Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Wraps

03 Jun 2017 10:56

Hoe eet jij die?

Wij eten ze meestal met gehakt en wat groenten (paprika, ui,champignons, courgette zoiets meestal) en tomatenpuree, dan in de oven met kaas er overheen.

Maar in ben wel eens toe aan wat anders! Wie geeft mij inspiratie?

Re: Wraps

03 Jun 2017 11:02

Met kip/mais/bonen/paprika/tomatenpuree/kruiden
Met falafel/houmous/tomaat/komkommer/paprika/guacamole
Met gerookte kip/tomaat/komkommer/avocado/sla/mango/honing mosterd dressing
Met biefstukpuntjes/houmous/sla/tomaat
Of met een roti vulling: kip, boontjes, aardappeltjes, ei en sausje

Ik ken nog wel meer koude varianten maar ik weet niet of het per se warm moet zijn :).

Re: Wraps

03 Jun 2017 11:21

Een mengsel van kip, ui, paprika bakken. Wraps besmeren met crème fraiche, mengsel erop, oprollen, kaas erover en even in de oven. Serveren met guacemole. Zeg maar zoals het wereldgerecht, maar dan zonder pakje. Al gebruikik die ook wel eens als we daar zin in hebben.
Of ik maak een saus van tomatenblokjes, kip, paprika, ui, mais, courgette en kruiden. Dat op de wrap en dan met kaas in de oven. Ik laat de kip dan ook vaak weg, of ik gooi er vegastukjes in. Uiteraard ook serveren met guacemole.
Kip of vegastukjes bakken, soms bak ik ook een uitje mee. En dan zet ik allemaal dingen op tafel zodat je de wrap zelf kunt beleggen. Bijvoorbeeld tomaat, komkommer, paprika, avocado, bosui, geraspte kaas, feta, knoflooksaus of cocktailsaus.

Laatst heb ik trouwens ook een keer Indonesische kipwraps gemaakt uit het kookboek van lekker en simpel. En viswraps, ook daaruit. Misschien dat die recepten ook wel op hun site staan.

Re: Wraps

03 Jun 2017 11:23

Garnalen, avocado en spinazie.
Hüttenkäse, tomaat, kipfilet, ananas.

Re: Wraps

03 Jun 2017 11:30

Oh, het recept van CLF met garnalen en paprika is ook heel lekker trouwens. Binnenkort maar weer eens maken!

Re: Wraps

03 Jun 2017 12:26

Ik maak ze met kipfilet, mais, Thaise wokgroenten, crème fraiche, burritokruiden en dan met geraspte kaas erover de oven in.

Re: Wraps

03 Jun 2017 15:08

Met gebakken kip blokjes of geruld gehakt, ui, knoflook, paprika, mais, tomatenblokjes en meestal komijn, paprikapoeder, cacao en wat oregano, de ene keer vullen we ze aan tafel en zet ik bakjes neer met zure room, guacamole, ijsbergsla, tomaten, rode ui en geraspte kaas en de andere keer vul ik ze met alleen het mengsel en doe ze in de oven met geraspte kaas en dan hebben we meestal alleen guacamole en zure room op tafel staan.
Kidneybonen horen er eigenlijk ook nog wel in maar daar zijn mijn man en ik beide niet dol op.

We eten ze ook wel als quessedilla's dan kook ik de kip in bouillon, die pluk ik en daar doe ik dan heel klein gesneden paprika, kerstomaat, rode ui, jalepenos en aardig wat geraspte kaas bij, dat snijd ik dan met het pizza mes in puntjes en eten we ook met guacamole en zure room.

Ik maak ze door de week vaak snel met gegrilde kip of een kipkrokantschnitzel in reepjes, sla, tomaat, gele paprika, rode ui, reepjes komkommer en dan een sausje van mayonaise, mosterd, stevia ( moet eigenlijk honing zijn maar daar krijg ik uitslag van) wat ik los klop met wat water.

En Griekse wraps met gegrilde kip, komkommer, ijsbergsla, Griekse yoghurt met komijn en knoflook er door vind ik in de zomer ook heerlijk fris.

Meestal vries ik de wraps die ik over heb in, maar soms neem ik ze ook mee naar mijn werk en dan gooi ik er maar net op wat in huis is, selderie salade met ham, kaas en rucola, pesto met tomaat enz.

Re: Wraps

04 Jun 2017 11:44

Ik doe het vaak met rijst en kip in een (licht pittig of pittig) sausje (verschilt wat voor saus) en dan meestal nog iets van paprika/ui erbij door. Vriend maakt soms zelfs wraps van kip tandori.

Re: Wraps

04 Jun 2017 11:45

Hmmm goed idee om weer eens wraps te eten. We eten sinds kort minder vlees dus moet nog even lekkere recepten bedenken zonder kip/gehakt. Normaal gooide ik overal kip of gehakt door, maar dat proberen we te minderen vanwege de klimaatproblemen.

Re: Wraps

04 Jun 2017 11:51

Ik maak vandaag deze: http://www.culy.nl/recepten/slowcooker-pulled-chicken-wraps-met-coleslaw/

Re: Wraps

04 Jun 2017 12:16

Ik heb ze ook weleens gemaakt met kip, taugé, komkommer en satesaus. Vond ik ook wel een leuke afwisseling.

Re: Wraps

04 Jun 2017 15:09

Ik kruid kipfilet en bak deze in de oven tot ze gaar zijn. Dan smeer ik wraps in met een laagje roomkaas, rucola erop, komkommer, cherrytomaten, rode paprika en daarop dan in stukjes gesneden tot ze gaar zijn.

Re: Wraps

09 Jun 2017 19:16

Wij hebben ze vanavond met zomerfruit, noten, roomkaas, avocado en sla gegeten.
Vinden de kinderen erg lekker dus met warm weer komt die regelmatig voorbij.

Verder met sla, kip/vega vlees, tomaten, komkommer, uitjes en iets van saus of kaas.

Als ik iets snel wil klaar hebben dan doe ik kant en klare roerbakgroente met wat saus, als ik meer tijd heb dan snij ik verschillende groente en dan geven roerbakken. ( wortels, courgette, aubergine, paprika, tomaten enzv)
Plaats een reactie