Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Zakelijke casual outfits

20 Dec 2017 14:50

Hoi! Ik heb per 1 februari een nieuwe baan en ik vind dat een mooi moment om m'n garderobe weer even te updaten. Ik ga nu in de meest 'sjofele' outfits naar m'n werk (natuurlijk niet echt sjofel, maar gewoon een sweater en een spijkerbroek met gympies bijvoorbeeld) en wil op m'n nieuwe werk wat zakelijker gekleed. Geen mantelpakken, maar gewoon net een tandje netter dan wat ik nu draag.
In welke basics moet ik investeren om m'n garderobe net even netter/zakelijker te krijgen dan het nu is? Ik wil sowieso een mooi zwart blazertje aanschaffen, maar misschien zijn er nog andere toffe items waar ik zelf nog niet aan gedacht heb.

Re: Zakelijke casual outfits

20 Dec 2017 16:45

Op Pinterest kun je zoeken naar ‘capsule wardrobe’, dan vind je collages met wat basic items. Je kunt dan kijken welke je aanspreekt en daar de items van gaan verzamelen.

Re: Zakelijke casual outfits

20 Dec 2017 16:49

Ik denk dat een zwarte pantalon altijd goed is, een wit T-shirt, een witte blouse, een kokerrok.

Re: Zakelijke casual outfits

20 Dec 2017 20:21

Leuk! Ik denk ook zwarte pantalon, mooi jurkje, colbertje, witte blouse, enkellaarsjes met hak.

Ik vind dit soort simpele outfitjes ook altijd leuk:
Afbeelding

Afbeelding

Re: Zakelijke casual outfits

21 Dec 2017 00:09

Boek anders een stylingsessie bij Scotch & Soda. Dan ga je 1 op 1 met een stylist kijken wat bij je figuur, werk, persoonlijkheid of wat dan ook past. Het is gratis en je bent uiteraard niet verplicht iets te kopen. Je kan het boeken via de site en de afspraak is ongedwongen en in een filiaal naar keuze. Erg leuk!

Re: Zakelijke casual outfits

21 Dec 2017 08:41

Oh thanks voor de tips meiden! Top! :D Ik ga na kerst eens even flink shoppen. Zo'n stylingsessie is ook leuk zeg, ga ik ook naar kijken.

Re: Zakelijke casual outfits

21 Dec 2017 08:50

Die outfitjes van Harri vind ik tof, maar ik kan met mijn kleine, dikke pootjes dat dus alweer minder hebben. Puur omdat die broeken niet zo mooi nonchalant bij mij zitten :thumbdown: .

Wat ik essentieel vind voor mijn werk:

Enkellaarsjes met een hak. Daarmee leuk je iedere spijkerbroek ook wel op
Een nette, donkere spijkerbroek. Een die dus goed zit (zodat je niet halverwege de dag een knoop open moet doen).
Witte blouse
Zwarte blazer, maar eigenlijk kan een grijze of donkerblauwe ook heel goed.
Kokerrok (als je dat prettig vindt)
En verder heb ik ook best veel jurkjes aan.
Een aantal leuke blousjes met print. Die zie je nu veel en kan je ook wel goed scoren in de sale (Fabienne Chapot heeft mooie blousjes én nu sale)
Die combineer ik óf op een rokje, of op een spijkerbroek.

Re: Zakelijke casual outfits

21 Dec 2017 09:31

Fijn Caro, jouw tips! Ik vrees dat die outfitjes van Harri mij ook niet staan. Ik heb nu eerst bij Zalon van Zalando een box besteld die door een stylist wordt samengesteld, op basis van foto's en inspiratieoutfitjes enzo. Ben benieuwd!

Re: Zakelijke casual outfits

21 Dec 2017 09:38

Ik ben laatst erg geslaagd bij Levi's voor spijkerbroeken. Was het alweer helemaal vergeten dat je daar broeken kon kopen, maar kwam op Curaçao een zaak tegn die die broeken had. Daar waren ze overigens maar 50 euro per stuk. Ze hadden dus allemaal broeken met lekker veel stretch erin. En zelfs een met lycra die alles op de juiste plek duwt! Zit dus lekker. Houden we van!

Re: Zakelijke casual outfits

21 Dec 2017 09:44

Lycra die alles op de plaats duwt!? Dat klinkt als iets waar ik niet zonder kan leven :D

Re: Zakelijke casual outfits

21 Dec 2017 10:01

Stond zo mooi op de broek zelf 'woven with Lycra. For all the right curves'. Of zoiets. Hij zit ook wel mooi en heeft een rechte pijp ipv een skinny, wat ook wel mooi afkleedt. Verder had ik nog een skinny van ook dat lekker stretch spul en nog een lichte kleur skinny. Ze zaten ook allemaal zo lekker en dat is echt uniek bij spijkerbroeken!

Re: Zakelijke casual outfits

21 Dec 2017 10:18

Ja, ik vind die outfits van Harrie ook echt prachtig maar zulke broeken kan ik echt niet hebben met mijn dikke bovenbenen. Zo jammer! Ik kijk even mee in dit topic aangezien ik 1 trui en 1 broek heb in totaal haha. Ik moet echt alles opnieuw aanschaffen dus ga sowieso morgen maar eens even de stad in voor een jas.
Plaats een reactie