Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:28

Bericht 14 Mrt 2019 09:12

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Paracetamol in huis hebben is altijd wel fijn denk ik JmD. Heb het bij beide meiden niet nodig gehad want het enigste dat ze deden was enorm veel slapen na de prikjes.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9420

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 14 Mrt 2019 13:00

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Ik had ook wel zetpillen in huis maar niet gebruikt, ze heeft die dag ook heel veel geslapen! De dag erna trouwens ook nog.

Fijn dat ze weer zo lekker drinkt Elroya. Misschien weer een soort groeispurt ofzo dat ze 's nachts weer komt?

Justmedaan wat fijn dat het zo goed gaat, heerlijk dat huilen van geluk. Ik heb dat bij L. niet zo gehad, bij F. wel. Goed dat jullie naar een osteopaat geweest zijn. Die kosten zijn hoog maar ik heb echt altijd zoiets voor mn kinderen heb ik dat over! Voor mezelf zou ik het nog even aankijken :palm:

We hebben het nog wel teruggekoppeld naar schoonmoeder, die blijft overtuigd dat een kind zelf aangeeft als ze honger heeft. Lastig verhaal. We hebben geen andere optie voor de dinsdag anders had ik het misschien wel niet meer gedaan.

Vandaag mn laatste verlofdag. Wat een rotweer. Ik wil het liefst de hele dag met L. op de bank gaan zitten en een beetje huilen ofzo zo voel ik me. Ik moet gewoon even wennen aan het idee. Wel lekker om weer mijn eigen ding te gaan doen straks. Nog even bij het inloopspreekuur geweest en sinds de start van de pepti is ze 380 gram gegroeid en 2 cm. Ineens gaat het groeien dus ook een stuk beter. Ben blij dat we de keuze gemaakt hebben!
⁠♡♡♡
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9420

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 15 Mrt 2019 20:50

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Mn eerste werkdag gehad, het was rommelig maar fijn om er weer te zijn. Ben nu wel helemaal gesloopt dus lekker op de bank. L. was erg onrustig geweest vandaag. Vanaf dat ik thuis ben werd ze rustig en slaapt ze. Zo rot voor mijn man. Gelukkig had hij dat niet geappt ofzo dat had ik echt rot gevonden!
⁠♡♡♡
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:28

Bericht 16 Mrt 2019 11:08

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Fijn dat het werken goed is gegaan Uffe!
Mijn verlof is ook voorbij vandaag. Ik neem nog wel 2 weken vakantie op dus begin 1 april weer.
N heeft vannacht voor het eerst helemaal doorgeslapen. Ze was gisteravond wat onrustig. Laatste week kon ik haar steeds om 19 uur op bed leggen maar gisteravond was het 20:15. 6:45 werd ze weer wakker! Ik zelf om 4 uur want ik kreeg stuwing en verwachtte dat ze zo wel zou komen. Ik wachten, wachten, wachten. Gelukkig nog wel gewoon gerust maar niet meer echt geslapen. Ach..
N was alleen wel helemaal doorgelekt door de lange nacht haha.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 16 Mrt 2019 21:31

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Justmedaan, fijn dat t beter gaat! Osteopaat kun je toch (gedeeltelijk) terug krijgen van de verzekering?
Ik zou wel PCM in huis hebben (sowieso je weet maar nooit), maar hier ook niemand die er veel last van heeft gehad.
En heerlijk dat huilen soms;)

Uffe, goed gegroeid! Fijn dat de pepti zo helpt.
Hopelijk gaat t dinsdag wel ok bij je schoonouders. Vervelend dat ze zo'n onrustige dag had toen je weg was. Vond jij het vervelend voor je man, of vond hij t ook vervelend? Vaak zijn de mannen dan wat nuchterder . Is dinsdag weer je eerstvolgende dag dat je moet werken?

September, hopelijk meerdere nachten dat ze doorslaapt (incl grotere luier haha)

Hier vandeweek baby gezien van 2 dagen, oh wat is Y dan toch groot!! En veel minder knuffelbaar, want die wil alleen maar rondkijken haha
We hebben 2 dagen 2x 180 gegeven, en vanaf vrijdag alles 180. En alles gaat gewoon op! (Behalve om 22.30, maar da's nog nooit geweest).do werd ze om 6 uur wakker, ik moest er om 6.15 eigenlijk uit. Ben er dus eerder uitgegaan, maar eerst ff in de box laten spelen etc, en dat ging best goed. Vriend heeft haar om 7 uur naar idd gebracht, daar heeft ze eerst nog geslapen en kreeg om 8 uur pas de eerste fles. Dus of ze echt wakker werd van de honger?? De laatste 2 nachten slaapt ze gelukkig weer totdat we haar wakker maken.
En vandaag ook zo'n heerlijke dag. Vanmorgen eerst naar kledingbeurs geweest, daar of rond gekeken of in slaap gevallen. En smiddags hadden we een verjaardag. Eerst bij allerlei mensen op de arm, daarna even rustig bij mij. De fles gekregen en na even in de maxicosi ge hebben gespeeld is ze daar in slaap gevallen. Iedereen zei al wat een lief en makkelijk kind :love:
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

JustMeDaan

Major Yipyapper

Berichten: 3186

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 18 Mrt 2019 09:01

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Dan ga ik morgen sowieso ff PCM halen. Kan je gewoon bij Etos oid kopen toch?

Uffe: wat vervelend dat ze zo onrustig was geweest bij je man maar wel fijn idd dat hij niet had geappt. Ik zou dan naar huis sjezen namelijk haha. Goede keuze dus die pepti. Fijn dat ze groeit!!

Elroya: nee de osteopaat krijg ik dus alleen vergoed als ik pakket alternatieve geneeswijzen aan had gezet eind vorig jaar. Maar ja gezien ik daar zelf niet zoveel mee heb en niet wist dat dit daaronder viel(dacht dat dat gewoon zorg oid was) heb ik die dus niet aan staan en krijg ik niks vergoed. Geeft niks betalen we gewoon maar ja toch veel geld voor 2x osteo €162. Maar ja als het hem helpt!
Mooi dat jullie meisje nu toch zo goed drinkt! Geeft een goed gevoel denk ik?

Hier weet ik niet wat me overkwam en ik vond het toch ook wel eng. Maar onze D. kreeg gisteren om 21 uur zijn 4e voeding( was gisteren beetje anders gelopen met de tijden) dus ik wilde hem 1 uur nog voeden maar kreeg hem absoluut niet wakker. Hij slaapt ook weinig overdag nog is veel wakker. Dus met man overlegd hem dan toch maar te laten slapen met het idee dat hij dan vannacht zou komen( gezien hij met voeding 0:00 uur ook om 6:00 wakker begint te worden.) moest ik hem om 6:30 uur gewoon nog wakker maken!! Hij heeft dus haast 10 uur geslapen! Hij dronk wel 180+6 weg. Vandaag gaan we dus proberen de laatste voeding rond 22-22:30 te krijgen. Hij heeft daardoor gisteren wel maar 4 voedingen gehad en dat vond ik toch eng. Bang dat zijn glucose te laag zou zijn nu en dat ie niet meer wakker werd(tsja iets met teveel zorgen maken soms)
D. 💙14-01-2019💙
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:28

Bericht 18 Mrt 2019 15:07

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Herkenbaar JmD. Vanaf nu maak je je altijd zorgen om je kind. Althans ik heb dat wel. Maar fijn dat het slapen zo goed gaat in de nacht!

Hier lag ze er gisteravond wat later in. We hadden een etentje bij vrienden. Het was half 9 en toen sliep ze tot 6. Maar gisteravond zeiden we al tegen elkaar. Dit moeten we niet te vaak doen haha. A was ook zo moe en dan gaat ze juist helemaal druk doen voor het slapen. Vanavond gewoon weer om 19 uur naar bed. Hebben we zelf nog een beetje avond. Want ik ga er zelf altijd om 22 uur al in.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9420

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 18 Mrt 2019 15:18

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Wat lekker die lange nachten. Wij krijgen L. gewoon niet op bed in de avond, zaterdag dacht ik een keer door te zetten maar toen werd F. ook wakker, gevolg alleen met 2 huilende kinderen haha was niet mn beste plan aldus mijn man. Overdag gaat naar bed ook nog niet zo goed, ze slaapt wel heel lekker in de kinderwagen dus dan laat ik dat maar. Ik weet dat F. rond 4 maanden echt een goed ritme kreeg dus daar houden we ons maar aan vast! De nachten zijn nog stedes erg goed.

Fijn dat ze nu lekker drinkt Elroya en ze klinkt inderdaad heel erg makkelijk!

Justmedaan gewoon bij etos inderdaad, ik heb ze ook van etos eigen merk, staat op vanaf 3 maanden maar die 60 mg mogen ze al eerder. En ja....zorgen maken blijft!

Mijn man vond het niet vervelend vrijdag, hij heeft gewoon een bankhangdag gehad;)
⁠♡♡♡
<<

JustMeDaan

Major Yipyapper

Berichten: 3186

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 21 Mrt 2019 11:00

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Dat zorgen maken blijft inderdaad haha. Hier dus de eerste prikjes gehad. Hij huilde even flink. Daarna was het ook weer goed. Middag waren zijn bovenbeentjes flink rood. Mochten er ook niet aan komen dan ging hij echt hard huilen. Broekje uit gedaan en koel washandje opgehouden even. Toen was de roodheid weg maar deed het nog wel zeer met aanraken. Lekker zonder broekje weggelegd en hij heeft alleen hazenslaapjes gedaan. Telkens huilen als hij zijn beentjes bewoog. Arme jongen. Avond had hij 38 graden maar omdat hij verder wel oké dronk en goed plastte en zich niet enorm anders gedroeg geen zetpil gegeven. Moest dan toch overleggen met de hap en vond 38 ook niet enorm schokkend. Het extra dekentje van zijn bedje af gehaald en sokjes uit en hij heeft prima geslapen. Hij was overigens best gegroeid. In 20 dagen van 4700 naar 5410 en van 56 cm naar 59 cm. Hoofdje van 38,8 naar 40. Morgen nog een keer osteopaat en dan eens zien hoe het gaat. Hij is wel terug naar de 150+5. Die dag 180+6 was waarschijnlijk een regeldag/sprongetje. Geeft ook niks hij groeit goed dus.
We staan nu met tijden op 7-11-3-19-23

Had ze inderdaad bij Etos gehaald uffe daar vroegen ze dus ook hoe oud hij was en dat deze vanaf 3 maanden zijn maar ik zag dat erop staat 3-5,5 kg 1 zetpil 2/3keer per dag. Nou 5,5 kg weegt hij al.
D. 💙14-01-2019💙
<<

Anoniem304

Bericht 21 Mrt 2019 11:07

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Je kan evt. ook 120mg in de lengte doorsnijden. Toen G. haar eerste prikjes kreeg kon ik nergens 60mg krijgen en toen zei de arts van het consultatiebureau dat een halve 120mg natuurlijk ook kan.

Ohja!
<<

JustMeDaan

Major Yipyapper

Berichten: 3186

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 21 Mrt 2019 15:45

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Ja dat had ik inderdaad ook al eens gelezen ergens. Maar ik heb de 60mg kunnen kopen bij Etos.
D. 💙14-01-2019💙
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9420

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 21 Mrt 2019 20:41

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Oh daar had ik nooit aan gedacht cotton! Goede tip!

Goed gegroeid! Hij weegt al meer dan L. maar die is dan weer langer. Zo gek dat die kindjes zo anders groeien op dezelfde hoeveelheid eten! Zielig dat hij zulke zere beentjes had.

L. vandaag voor het eerst naar de gastouder geweest. Erg goed gegaan gelukkig. Ze was wel een paar keer geschrokken van de andere kindjes dus daar moet ze nog een keer aan wennen! Verder kreeg ze bij elk kijkje aandacht van de grotere kinderen dat beviel haar wel haha!
⁠♡♡♡
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9420

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 28 Mrt 2019 21:21

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Hoe is het met jullie allemaal?

Hier gaat alles zijn gangetje, werk is pittig omdat het heel druk is en mijn vervanging er een zooi van heeft gemaakt! Ik kan totaal niet rustig inkomen. L. doet het super, al een paar keer geen late fles gegeven en ook dan slaapt ze door. We krijgt ze dan te weinig voeding want 180+6 pakt ze nog niet. Maandag naar het cb dan maar eens overleggen. Dan gaan we ook kijken hoe verder met de koemelkallergie en dat onderzoek daarvoor.
⁠♡♡♡
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:28

Bericht 28 Mrt 2019 23:18

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Het gaat hier ook heel goed! N is nog steeds zo’n zoet meisje! Ze heeft nu ook al een paar keer tot de ochtend door geslapen. Ze doet het nog niet iedere nacht en dat is dan meteen weer wat pittiger. A sliep iets later door maar deed dat dan ook gelijk constant. Maar mag niet klagen hoor want ik ga gewoon op tijd naar bed iedere avond dus krijg mijn rust wel. Morgen gaan ze beide weer naar kdv en heb ik mijn laatste vrije dagje. Maandag moet ik weer beginnen met werken. Spannend!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9420

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 29 Mrt 2019 08:13

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Oh een dagje alleen voordat je gaat werken is ook wel heel lekker! Heb je zin om weer te gaan werken? Fijn dat je in ieder geval je rust kan pakken maar hopen dat ze het snel helemaal doorheeft het doorslapen!

Ik moet zo gaan werken maar alles en iedereen ligt nog te slapen haha.
⁠♡♡♡
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 29 Mrt 2019 17:36

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Justmedaan, groeit lekker zo bte lezen!

Uffe, lekker die nachten! Gaat ze savonds nu wel goed op bed? Raakt ze al wat gewend bij de gastouder?

September, ja als je een beetje gewend bent aan t doorslapen dan is zo'n gebroken nacht weer even 'zwaar'. Succes maandag! Heb je er wel een beetje zin in?

Hier gaat t ook lekker. Op het kdv is t een vrolijke meid die lacht, speelt, eet en slaapt.
Eens in de week wordt ze snachts een x wakker, half flesje en dan is t weer goed. Verder maken we haar vaak nog steeds om 8.30 wakker! Vandeweekook x geen late fles gegeven, maar toen moest ik er toch om 6 uur uit voor t werk.
ij t CB geweest voor de 4maanden prikjes. Alles was goed. Ze drinkt nu flessen van 180 zonder moeite en dat was te merken, een kilo erbij haha. Madame zit nu op 6760 gram!
Zijn nu ook met hapjes begonnen, dat vind ze nog helemaal niks. Lekker rustig aan. Vind ik ook niet erg, want jeetje wat blijft t allemaal hard gaan!
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Meg

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1753

Geregistreerd: 20 Sep 2013 11:14

Bericht 30 Mrt 2019 08:21

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Fijn dat het met alle kindjes goed gaat!

Hier gaat het ook goed. N. is echt een hele lieve baby. Echt een kletskousje en lacht heel veel.
Een keer op de dag wel een flink huilmoment, maar verder tevreden. Ik kan hem gelukkig nu ook in de box leggen. En slaapt iedere dag vandaag half 10 tot half 7/8 (hoe laat we er uit moeten).
Is trouwens deze week ook begonnen met duimen.
Eerste hapjes gingen echt direct perfect. Alsof hij nooit wat anders heeft gedaan.

