Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wijnkennis.

<<

Anoniem91

Bericht 10 Okt 2013 10:21

Wijnkennis.

Ik heb ooit wijnles op school gehad, maar ja als 17 jarige boeit het je gewoon niet, achteraf natuurlijk heel veel spijt van want ik vind het nu echt super boeiend. Nu werk ik er veel in de praktijk mee dus ik ken de wijnen van onze kaart ook en wil volgend seizoen ook een proeverij gaan doen met onze wijnen van de kaart met mijn collega's zodat we meer wijnen van de kaart kunnen verkopen in plaats van de wijnkaart geven en dan heel hard wegrennen, want stel je voor dat je vragen krijgt.
Ik wil ook wel een goede cursus gaan doen en er meer over willen weten.
Zijn hier meiden die een cursus hebben gedaan?
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4227

Geregistreerd: 04 Sep 2013 02:06

Bericht 11 Okt 2013 01:03

Re: Wijnkennis.

Niet echt een cursus maar wel regelmatig wijnproeverijen gehad. Vroeger op school, en nu in het restaurant waar ik werk. Ik vind het ook heel leuk! Vooral de wijn-spijs combinatie. We zijn daar in ons restaurant heel erg mee bezig. Mijn baas is ook een echte liefhebber. We hebben geloof ik wel 20 soorten wijn per glas en een wijnkaart met wel 100 (of meer?) wijnen er op. Ik ben nu zover, dat ik wel echt voor mezelf weet wat ik lekker vind, en daardoor dus iets uit kan kiezen op de wijnkaart. Kan daardoor wel echt genieten van een mooi glas in combinatie met een gerecht.
<<

Anoniem 63

Bericht 20 Okt 2013 22:53

Re: Wijnkennis.

Ikzelf niet, maar ik heb mijn man een wijncursus cadeau gedaan voor zijn verjaardag. Waren vier avonden en hij vond t erg leuk! Hij is erg geïnteresseerd in wijnen. Ik ook wel, maar vooral het opdrinken, haha, waar het vandaan komt, hoe het gemaakt is en waar je het het beste bij kunt drinken maakt me allemaal niet zo uit :P
<<

Fjell

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1579

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:27

Bericht 21 Okt 2013 22:11

Re: Wijnkennis.

Ik laat mijn vriend altijd de wijn uitkiezen. Hij heeft er wel veel verstand van, ook wat voor wijn er bij wat voor eten past. En hij weet inmiddels ook wel mijn smaak. Nog beter dan ik zelf want ik onthoud niet wat ik lekker vind, misschien omdat ik er ook te weinig van weet.. Daarom lijkt het mij ook wel interessant om een keer een soort van cursus te doen :)
-Jeg har det som plommen i egget-

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers