zo.
Maar als klaar is gaat we schermtijden in lassen voor beide zoons.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 20 Feb 2018 10:41

Re: Zeg eens eerlijk...

Caulfield schreef:Ik ben daar ook niet zo strikt (meer) in. Zo lang ze ernaast ook maar lekker buitenspelen en knutselen en boekjes lezen vind ik het wel prima.


Dit. Ik vind het belangrijk dat er naast de tijd op de iPad genoeg andere dingen worden gedaan. Speelafspraakjes, dansen en toneel, maar ook zelf spelen en lezen. Mijn dochter houdt vooral van (Engelstalige) vlogs en van die gaming video's waar vooral veel wordt gekletst, soms luistert ze er ook alleen maar naar en zit ze tegelijk te kleuren.

De televisie staat hier nooit aan, als er gekeken wordt is het altijd op de iPad.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem236

Bericht 20 Feb 2018 10:45

Re: Zeg eens eerlijk...

Ik houd het niet bij, denk wel meer dan gemiddeld. Zolang ze ook veel spelen vind ik het prima.
Meestal kijken ze hier in de ochtend even, tijdens het koken en na het eten.
Op vrije regenachtige dagen wat meer.
<<

Geel

Bericht 20 Feb 2018 11:26

Re: Zeg eens eerlijk...

Doordeweeks kijkt ze ongeveer 3 à 4 dagen een half uurtje naar een filmpje, als ik kook. Verder kijken we samen als er filmpjes van haar nichtjes en neefjes binnenkomen op mijn telefoon, maar dat is erg kort.
Laatst gewijzigd door Geel op 20 Feb 2018 14:12, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem257

Bericht 20 Feb 2018 11:31

Re: Zeg eens eerlijk...

Alleen sochtends bij zijn papfles. Hij kijkt er ook niet echt naar om, hij wordt in mei 2.
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5361

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:12

Bericht 20 Feb 2018 11:44

Re: Zeg eens eerlijk...

Niet, maar hij is ook pas 10 maanden.
Wel staat nu met de olympische spelen de tv wat vaker aan maar daar kijkt hij niet echt naar om. Het is namelijk veel leuker om over waar het niet mag aan te gaan staan en op te slaan :ja:
10.04.17
<<

Silver

Lady-post-a-lot

Berichten: 1395

Geregistreerd: 02 Sep 2013 12:33

Bericht 20 Feb 2018 11:47

Re: Zeg eens eerlijk...

Ik heb niet specifiek schermtijd voor ze.

Zondag stond de tv de hele dag aan, eerst met schaatsen en vervolgens filmpje hier filmpje daar ze waren dan ook ziek. Maar gister ook ziek, en toch zoiets van de tv gaat de hele dag niet aan. Alleen de tablet even aangehad met het schaatsen.

Normaal zet ik de tv aan, maar meteen de slaaptimer op 30min. Dan kunnen ze na 30 min wel weer even spelen. Tenzij ze heel erg ziek zijn, dan staat de timer op 60min.

Ze zijn 2 en 4
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1691

Geregistreerd: 13 Jul 2015 09:12

Bericht 20 Feb 2018 12:16

Re: Zeg eens eerlijk...

Best veel. Zoon speelt bijna elke dag wel een uurtje op de xbox. En dan kijkt hij nog wel wat filmpjes of doet een spelletje op de tablet. Dochter wel minder. Die kijkt in de avond vaak wel even tv en soms op de tablet, maar dat is meestal meer als we lang in de auto zitten of in het weekend als we gewoon de hele dag thuis zijn. Doordeweeks pakt ze hem niet zo vaak.

Als het weer mooier weer wordt is zoon waarschijnlijk weer hele dagen buiten aan het spelen. Ik vind het ook wel prima in de winter. Hij vindt het gewoon echt leuk en vindt ander speelgoed niet zo interessant. Ik zit zelf ook graag even achter de computer of een serie te kijken.
2010 2012
<<

Boerenkool

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1307

Geregistreerd: 17 Dec 2014 21:51

Bericht 20 Feb 2018 12:18

Re: Zeg eens eerlijk...