Zo leuk dat hij zo anders is dan zijn zus. Zij lachte alleen als we er heel veel moeite voor deden, heeft amper geluid gemaakt. En die eerste hapjes vond ze niets. Maar zij was veel sterker. N. heeft vaak geen zin om zijn hoofd goed te houden na een tijdje. Hij kan het wel hoor, maar eventjes. En op zijn buik liggen vindt hij echt verschrikkelijk, dus oefenen is ook een dingetje.
Vind het wel lastig om te bepalen wat normaal is, want zijn zus was direct heel sterk. Maar bij het cb maakte ze zich er niet druk om, dus ik kijk het nog even aan. Anders bel ik als hij vijf maanden is.

We moeten dan trouwens wel met hem naar de oogarts. Als je met een lampje in zijn ogen kijkt, kijkt hij nog niet helemaal recht. De jeugdarts wilde toch dat daar naar gekeken wordt.
🩷 jan '16
💙 nov '18

instagram.com/draag_handgemaakt
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9420

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 08 Apr 2019 10:33

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Ooh hapjes alweer, ik ben helemaal vergeten of wij daar nu juist wel of niet mee moeten starten ivm. het vermoeden van kma? Misschien toch maar een keer naar het inloopspreekuur gaan om nog even wat vragen te stellen. Fijn dat hij het meteen zo goed doet daarmee. Ik merk dat L. echt wel aan het kijken is als wij eten dus dat zou een teken kunnen zijn dat ze zoiets heeft van hmm lekker!

Dat op die buik liggen herken ik wel Meg, L. had daar ook een gruwelijke hekel aan en daardoor deed ik het te weinig. Vorige week meost ik naar het cb dus dacht eens even kijken hoever ze komt en kan ineens haar hoofd heel goed optillen! Ze rolde vorige week ook ineens om van rug naar buik en heeft dat nu al een paar keer gedaan. Mijn kleine baby!

Duimen is wel schattig! Spannend van dat oogje, wanneer moeten jullie?

Elroya, de avonden op bed lukken nog niet echt, ze slaapt dan vaak wel lekker in de kinderwagen dus voor mij is het prima. Overdag gaat het slapen op bed steeds een beetje beter maar zoals gisteren zijn we lekker buiten dan slaapt ze ook buiten. Lekker dat ze haar flessen goed drinkt! L..drinkt nog steesd 150 en zelfs daarvan soms maar 4. Ik neem dan wel de gok dat ik er 's nachts misschien uit moet maar tot nu toe nooit echt zo geweest gelukkig. Hard gaan herken ik, blegh mijn baby is gewoon groot aan het worden!

Was trouwens grappig. L. was op de gram af net zo zwaar als F. op die leeftijd (toevallig gingen ze allebei met 3 maanden en 2 weken naar cb). en een halve cm langer. 5560 gram en 63.5 cm. Het is zn heerlijk meisje! We wachten op een afspraak bij de kinderarts voor een kma test. Ben benieuwd wanneer we terecht kunnen!
⁠♡♡♡
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9420

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 12 Apr 2019 15:13

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Afgelopen woensdag konden we dus onverwachts al bij de kinderarts terecht. We wachten nu op een afspraak voor de dubbelblind provocatietest. We moeten echt met 4 maanden beginnen met hapjes, dat is gewoon volgend weekend al. Ik ben daar nog niet zo aan toe haha!

We moeten haar ook pindakaas en ei gaan aanbieden om die allergieën te voorkomen. Volgens de kinderarts krijgen alle ouders dit advies van cb maar mijn collega wist van niets. Hebben jullie het gehad?
⁠♡♡♡
<<

Meg

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1753

Geregistreerd: 20 Sep 2013 11:14

Bericht 12 Apr 2019 16:50

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Fijn dat jullie terecht konden.
Wij hebben dat advies niet gekregen. Als je pindakaas geeft, moet je dat dan ook al met brood geven?

Wat goed dat L. al naar het buik rolt! N. Gaat wel steeds meer op zijn zij liggen, maar dat is vooral om makkelijker bij speelgoed te kunnen, haha.
Fijn dat ze haar hoofdje al goed houdt. Ik zie bij N. nu ook wel verbetering.

We moeten over anderhalve week naar de oogarts. Vind het ook spannend.

N. drinkt sinds vorige week 180 flessen. Meestal gaan ze ook wel leeg. Ik heb lang gewacht met 180 geven omdat hij best vaak terug geeft. Gelukkig is hij niet meer terug gaan geven sinds hij meer krijgt. En hij had er behoefte aan.

Wat grappig dat je meisjes precies even veel wegen. N.en M. schelen de hele tijd precies 300 gram. Lengte is wel hetzelfde. Zijn hoofd is alleen een stuk groter, haha.
🩷 jan '16
💙 nov '18

instagram.com/draag_handgemaakt
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 14 Apr 2019 11:56

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Fijn dat t bij iedereen zo goed gaat!

Uffe, ik vergelijk ook haha. Wat Y woog met 4 mnd, woog R al met 3 mnd, en E pas met 6 haha.

Y rolt ook van rug naar buik. Op de buik vond ze alleen niet leuk haha. En als je haar terugdraaien was ze 5 tellen later weer op haar buik gerold :palm: maar zo leerde ze op haar buik wel accepteren. En soms de kinderen gek laten doen, dan wil ze ook wel omhoog kijken haha. Het lukt haar soms ook al om van buik naar rug te rollen.

Hapjes gaan hier nu goed. Ze leek in het begin niet te snappen dat ze haar tong naar beneden moest houden, en tja dan gaat het niet haha. Vandaag voor de eerste keer ook fruit (peer) gegeven, dat vond ze helemaal lekker!
Advies van ei en pindakaas niet gehoord. Pindakaas zou ik ook niet durven geven, vanwege het plakgehalte..
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9420

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 15 Apr 2019 11:09

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Nee pindakaas moet je ook door de hapjes roeren, ik zei al tegen mijn man L. wil straks alleen maar eten met pindasaus;) Dit is het introductieschema dat wij meegekregen hebben:

https://www.zuyderland.nl/wp-content/up ... oeding.pdf

Stom he vergelijken, je kan er ook helemaal niets meer maar ik doe het toch! Grappig dat ze bij jou zo verschillen Elroya! Meg dan zitten er vast veel hersenen in zijn hoofdje;)

L. vind op haar buik prima, kijkt ook echt goed omhoog en gaat hele verhalen vertellen dan! Vandaag even bij de ha geweest want mevrouw zat onder de rode vlekken en had koorts...jullie raden het al: de 6e ziekte. Kunnen we die ook weer afvinken. Als ze van het weekend nog die vlekken heeft mag ze ook geen hapjes want dan kunnen we eventuele reactie weer niet zien. Zoveel dingen om over na te denken soms!

Deze week maar 2 dagen werken en dan 2 weken meivakantie! Ik vind de weken zo snel gaan met maar 3 dagen werken, merk dat dat echt wel weinig is voor mijn doen. Toch ga ik het volgend schooljaar weer doen haha. Wie weet wil ik dan nooit meer terug!
⁠♡♡♡
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9420

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 30 Apr 2019 09:26

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Hapjes zijn geen succes haha, ze is er (met mij) nog niet aan toe. Heb nu courgette en zoete aardappel gegeven en dat is echt een drama. Ga nu maar even wachten want dit is zielig!

Verder moet de fles denk ik naar 180 want ze is erg ontevreden na een fles van 150. Krijgen jullie kinderen dan 5x 180? Ik wil eigenlijk ook wel van die late fles af haha, we hebben haar een paar keer laten liggen maar dan komt ze om 2 uur en daar ben ik ook weer geen fan van. Misschien als ze 180 krijgt dat het wel gaat.

F. heeft dat nooit gehad dus ik heb geen idee haha die vond 150 prima en al gaf je haar 120 was ze nog blij:)

Verder is het hier de hele dag rollen, rollen en gefrustreerd zijn omdat ze meer wil dan ze kan, boos doen dan! Eind mei moeten we voor de provocatietest, ben heel benieuwd wat daar uit gaat komen!
⁠♡♡♡
<<

JustMeDaan

Major Yipyapper

Berichten: 3186

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 30 Apr 2019 10:36

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Hier word nog niet gerold. Wel gekletst. En als hij op zijn buik ligt probeert ie eerder zijn knietjes op te trekken dan zijn hoofd op te tillen. Hij kan het wel maar vind het wel prima volgens mij haha.
Drinkt hier overdag eigenlijk wel 180+6. Gaat niet altijd op. Ochtend en avondfles is vaker 150+5 dan is hij te moe de 180 te drinken. Groeit prima. Vorige week 63,5 cm en 6560 gram. 2e vaccinatie gehad. Totaal geen reactie daarop. Geen koorts geen pijn/rood beentje.

Hapjes wil ik echt pas met 6 maanden gaan doen denk ik. Ik geef de vit D op een plastic kinderlepeltje en daar krijgt hij soms al kokhals neigingen van. Hij slaapt verder nog vrij weinig. Overdag wat korte slaapjes van max 3 kwartier. En de laatste dagen word hij rond half 11/11 uur wakker voor dr laatste fles. Dan slaapt hij wel tot 7. Anderhalve week geleden had hij ineens spruw. Dacht dat dat echt alleen voor jonge baby’s was maar na telefoontje met de assistente en overleg huisarts medicatie gehad en nu is het zo goed als weg. Met de maagzuur medicatie zijn we ook gestopt en dat lijkt tot nu toe ook goed te gaan.

Morgen is mijn eerste werkdag en ik zie er enorm tegenop. Het is sowieso een teringbende op mijn werk(zorginstelling weinig personeel hoge werkdruk) veel nieuwe collega’s. En ik baal ervan dat collega haar ouderschapsverlof doorbetaald heeft gekregen bij 2 kinderen. Ik erom vroeg en werkgever deze manier helemaal niet uit zegt te voeren. En ik het dus ook niet op die manier krijg. Minder uren is financieel niet mogelijk. Dus ik baal dat zij het wel heeft mogen genieten door een fout weliswaar. Maar wel veel bij haar meisjes is geweest en ik dat nu niet kan. Maar ja dat gaat vast wel weer over dat gevoel. Hoop ik.
D. 💙14-01-2019💙
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9420

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 30 Apr 2019 14:38

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Fijn dat hij het zo goed doet JmD! Wel stom van je werk zeg. Ik had bij F. hetzelfde ,een collega had de herfstvakantie wel terug gehad in haar verlof en ik kreeg hem niet terug. Ik vond dat toen echt heel oneerlijk (gunde het haar wel maar wilde het zelf dan ook!) en kan het nu wel weer oneerlijk vinden maar je lost er niets mee op inderdaad! Wat balen dat het een bende is op je werk, niet lekker om daarin terug te komen.

Hapjes wilde ik ook niet perse zelf mee beginnen hoor, ik moest het op advies van de kinderarts maar ben er nu weer even mee gestopt, volgende week gaan we het wel nog een keer proberen!

L. ligt nu al vanaf half 1 te slapen op bed en er is een dochter van een vriendin met F. aan het spelen. Ik heb gewoon ineens tijd om mn laptop te pakken, dat is lang geleden! L. doet namelijk ook altijd korte slaapjes JmD, pas zei iemand dat het aan het feit ligt dat ze een winterbaby is, die willen graag warm bij mama zijn.
⁠♡♡♡
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers