08 Dec 2018 08:44 door minoessepoes
Wij hebben een Basterd en stoofvlees maak ik als het even kan altijd op de barbecue, ideaal dan hoeft het fornuis niet zo lang aan te staan, ik zet dan gewoon mijn Creuset pan op het rooster. Ik weet niet of je een barbecue met deksel en een gietijzeren pan tot je beschikking hebt?
Ik ben gek op camembert van de barbecue en vind dat ook een leuk borrelhapje voor vooraf, camembert op de deksel van een ovenschaaltje leggen en vervolgens op de barbecue ( of als het in een helemaal houten bakje zit dat bakje weken in water en daarna met bakje en al op de barbecue zetten). Als de camembert voelt als een drilpudding zeg maar is hij klaar, dan snijd je een kruis in het vel en klapt het open. Zo al super lekker om brood, soepstengels of toastjes in te dippen maar je kan het nog wat luxer maken door er wat honing en tijm overheen te doen bijvoorbeeld.
Als bij gerecht kan je ook nog rode kool maken, dat vind ik ook altijd lekker winters en bij stoofvlees passen. Of iets van spiesjes met ( kastagne) champignons bestreken met een lekkere olie van de barbecue? Appelmoes en stoofpeertjes vind ik sowieso een goed idee er bij!
Als dessert zou je van die mini appeltjes kunnen uithollen suiker en kaneel in het gat, wat spijs los prakken en verdelen over een plak bladerdeeg en dan het appeltje met dat bladerdeeg inpakken ( spijs naar de kant van de appel) en dan in een ingevette braadslee of ovenschaal zetten en die op de barbecue. Eventueel nog een bolletje ijs er bij. Of je maakt iets van karamelappels op een stokje? Of je serveert warme chocolade melk eventueel met een scheutje alcohol er in als dessert met marsmellows en stokjes om die boven de barbecue te roosteren?
Super leuk idee wel! Heb je ook nog iets van een vuurkorf ed om omheen te staan of is het idee om wel binnen te eten uiteindelijk? Ik hoop voor je op goed weer!
25-11-2014 & 09-06-2017