'S morgens kijken ze max een kwartiertje tv. Langer dan dat houden ze beiden niet vol. Dochter zit een paar x per week een half uurtje op de Ipad. En dan speelt ze vooral squla of een puzzelspel. Net als Holly kan ik zelf niet goed tegen de herrie en beelden van een tv en zet het daarom dus niet voor mezelf op. Als man thuis is staat hij wel vaker aan.
En er is het dingetje dat ze beiden niet langer dan 15 minuten (dochter nog korter), kunnen kijken omdat ze dan alweer staan te stuiteren. En de regel is; tv aan is tv kijken, kijk je niet dan gaat hij uit.
Soms zou ik overigens best willen dat ze eens een uur rustig voor de tv zouden gaan zitten, maar daar zijn ze beiden gewoon te actief en ondernemend voor.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 20 Feb 2018 13:16

Re: Zeg eens eerlijk...

Zoon (bijna 4) kijkt tijdens het middagslaapje van zijn zus televisie. Dat is meestal ongeveer 1 uur. Dan heb ik een uurtje even helemaal niks, heerlijk.
Voor het slapen gaan kijken ze nog een aflevering van Sesamstraat.
Ze komen nooit op de tablet of telefoon. (Soms kijken ze mijn Facebook even mee, daar komen veel dieren voorbij)
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 20 Feb 2018 13:19

Re: Zeg eens eerlijk...

Voor degenen die op de telefoon/tablet laten kijken. Doen jullie dat dan op je eigen telefoon of tablet?
Een tablet zou ik nog wel oké vinden, maar ik wil echt niet dat hij met mijn telefoon gaat spelen (gooien). Ik denk dat wij tegen de tijd dat hij er meer aan toe is een (oude) tablet speciaal voor hem gaan gebruiken.
Let's discover the world together.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6815

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:33

Bericht 20 Feb 2018 13:32

Re: Zeg eens eerlijk...

Als ik aan het koken ben kijkt hij 1 aflevering van iets.
Vaak rond 19.00u ook nog met wat drinken en een koekje.
In het weekend ook vaak bij ons in bed s ochtends.
Denk uurtje per dag en in het weekend 1,5
2016
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 20 Feb 2018 13:34

Re: Zeg eens eerlijk...

Toen ze jonger waren (geen 10 maanden, maar wel peuter/kleuter) hadden ze een iPod Touch in zo'n Fisher-Price hoes. Ik wilde toen zo'n Vtech Storio kopen voor E's verjaardag, maar ik vond de mogelijkheden daarvan zo beperkt dat het zo'n iPod is geworden. In die tijd keken ze nog niet zoveel filmpjes, toen waren het nog meer educatieve apps en interactieve kinderboeken. Die staan nu ook wel op de tablet, Y heeft bijvoorbeeld ook apps om thuis te oefenen met rekenen.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6815

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:33

Bericht 20 Feb 2018 13:34

Re: Zeg eens eerlijk...

Marin schreef:Voor degenen die op de telefoon/tablet laten kijken. Doen jullie dat dan op je eigen telefoon of tablet?
Een tablet zou ik nog wel oké vinden, maar ik wil echt niet dat hij met mijn telefoon gaat spelen (gooien). Ik denk dat wij tegen de tijd dat hij er meer aan toe is een (oude) tablet speciaal voor hem gaan gebruiken.

iPad zet ik op de standaard op tafel dan.
Hij zit er niet aan dan.
2016
<<

Boerenkool

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1307

Geregistreerd: 17 Dec 2014 21:51

Bericht 20 Feb 2018 13:40

Re: Zeg eens eerlijk...

Om de iPads zitten hier van die hoezen gekocht bij de action. 1 vlinder en 1 olifant. Zoon kijkt niet naar de iPad om. Dochter speelt zo nu en dan ook wel squla op mijn telefoon. Ze gooit niet met dingen. Zoon wel en heel soms kijken we wel eens filmpjes (vooral van zichzelf) op de telefoon met hem. Dat mag hij niet zelf want hij smijt ermee. Alhoewel dat steeds minder wordt.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 20 Feb 2018 13:45

Re: Zeg eens eerlijk...

E heeft wel een paar keer een tablet(scherm) gesloopt, maar eerlijk is eerlijk, ikzelf ook. Mijn eigen tablet is aan de achterkant verbrand omdat ik een taart stond te bakken met het recept voor me op mijn tablet, het lage gas weer hoog draaide en vergat dat mijn tablet dan precies in de vlam lag. En zo zijn er wel meer ongelukjes gebeurd.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers